dijous, 12 de maig del 2016

"L'equip d'Oriol Alsina és el cinquè que menys gols encaixa a casa de la Lliga ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

L'equip d'Oriol Alsina és el cinquè que menys gols encaixa a casa de la Lliga

11.05.2016 | 07:19
L'equip d'Oriol Alsina és el cinquè que menys gols encaixa a casa de la Lliga
L'equip d'Oriol Alsina és el cinquè que menys gols encaixa a casa de la Lliga
El Llagostera és el pitjor equip de la categoria a fora i també el més golejat lluny de casa. En els 19 desplaçaments realitzats fins ara, els d'Alsina han encaixat 38 gols i lluny de Palamós a la porteria dels llagosterencs l'esfèrica sempre ha acabat traspassant la línia de gol. En alguna ocasió més d'una vegada com el dolorós 6 a 1 davant l'Alcorcón al Santo Domingo o els 3 a 0 encaixats a el Sadar de Pamplona o al Nuevo José Zorrilla de Valladolid. En canvi, la història canvia com de la nit al dia si es tracta de comparar els gols que encaixen els gironins a l'estadi Palamós-Costa Brava, darrerament, un escenari que s'ha convertit en un autèntic fortí amb quatre victòries i un empat en els darrers cinc partits
Si a domicili s'encaixen gols a cabassos i a la porteria rival costa Déu i ajuda fer-ne, el Llagostera vestit de local és dels més forts de la categoria. Amb 12 gols rebuts a Palamós, el conjunt d'Oriol Alsina és el cinquè equip menys golejat a casa només superat per l'Osasuna i l'Alcorcón amb 9 gols encaixats cadascun i el Leganés i el Mallorca amb el mateix número de derrotes a casa (11).
Derrotes mínimes, sinònim que per guanyar a la Costa Brava cal suar de valent. De les cinc derrotes que ha patit el conjunt del Gironès a casa, cap ni una ha vingut acompanyada d'una golejada i els dos rivals que s'han emportat els tres punts de l'estadi Palamós-Costa Brava amb una diferència més àmplia de gols han estat l'Osasuna i el Tenerife, aquests dos conjunts es van imposar als blaugrana per 0 a 2.
Aquesta fiabilitat a l'estadi palamosí la reconeix una vegada i una altra el mateix tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, «a casa estem molt i molt bé i si a això li sumem l'ajuda i ànims del jugador número 12 tot és més fàcil », segons el maresmenc, «el públic ens està donant un oxigen bàsic perquè psicològicament els nostres jugadors ho noten i els fa pujar, mentre que els ànims dels rivals baixen». Un dels avantatges i factors a tenir en compte pels llagosterencs és que dels cinc partits que resten per acabar la Lliga, tres d'ells els jugaran a Palamós, dos d'ells arribaran amb aspiracions d'ascens, Còrdova (8è) i Saragossa (4t), mentre que l'altre és un rival directe dels blaugrana, l'Almeria (18è), els andalusos fora del descens tenen quatre punts més que els d'Alsina (20è amb 36 punts).
Llegir mes / Leer mas...

“No pensem a baixar, sabria molt greu”. Article de @educiu a @lesportiucat

“No pensem a baixar, sabria molt greu”

“La plantilla és realista i sap que la situació és difícil, però el Llagostera mai es rendeix i lluitarem fins al final, encara hi ha possibilitats”

“Per salvar-nos crec que haurem de guanyar els tres partits a casa i, com a mínim, un dels dos a camp contrari”

