divendres, 26 de febrer del 2016

"La UE Llagostera B perd a Marçal". Article de @elconvocat



Marc Comamala
El migcampista del filial de la Unió Esportiva Llagostera, Marçal Saenz s’ha trancat el lligament creuat anterior del genoll esquerre. Les proves mèdiques han confirmat la lesió que es va fer en un entrenament ara fa un parell de setmanes i això vol dir que es perdrà el que resta de temporada, ja que un cop passat per quiròfan, la durada mínima de recuperació és de 6 mesos.
El jugador de 20 anys va fitxar aquest estiu pel club de la Costa Brava després de jugar mitja temporada al Girona FC B a #1cat1 i mitja al CF Peralada #3div5. En edat juvenil va arribar a debutar amb la UE Figueres a tercera. Aquesta temporada ha jugat 12 partits i ha fet 2 gols amb l’equip de Pep Triadú.
Durant la pretemporada va ser un fix entrenant amb el primer equip i va disposar de minuts en varis amistosos.
Llegir mes / Leer mas...

"UE Llagostera – Girona FC: previa, horario y tv". Article de Planetadeporte.com

UE Llagostera – Girona FC: previa, horario y tv

La UE Llagostera recibe a su vecino Girona FC en un partido más que obligado para los locales a como mínimo puntuar para no perder comba y si puede ganar mejor ya que hay rivales directos en la lucha por el descenso que se enfrentan entre si. En los de Machín el objetivo es seguir la buena dinámica pese al último empate y quedarse aún más cerca de las posiciones altas, intentando tener a tiro un posible asalto al Playoff. Podrás seguir el derbi de Girona en planetadeporte.es
  • Pedro Alcala sancionado no jugará contra sus excompañeros
  • La UE Llagostera suma el 95% de sus puntos esta temporada en casa
UE Llagostera – Girona FC: previa, horario y tv

Derbi catalán a la vista este fin de semana. Y las urgencias son demasiados grandes en la UE Llagostera para no intentar aprovechar una oportunidad en los enfrentamientos prácticamente directos entre sus rivales para intentar acercarse un poquito a la salvación. No le será fácil ya que el Girona FC, pese a que tampoco está teniendo una temporada brillante, la realidad es que la segunda vuelta de los catalanes está siendo francamente mejor y no le pondrá nada fácil a sus vecinos lograr puntuar en casa.

16 finales para lograr la permanencia

El conjunto de Oriol Alsina llega con la mosca detrás de la oreja con los recientes arbitrajes que ha sufrido y que la afición y las peñas han sido las que han expresado el mayor malestar por lo que consideran que hay incluso una campaña en contra suyo. Más allá de si existe o no esta campaña, que queda en la subjetividad de cada uno, el equipo si es verdad que con los refuerzos parece haber dado pasos adelante, pese a que fuera de casa aún no ha ganado esta temporada, algo que sin duda le ha lastrado en puntos, y en los últimos partidos a domicilio no será por ocasiones realmente claras de sus jugadores.
En Palamós suma 20 de los 21 puntos que ha logrado esta temporada, es decir, el 95% de puntos en casa. Si se tira de ello y de la mejora del equipo, se puede pensar en una posible victoria para los de Llagostera, además de haber sumado el único punto de la temporada fuera ante el Girona en Montilivi la primera vuelta. Además llegan buenas noticias desde la infermeria, otros de los factores que más han perjudicado a los de Oriol Alsina y poco a poco va vaciándose con la recuperación de Emilio Sánchez y Chus Herrero que ya han estado jugando minutos y Rios Reina y Chumbi podrían llegar también para el sábado, además de recuperar a los sancionados Jorge García y Tito. Sólo se quedarán fuera prácticamente con toda seguridad Edu Oriol, Álex Cruz y José Carlos.

Alcalá no se verá las caras con sus excompañeros

¿Forzada? Todo parece indicar que no, pero Pedro Alcalá no estará en el Municipal de Palamós para enfrentarse a los que fueron sus antiguos compañeros la temporada pasada por acumular la quinta tarjeta amarilla y se verá obligado a quedarse como mucho en la grada si decide acudir con sus compañeros. Los de Pablo Machín han sumado bien en esta segunda vuelta con 9 de los 15 puntos en juego y lo más importante para ellos es acumular ya más de un mes y medio sin perder tan sólo un partido, esperando que la racha se mantenga así.
La mala temporada en casa del Girona durante la primera vuelta ha marcado mucho los resultados que han obtenido, pese a que muchos partidos parecidos con la temporada pasada y jugando más o menos igual era capaz de llevarse, pero esta en cambio no ha podido sacar muchos resultados favorables y lo ha llevado a estar cerca de los peores lugares. Una vez parece que Pablo Machín ha encontrado una piezas bastante estables y que le funcionan, el equipo ha arrancado y ha encontrado la consistencia suficiente para que pueda ir hacia adelante.

