dijous, 3 de novembre del 2016

"Halloween pel Llagostera, castanya del Sabadell". Article de Jordi Mestres a @FutbolCatalunya

Halloween pel Llagostera, castanya del Sabadell

Publicat per: Jordi Mestres Rius 2 de novembre de 2016

Festa blaugrana a la Nova Creu Alta, on l’efectivitat va manar. El Llagostera, que s’enlaira, no va tenir pietat d’un innocent equip arlequinat. El Barça B es reafirma com a líder, mentre que Gavà i Espanyol B sumen victòries més que necessàries

JORDI MESTRES @jordimestres7
llagosLa jornada que ningú volia jugar va deixar coses més que remarcables. Primer, que el Barça B es va imposar al Valencia-Mestalla, segon, en el partit pel liderat. Victòria de coratge del filial blaugrana, que va remuntar amb un triplet de Dani Romera el gol inicial d’Aridai. El segon ja no és el filial de Paterna, sinó un Alcoyano que va exhibir els motius perquè l’anomenen ‘l’equip de la moral’. 90 minuts al Collao són ‘molto longo’ i el Prat ho va patir en les seves pròpies carns. Esforç sense premi pels pota blava, que van remuntar el gol inicial local. Gato, a l’afegit, va decidir. L’Alcoyano, amb 23 punts, és segon d’una zona de promoció que completen Mestalla i Hércules, que va guanyar bé l’Ebro al Rico Pérez. La gesta del Prat no va ser només la remuntada, sinó tot l’esforç per a disputar aquest partit. Com molts altres equips, el pota blava no és professional. No viu d’això ni aspira a fer-ho. Va sortir a les 8 del matí del Sagnier el mateix dia de partit i tornarà durant tota la nit. Al cansament se li ha d’afegir el dia de vacances de molts jugadors – i per exemple l’entrenador Pedro Dólera – han hagut de gastar per viatjar a Alcoi. Amb tot, demà tocarà anar a treballar sense dormir. Aquesta és la realitat del grup 3.
L’altra, esportiva en aquest cas, és que el Badalona segueix invicte. 12 partits sense perdre dels escapulats, que n’han empatat 9. La travessa per Cornellà era senzilla i el partit va acabar en igualada. De punt en punt, els de Manolo González es mantenen fregant el play-off, però sense guanyar no hi poden accedir. Cinquena jornada consecutiva dels de Jordi Roger sense guanyar, per cert.
TREMPERA DEL LLAGOSTERA El Llagostera, per la seva part, ha guanyat quatre dels últims sis partits. Comença a confirmar el que tothom li pressuposava per plantilla. A la Nova Creu Alta no va tenir pietat d’un Sabadell massa tendre, esclau de la seva vulnerabilitat a les àrees. El 0-3 final no reflecteix el que es va veure en el terreny de joc, però sí confirma que uns van cap a dalt i els altres a l’abisme.
Mentrestant, tímida recuperació del Lleida Esportiu. Els blaus han mantingut la porteria a zero en dos partits consecutius, el que ja en sí és notícia. Els problemes de cara a gol, però, van quedar novament reflectits en un avorrit partit contra el Mallorca B. Contra el Cornellà caldrà veure que passa dins del camp i també fora, on hi ha una guerra civil entre la directiva i les penyes.
L'Espanyol B va guanyar un mes després // FOTO: Twitter Marc Navarro
L'Espanyol B va guanyar un mes després // FOTO: Twitter Marc Navarro
GUAL PERMANENT A L’ESPANYOL B Una de les millors notícies de la jornada va ser la victòria de l’Espanyol B. Tant necessària com desitjada. El filial blanc-i-blau, que no guanyava des del 24 de Setembre, va imposar-se per la mínima al Mini Estadi de Vila-Real. Marc Gual, pitxitxi de l’equip amb 6 gols, va decidir el partit. Els tres punts no serveixen per a sortir del descens, però sí com a analgèsic per a un equip que no ho estava passant gaire bé.
L’última victòria dels de David Gallego, per cert, va ser contra L’Hospitalet. L’alegria de la victòria contra l’Alcoyano va durar tres dies. El temps que va passar fins a la desfeta a Son Malferit. Aquest Hospi és fort a casa, però tou a fora. Només ha sumat els tres punts de la primera jornada a Elda.
Potser a Gavà no tenen diners, però sí orgull. L’equip va donar una nova lliçó de compromís en vèncer el cuer. I no només això, ja que els tres punts van arribar després d’una remuntada. Boris va mullar de nou i es consolida com a pitxitxi, empatat a 7 gols amb Aridai. Ja n’ha fet 29 des que va prendre l’encertada decisió de retrobar-se amb el seu futbol a la Bòbila fa menys d’un any.
j12-2bg3
Llegir mes / Leer mas...

