dilluns, 10 d’octubre del 2016

"Crónica 2ª División B: RCD Mallorca B 4-0 UE Llagostera". article de @FutbolBalear

Crónica 2ª División B: RCD Mallorca B 4-0 UE Llagostera

ESPECTÁCULO Y GOLES EN LA FÁBRICA DE SON BIBILONI
Jornada 8, Domingo 09/10/2016 - 12:00 h
Mallorca
4 0
U.D.llagostera
Campo: Son Bibiloni 1
Ver jornada-Previa
El trío arbitral con los capitanes
Alineaciones:
Mallorca B: Parera, Juan José, Pol, González, One, Mohamed, Hammond, Alex, Omoigui, Sastre, Sánchez.
Llagostera: Moragon, Masó, Rodri, Samuel, Merchan, Alex, Simón, Marc, Manel, Pablo, Marc Fernández.
Goles: 1-0   1-0 Sánchez min.43, 2-0 Sastre min.49, 3-0 Omoigui min.54, 4-0 Hammond min.76.
Árbitro: Víctor Pérez Peraza asistido enbandas por Georgios Mastoras y Christian Miguel Gadella del comité territorial tinerfeño.
Tarjetas: amarillas para Sánchez min.26, Juan José min.28, Pol min.64, Parera min.83 por el Mallorca B y a Marc Fernández min.32, Marc min.44, Rodri min.51, Samuel min.71 y Alex min.88 por la LLagostera.
Comentario:
Buena temperatura y regular afluencia de aficionados en Son Bibiloni esta mañana de domingo para presenciar el partido entre el Mallorca B y la U.E. Llagostera, aunque hay que resaltar que los que “deben” estar están, a diferencia de otras temporadas que el filial parecía dejado de la mano de Dios.
Empezábamos a tener la sensación de ser pesados al repetir jornada tras jornada que lo único que faltaba era el resultado, pero que la progresión se veía, el trabajo bien hecho se notaba y la calidad y actitud de este grupo no merece ninguna duda. Por fin hoy Javier Olaizola y sus muchachos han plasmado en el marcador lo que ha sido el partido, un bonito espectáculo.
Primer motivo de satisfacción, ver la alineación y comprobar que la columna vertebral volvía a estar formada por la seguridad defensiva de Onne en el centro de la defensa, el “todocampista” Baba para aportar este equilibrio que parece hacer que el resto juegue más tranquilo y Cedric en punta de ataque. Dicho esto sin desmerecer a sus compañeros, ellos saben la carga emocional que había al reencontrarse este triplete tras las graves lesiones sufridas y larguísimas y sufridas tandas de recuperación.
El partido ha resultado igualado durante la primera parte, con sutil dominio local, pero lejos de aquellas posesiones largas a las que nos tiene acostumbrados el equipo barralet, Javier Olaizola había cambiado ligeramente el dibujo táctico en algunos aspectos y el resultado demuestra su acierto, lo más destacado y que más ha hecho sufrir al Míster visitante seguramente ha sido como frenar el trabajo de Tià Sastre que le aparecía por todas las zonas del campo como verdadero quebradero de cabeza.
La primera jugada de peligro se produjo a los 12 minutos de juego al lanzar Serrano una falta lateral y entrar Raúl al remate consiguiendo peinar el balón y cambiar su trayectoria, pero el portero Moragón consiguió evitar el gol en un alarde de reflejos. A los 29 minutos fueron los visitante quienes tuvieron una gran ocasión, Robert recibe un buen pase entre líneas cerca del área del portero, pero el mínimo tiempo que tardó en dar media vuelta y elegir por donde fusilaba ya se encontró a Parera encima que con una acción rapidísima ya no le dejó otra opción que probar la vaselina que se estrelló en el larguero. En el minuto 38 Cedric se inventa un giro al borde del área que atrae a 3 defensas y cede sobre Stephen, pero un milagroso pié de Rodri evita que éste quedará sólo ante el portero, donde no suele perdonar. En el minuto 42 nuevamente Cedric se va de dos defensas pero finalmente no puede empalar ante la oposición de Rodri nuevamente. Un minuto después Baba recibe un balón en su propio campo y ve el desmarque de Ángel Sánchez por banda izquierda al que manda un centro largo, cuando parecía que el lateral Albarán había ganado la posición, Ángel le roba la cartera y se planta ante Moragón al que bate por bajo ante su salida desesperada, gran jugada la suya que al no tener la seguridad si el balón entraría al haber rebasado al portero, sigue la jugada con gran velocidad y remacha a puerta vacía.
Iniciada la segunda parte y transcurridos sólo 3 minutos, Juanjo corta un ataque visitante y desde su zona defensiva ve el inicio de carrera de Tià Sastre entre los dos centrales, muy abiertos y le lanza un gran pase largo que le deja sólo ante el portero visitante que nada puede hacer ante la calidad de Tià que define magistralmente consiguiendo el 2-0. Quedaba mucho partido pero el equipo visitante, incomprensiblemente, se vino abajo y ya no levantó cabeza. El Mallorca fue amo y señor del partido hasta el final, jugaban buscando la portería contraria en cada jugada, en algunos casos buscando la filigrana. Muy claro debió ver la debacle visitante Javier Olaizola, ya que lejos de exigir la disciplina táctica para asegurar el resultado, pareció unirse a la fiesta y disfrutar y dejar disfrutar a su pupilos. A los 8 minutos Stephen lanza una falta lateral y a punto estuvo de sorprender a Moragón cuando lanzó con mucha intención a puerta cuando todos esperábamos el centro. Se llevaban 10 minutos de esta segunda parte cuando llega un nuevo centro que rompe a la defensa visitante adelantada, y Cedric recibe sólo y lanza la carrera hacia Moragón batiéndole por bajo en su salida (3-0), gol que cerraba el partido muy pronto, gol que premiaba muchísimo sacrificio y muchas horas de gimnasio. Los rojillos querían más, jugaban y se gustaban, a los 22 minutos gran jugada de Stephen por banda derecha que levanta el ooh! del público. A los 30 minutos gran jugada de todo el equipo que acaba en los pies de James que cede a Alberto, éste amaga y cede a Tià Sastre que amaga el disparo y pasa sobre Stephen que no perdona y marca el 4-0 ante un desquiciado Moragón.
Los de Llagostera únicamente llegaron dos veces con peligro el toda la segunda parte, pero se encontraron con un Miquel Pareraque que también se unió a la fiesta con dos grandes intervenciones.
Tan injusto parece destacar a alguien ante el gran partido realizado por todos, como no hacerlo y no mencionar a alguien que sobresalió ligeramente por encima de la nota general, Tià Sastre, partidazo el suyo.
JCM para Fútbol Balear.
Llegir mes / Leer mas...