UE Llagostera – Girona FC: horario y tv

Día: Sábado 27 de febrero
Hora de partido: 18.00 horas. Sigue el minuto a minuto de este encuentro desde las 17.40 aquí
Televisión: Movistar+
Estadio: Municipal de Palamós – Costa Brava
La previa de la jornada 27 de la Liga Adelante en Planeta Adelante
Llegir mes / Leer mas...

«El Llagostera ho posarà tot sobre el camp, perquè cada cop els hi van quedant menys bales». Article de @diaridegirona

«El Llagostera ho posarà tot sobre el camp, perquè cada cop els hi van quedant menys bales»

Pablo Machín avisa que el derbi contra el Llagostera "no serà un partit fàcil"

26.02.2016 | 13:21


Pablo Machín té clar que la diferència entre Girona i Llagostera a la classificació no evitarà que el derbi de demà a la tarda serà "un partit difícil, perquè el Llagostera és complicat de batre al seu camp i, en canvi, els problemes els té a fora on només ha sumat un punt i va ser aquí a Montilivi. A més aquest en aquest derbi el Llagostera utilitzarà totes les seves armes perquè cada cop ja li van quedant menys bales".
"El dubte és substituir a Alcalá amb Lejeune o Richy i mantenir a Mas a l´esquerra, o posar Lejeune a l´esquerra i jugar amb Richy o Mas al centre, però també hi ha el tema de les previsions meteorològiques perquè si el camp està molt malament o fa un dia molt dolent podem variar una mica l´onze", ha explicat Machín sobre la baixa de Pedro Alcalá a l´eix de la defensa en la roda de premsa prèvia al derbi gironí de Segona A.
"És un derbi diferent del de la primera volta, perquè queda menys temps i per a ells és un partit molt important per a les seves opcions de salvar la categoria tot i que, passi el que passi, el Llagostera encara tindrà temps de
Llegir mes / Leer mas...

"Marcos Tébar / Pere Pons · Migcampista de la UE Llagostera / Migcampista del Girona". Article de @diaridegirona

Marcos Tébar / Pere Pons · Migcampista de la UE Llagostera / Migcampista del Girona

«Qui marqui primer tindrà molt de guanyat»

Marcos Tébar - Amb 29 anys ha tornat al futbol espanyol després d'un pas poc productiu per Anglaterra després de viure tres temporades i mitja a Girona, on va arribar procedent de la base del Reial Madrid · Pere Pons - Indispensable amb 23 anys a la sala de màquines gironina, va debutar a Segona A el 16 de setembre de 2012, amb Rubi de tècnic i Marcos Tébar de parella al mig del camp el dia del 5-0 al Las Palmas.

26.02.2016 | 09:20
«Qui marqui primer tindrà molt de guanyat»
«Qui marqui primer tindrà molt de guanyat»

