dilluns, 29 de febrer del 2016

"Cròniques de 2a Catalana grup 1 – Jornada 22". Article de @elconvocat

Redacció

Redacció

UE Llagostera B 0-0 UE Camprodon
Ambdós equips venien de guanyar i d’oferir una bona imatge en els seus respectius encontres. Des de bon inici, es va demostrar que seria un partit amb moltes ocasions i pocs gols. El Llagostera va gaudir de vàries ocasions clares a la primera part, a l’igual que el Camprodon però cap dels dos va saber definir. A la segona part, el guió va ser el mateix. Quan qualsevol dels dos equips tenia la oportunitat, creava espais per aprofitar-los i buscar la ocasió. El Camprodon, qui visitava al líder, va saber plantar cara i va seguir intentant crear perill. Tot i algunes jugades polèmiques en contra dels locals, el partit va quedar amb el 0-0 inicial. Va ser un partit molt intents e igualat, lluitat pels dos equips de la mateixa manera i amb el mateix resultat: cap gol. Aquest empat, fa que el Camprodon segueixi a la zona mitja de la taula, acumulant tres partits sense conèixer la derrota. Per la seva part, el Llagostera segueix al capdavant, amb un marge de sis punts sobre el Palafolls. 
Llegir mes / Leer mas...

"Tres rivals directes per no baixar encara han de passar per Palamós ". Article de @carlesrosell a @diaridegirona

Tres rivals directes per no baixar encara han de passar per Palamós

29.02.2016 | 07:07 El Llagostera té la permanència a 6 punts (a l'espera que es jugui l'ajornat Osca-Mallorca), una distància complicada de cobrir però no pas impossible. Per aconseguir-ho, els blaugrana tenen encara 15 jornades per davant i un calendari que deixa més partits a Palamós (8) que no pas a domicili (7). A més, fins a tres rivals directes en la lluita per la permanència han de passar pel camp dels gironins. Són el Bilbao Athlètic (21è), Almeria (20è) i Mallorca. També han de jugar a Palamós l'Alcorcón, el Nàstic, Oviedo, Còrdova i el Saragossa. Els desplaçaments no són gens senzills: Elx, Valladolid, Ponferradina, Numància, Osca (un altre rival directe), Mirandés i Leganés.
Llegir mes / Leer mas...

"El descens, l´hàbitat natural ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

El descens, l´hàbitat natural

El Llagostera completa 24 de les 27 jornades que portem de Lliga entre les quatre últimes posicions de la classificació de Segona A · Els blaugrana, cuers per quart cop aquesta Lliga

29.02.2016 | 08:18
David Querol s´endú les mans al cap, visiblement decebut durant el derbi contra el Girona.
David Querol s´endú les mans al cap, visiblement decebut durant el derbi contra el Girona.