"Pim, pam, pum ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

Pim, pam, pum

03.11.2016 | 07:25 veient el resultat del partit d'ahir a la Nova Creu Alta (0-3), podria pensar-se que la UE Llagostera-Costa Brava va gaudir d'un partit plàcid i que va dominar al seu rival amb molta claredat. Res més lluny de la realitat. La victòria dels gironins davant del CE Sabadell és d'aquelles que es couen a foc lent i es materialitzen a base de treball, especialment en defensa. L'eficàcia de cara a porteria va fer la resta. La imatge dels gironins sobre el terreny de joc també va posar de manifest que el marge de millora d'aquesta plantilla encara és molt gran, i més si es té en compte que Oriol Alsina ha de recuperar jugadors que estaven cridats a ser importants. Una reaparició que serà progressiva, però cada cop més imminent. Mentrestant la resta assumeixen el repte de complir amb les expectatives que s'havien fixat inicialment al voltant d'un equip que no pot refusar l'etiqueta de favorit en la lluita per la promoció d'ascens. En una categoria com la Segona B no n'hi ha prou només amb qualitat individual, i l'entrega d'homes com Masó, Valentín, Rubén Martínez o Robert Simón són un complement perfecte per a un equip que sembla estar preparant-se per arribar al tram final de temporada en les condicions òptimes per rendir al seu màxim nivell. Segurament s'esperava veure al Llagostera a la zona alta de la classificació des de la primera jornada, i després d'un irregular inici com el que han protagonitzat, sobretot fora de casa, és comprensible que sorgissin dubtes sobre l'èxit del projecte, però arribats al primer terç de la competició, i estant a només tres punts del grup capdavanter la pressió es traspassa als que defensen ara les places de privilegi. Tornant al partit d'ahir, el triomf s'explica en la idea clara de què calia fer per guanyar. Ser pràctics, directes i efectius. Es gols van ser flaixos gairebé imprevisibles que a poc a poc van anar minvant la confiança d'un rival que a estones va transmetre la sensació d'estar xocant contra una paret. El pròxim a intentar tirar-la a terra serà el filial del Llevant. Que ningú es pensi que pel fet de ser el penúltim, diumenge serà un pim, pam, pum.
Llegir mes / Leer mas...

"Pas endavant del Llagostera ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

Pas endavant del Llagostera

Un penal executat per Colorado a la primera meitat i els gols de Marc Fernández i Pablo a la segona donen una valuosa victòria fora de casa · L'equip d'Oriol Alsina es refà de la derrota amb el Barça i es situa vuitè, a tres punts del «play-off»