Marcos Tébar va ser, admès per ell mateix, una mena de «germà gran» per a Pere Pons quan el migcampista de Sant Martí Vell va començar a treure el cap pel vestidor del primer equip del Girona. Era la temporada 2012/13, amb Rubi a la banqueta i l'ara futbolista del Llagostera ben consolidat al mig del camp blanc-i-vermell. El 12 de setembre Pons s'estrenava en Copa del Rei al Molinón (2-0) i només quatre dies després també li donaven l'alternativa en la Lliga, rellevant el lesionat Garmendia, en aquell històric 5-0 contra el Las Palmas a Montilivi. Van compartir només un any però asseguren que els va servir, de molt, per créixer com a futbolistes. L'abraçada amb què es van retrobar ahir a Palamós, hores abans d'enfrontar-se com a rivals en el derbi de demà, testifica que no feien comèdia quan es professaven admiració mútua.
Tébar era gairebé un veterà i Pere Pons tot just arribava al primer equip del Girona. Quina relació tenien?
M · Molt bona. Des de sempre. Recordo que ell de seguida va començar a venir a entrenar amb nosaltres i que se'l veia treballar de valent per millorar dia a dia. Els que ja feia temps que érem allà havíem d'intentar ajudar els joves que pujaven a sentir-se el millor possible en aquell vestidor, i això vaig fer.
P · Per a mi era una cosa nova el món professional. I des del primer moment tant ell com Garmendia, Luso, Jandro i d'altres jugadors de seguida ens venien a ajudar, als joves, en tot allò que ens fes falta. Quan ja vaig haver debutat i vaig seguir en la dinàmica del primer equip és veritat que en Marcos, jugant en la meva mateixa posició, em va ajudar molt a millorar aspectes tècnics que tenia més fluixos. De seguida em transmetia confiança. Tu vas amb por, al principi, però jugar al seu costat era molt fàcil (aquell any Pons va disputar 9 partits). Imposava aquell vestidor. Hi havia jugadors que havien estat a Primera i en el cas d'en Marcos venia del Madrid. Després, quan tractes amb ells, veus que són persones normals com tu.
M · Jo em veia reflectit en ell, em veia a mi quan era jove i entrava al vestidor del primer equip del Reial Madrid. Allà la gent també em va intentar ajudar i jo havia de fer el mateix. Però més enllà d'això, i ho parlàvem amb l'equip, a en Pere ja se li veien unes condicions que feien pensar que clarament triomfaria en el futbol professional. Dèiem «aquest ha arribat aquí per quedar-se», i no ens vam equivocar. Venien altres jugadors joves i ja veies que possiblement sortirien cap a d'altres llocs, però en Pere era diferent, millorava cada dia que passava.
P · Recordo molt el partit del meu debut en lliga contra el Las Palmas. Venia d'estrenar-me vint minutets en Copa a Gijon i va ser molt maco per a mi debutar a casa en Lliga en un partit en què vam golejar per 5-0. Llàstima de la lesió de Garmendia, això sí, que va ser la situació que va permetre que pogués sortir al camp. Va ser un somni fet realitat.
M · Tenia plena confiança en ell quan va sortir. El vèiem entrenar i sabíem el que ens podia donar. Va ser un dels millors partits de la temporada. Encara avui és un dels partits més recordats per l'afició de Montilivi d'aquesta etapa.
P · La clau d'aquell any va ser que hi havia un vestidor molt unit. Jo no hi havia estat mai, en un de professional, però vaig flipar perquè hi havia molt bon rotllo entre tots. No es feien grupets, anava tothom a una.
M · Hi estic d'acord, ara també diria que l'equip amb Rubi estava molt ben treballat, en tots els aspectes. Cada dia en els entrenaments t'ensenyava alguna cosa nova i estava a sobre del jugador per ajudar-lo a millorar. Això també va ser determinant per acabar arribant al play-off final contra l'Almeria.
Marcos va provar una aventura al futbol anglès que no va reeixir. Pere es va acabar de fer futbolista gràcies a la cessió a l'Olot. Sortir, sobretot si és a l'estranger, és recomanable?
M · Per mi va ser una bona experiència anar a Anglaterra, jo ho repetiria, tot i que no tenia els minuts que m'hauria agradat (va jugar al Brentfort de Segona). Aprens un idioma, t'adaptes a una nova cultura... et fa madurar. Tothom ho hauria de provar. No sé si a en Pere li tocarà viure això, potser es retira al Girona a Primera divisió, tant de bo!