"imprescindible quim". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

imprescindible quim

10.10.2016 | 07:18
imprescindible quim
imprescindible quim
El passat més de febrer a Llagostera va estar a punt de recuperar-se el desaparegut torneig de futbol sala que cada estiu es feia a la pista descoberta. El jugava la gent del poble i pel que expliquen generava una gran expectació, però la popularitat del futbol i la manca de relleu en l'organització va provocar que es deixés de fer. El record d'aquella competició popular segueix viu, sobretot per l'ambient. La idea de reprendre'l va sorgir d'un comentari curiós en una conversa durant el trajecte de la Teisa entre Girona i Llagostera, i la sensació és que l'únic que calia era que algú ho proposés. Que portés la iniciativa. Ràpidament es van començar a estendre els rumors, i abans de parlar res formalment es van fer sis equips d'empreses locals i amics. En només una setmana. El pas següent era proposar-ho al Patronat Municipal d'Esports, dit d'una alta manera convèncer en Quim Carbó. A Llagostera ningú coneixia l'esport com ell. S'hi va dedicar tota la vida des de la gestió administrativa, organitzant competicions, entrenant o fent la funció d'enllaç amb els mitjans de comunicació passant resultats i cròniques dels equips locals. En saber la notícia de la seva mort el periodista Guillem Freixa el va definir com "l'enciclopèdia de la UE Llagostera", i en més d'una ocasió em va ajudar a escriure aquestes línies amb dades que només ell sabia, com la de l'últim jugador que havia marcat 3 gols en un mateix partit. Com ja vaig dir l'any passat, és necessari que algú reculli i conservi la història del club, i ara amb més raó. Era oient del futbol per la ràdio. Persona reservada, des del mostrador del pavelló Josep Mir, rebia a tothom amb un somriure, vestint amb camisa i jersei i les ulleres de llegir penjades del coll amb un cordill. La seva mirada parlava per ell. En l'esport local hi ha moltes persones de les quals es parla poc però que són imprescindibles, i Quim Carbó n'era una. Llagostera li deu el seu just homenatge, i també tornar a fer aquell torneig.
Llegir mes / Leer mas...