Tito, conduint la pilota en un partit d'aquest curs Foto: Q. PUIG.
1
Des de la setmana passada que tenim una pilota de partit en contra. Ja n'hem salvat una i ara encara ens en queden cinc més per intentar salvar-nos
Tinc dos anys més de contracte i, en principi, continuaria passés el que passés, però hem treballat molt per estar a segona A i hem de conservar la categoria
Alberto, Tito, Ortiz (Santa Coloma de Gramenet, 24/5/1985) és una de les veus més autoritzades del vestidor per parlar de la situació del Llagostera. Tito, que està en la seva cinquena temporada en el club i que s'ha consolidat com un perfecte comodí jugant tant de central com al mig del camp, és conscient que el context és delicat, però tot i així no perd l'esperança en l'objectiu d'assolir la salvació. Per aconseguir-ho, Tito pensa que el Llagostera està obligat a guanyar, com a mínim, quatre dels cinc partits que queden per disputar-se, començant pel del diumenge contra el Còrdova.
El Llagostera, vintè i a quatre punts de la salvació, ha arribat amb vida a falta de cinc jornades per al final. La situació és complicada, però mentre hi ha vida hi ha esperança no?
Sí, des de la setmana passada que tenim com una pilota de partit en contra com passa en el tennis, ja n'hem salvat una i ara encara ens en queden cinc més per intentar salvar-nos. Aquesta setmana tornem a jugar a casa, on estem bé, i hem d'aconseguir els tres punts per seguir vius en la lluita per la permanència.
Tenint en compte que encara no han guanyat cap partit a domicili aquest curs, té mèrit encara tenir possibilitats.
Aquesta és l'handicap que arrosseguem tot l'any, estem depenent massa dels resultats a Palamós i és molt difícil conservar la categoria si només sumes a casa. Per tant, ara ens toca guanyar el següent duel davant de la nostra afició; però si ens volem salvar també haurem de guanyar un dels dos partits que ens queden a camp contrari, perquè si no, serà impossible.
El futbol té aquestes coses, que amb una setmana de diferència pots passar d'estar gairebé sentenciat a acostar-te considerablement a l'objectiu.
Sí, fa una temporada que estem amb sensacions contraposades, una setmana estem contents per guanyar a casa i després ens emportem una clatellada a fora, ha estat una temporada d'alts i baixos. Per sort en l'última setmana alguns rivals van punxar i ens vam poder acostar a la salvació, però també ens ha passat al revés, jornades que tot i sumar punts els altres rivals no fallaven i et quedaves allà mateix...
Sort que han fet un fortí del Palamós-Costa Brava.
Fins i tot més que el curs passat, ja que hem aconseguit dues victòries més ja. Ens hi sentim molt bé, molt segurs, fem gols, cosa que a fora ens està costant molt, i no sé el perquè, però l'equip canvia molt quan juga a casa respecte a quan ho fa a domicili. No hauria de ser així, però ho està sent, i ara hem de continuar amb aquesta bona dinàmica a casa contra el Còrdova.
A casa és igual quin equip els visiti, el Llagostera sempre sol mostrar-se molt fort.
Sí, ara per exemple ens vindrà el Còrdova, que té una gran plantilla, però també la tenien molts altres equips i els vam guanyar. Personalment no miro gaire el rival que ve quan juguem a casa, perquè sé que competirem, tant se val si van primers, tercers o desens.
En les dues sortides que els queden es podrien trobar que el Mirandés ja no s'hi jugués pràcticament res i que el Leganés ja estigués ascendit. Això els aniria molt...
Sí, contra el Leganés, en ser la penúltima jornada, es podria donar la possibilitat que ja hagués pujat a primera, i això per a nosaltres seria molt positiu perquè la intensitat i la competitivitat seva no seria la mateixa. Pel que fa al partit contra el Mirandés, en principi no s'hi haurien de jugar gaire res, però conec el mister, en Carlos Terrazas, i ell no dóna cap partit per regalat i segur que buscarà els tres punts. Ja ho va fer el curs passat aquí, quan cap dels dos equips s'hi jugava res, van sortir a mort i el Mirandés va guanyar, així que ara segur que també ens plantejarà un partit difícil.
Traiem la calculadora. Què creu que farà falta per salvar-se?
Crec que s'hauran de guanyar els tres partits que ens queden a casa i, com a mínim, un dels dos a fora. Guanyant un dels duels a domicili i empatant l'altre et salves segur, després també dependrem dels resultats dels altres rivals directes.
Hi pensen molt, en això dels càlculs o aconsegueixen centrar-se només a entrenar-se bé de cara al següent partit?
Home, és clar que és un tema en què es pensa i que es parla al vestidor, però també tenim clar que hem de ser nosaltres els que guanyem els partits. Ara mateix depenem dels rivals, però si guanyem aquest diumenge i després sumem els tres punts a Miranda potser ja dependrem de nosaltres mateixos. Ja veurem com evoluciona tot plegat.
Veu la plantilla convençuda d'aconseguir la salvació?
La plantilla és realista i sap que la situació és difícil, però el Llagostera mai es rendeix i lluitarem fins al final. Encara hi ha possibilitats. Ara pensem a anar partit a partit, toca guanyar a casa i després anirem al camp del Mirandés amb l'objectiu de sumar la primera victòria del curs. Si no guanyem a Miranda se'ns posarà tot molt complicat, perquè la següent sortida és a Leganés, i si ells es juguen l'ascens, serà molt difícil.
Ara més que mai és important que el vestidor sigui una pinya i que cap jugador desconnecti.
Tinc la sensació que no hi ha cap jugador que hagi desconnectat; sí que hi ha futbolistes que estan entrant menys en l'equip, però al final tots som professionals i aquesta és la nostra feina, el nostre deure és estar disponibles cada cap de setmana i, si tenim la sort de jugar, donar el 100% de nosaltres. En aquest sentit veig la majoria de jugadors molt implicats, així que no estic gens preocupat.
Per afrontar aquests últims cinc partits tan important serà estar a un bon nivell futbolístic com també controlar l'aspecte psicològic i aguantar la pressió.
Sí, això és un altre factor important a tenir en compte, ja que a vegades la pressió et fa pensar o actuar més lent. Personalment tinc 31 anys i molts partits d'experiència, així que en principi sé gestionar aquests aspectes, però potser sí que a altres jugadors més joves o amb menys experiència els poden passar factura partits així.
Seria una pena perdre la categoria amb tot el que ha costat arribar-hi.
Sabria mol greu, personalment tota la vida he jugat a segona B i aquests dos últims anys he tingut la sort de poder jugar a segona A, i la veritat és que seria una diferència molt gran. No penso ni pensem a baixar, la 2a A és un caramel massa bo per deixar-lo escapar.
Posant-nos en el pitjor dels casos, que seria baixar, té clar si li agradaria continuar en el Llagostera?
Jo tinc dos anys més de contracte, encara que baixem i, en principi, continuaria passés el que passés, però hem lluitat molt per estar a segona A i hem de conservar la categoria; només penso en això.
Està en el seu cinquè any en el club, deu ser dels jugadors que ho viuen més intensament tot plegat...
Sí, en aquests cinc anys que fa que sóc aquí m'hi he sentit molt bé, m'han tractat molt bé, i jo i la meva família hi estem molt a gust. Jo no vull marxar, tot això ho hem aconseguit amb tant d'esforç, tanta implicació i tanta feina de tots que em sabria molt de greu baixar.
Oriol Alsina l'utilitza tant de central com de mig centre i sempre ha tingut bones paraules sobre el seu rendiment. S'hi troba a gust amb aquesta funció de comodí?
En aquest sentit també ha estat una temporada una mica irregular per a mi, perquè he entrat en alguns partits, en altres no he jugat i fins i tot no he entrat en la convocatòria alguna setmana... També he alternat les posicions de central i de mig centre, però a mi, mentre jugui, m'és igual on fer-ho, com si he de jugar de davanter. Jo estic disponible per quan faci falta, i sempre que surto intento donar-ho tot; uns dies em surt millor i uns altres pitjor, però sempre estic a disposició del mister.
Darrera actualització ( Dijous, 12 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Dues baixes segures i molts dubtes". Article de @educiu a @lesportiucat