P · El que hagi de passar passarà. A mi m'agradaria marxar a l'estranger, sobretot per anar a Anglaterra perquè allà hi ha bon futbol i, sobretot, una afició entregada. Però encara sóc molt jove. Si em surt, ho hauria de valorar. Tinc marge per equivocar-me, si marxés i no sortís bé sempre seria a temps de tornar. Ara estic bé a Girona.
M · Si et surt l'oportunitat i veus que aquí no vas ni cap amunt ni cap avall, ho has de provar. Ara estàs molt ben considerat, en el teu equip de sempre. Jo em quedaria i més quan el Girona està amb la possibilitat de pujar a Primera qualsevol any d'aquests, com va quedar clar el curs passat.
En els derbis, com diu el tòpic, no hi ha favorits?
P · Pot ser un partit molt disputat, i més aquí a Palamós. Serà intens. Nosaltres intentarem posar-hi molt de ritme.
M · Nosaltres també! Hem d'aprofitar el factor casa i sortir concentrats des del minut 1. El Girona també té un joc molt intens, espero un duel atractiu. Ara el Girona fa sis partits que no perd, han agafat un bon marge sobre el descens i ja miren més amunt que no pas avall. Nosaltres hem de sumar com més punts puguem a casa i trencar la mala ratxa d'una vegada per totes a fora.
P · És veritat que estem en bona dinàmica, ara, si ens adormim, en tres o quatre partits tornarem a la zona baixa. Al Llagostera li desitjo el millor, espero que se salvin. Hi tinc amics i vull com més equips catalans i gironins a la lliga millor.
M · Una de les claus pot ser qui marqui primer. A nosaltres ens està costant quan ens veiem per sota en el marcador.
P · Hi estic d'acord. Aquesta lliga està molt igualada. Qui primer es posa per davant té molt de guanyat. Últimament hem sumat empats després d'anar per darrere... i és que costa molt fer dos gols a Segona A. El Llagostera s'hi està jugant molt, si s'avancen ho tindrem difícil. No crec que sigui el seu últim tren. Ells s'han de fer forts a casa i rascar punts a fora. Confio que se salvin.
M · Per a nosaltres guanyar seria molt bo en l'aspecte anímic perquè veient que hi ha tres duels directes a la zona baixa aquesta jornada, segur que retallaríem punts. Però no serà l'últim cartutx. Encara queda molta lliga.
Tots dos han treballat amb Oriol Alsina. Marcos el té de tècnic, Pere Pons el va tenir de director esportiu. Quina relació hi mantenen?
P · Amb mi sempre s'ha portat molt bé. Sempre ha anat de cara. Ell em va donar facilitats per anar a l'Olot cedit i em va ajudar quan em va caldre.
M · El Llagostera és un club diferent, ja ho sabem. Un club humil. L'Oriol m'ha donat molta confiança, ja des del moment en què em va trucar per «repatriar-me» des d'Anglaterra. Sempre ha anat de cara, amb sinceritat. Estic a gust aquí, vivint tranquil a Palamós i lluitant per salvar l'equip.
Com veuen el futur?
M · Jo vaig estudiar empresarials però com que no he exercit mai, al final em queda un títol sense cap experiència en el sector. No m'ho he plantejat. Espero que encara em quedin uns quants anys en el futbol. A mi m'agradaria seguir-hi vinculat.
P · Tinc clar que en el futbol un dia hi ets i l'endemà desapareixes. Vaig fer un grau superior en nutrició però, com a en Marcos, m'agradaria seguir lligat al món del futbol quan ho deixi.
M · En Pere i jo tenim un caràcter semblant. Li vaig agafar molta estima. Sempre volia millorar i jo m'hi veia emmirallat. Vaig anar a una gira amb el primer equip del Madrid, entrenat per Mourinho, als Estats Units, abans d'arribar al Girona. Passava d'un dels millors equips del món a un de Segona. Sempre he intentat tenir els peus a terra. Esclar que tothom voldria jugar al Madrid, però si no, també hi ha vida a fora. En Pere té totes les condicions per arribar a Primera i triomfar, i tant de bo ho faci amb el Girona.
P · Ara que ja he complert el somni de jugar a Segona amb el Girona esclar que m'agradaria jugar a Primera. Queda molt i poden passar moltes coses.
Llegir mes / Leer mas...