"Desastre a domicili ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

Desastre a domicili

El Llagostera cau golejat en la seva visita al filial del Mallorca i queda en zona de descens amb vuit punts en vuit partits
Els d'Oriol Alsina tanquen així una setmana per oblidar, després de caure eliminats a la Copa Catalunya davant el Gavà

10.10.2016 | 07:18
Desastre a domicili
Desastre a domicili
El resultat ho diu tot. La UE Llagostera-Costa Brava va patir ahir una derrota incontestable (4-0) davant del RCD Mallorca B, que aguditza la difícil situació dels gironins en aquest començament de temporada. Els d'Oriol Alsina visitaven el filial balear després d'aconseguir un important triomf contra l'Atlètic Balears i amb l'objectiu de sumar tres punts que a més de trencar la mala ratxa fora de casa, els haurien donat també l'oportunitat de fer un salt en la classificació enfront d'un rival directe a la zona baixa, però un cop més van tornar a mostrar la seva pitjor versió. Amb aquesta ja són vint-i-cinc jornades consecutives de lliga sense guanyar a domicili, on aquest any encara no han marcat. El Llagostera tanca així una setmana en què a més va quedar eliminat de la Copa Catalunya. Sobre el paper el Mallorca B semblava el rival òptim per revertir aquesta dinàmica, un equip que no havia puntuat a casa i amb problemes per fer gols, però dins del terreny de joc la realitat va ser una altra. Amb la baixa de Rafa Jordá, lesionat dimecres a Gavà, el tècnic va repetir alineació per primera vegada aquesta temporada amb les novetats de Jorge Shafa i Pol Goméz en la convocatòria.
Així el partit va començar amb molt de control per part dels dos conjunts, basat en l'ordre tàctic i un plantejament conservador evitant errades que poguessin generar ocasions de perill. Abans d'arribar el primer quart d'hora el Mallorca B va estar a punt d'avançar-se a pilota aturada gràcies a una falta lateral que Raúl va rematar a l'interior de l'àrea petita, però Moragón ho va evitar amb una gran intervenció. En la mateixa jugada el porter va rebre un cop a la cara pel qual va necessitar atenció mèdica i el partit es va aturar durant uns minuts. En haver-se tacat la samarreta de sang el porter se la va haver de canviar i va acabar jugant amb la de Nico Ratti.
Poc després el Llagostera va patir el primer contratemps important per culpa d'una topada fortuïta entre Rodri i Masó que va obligar el capità a deixar el terreny de joc visiblement marejat. El seu lloc el va ocupar Albarrán. A partir d'aquest moment els gironins van passar a dominar el partit coincidint amb l'aparició de Pablo Sánchez i Marc Martínez, fet que es va traduir amb l'ocasió més clara dels gironins per marcar. A la mitja hora de joc una passada llarga de Colorado la va pentinar Manel que va deixar sol Robert Simón, però aquest va estavellar la pilota al travesser. Els balears van respondre amb una gran acció personal de Cedric que la defensa gironina va poder resoldre en l'últim moment, i quan semblava que s'arribaria al descans amb empat es va produir la jugada clau de l'enfrontament.
Una mala cessió enrere d'Albarrán la va aprofitar Angel Sánchez per encarar Moragón, a mitja sortida, i marcar a plaer superant-lo després d'una autopassada. El gol va enfonsar moralment l'equip d'Oriol Alsina.
A la mitja part el tècnic va substituir Robert Simón per Rubén Martínez, un canvi que va servir de poc, i és que al minut quatre de la represa els locals van fer el segon per mitjà de Tia Sastre després d'una altra errada, aquesta col·lectiva, en què els gironins van quedar retratats. La jugada es va iniciar en l'àrea del Mallorca B on ningú va pressionar Baba, i aquest amb una passada llarga va deixar sol el davanter balear davant Moragón, novament a mitja sortida, per rematar amb la dreta. Cedric al minut deu va sentenciar aprofitant una passada en profunditat que va rematar amb un xut ras i ajustat al pal al qual no va arribar el porter. A partir d'aquest moment el Llagostera es va desdibuixar fins a convertir-se en una joguina en mans del filial balear, que gràcies a la gran qualitat dels seus jugadors generava perill en totes les aproximacions a l'àrea. En una d'aquestes Stephen va arrodonir la golejada rematant una bona combinació de l'atac local. Amb el partit resolt Alsina va fer debutar Jorge Shafa, amb una tercera substitució en què va treure del terreny de joc Pablo Sánchez, intentant aconseguir el gol de l'honor. El mal partit del Llagostera es va acabar de complicar quan a falta de cinc minuts per al final Colorado va veure la targeta groga per una entrada innecessària que li impedirà jugar la propera jornada. L'àrbitre no va afegir res i amb el xiulet final l'alegria dels jugadors locals contrastava amb la decepció dels del Llagostera.
Llegir mes / Leer mas...