03.11.2016 | 07:35
Els jugadors del Llagostera celebrant un dels tres gols que van marcar ahir a la Nova Creu Alta
Ahir hi va haver més futbol que el de Lliga de Campions. Només quatre dies després de perdre davant del FC Barcelona B la UE Llagostera-Costa Brava buscava una reacció visitant la Nova Creu Alta, contra un rival directe a la zona mitjana baixa de la classificació i en un partit atípic pel dia i l'hora. I els gironins la van trobar amb la segona victòria consecutiva a domicili (0-3) gràcies a un futbol pràctic, directe i molt efectiu que dóna continuïtat a la millora de l'equip en les darreres setmanes.
Sense arriscar-se a incorporar cap dels lesionats, ja en la fase final de la seva recuperació, Oriol Alsina tenia també la baixa de Marc Martínez per sanció, fet que va contrarestar donant entrada a Àlex Colorado en l'onze inicial acompanyant Masó al centre del camp. La resta, igual que els últims partits, amb Zamorano i Samu San José a l'eix de la defensa, i repetint amb tres mitjapuntes per sortir ràpid a la contra, juntament amb Manel.
El partit va començar amb minuts de tempteig i molta intensitat en la pressió, fet que va permetre al Llagostera recuperar una pilota que Marc Fernández va intentar aprofitar amb un xut des de la frontal de l'àrea que va sortir desviat. A partir d'aquest moment els arlequinats van passar a tenir el control del joc amb combinacions llargues i arribades perilloses per bandes. Així, superat el primer quart d'hora de partit, una bona incorporació de Pastells per la dreta va acabar amb una passada a l'espai per a Migue, que aquest va allargar fins a la línia de fons i va centrar a l'àrea, però Moragón va evitar la rematada rebutjant amb els punys. Un minut més tard es va repetir la mateixa jugada per l'esquerra amb una pilota interior de Ramón Verdú que el porter balear va tornar a resoldre amb seguretat. També va ser perillós un control de Txomin a l'interior de l'àrea, que va enviar a les cames d'un defensor. L'última aproximació del Sabadell a la primera meitat la va protagonitzar Assulin, que després de desfer-se d'Albarrán amb un bon detall tècnic va deixar sol Clausí perquè rematés per sobre del travesser. Superada la pressió local, el Llagostera va anar allunyant el rival de la seva àrea fins que a poc del descans una bona acció col·lectiva en la pressió va provocar un mal rebuig de Verdú, que seguit de la lluita de Rubén Martínez va acabar amb la jugada del penal sobre Robert Simón. Des dels onze metres Colorado no va fallar, i enganyant Ezkeita va avançar els gironins marcant el seu primer gol aquesta temporada. Reforçat pel gol, l'equip d'Oriol Alsina va començar la segona part amb més ambició per buscar la porteria rival i recollint una passada de Masó, Manel va estar a punt d'ampliar el resultat amb una centrada molt tancada que no va trobar cap company. La insistència del Llagostera va obtenir premi als deu minuts de la represa gràcies a una passada enrere de Manel, que Marc Fernández va rematar des del punt de penal al fons de la porteria.
El 0-2 va enfonsar els jugadors del Sabadell i el partit transmetia la sensació que havia quedat pràcticament resolt, tot fins que a manca de vint minuts per al final, primer Assulin i després Pastells van posar a prova Moragón amb dues rematades molt perilloses que van acabar a córner. En un d'aquests serveis de cantonada el porter balear va respondre a un cop de cap de Moreno amb una demostració de reflexos, aturant la pilota sobre la mateixa línia de gol. Van ser els últims intents d'un rival que després d'això va quedar en mans d'un Llagostera capficat per sentenciar el partit amb constants contra atacs conduïts per Robert Simón i Rubén Martínez, que van precedir a la jugada del gol de Pablo Sánchez. Tot va començar en un refús de la defensa que Marc Fernández va recollir per creuar tot el camp i cedir per a Rubén Martínez, que en lloc de xutar a porteria va servir enrere perquè Pablo Sánchez marqués a porteria buida. Abans Alsina havia fet entrar Calvet en lloc de Colorado i l'autor del gol substituint Robert Simón. L'últim canvi va servir per donar uns minuts de descans a Rubén Martínez, ahir un dels més actius de l'equip, introduint Sebas Setti per buscar més control del joc. El resultat hauria pogut ser més ampli si Manel hagués aprofitat una pilota a l'interior de l'àrea que el davanter va rematar per sobre del travesser. Amb aquesta victòria la UE Llagostera-Costa Brava no només suma tres punts, sinó que guanya en tranquil·litat i se situa vuitè, a tres punts dels llocs de privilegi, abans de visitar diumenge el filial del Llevant.
Llegir mes / Leer mas...