«Tant de bo pugui jugar el derbi» . Article de @carlesrosell a @diaridegirona

«Tant de bo pugui jugar el derbi»

Richy acumula gairebé tres mesos inactiu però diu estar «preparat» i «recuperat» per ser titular demà a Palamós

26.02.2016 | 09:20


Amb Pedro Alcalá sancionat, Pablo Machín té dues opcions per suplir la baixa del murcià demà a Palamós. Una és la de tornar a donar minuts a Carles Mas, titular contra l'Oviedo i relleu del castigat Lejeune. I l'altra és fer jugar Richy. El gallec es va operar al desembre i ha estat inactiu des de llavors. Tanmateix, té unes ganes enormes de jugar de nou i s'ofereix per ser titular contra el Llagostera.
El 29 de novembre de l'any passat, al camp del Tenerife, Richy va jugar els seus últims minuts amb la samarreta del Girona. Va sortir al descompte, per perdre temps i mirar d'aguantar l'empat (1-1) al marcador; un resultat que ja no s'acabaria movent. Des de llavors que no ha tornat a saltar al terreny de joc. Unes molèsties al genoll van acabar amb una intervenció quirúrgica i un procés de recuperació que s'ha allargat fins als dos mesos. Ara, amb l'alta mèdica sota el braç i amb alguns entrenaments a les cames, el gallec diu sentir-se «gairebé al cent per cent». Suficient, per estar a disposició de l'entrenador. I?amb la baixa de Pedro Alcalá i una vacant lliure a l'eix de la defensa, les opcions perquè Richy torni a jugar es multipliquen. Fa una setmana, l'escollit de Machín per rellevar el castigat Lejeune va ser Carles Mas. Però de cares al derbi, les possibilitats que el sorià repeteixi la fórmula es redueixen. Mas podria tornar a jugar, tot i que la posició que cal cobrir és, precisament, aquella que Richy domina a la perfecció.
Uns dies enrere, el central va passar per la sala de premsa de Montilivi. Va explicar que es trobava bé, que acabava de rebre l'alta mèdica però que veia complicat jugar contra l'Oviedo perquè encara estava «lluny» del seu estat de forma òptim. Amb uns dies no es fan miracles, però es pot avançar i això és el que ha passat. Dilluns, Richy jugava 90 minuts del partit d'entrenament que el Girona va jugar amb el Qingdao xinès i les sensacions van ser prou positives. «Vaig acabar bastant cansat, tot i que jugant partits i entrenant és com es guanya el físic. Estic gairebé al cent per cent per jugar tot un partit sencer», reflexionava ahir el futbolista. Així, presentava la seva candidatura per acompanyar Lejeune i Kiko Olivas en defensa en el duel de demà amb el Llagostera. «M'agradaria jugar. A?més, tornaria a ocupar el meu lloc. El míster pot comptar amb mi. Però una cosa és el que un vol i una altra el que acaba decidint l'entrenador. Jo estic a la seva disposició. A més, és un derbi i m'encantaria poder-hi estar».
Té ganes Richy de reaparèixer, perquè fa temps que no juga, però també perquè el Girona jugarà al Palamós-Costa Brava «un partit bonic» en el que, segons el seu parer, es respira «una rivalitat sana». Admet que, amb ell o sense ell al camp, als gironins els espera una cita complicada que cal saber afrontar. «Serà un duel exigent. Ells s'hi juguen molt perquè si perden tenen moltes possibilitats de baixar. Les urgències i el fet de ser un derbi pot influir-los de manera negativa. Nosaltres hem d'estar seriosos, aprofitant el seu possible neguit i sense estar relaxats en cap moment, perquè ens pot jugar una mala passada».
Un derbi és un derbi, però malgrat la possible tensió que es pugui viure demà al damunt de la gespa, Richy admet que no li guarda cap rancor al Llagostera, capaç d'esforçar-se al límit fins al darrer minut la temporada passada a Montilivi quan ja pràcticament no tenia opcions de play-off i el Girona es jugava l'ascens. «No tinc un plus de ganes per jugar contra ells, sinó per poder tenir minuts després de la lesió. Vull guanyar el derbi, seria molt bonic i important per a nosaltres. Després, al Llagostera li desitjo el millor. Són companys de professió i no els desitjo res dolent. Tant de bo se salvin».
Borja García s'entrena
Dimecres, el migcampista Borja García va ser un dels principals absents de l'exigent entrenament que el Girona va celebrar a les instal·lacions de Montilivi. Veure'l sense treballar amb el grup va fer disparar les alarmes, però ahir tot plegat es va calmar. El madrileny es va exercitar sense problemes, pel que podrà jugar demà el derbi si no hi ha cap contratemps.
També va treure el cap per l'estadi Marcelo Djalo. El central ha estat apartat de l'equip aquestes dues últimes setmanes per unes galteres i, de moment, treballa al marge per agafar la forma física. Rubén Sobrino, encara lesionat, va estar amb els fisioterapeutes un dia més, encara que també se'l va veure al damunt de la gespa. L'equip es tornarà a entrenar avui al mateix escenari abans del derbi de demà a la tarda.
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina veu el Girona com «un rival temible». Article de @diaridegirona