La derrota soferta a les acaballes del derbi a conseqüència del polèmic penal d'Aimar sobre Mata ha provocat que els d'Oriol Alsina retrocedeixin una posició més a la classificació. La mínima desfeta davant el conjunt de Pablo Machín (1-0) combinada amb la victòria del Bilbao Athletic a San Mamés (4-2) enfront del Ponferradina, enfonsa un xic més als blaugrana, que han passat de la plaça 21 a la 22a, ocupant així la darrera posició a la classificació. Malauradament, l'etiqueta de cuer no era desconeguda pel Llagostera, que després de la divuitena derrota en el que portem de Lliga tornarà a ocupar per quarta vegada aquesta temporada. A més a més, l'hàbitat natural dels d'Alsina -les posicions de descens a Segona B- es reafirma una jornada més ja que de les 27 setmanes de competició disputades, n'ha passat ni més ni menys que 24 en la zona crítica.
L'ensopegada davant el Girona posava el punt i final a dues bones actuacions i bons marcadors dels d'Alsina a l'estadi Palamós-Costa Brava. Anteriorment al partit de dissabte, el Llagostera havia empatat a casa sense gols davant el Lugo (0-0) i havia estat capaç de vèncer l'Albacete per 2 a 0, resultats que mantenien un fil d'esperança de cares a les cada vegada més reduïdes possibilitats de permanència a la Segona A. Ja sigui per culpa dels mals arbitratges, la malastrugança amb les lesions o les ocasions de gol desaprofitades, el cas, però, és que a mesura que la competició avança les possibilitats de permanència es redueixen cada vegada més.
Una ratxa decebedora
"No ens queda cap altre remei que aixecar els ànims i seguir competint", va assegurar Oriol Alsina després del derbi, afegint que "són cops durs però dels quals ens hem d'aixecar i lluitarem fins al final per seguir un any més a la categoria". No li falta raó al maresmenc, perquè el seu Llagostera mai s'ha caracteritzat per llançar la tovallola abans d'hora i, fins que les matemàtiques no indiquin el contrari, els jugadors d'Oriol Alsina sortiran a mossegar en cada partit per assolir la permanència per segona vegada a la categoria de plata del futbol espanyol.
La realitat, però, quan queden quinze finals per disputar-se, és dura i no convida gaire a l'optimisme si agafem els números protagonitzats darrerament pels gironins. En els últims 12 partits, el balanç del conjunt blaugrana és de tan sols una victòria, dos empats i 9 derrotes. En total, un pobre botí de 5 punts dels darrers 36 en joc.
Lluny de l'últim precedent
Per creure en la revifalla de l'equip i en les possibilitats de remuntar la delicada situació, el discurs del vestidor llagosterenc sempre s'ha emmirallat en l'espectacular segona volta que van protagonitzar la temporada passada els gironins sota la batuta de la tripleta tècnica formada per Lluís Carrillo, Oriol Alsina i Òscar Álvarez. Ja fan tard. Fa un any per aquestes alçades, l'equip ja havia posat la directa per fugir de les brases amb un inici de segona volta realment meritori. En les sis primeres jornades de la segona part de la Lliga, sumava a aquestes alçades un total d'11 punts sobre 18 possibles. Gràcies, per exemple, a victòries de prestigi com les aconseguides al Sadar de Pamplona (0-1).
Actualment, l'esperada reacció no arriba i el més calent és a l'aigüera. Amb quatre punts després de les primeres sis jornades de la segona volta de l'actual Lliga, l'objectiu de voler copiar la segona volta del curs passat no s'està assolint i el rellotge no juga a favor dels del Gironès. Per sortir del forat i poder albirar un raig de llum que mantingui amb vida als d'Alsina és crucial i una condició indispensable i innegociable millorar els números a domicili i això passa per trencar el proper cap de setmana al Martínez Valero d'Elx la nefasta ratxa a domicili que diu que el Llagostera és el pitjor visitant de la categoria amb zero victòries i 13 derrotes en els 14 desplaçaments (1 punt de 42).
Llegir mes / Leer mas...

"La distància amb la salvació es manté, de moment". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

La distància amb la salvació es manté, de moment

Malgrat la derrota d'aquesta jornada en el derbi gironí, la distància del Llagostera amb la zona de permanència es manté en els mateixos sis punts que la setmana anterior. Això sí, amb un condicionant: el duel que es va suspendre entre l'Osca i el Mallorca per culpa del mal estat del terreny de joc. La pluja i la neu van deixar impracticable la gespa d'El Alcoraz, i de retruc també han generat més incertesa en la zona més baixa de la classificació. Ara mateix, el Mallorca –divuitè– marca la salvació amb 27 punts, els mateixos que té l'Osca –dissetè–, i l'Albacete, que és dinovè i ja ocupa llocs de descens. Així doncs, de ben segur que el Llagostera estarà molt pendent d'aquest partit, ja que en funció del resultat la distància dels de la Costa Brava amb l'objectiu de la permanència es pot mantenir o eixamplar: la victòria de l'Osca o el Mallorca faria que quedés a sis punts; en canvi, un empat allunyaria un punt la salvació, que quedaria a set punts. La nota negativa de la jornada és que l'Athletic B va guanyar i envia el Llagostera de nou a la cua, i que l'Almeria, amb un gol en el minut 93, posa una mica de marge amb els dos últims classificats. L'Athletic B i el Llagostera queden enclotats amb 21 punts.
Llegir mes / Leer mas...