Oriol Alsina “El triomf ens revalora molt” .Article de @educiu a @lesportiucat

Oriol Alsina

“El triomf ens revalora molt”

Com és natural, Oriol Alsina estava molt satisfet tant per la victòria com per la imatge que el seu equip va oferir ahir a la Nova Creu Alta. “És una victòria que ens revalora molt, que ens dóna molta confiança”, va assenyalar l'entrenador del Llagostera. “Contra un molt bon equip, al qual no li toca estar a segona B, i en un estadi magnífic, hem pogut fer un bon partit. Tots els jugadors han estat molt ben posats. Tots hem atacat i tots hem defensat”, va comentar Alsina, que no va voler destacar cap jugador en concret: “És una bona feina col·lectiva. Hem tornat a mantenir la porteria a zero i, dels sis últims partits, n'hem guanyat quatre. L'equip està en creixement i cada cop ens estem acostant més al que volem ser, tot i que tot està molt condensat en la classificació.”
L'única cosa que va lamentar el tècnic maresmenc són les baixes del Llagostera: “Estem molt justos per les lesions. Això és un malson. Espero recuperar-ne algun perquè tres partits en una setmana hi ha molts jugadors que no estan preparats per resistir-los.”

PARTIT RODÓ

“En un camp magnífic, hem estat ben posats, tots hem atacat i hem defensat”

PAS ENDAVANT

“Cada cop ens estem acostant més a l'equip que volem ser. Estem en creixement”
Llegir mes / Leer mas...

"Álex Colorado torna amb gol a l'onze titular". Article de @educiu a @lesportiucat

Álex Colorado torna amb gol a l'onze titular

Com sol ser habitual en les últimes jornades, el Llagostera va modificar molt poc l'onze titular. Ahir, concretament, només hi va haver un canvi respecte a l'últim partit contra el Barça B a Palamós (0-2), i obligat, ja que Marc Martínez va haver de descansar per acumulació de targetes grogues (5). El seu lloc al mig del camp el va ocupar Álex Colorado, que va formar parella a la sala de màquines amb Jordi Masó. Colorado, que també es va perdre recentment un duel per sanció, feia tres partits que no era titular al Llagostera (des de la golejada al camp del Mallorca, 4-0) i va tenir una actuació destacada, i va anotar el primer gol dels llagosterencs en la primera meitat, de penal. Des de la banqueta van entrar en la segona part Pol Calvet, precisament per substituir Colorado, i també Sebas Setti i Pablo Sánchez. Aquest últim també va tenir el premi del gol, el seu segon gol del curs (l'atacant també havia marcat en la setena jornada contra l'Atlètic Balears, 2-1), aprofitant una passada de Rubén Martínez en el tram final del partit.
Llegir mes / Leer mas...

"Es fan forts a domicili ". Article de @educiu a @lesportiucat

Es fan forts a domicili

No donen possibilitats. El Llagostera fa un partit molt complet i suma el segon triomf seguit a fora. Colorado, de penal, Marc Fernández i Pablo, els golejadors