Dues baixes segures i molts dubtes

Incertesa. Samu (per clàusula en el contracte) i Quesada (lesionat) no jugaran, mentre que Juanjo, Chus Herrero, Edu Oriol i Tébar estan tocats

El Llagostera va tornar ahir a l'activitat amb un entrenament matinal al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell en el qual hi va haver absències destacades. I és que diversos jugadors amb un pes important en l'equip com Juanjo Expósito (es va fer mal en un dit del peu contra l'Oviedo), Marcos Tébar (continua recuperant-se d'un esquinç de turmell), Edu Oriol i Chus Herrero (arrosseguen molèsties de l'últim partit) van fer treball específic al marge del grup i avui dia és una incògnita si estaran en condicions de jugar diumenge contra el Còrdova (a les 19 h a Palamós).
La idea és que la majoria d'aquests jugadors puguin incorporar-se progressivament als entrenaments al llarg de la setmana per temptejar el seu estat físic, però tenint en compte la mala situació del Llagostera en la taula tampoc seria estrany que, per no arriscar-se gaire, algun d'ells entrés en l'onze directament.
La bona notícia és que Alberto Escassi va completar tot l'entrenament al mateix ritme que els seus companys (amb una protecció a la mà, això sí), com també Samu de los Reyes, que diumenge serà baixa per la famosa clàusula de la por (el Còrdova és el club que el té en propietat). La del lateral esquerre i la de Nando Quesada (lesionat) són les dues baixes segures del Llagostera, en espera de veure com evolucionen els jugadors tocats.
El Llagostera tornarà a entrenar-se avui al Palamós-Costa Brava.

BONA NOTÍCIA

Escassi, amb una protecció a la mà, es va entrenar amb normalitat i estarà disponible
Darrera actualització ( Dijous, 12 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...