"Queixes sense efecte". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

Queixes sense efecte

Una col·lecció. El Llagostera fa setmanes que reclama més respecte en les decisions arbitrals però les accions polèmiques continuen perjudicant un grup que ja ha perdut la paciència

Querol, Juanjo, Samu i Chus demanen explicacions al col·legiat Munuera Monrero durant el duel gironí d'aquesta setmana Foto: EDUARD DURAN.
1
A Llagostera, a la difícil situació en la classificació s'hi està afegint en les últimes setmanes un factor que està minant la moral de l'equip que dirigeix Oriol Alsina. En l'arrencada del 2016 hi ha hagut pocs partits en què no s'hagi acabat parlant de l'actuació arbitral en la zona mixta: gols en fora de joc contra el Leganés i l'Almeria que van ser decisius, accions polèmiques a Vitòria que van condicionar l'enfrontament, o gols fantasma en el darrer minut de joc que no pugen al marcador s'han convertit en l'argument principal dels jugadors del Llagostera després dels partits: “Ser àrbitre és una feina molt difícil però denunciem que sempre s'equivoquen cap al mateix cantó, i mai és el nostre”, remarcava Aimar Moratalla, protagonista principal de l'acció polèmica d'aquesta jornada: “En Mata em nota i es tira, i això és suficient perquè el col·legiat xiuli penal”, es lamentava en finalitzar el duel.
El que sembla clar és que l'acumulació de decisions contràries dels col·legiats, així com la importància d'aquestes –la gran majoria han decidit el resultat final del partit–, està acabant la paciència de la plantilla llagosterenca. Òbviament, la situació actual de l'equip no ha estat únicament condicionada per les accions que els han perjudicat, però sí que estan obligant l'equip a remar molt més fort enmig d'un moment ja de per si delicat: “Nosaltres responem dels nostres errors però no volem carregar els errors dels altres. Ens està costant molt tirar això endavant, i a sobre s'hi afegeixen coses que no pots controlar. Ja n'hi ha prou”, remarcava un dels capitans de l'equip, René Román.
I també és cert que les campanyes engegades des de la Costa Brava, amb dures paraules de diversos futbolistes i integrants de la plantilla, no han provocat de moment cap efecte a l'hora que els col·legiats tinguin algun mirament en accions polèmiques.
Un criteri peculiar
El centre de les ires del partit de dissabte va ser el col·legiat Munuera Montero. Des de Llagostera de seguida es va recordar el penal extremadament rigorós que també els va xiular el mateix àrbitre en contra en la quarta jornada de lliga (1-0). I és que el col·legiat andalús s'ha guanyat a pols la fama de polèmic i rigorós. Aquesta temporada, després de dotze partits xiulats, ja ha assenyalat cinc penals, i molts d'ells han estat força rigorosos. El mig del Girona Àlex Granell explicava després del partit que estaven avisats de com actuava aquest àrbitre, i els fets així ho confirmen: en el penal que Munuera Montero va xiular al camp de l'Albacete, el contacte entre Escassi i el jugador manxec va ser mínim, però sembla que el seu criteri és clar. A Montilivi, en el duel Girona-Elx, també va xiular la pena màxima a Lejeune per agafar mínimament un rival, tot i que la pilota estava ben lluny de la zona on passava l'acció.

LA XIFRA

5
penals
ha xiulat l'àrbitre Munuera Montero aquest curs en els dotze partits que ha dirigit

UNA RERE L'ALTRA

El Llagostera ha patit diversos greuges en un període de temps molt curt
Llegir mes / Leer mas...