Oriol Alsina “És el nostre pitjor partit” .Article de @lesportiucat

Oriol Alsina

“És el nostre pitjor partit” 

Després del partit Oriol Alsina no va amagar la decepció per l'àmplia derrota contra el Mallorca B, una desfeta que el tècnic va intentar resumir de la següent manera: “La primera part i la segona han estat molt diferenciades. En la primera n'hem tingut una de molt clara, el pal d'en Robert Simón, i després hem comès un error molt greu que ens ha costat l'1-0. Últimament estem fent massa errors infantils que ens condicionen molt. La segona meitat ha començat amb un error de Moragón que ha estat el 2-0, i a partir d'aquí ens hem enfonsat psicològicament. La segona meitat ha estat un desastre i hem fet un partit molt dolent, segurament el nostre pitjor aquesta temporada.”
Sobre la situació de l'equip en la taula, Oriol Alsina no va voler dramatitzar. “Altres dies hem merescut més a domicili, però avui hem estat molt malament. Ara estem cardats, però hem d'oblidar el partit i ja pensar en el pròxim. A casa som forts, i també serà important anar recuperant els jugadors que tenim lesionats”, va concloure el tècnic llagosterenc.

DESCENTRATS

“Amb el 2-0 ens hem enfonsat psicològicament. La segona part, un desastre”

A MILLORAR

“Últimament estem fent massa errors infantils que ens condicionen”
Llegir mes / Leer mas...

"Mateix onze i debut de Jorge Shafa". Article de @lesportiucat

Mateix onze i debut de Jorge Shafa

A poc a poc i amb el pas de les jornades, el Llagostera ha anat trobant un onze força perfilat, en part també per culpa de les lesions d'homes cridats a ser importants com Rafa Jordà, Diego Jiménez o Vivi. Una mostra que Oriol Alsina té cada vegada més un equip titular consolidat és que ahir el tècnic va repetir onze per primera vegada aquest curs, alineant d'entrada els mateixos onze futbolistes que la jornada passada havien superat l'Atlètic Balears (2-1). Una altra dada destacable del partit d'ahir va ser el debut en la lliga del davanter Jorge Shafa, que el dimecres passat ja havia jugat els primers minuts amb el Llagostera en la copa Catalunya contra el Gavà.
Llegir mes / Leer mas...

"Un ridícul inacceptable ". Article de @lesportiucat

Un ridícul inacceptable

No hi ha manera. El Llagostera torna a decebre a domicili amb una nova i contundent derrota contra el Mallorca B i entra per primera vegada en descens

Nova patacada a domicili del Llagostera, que ja acumula 25 partits de lliga sense guanyar fora de casa entre la temporada passada i aquesta. Ahir el desastre (4-0) es va produir al camp del Mallorca B (fins ahir els balears encara no havien puntuat com a locals) en un partit en què els llagosterencs van estar correctes en la primera meitat però no van tenir la sort de cara (Robert Simón va estavellar una pilota al travesser) i van regalar un gol a tocar del descans que va ser decisiu (Ángel Sánchez va aprofitar una mala passada enrere d'Albarrán per marcar en el 43'). Després de la represa, el conjunt dirigit per Oriol Alsina va fer el ridícul més absolut i va acabar caient per un contundent 4-0 després dels gols de Tià Sastre (49'), Cedric (54') i Stephen (76'), que van deixar els visitants en evidència i en zona de descens per primera vegada aquesta temporada. Va ser un ridícul inacceptable per a un equip que vol jugar el play-off d'ascens. El partit va començar amb uns primers minuts de tempteig, sense gaires arribades de cap dels dos equips, però a poc a poc el duel es va anar animant, fins al punt que els locals van vorejar l'1-0 en una acció a pilota aturada. Serrano va centrar una falta amb la cama esquerra i va connectar amb Raúl, que va pentinar de cap a dins de l'àrea petita i va obligar Moragón a lluir-se i a demostrar uns grans reflexos. En la mateixa jugada, el porter balear del Llagostera va haver de ser atès per un cop al cap i va continuar jugant amb la samarreta de Nico Ratti, ja que es va tacar la seva de sang. Qui no va poder seguir jugant va ser Jordi Masó, estabornit en el minut 21. El partit va continuar amb un joc intermitent, sense gaire continuïtat en les jugades, fins que Robert Simón va enviar una pilota al travesser que va posar l'ai al cor a l'afició mallorquinista. El Llagostera cada vegada es trobava més còmode i semblava que feia un pas endavant en atac, amb una pressió alta que dificultava el joc dels locals. Però quan millor estaven els llagosterencs va arribar el gol del Mallorca B a tocar del descans, d'aquells gols psicològics que fan molt de mal. Ángel Sánchez va estar molt atent en una errada d'Albarrán en una passada enrere cap a Moragón i va pispar la pilota i va marcar l'1-0 (43'). Va ser un regal que obligava el Llagostera a reaccionar en la segona meitat.
No n'aprenen
Només començar la represa, el Llagostera va encaixar el 2-0 després d'una nova errada defensiva. Aquesta vegada l'embolic va ser global, també de Moragón, i Tià Sastre ho va aprofitar per ampliar l'avantatge en el marcador amb una rematada al pal llarg (49'). La nova clatellada va deixar el Llagostera grogui, però tot i així els d'Oriol Alsina van intentar reaccionar ràpid amb dues arribades de Marc Fernández que el porter Parera va deixar en no res. Però ahir no era el dia dels llagosterencs, que poc després van encaixar el 3-0, obra de Cedric, que va superar Moragón en l'un contra un i va sentenciar el partit (54'). La festa a Palma era absoluta, i més quan Stephen va marcar el quart dels locals després d'una bona jugada col·lectiva (76'). La impotència del Llagostera va ser aclaparadora fins al xiulet final, com demostra la cinquena targeta groga aquest curs d'Álex Colorado, que li farà perdre's el pròxim duel contra el Cornellà (dissabte, 18.30 h a Palamós). Un partit per oblidar del Llagostera.

DRAMA EN LA 1A PART MALLORCA B 4 LLAGOSTERA 0

Masó lesionat, pal de Robert Simón i regal d'Albarrán en l'1-0, a tocar del descans (44') MALLORCA B: Parera, Juanjo, Pol, Raúl, One, Baba (Nadal, 79'), Stephen, Álex Serrano, Cedric (Alberto, 69'), Tià Sastre i Ángel Sánchez (James, 45').
LLAGOSTERA: Moragón, Masó (Albarrán, 21'), Rodri, Samu, Valentín, Marc Martínez, Colorado, Robert Simón (Rubén Martínez, 45'), Marc Fernández, Pablo Sánchez (Shafa, 56') i Manel.
GOLS: 1-0 (43') Ángel Sánchez. 2-0 (49') Tià Sastre. 3-0 (54') Cedric. 4-0 (76') Stephen.
ÀRBITRE: Pérez Peraza. T.G.: als locals Ángel, Juanjo, Pol i Parera; i als visitants Marc Fernández, Marc Martínez, Rodri, Samu i Colorado. T.V.: Cap.
PÚBLIC: Uns 200 espectadors a la ciutat esportiva Antonio Asensio.

CAP A PITJOR

Tià Sastre (48'), Cedric (55') i Stephen (71') van sentenciar, i 5a groga de Colorado

LA RATXA NO S'ACABA

25
partits consecutius
del Llagostera sense guanyar a domicili, entre el curs passat i aquest.
Llegir mes / Leer mas...