Ben poc ha durat al Llagostera la depressió per l'última derrota contra el Barça B (0-2), i és que només quatre dies després els llagosterencs van superar contundentment el Sabadell a la Nova Creu Alta (0-3). Va ser un partit molt seriós, complet i efectiu per part del conjunt dirigit per Oriol Alsina, que va aconseguir la segona victòria consecutiva a domicili (abans va caure el Gavà) i no perd de vista la part alta de la taula classificatòria. Colorado, de penal en la primera meitat, i Marc Fernández i Pablo Sánchez en la segona van ser els golejadors del Llagostera. El partit va començar amb un festival de córners a favor del Sabadell i amb una primera rematada de Txomin que va sortir alta. També va provar-ho Marc Fernández, per al Llagostera, en els primers compassos, amb el mateix resultat. El matx, però, era intens i d'anada i tornada, amb els dos equips insistint per les bandes, cosa que va obligar José Moragón a intervenir en més d'una ocasió. Precisament una d'aquestes arribades laterals va ser el preludi de la primera ocasió clara del partit, una assistència de l'arlequinat Gai Assulin que Migue va engaltar alta, vorejant el travesser. El Llagostera practicava una pressió alta, però la pilota als peus no li durava ni tres segons. Tot i això, els gironins no es rendien, i fruit del treball i la paciència va arribar el primer gol de l'equip. El va transformar Álex Colorado des dels 11 metres aprofitant un penal de Pol Moreno sobre Robert Simón (34'). Amb el resultat a favor el Llagostera estava més còmode i tenia confiança damunt el terreny de joc, mentre que a la Nova Creu Alta es començaven a sentir els primers xiulets. I així va acabar la primera meitat, amb un mínim avantatge per als llagosterencs que, tot i això, no assegurava res.
S'asseguren la victòria
La segona part va començar amb el Llagostera que dominava la possessió de la pilota i assetjava l'àrea rival amb facilitat. El 0-2 era només qüestió de temps, i va arribar en el minut 55 després d'una bona assistència de Rubén Martínez per la banda dreta que va aprofitar l'exarlequinat Marc Fernández amb un xut encreuat ajustat al pal. El Sabadell semblava que estava KO, però tot seguit l'equip dirigit per José Solivelles va estar a punt de retallar distàncies amb un cop de cap de Pol Moreno que va atrapar Moragón, lluint bons reflexos. També ho va intentar sense èxit per als arlequinats Jordan Gaspar només d'entrar al camp, però va ser el Llagostera qui va tornar a marcar. El 0-3 va ser obra de Pablo Sánchez, que va endreçar una altra passada per la banda dreta de Rubén. Tampoc va abaixar la guàrdia Moragón, amb dues noves aturades de mèrit de rematades de Gai Assulin i Pastells que van ajudar els de la Costa Brava a assegurar el resultat i aconseguir tres punts molt valuosos.

EL 0-1

Robert Simón va provocar el penal i Álex Colorado no va fallar des dels 11 metres (34')

SENSE PERDONAR

Rubén va assistir Marc Fernández i Pablo Sánchez per sentenciar el duel (55' i 77')

UN MUR

José Moragón va ajudar a conservar el resultat amb aturades de mèrit

SABADELL 0 LLAGOSTERA 3

SABADELL:Ezkieta, Pastells, Pol Moreno, Lucas Viale, Verdú, Adri Díaz (Jordan Gaspar, 65'), Álvaro (Franquesa, 65'), Juanjo, Gai Assulin, Txomin (Jordan Sánchez, 56') i Migue.LLAGOSTERA:Moragón, Albarrán, Eloi Zamorano, Samu, Valentín, Masó, Colorado (Pol Calvet, 65'), Robert Simón (Pablo Sánchez, 74'), Marc Fernández, Rubén Martínez (Setti, 81') i Manel.GOLS:0-1 (34') Colorado, de penal. 0-2 (55') Marc Fernández. 0-3 (77') Pablo Sánchez.ÀRBITRE:Mena Gimeno.T.G.:als visitants Robert Simón i Jordi Masó.T.V.:Cap.PÚBLIC:1.647 espectadors a la Nova Creu Alta.Incidències:el Sabadell va entregar un ram de flors a la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, com a agraïment pel gest que va tenir el Llagostera la temporada passada amb el club arlequinat. Tarragó també va fer el servei d'honor abans del partit.
Llegir mes / Leer mas...