Alsina veu el Girona com «un rival temible»

El tècnic del Llagostera creu que el seu rival de demà "és poc vulnerable i que defensivament treballa molt bé"

26.02.2016 | 13:21


El tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, ha dit aquest migdia en la prèvia del derbi de demà que el Girona "és un rival temible, que viu el millor moment de la temporada i porta sis partits sense perdre".
Alsina creu que el seu rival de demà "és poc vulnerable, defensivament treballa molt bé i té un dels millors porters de la categoria al costat de René". Tot i veure el seu equip enfonsat a la classificació, Alsina opina que el Llagostera "estem jugant molt bé tan a casa com a fora, generant ocasions, i si seguim amb aquest nivell tindrem moltes possibilitats".
Alsina també ha dit que el Girona "té equip i entrenador per fer el play off i, per què no, pujar de categoria"
Llegir mes / Leer mas...

"Al mig no hi ha secrets". Article de @educiu i X. Masachs a @lesportiucat

Al mig no hi ha secrets

Marcos Tébar i Pitu Comadevall, amb passat a Montilivi, es consoliden a la sala de màquines del Llagostera

Tindran com a rivals a la línia de mitjos Àlex Granell i Eloi Amagat, que s'han fet un lloc en el Girona després de passar pel Llagostera

Marcos Tébar , amb el Llagostera Foto: QUIM PUIG.
1
De la mitja dotzena de jugadors que el Llagostera va incorporar durant el mercat d'hivern, n'hi ha un que viurà per primera vegada l'experiència d'enfrontar-se al Girona després d'haver-hi jugat. És Marcos Tébar, que va arribar a Palamós amb la intenció d'agafar ritme i protagonisme en competició després d'una etapa sense oportunitats a Anglaterra. El madrileny està assolint l'objectiu, perquè s'ha fet un lloc al mig del camp formant parella amb Pitu Comadevall, un altre exjugador del Girona. Curiosament, a la sala de màquines del conjunt blanc-i-vermell hi ha dues peces, Eloi Amagat i Àlex Granell, que van estar vinculades al Llagostera. Un grapat de connexions concentrades a la zona ampla, en un derbi que promet emoció, tensió i intensitat.
El treball de scouting sempre és benvingut per als entrenadors, però aquesta vegada els jugadors no necessitaran assimilar gaire informació de qui tindran al davant. “Ens coneixem bastant tots, i això pot ser un punt a favor per saber defensar-los, però també ho tindran ells”, reconeix Pitu Comadevall, que va coincidir amb Àlex Granell al vestidor del Llagostera la temporada 2012/13 –abans que Granell se n'anés al Cadis–, just després que Eloi Amagat deixés el conjunt blaugrana per tornar a Montilivi. Quan Pitu va jugar en el primer equip del Girona (2006/07), es va enfrontar a Eloi, al Gavà. A Montilivi, Tébar va coincidir amb Eloi i Pere Pons –“està creixent moltíssim”– quan tot just treia el cap al primer equip. “Amb Granell no, però sé bé com juga”, diu el madrileny.
Àlex Granell va tenir dues etapes a Llagostera. En la primera, va tenir molt de protagonisme (35 partits) el curs que l'equip va pujar a segona B. Va quedar sense lloc, però hi va tornar al cap d'una temporada –després de passar per l'Olot– i va jugar 12 partits abans de marxar seduït pel Cadis. Alsina, de fet, va ser qui va apostar per incorporar-lo al Girona. “Els vincles entre els uns i els altres són curiosos. És difícil que es trobin dos equips amb una necessitat tan exagerada”, explica el jugador esquerrà, habitual al mig del camp del Girona amb Pere Pons. L'altra peça havia estat Eloi, superat les últimes jornades per Borja García. “El meu objectiu és recuperar el lloc, i tant de bo dissabte, perquè és especial per a mi”, diu Eloi, que va créixer molt a Llagostera, on es va convertir en un pilar de l'equip i es va guanyar l'interès del Girona. “Del Llagostera i de la gent d'allà, ho destaco tot positivament”, assegura.
Alsina, que en alguns partits havia provat de jugar amb tres pivots –sobretot a camp contrari–, ha apostat les últimes jornades per Tébar i Pitu al mig, dos homes a les bandes i dos davanters. Machín és fidel al 3-5-2, tot i que al mig del camp tant han jugat amb un pivot i dos interiors com amb dos pivots i un mitjapunta. “Tal com estem ara, amb tres per dins, crec que podem ser superiors en aquesta zona”, indica Granell, que destaca especialment el nivell de Pitu, un dels homes més destacats del Llagostera: “Intentaré aconsellar la línia defensiva, perquè Pitu té el do de deixar sols els extrems i els puntes. Té molt de talent. Fa coses difícils amb molta facilitat.”
Les necessitats
El Girona sol esperar trobar-se un Llagostera molt motivat en el derbi. “Segur que tenen el partit marcat des del principi de la lliga. Sé perfectament que, si no entrem amb la màxima intensitat, ens serà molt complicat, perquè ells aniran al límit de les seves possibilitats, perquè així els ho inculcarà el seu entrenador”, argumenta Eloi. En aquest cas, la necessitat de punts és màxima per al Llagostera. “Això encara els fa més perillosos”, avisa el gironí. No amaguen les urgències, òbviament, els jugadors llagosterencs. “Per nosaltres és un partit transcendental. Estem en una dinàmica en què no aconseguim punts a fora, i els hem de fer a casa. És un partit que hem de guanyar sí o sí”, admet Pitu. “S'ha de notar que tenim necessitat de punts, perquè juguem a casa i cada vegada queda menys”, hi afegeix Tébar.
Per al Girona, la necessitat de punts respon a la voluntat de mirar de prop la zona de play-off d'ascens. “Volem la victòria primer de tot per allunyar-nos de manera molt clara dels llocs de descens. Tenim marge, però no ens podem despistar. I guanyar, a part del que suposa endur-se el derbi, ens faria allunyar de baix i afrontar un últim terç de la lliga amb aspiracions reals d'acostar-nos a la part de dalt”, explica Granell.
Els desitjos
La rivalitat hi és, però els protagonistes no desitgen el mal de l'altre, sinó tot el contrari. “Per mi, és important que hi hagi com més gironins millor al futbol professional. Per tant, crec que és un problema per a tota la demarcació que el Llagostera baixi”, diu Granell. Eloi assegura que no té res a dir de com va jugar el Llagostera a Montilivi el curs passat: “Si algú vol polèmica, jo no en penso ser partícip. No tinc cap queixa de com van jugar.” Ho comparteix Granell: “Algú podrà pensar que el Girona ha de donar un cop de mà al Llagostera, però tampoc crec que ells ho haguessin de fer l'any passat. Van fer bé. Si ara al Llagostera les coses no li van bé no serà per una hipotètica victòria del Girona.” Tots esperen veure un bon ambient. “És una festa del futbol gironí, ha de ser un partit molt bonic i tant de bo que el temps hi acompanyi”, resumeix Pitu.

