divendres, 26 de febrer del 2016

"Al mig no hi ha secrets". Article de @educiu i X. Masachs a @lesportiucat

Al mig no hi ha secrets

Marcos Tébar i Pitu Comadevall, amb passat a Montilivi, es consoliden a la sala de màquines del Llagostera

Tindran com a rivals a la línia de mitjos Àlex Granell i Eloi Amagat, que s'han fet un lloc en el Girona després de passar pel Llagostera

Marcos Tébar , amb el Llagostera Foto: QUIM PUIG.
1
De la mitja dotzena de jugadors que el Llagostera va incorporar durant el mercat d'hivern, n'hi ha un que viurà per primera vegada l'experiència d'enfrontar-se al Girona després d'haver-hi jugat. És Marcos Tébar, que va arribar a Palamós amb la intenció d'agafar ritme i protagonisme en competició després d'una etapa sense oportunitats a Anglaterra. El madrileny està assolint l'objectiu, perquè s'ha fet un lloc al mig del camp formant parella amb Pitu Comadevall, un altre exjugador del Girona. Curiosament, a la sala de màquines del conjunt blanc-i-vermell hi ha dues peces, Eloi Amagat i Àlex Granell, que van estar vinculades al Llagostera. Un grapat de connexions concentrades a la zona ampla, en un derbi que promet emoció, tensió i intensitat.
El treball de scouting sempre és benvingut per als entrenadors, però aquesta vegada els jugadors no necessitaran assimilar gaire informació de qui tindran al davant. “Ens coneixem bastant tots, i això pot ser un punt a favor per saber defensar-los, però també ho tindran ells”, reconeix Pitu Comadevall, que va coincidir amb Àlex Granell al vestidor del Llagostera la temporada 2012/13 –abans que Granell se n'anés al Cadis–, just després que Eloi Amagat deixés el conjunt blaugrana per tornar a Montilivi. Quan Pitu va jugar en el primer equip del Girona (2006/07), es va enfrontar a Eloi, al Gavà. A Montilivi, Tébar va coincidir amb Eloi i Pere Pons –“està creixent moltíssim”– quan tot just treia el cap al primer equip. “Amb Granell no, però sé bé com juga”, diu el madrileny.
Àlex Granell va tenir dues etapes a Llagostera. En la primera, va tenir molt de protagonisme (35 partits) el curs que l'equip va pujar a segona B. Va quedar sense lloc, però hi va tornar al cap d'una temporada –després de passar per l'Olot– i va jugar 12 partits abans de marxar seduït pel Cadis. Alsina, de fet, va ser qui va apostar per incorporar-lo al Girona. “Els vincles entre els uns i els altres són curiosos. És difícil que es trobin dos equips amb una necessitat tan exagerada”, explica el jugador esquerrà, habitual al mig del camp del Girona amb Pere Pons. L'altra peça havia estat Eloi, superat les últimes jornades per Borja García. “El meu objectiu és recuperar el lloc, i tant de bo dissabte, perquè és especial per a mi”, diu Eloi, que va créixer molt a Llagostera, on es va convertir en un pilar de l'equip i es va guanyar l'interès del Girona. “Del Llagostera i de la gent d'allà, ho destaco tot positivament”, assegura.
Alsina, que en alguns partits havia provat de jugar amb tres pivots –sobretot a camp contrari–, ha apostat les últimes jornades per Tébar i Pitu al mig, dos homes a les bandes i dos davanters. Machín és fidel al 3-5-2, tot i que al mig del camp tant han jugat amb un pivot i dos interiors com amb dos pivots i un mitjapunta. “Tal com estem ara, amb tres per dins, crec que podem ser superiors en aquesta zona”, indica Granell, que destaca especialment el nivell de Pitu, un dels homes més destacats del Llagostera: “Intentaré aconsellar la línia defensiva, perquè Pitu té el do de deixar sols els extrems i els puntes. Té molt de talent. Fa coses difícils amb molta facilitat.”
Les necessitats
El Girona sol esperar trobar-se un Llagostera molt motivat en el derbi. “Segur que tenen el partit marcat des del principi de la lliga. Sé perfectament que, si no entrem amb la màxima intensitat, ens serà molt complicat, perquè ells aniran al límit de les seves possibilitats, perquè així els ho inculcarà el seu entrenador”, argumenta Eloi. En aquest cas, la necessitat de punts és màxima per al Llagostera. “Això encara els fa més perillosos”, avisa el gironí. No amaguen les urgències, òbviament, els jugadors llagosterencs. “Per nosaltres és un partit transcendental. Estem en una dinàmica en què no aconseguim punts a fora, i els hem de fer a casa. És un partit que hem de guanyar sí o sí”, admet Pitu. “S'ha de notar que tenim necessitat de punts, perquè juguem a casa i cada vegada queda menys”, hi afegeix Tébar.
Per al Girona, la necessitat de punts respon a la voluntat de mirar de prop la zona de play-off d'ascens. “Volem la victòria primer de tot per allunyar-nos de manera molt clara dels llocs de descens. Tenim marge, però no ens podem despistar. I guanyar, a part del que suposa endur-se el derbi, ens faria allunyar de baix i afrontar un últim terç de la lliga amb aspiracions reals d'acostar-nos a la part de dalt”, explica Granell.
Els desitjos
La rivalitat hi és, però els protagonistes no desitgen el mal de l'altre, sinó tot el contrari. “Per mi, és important que hi hagi com més gironins millor al futbol professional. Per tant, crec que és un problema per a tota la demarcació que el Llagostera baixi”, diu Granell. Eloi assegura que no té res a dir de com va jugar el Llagostera a Montilivi el curs passat: “Si algú vol polèmica, jo no en penso ser partícip. No tinc cap queixa de com van jugar.” Ho comparteix Granell: “Algú podrà pensar que el Girona ha de donar un cop de mà al Llagostera, però tampoc crec que ells ho haguessin de fer l'any passat. Van fer bé. Si ara al Llagostera les coses no li van bé no serà per una hipotètica victòria del Girona.” Tots esperen veure un bon ambient. “És una festa del futbol gironí, ha de ser un partit molt bonic i tant de bo que el temps hi acompanyi”, resumeix Pitu.

AL LLAGOSTERA

Esperem el camp ple. Això és una festa del futbol gironí. Per nosaltres és un partit clau. Com que no fem punts a fora, els de casa són vitals

AL GIRONA

S'ha de notar la nostra necessitat de punts. Estem fent
les coses molt bé
els últims partits
i mereixem més
Marcos Tébar
Ens coneixem molt, els del mig del camp, i això ens pot ajudar a parar-los, però també a l'inrevés. Serà molt igualat
Pitu Comadevall
Un derbi sempre és un derbi i per mi serà especial, perquè tinc un gran record del Girona i conservo amics de l'etapa que hi vaig estar
Del Llagostera i la seva gent, ho destaco tot positivament. Sobretot la seva ambició. Tinc ganes que arribi el partit
Eloi Amagat
Si no igualem la intensitat i l'energia amb què sortiran ells, que ho faran al límit, serà complicat. Estaran motivats
i necessitats
Com més gironins hi hagi al futbol professional, millor. Volem que se salvi el Llagostera. Però sóc del Girona i sempre el vull més amunt
Pitu té el do de deixar els davanters sols. Però tal com estem ara, amb tres per dins, podem ser superiors
Àlex Granell

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui