dimarts, 8 de desembre del 2015

"Llagostera i Bilbao Athletic s´apunten els registres més negatius de la Lliga ". Article de @diaridegirona

Llagostera i Bilbao Athletic s´apunten els registres més negatius de la Lliga

08.12.2015 | 00:00 En les últimes temporades a la Lliga Adelante, després de 16 jornades, no hi apareix cap equip amb pitjors registres de visitant que el Llagostera i el Bilbao Athletic. En la temporada 2013-2014, amb el Llagostera encara a Segona B, el Madrid Castilla no va aconseguir els primers punts a domicili fins a la jornada 16, en la victòria agònica al camp del Jaén (0-1). Aquell curs, el Sabadell no aconseguiria guanyar com a visitant fins a la jornada 19 però ja havia sumat més que aquest curs el Llagostera amb dos empats contra Girona i Alabès (1-1). Un altre exemple el trobem la temporada 2012-2013 amb el Guadalajara, que es va haver d'esperar fins la jornada 18 al camp del Múrcia (0-1) per cantar victòria fora de casa, si bé és cert que a la jornada setze ja havia aconseguit més que actualment el Llagostera, amb tres empats contra Alcorcón, Hèrcules i Mirandés. Aquell mateix curs, el Lugo no guanyaria lluny de Galícia fins a la jornada 17, amb el triomf per la mínima a Almeria (0-1). Abans, però, ja havia aconseguit 4 punts amb 4 empats.
Altres exemples de mals resultats a fora, els trobem la temporada 2011-2012, tot i que igual que en les mencionades anteriorment, cap equip havia sumat tan poc després de setze jornades. Aquell curs, el Girona no va aconseguir la primera victòria fora de Montilivi fins a l'abril, concretament a la jornada 35, amb un 2-3 a Sabadell. En tot cas, els blanc-i-vermells ja havien tret tres punts amb tres empats contra Almeria, Vila-real i Barça B, tots 2 a 2, fins a la jornada setze de lliga, per tant, dos punts més que els que té el Llagostera amb el mateix nombre de jornades a dia d'avui. I el curs 2010-2011, tampoc cap equip va sumar tan poc com a visitant en setze jornades. Aleshores, l'Albacete només va obtenir tres punts amb tres empats, i la primera victòria no la va aconseguir fins a la jornada 17 al camp del Numància (0-1).
Aquella mateixa temporada, el Ponferradina, només va guanyar un partit en tota la lliga com a visitant, en la jornada 8 al camp de l'Albacete (0-1). Fins a la jornada 16, només havia sumat 4 punts, amb la victòria ja esmentada i l'empat a Jerez (0-0). Aquella temporada (2010-2011), el Còrdova i Valladolid fins a la jornada 16 únicament havien sumat una victòria, i el Recreativo de Huelva no va guanyar el seu primer partit fora de casa fins el febrer amb un triomf al camp del Betis (0-1), encara que els números com en tots els casos ja explicats també eren millors que els del Llagostera, ja que l'equip andalús ja havia sumat cinc empats fins a la jornada setze. Aquell curs, el Girona també no va sumar el primer triomf com a visitant fins a la jornada 19. Va ser al camp del Barça B (1-2), però abans ja havia aconseguit tres empats.
Llegir mes / Leer mas...

"Una dimensió desconeguda ". Article de @diaridegirona

Una dimensió desconeguda

En les darreres temporades cap equip de Segona A havia sumat únicament un punt a fora en arribar a la jornada 16

08.12.2015 | 07:58
David Querol perseguit per Vila en una acció de l´Oviedo-Llagostera de diumenge al Carlos Tartiere.
David Querol perseguit per Vila en una acció de l´Oviedo-Llagostera de diumenge al Carlos Tartiere.
La victòria a domicili se li segueix resistint, al Llagostera. Quan no és un all, és una ceba, però la realitat, la dura realitat, diu que l'equip d'Oriol Alsina només ha sigut capaç de sumar un trist punt (2-2 a Montilivi) de 24 possibles com a visitant. Mai en les últimes sis temporades, des que el conjunt blaugrana milita en categories d'àmbit espanyol, havia trigat tant a aconseguir el primer triomf com a visitant. Ni en l'estrena a la Lliga Adelante l'any passat, ni en tres cursos a Segona B ni en els dos a Tercera la sequera quan l'equip sortia de casa havia sigut tan alarmant.
La temporada anterior, la del debut a Segona A, el Llagostera va aconseguir la primera victòria a domicili a la jornada cinc amb Santi Castillejo encara a la banqueta, després de guanyar per la mínima (0-1)?al camp del Barça B, amb gol del local Patric en pròpia porta. Els d'Alsina acabarien el curs a la novena posició amb un balanç de 7 victòries i 7 empats lluny de casa.
En les tres anteriors lligues a Segona Divisió B, la casualitat va fer que els d'Oriol Alsina, no aconseguissin el primer triomf lluny de Llagostera fins a la jornada 12. En la temporada 2011-2012, la de l'estrena a la categoria de bronze, els gironins van guanyar al camp del Manacor (0-1). Abans lluny del Municipal només havien aconseguit un empat (0-0) al camp del Saragossa B. Aquell curs l'equip acabaria cinquè, a un pas de disputar la promoció d'ascens a Segona A. La campanya següent, la 2012-2013, els gironins van obtenir la primera alegria en forma de victòria a domicili també en la jornada 12 contra el València Mestalla. Va ser el 27 d'octubre de 2012 per 0-2. Abans l'equip ja havia aconseguit tres punts com a visitant, gràcies a tres empats. En aquella ocasió, l'equip acabaria a mitja taula (desè). I en la següent, en la de l'ascens a Segona A, la primera victòria a domicili va ser al camp de l'Alcoià el 3 de novembre de 2013 (0-1). Abans, els d'Alsina ja havien aconseguit 4 empats. L'equip acabaria líder de grup, i ascendint a la Lliga Adelante després de superar el Nàstic en la tercera ronda de play-off.
Els precedents a Tercera
En les dues temporades a Tercera, els primers triomfs a domicili van arribar molt més aviat. En la lliga 2009-2010, va ser en la jornada 6 al camp del Premià (0-2), mentre a la 2010-2011, va arribar en la primera oportunitat que va tenir, és a dir, a la jornada dos de lliga al camp del Masnou (1-2). Aquella temporada el Llagostera acabaria líder del grup 5 de Tercera, i pujaria a Segona B eliminant el Cerceda en la promoció directe de campions.
poc a domicili després de les primeres setze jornades de lliga, un dubtós honor que comparteixen amb el Bilbao Athlètic que també només porta un punt lluny de San Mamés. Els bascos el van sumar precisament al Carlos Tartiere d'Oviedo (0-0), on el Llagostera hi va perdre diumenge (2-1).
El curs passat, després de 16 partits, el Leganés només havia sumat 2 punts a domicili. Van ser dos empats als camps del Lugo (0-0) i Numància (1-1), i a diferència dels gironins que ara ja porten 4 gols, els madrilenys només n'havien marcat dos lluny de Butarque. El Leganés va sumar el primer triomf a domicili en la següent jornada, la disset a la Nova Creu Alta contra el Sabadell (1-2). Precisament els arlequinats també ho van passar malament a domicili. En la jornada 16, l'equip català només portava 4 punts com a visitant, i acabaria la temporada descendint, i obtenint una única victòria en tota el curs com a visitant, concretament el 12 d'octubre de 2014 a Palamós contra el Llagostera (0-1).
El Tenerife va ser un altre dels que la campanya passada suaven per puntuar a fora. Després de setze jornades, l'equip insular només havia sumat tres punts amb una victòria al camp del Saragossa (2-3). Els canaris acabarien la lliga amb només dues victòries i sis empats fora de casa. L'Osasuna també ho va passar malament la temporada passada lluny de Pamplona, on després de setze jornades de Lliga, només havia aconseguit treure tres punts amb tres empats contra Saragossa (1-1), Llagostera (0-0) i Numància (0-0).
Dissabte a les 6 de la tarda els blaugranes tindran una nova oportunitat, a Còrdova i contra el líder, per trencar amb una anomalia fins ara desconeguda.
Llegir mes / Leer mas...

"Fran Cruz, de jugar-ho tot a la banqueta". Article de @lesportiucat

Fran Cruz, de jugar-ho tot a la banqueta

Una de les principals novetats en l'onze titular del Llagostera al camp de l'Oviedo va ser l'absència de Fran Cruz a l'eix de la defensa. El cordovès s'havia perdut l'últim partit de lliga contra l'Osca (2-0) perquè estava sancionat, però abans Fran Cruz ho havia jugat tot des de la seva arribada al club de la Costa Brava (el defensa es va incorporar al final del mercat de fitxatges, coincidint amb la marxa d'Alcalá al Girona, i es va perdre les dues primeres jornades). Al Carlos Tartiere, Chus Herrero i Alberto Escassi (també ha jugat al mig del camp) van ser la parella de centrals llagosterenca, i ara caldrà veure què decideix Oriol Alsina de cara al pròxim partit al camp del Còrdova, exequip de Fran Cruz. El central sí que va jugar dimecres passat en el duel de copa contra el Deportivo.
Llegir mes / Leer mas...

"Una encallada preocupant". Article de @lesportiucat

Una encallada preocupant

No reaccionen. El Llagostera va refermar a Oviedo la condició de pitjor visitant de 2a A. Amb 1 punt de 24 possibles (els mateixos que l'Athletic B), els blaugrana empitjoren els registres del curs passat a fora

Aimar, envoltat de jugadors de l'Oviedo el diumenge passat al Carlos Tartiere (2-1) Foto: AGENCIA LOF.
1
El Llagostera continua sense aixecar el cap fora de casa. El conjunt dirigit per Oriol Alsina va encaixar diumenge, al Carlos Tartiere, una altra derrota a domicili (2-1), la setena en vuit partits lluny de Palamós, un pobre bagatge que confirma els blaugrana com el pitjor equip de la categoria a camp contrari, amb només un punt de 24 possibles (els mateixos que té l'Athletic B). Una ratxa preocupant que manté el Llagostera en posicions de descens, amb 16 punts, ara a dos de la zona de permanència.
Pitjor que el curs passat
La nefasta estadística del Llagostera a domicili s'explica per diferents factors. Un d'ells és que l'equip encara no ha aconseguit deixar la porteria a zero cap vegada, i ha encaixat disset gols en contra en només vuit partits, sis dels quals en la davallada al camp de l'Alcorcón (6-1). D'altra banda, l'equip de la Costa Brava està tenint molts problemes en atac, amb només quatre gols a favor, quatre dianes que només han servit per sumar un punt a Montilivi contra el Girona (2-2), fins ara l'únic rèdit del Llagostera a domicili.
Són uns números que empitjoren els que tenia l'equip en aquest moment la temporada passada a camp contrari, quan havia sumat 6 punts en els primers vuit partits. Els va sumar també amb només quatre gols marcats, però aleshores van ser molt més ben amortitzats (victòria per la mínima al Miniestadi (0-1), dos empats sense gols a Vitòria i Gijón, i empat a un al camp del Lugo). Defensivament el Llagostera 2014/15 també va estar millor fora
de casa, amb deu gols rebuts, set menys que els actuals. Tot i així, globalment els blaugrana encara estan un pèl millor respecte del curs passat després de les primeres setze jornades de lliga, i és que llavors el Llagostera era el cuer de segona A, amb un total de 13 punts (tres menys que els d'ara) i tenia la salvació a tres punts (un més per sobre). Gran part de culpa la va tenir la poca productivitat de l'equip a casa (7 punts de 24), tot el contrari del que està passant aquesta temporada (15 de 24).
Prova de nivell a Còrdova
Per si el Llagostera no ho estigués passant prou malament en els partits a camp contrari, es dóna la casualitat que el conjunt llagosterenc jugarà dissabte vinent el segon partit consecutiu a domicili. A més, ho farà al camp del líder, el Còrdova, un equip que ha sumat 19 dels 24 punts possibles a casa (només els supera la Ponferradina, amb 20). A priori no sembla el rival més propici per capgirar la tendència fora de casa, però tot i així la plantilla llagosterenca no perd l'esperança i té el clar objectiu de sumar la primera victòria de la temporada a domicili. “Hem de fer-nos més forts quan juguem fora de casa. Ara anirem a Còrdova a intentar guanyar el partit”, explica Aimar Moratalla, unes paraules que van molt en consonància amb les del seu company Pitu Comadevall: “A Còrdova hem de sortir bé des de bon començament per poder sumar.”

LA DIFERÈNCIA

4
gols
han marcat a fora els blaugrana, els mateixos que el curs passat. Llavors van valer 6 punts i ara, 1

LES REACCIONS

Dissabte a Còrdova hem de sortir bé des de bon començament per poder sumar
Pitu Comadevall
migcampista del Llagostera
Dissabte els d'Alsina visitaran el camp del líder, el Còrdova

POC PROPICI

Temporada 2015/16
Lugo-Llagostera
1-0
Albacete-Llagostera
1-0
Girona-Llagostera
2-2
Mallorca-Llagostera
1-0
Alcorcón-Llagostera
6-1
Athletic B-Llagostera
2-0
Nàstic-Llagostera
2-0
Oviedo-Llagostera
2-1 Totals: 1 punt de 24 possibles. 4 gols a favor i 17 en contra.
Temporada 2014/15
Las Palmas-Llagostera
2-0
Recreativo-Llagostera
2-0
Barça B-Llagostera
0-1
Alavés-Llagostera
0-0
Lugo-Llagostera
1-1
Alcorcón-Llagostera
2-0
Sporting-Llagostera
0-0
Numància-Llagostera
3-2 Totals: 6 punts de 24 possibles. 4 gols a favor i 10 en contra.
Hem de fer-nos més forts fora de casa. Ara anirem a Còrdova a intentar guanyar el partit
Aimar Moratalla
defensa del llagostera
1
empat
ha sumat el Llagostera fora de casa, l'aconseguit a Montilivi contra el Girona (2-2)
Llegir mes / Leer mas...