AL LLAGOSTERA

Esperem el camp ple. Això és una festa del futbol gironí. Per nosaltres és un partit clau. Com que no fem punts a fora, els de casa són vitals

AL GIRONA

S'ha de notar la nostra necessitat de punts. Estem fent
les coses molt bé
els últims partits
i mereixem més
Marcos Tébar
Ens coneixem molt, els del mig del camp, i això ens pot ajudar a parar-los, però també a l'inrevés. Serà molt igualat
Pitu Comadevall
Un derbi sempre és un derbi i per mi serà especial, perquè tinc un gran record del Girona i conservo amics de l'etapa que hi vaig estar
Del Llagostera i la seva gent, ho destaco tot positivament. Sobretot la seva ambició. Tinc ganes que arribi el partit
Eloi Amagat
Si no igualem la intensitat i l'energia amb què sortiran ells, que ho faran al límit, serà complicat. Estaran motivats
i necessitats
Com més gironins hi hagi al futbol professional, millor. Volem que se salvi el Llagostera. Però sóc del Girona i sempre el vull més amunt
Pitu té el do de deixar els davanters sols. Però tal com estem ara, amb tres per dins, podem ser superiors
Àlex Granell
Llegir mes / Leer mas...

"Als dos costats Xavier Batllori, abonat del Girona i del Llagostera". Article de Xevi Masachs a @lesportiucat

Als dos costats
Xavier Batllori, abonat del Girona i del Llagostera

Per ajudar el futbol gironí

Xavier Batllori, l'estanquer del Pont Major, va fer-se soci del Llagostera arran de l'ascens a 2a A

Del Girona de tota la vida, en té molts records

Batllori , fotografiat al balcó de la tribuna de Montilivi Foto: J. SEBASTIAN.
1
“És molt gros això que ha fetel Llagostera, que
estava amb nosaltres,
el Pontenc, a 2a regional”
L'arribada del Llagostera al futbol professional va obrir la possibilitat que un aficionat pogués veure cada setmana partits de segona A sense haver de fer gaires quilòmetres. A l'hora de la veritat, són comptades les persones que s'han abonat al Girona i el Llagostera. Sí que ho ha fet Xavier Batllori, l'estanquer del Pont Major, un soci apassionat del Girona “de tota la vida” que, des que el Llagostera va eliminar el Nàstic i va pujar a segona A, es va engrescar. “Per la relació amb Jordi Boadella, em vaig animar. Sempre és interessant poder anar a veure futbol de segona A, però hi he anat poques vegades perquè no tinc gaire temps. Més que res, és per ajudar-los”, explica. “Sobretot perquè és de Girona, i està relativament a prop. S'ha d'ajudar el futbol gironí. A mi el que em sap greu és que hi hagi més afició per anar a veure el Barça que el Girona. No ho entenc.”
Batllori havia format part de la directiva del Pontenc, “un dels clubs més antics que hi ha”. “Jugàvem a segona regional amb el Llagostera. I trobo que és molt gros això que han fet d'arribar a segona A. Ara nosaltres som a quarta catalana, i el seu segon equip és líder de segona catalana. És brutal.” L'estanquer respecta els socis del Girona que volen veure el rival de demà amb problemes, però no ho comparteix. “Jo hauria preferit guanyar l'Oviedo i anar més tranquil a Palamós. Ara, és veritat que per aspirar a tot el Girona ha de guanyar. O guanyem tres partits seguits, o no agafem el tren de dalt. Però el Llagostera també ho necessita molt. I com que un triomf del Girona tampoc li garanteix res, ja m'aniria bé l'empat.” No acaba d'entendre, però, l'actuació del Llagostera en la recta final del partit del curs passat a Montilivi, amb el Girona jugant-se l'ascens a primera: “Els últims 10 minuts haurien d'haver afluixat una mica, perquè ells ja ho tenien molt i molt complicat. Em van fer patir.”
Del Llagostera, no només valora el mèrit d'haver arribat tan amunt, sinó també el fet que Oriol Alsina hagi pagat sempre puntualment la plantilla. “Com a mínim és un club que no deu ni un duro. Em feia molta pena quan el Girona no pagava els seus treballadors.”
Des de petit amb el Girona
“Recordo que el meu pare ja em duia a Vista Alegre”, explica Batllori, que té un número de soci baix i viu amb passió el Girona, fins al punt que, a més de guardar records antics que li va cedir Carles Barba, retalla diàriament les informacions de la premsa sobre el club. Com a aficionat, era habitual en desplaçaments de molts anys enrere. “I no vaig faltar a les cites puntuals clau quan estàvem a tercera i segona B.” Ara, li és més complicat anar a camp contrari, perquè ha d'atendre els clients de l'estanc. D'havans, cada cop menys. “El cigar gros està mort. Cada vegada se'n cremen menys. Als camps, encara n'hi ha alguns que l'encenen, però pocs.”
Llegir mes / Leer mas...

"Un buit amb dos aspirants". Article de X.M. i @educiu a @lesportiucat

Un buit amb dos aspirants

Girona. Sense Pedro Alcalá, Machín haurà de triar entre el retorn a la competició de Richy i la continuïtat de Carles Mas, amb Lejeune més al centre

Per al derbi contra el Llagostera el Girona tindrà les baixes del lesionat Rubén Sobrino i del sancionat Pedro Alcalá, que la setmana passada va veure la cinquena targeta groga del curs i es perdrà el partit contra el seu exequip. Per cobrir la vacant d'Alcalá a la defensa Pablo Machín té principalment dues opcions per triar. Una és donar continuïtat a Carles Mas, titular contra l'Oviedo en el lloc de Florian Lejeune (estava sancionat), cosa que suposaria recol·locar el jugador francès al centre de la defensa. L'altra possibilitat seria fer jugar d'entrada Richy Álvarez, ja totalment recuperat de la lesió al menisc que ha fet que es perdés els últims onze partits de lliga (el central gallec va haver de passar per la sala d'operacions). Richy ja va entrar en l'última convocatòria, tot i que no va participar, i ara es posa a disposició de Pablo Machín per al que faci falta.
“Torno després d'una lesió, però tinc moltes possibilitats d'anar convocat i m'agradaria molt ser a l'onze, a més en el lloc on acostumo a jugar, però serà decisió del mister. L'altre dia vaig jugar els 90 minuts en l'amistós i, tot i acabar cansat, em vaig trobar bé i crec que puc jugar, però una cosa és el que pensi jo i l'altra el que vulgui fer l'entrenador”, explica Richy, que no amaga que el derbi gironí és un enfrontament especial i també molt important per als dos equips: “És un partit bonic de jugar, un derbi amb una rivalitat sana i amb molts excompanys a l'altre equip. Segur que serà un partit molt exigent, pel que ens estem jugant nosaltres de poder escalar més en la taula, i sobretot ells, ja que si perden se'ls complicarà la salvació.”
Richy també reconeix que la mala situació del Llagostera els pot beneficiar, encara que no es refia ni un pèl del fet que els llagosterencs siguin penúltims: “Estar en descens els pot influir negativament i podem jugar amb aquesta pressió, però no podem sortir relaxats perquè sabem el que ens trobarem, tenen jugadors experimentats i de qualitat.”
Borja, amb normalitat
Borja García, que dimecres no es va entrenar, va completar la sessió d'ahir amb tota normalitat i no ha de tenir cap problema per jugar demà. També va fer una part de l'entrenament el central Marcelo, tot i que encara està lluny d'un estat òptim.

REACCIONS

Torno després d'una lesió, però tinc moltes possibilitats d'anar convocat i m'agradaria molt ser a l'onze, però serà decisió del «mister»
El derbi és un partit bonic, amb una rivalitat sana i amb molts excompanys a l'altre equip. Segur que serà un partit molt exigent
El Llagostera està en descens i podem jugar amb això, però no podem sortir relaxats
Richy Álvarez
DEFENSA DEL GIRONA
Llegir mes / Leer mas...

"José Carlos, amb possibilitats de ser a l'onze". Article de @educiu a @lesportiucat

José Carlos, amb possibilitats de ser a l'onze

Llagostera. L'extrem ja està recuperat de la lesió als isquiotibials que el va apartar dels terrenys de joc durant els últims sis partits

José Carlos Foto: JORDI RIBOT.
1
A poc a poc el Llagostera comença a buidar la infermeria. Per al derbi gironí de dissabte el conjunt llagosterenc recuperarà dos jugadors cridats a ser importants, Chumbi i José Carlos, que s'han recuperat de les respectives lesions i ja estan disponibles per a Oriol Alsina. Són dues bones notícies que reforcen una mica més l'equip de la Costa Brava, molt llastrat per les lesions des de principi de temporada.
Pel que fa a José Carlos, el jugador s'ha integrat a la dinàmica de grup després d'estar apartat dels terrenys de joc els últims sis partits de lliga per culpa d'una microruptura als isquiotibials que es va allargar més del compte. I és que inicialment el club havia estimat un període de baixa d'unes dues setmanes, que al final ha estat un mes. Ja plenament recuperat, l'extrem andalús fins i tot podria tenir possibilitats de jugar d'inici ocupant una de les dues bandes (en aquest cas Jesús Imaz seria el jugador amb més números de ser relegat a la banqueta), un moviment que donaria més profunditat al conjunt llagosterenc. José Carlos va arribar al Llagostera al desembre i a final d'any se li va activar la fitxa federativa en detriment de la d'Enric Pi. A partir d'aquí l'andalús va jugar 108 minuts repartits en tres partits (un com a titular) fins que va caure lesionat.
D'altra banda, el Llagostera, que també recuperarà Tito i Jorge, sancionats la jornada passada, continuarà tenint les baixes dels lesionats Edu Oriol, Álex Cruz, Ríos Reina i Jordi López.

POCA APORTACIÓ

L'andalús, que va agafar la fitxa de Pi al desembre, ha jugat 108 minuts en tres partits
Llegir mes / Leer mas...