dimarts, 3 de novembre del 2015

Aguantar el zero que reclama Alsina es resisteix al Llagostera

Article de @diaridegirona

L'equip blaugrana només ha acabat un dels 11 partits que s'han jugat de Lliga sense encaixar ni un sol gol en contra

03.11.2015 | 07:51
Nico Ratti, porter del Llagostera, s´estira per intentar evitar un gol del Ponferradina aquest últim cap de setmana a Palamós.
Nico Ratti, porter del Llagostera, s´estira per intentar evitar un gol del Ponferradina aquest últim cap de setmana a Palamós.


«Mantenir el zero a la nostra porteria és clau. Això, com a mínim, et garanteix un punt». En les últimes aparicions davant la premsa, Oriol Alsina ha repetit per activa i per passiva aquest desig. De moment i després d'onze jornades de Lliga, només l'ha pogut veure fet realitat en una ocasió, quan a la tercera setmana de la competició el Llagostera es va imposar a casa a l'Alabès per un clar 3-0.
En tots els altres partits, els blaugrana sempre han rebut gols i tant li fa l'home que es trobi situat sota pals. Amb l'intocable René, abans de la lesió de l'andalús o amb el ball a la porteria que han protagonitzat José Moragón i Nico Ratti, al Llagostera li costa Déu i ajuda mantenir verge la seva porteria. A les onze jornades de Lliga cal afegir-hi també els dos compromisos de Copa del Rei que, tot i solucionar-los de manera positiva, els duels amb Albacete i Saragossa també han acabat amb alguna diana en contra.
Si alguna característica ha definit al Llagostera de les darreres temporades, aquesta ha estat la solidesa, seguretat i consistència defensiva, uns fonaments que han servit per escalar categories a còpia d'ascensos fins arribar a Segona A. Ja sigui per assumir més riscos en atac, com ha argumentat Alsina en alguna ocasió, o per culpa de desconnexions en moments clau o en una primera meitat horrible com la que van patir a Alcorcón (6-1), el cas és que els gironins es troben entre els conjunts més golejats de la categoria amb 18 gols rebuts en 11 partits de Lliga i un total de 20 en els 13 duels oficials entre totes les competicions.
Pitjors números que fa un any
Tot just un any enrere, la situació de l'equip era similar. Els resultats no rutllaven i un cop jugada l'onzena jornada, l'equip era en zona de descens. Ara bé, en l'aspecte golejador, el Llagostera ha millorat ostensiblement. Un curs enrere, els blaugrana només havien fet 5 gols, mentre que ara n'acumulen 13 en els mateixos partits. També és més bona l'estadística defensiva. Fa un any, s'havien rebut 13 gols en contra, mentre que ara el porter de torn ha hagut de recollir l'esfèrica del fons de la seva porteria en 18 ocasions. En aquest sentit, el porter Nico Ratti, titular en els darrers quatre partits del Llagostera (a Saragossa a la Copa i en tres compromissos de Lliga), n'ha encaixat 9 i valora l'actualitat del seu equip després d'encaixar un mal resultat que manté els gironins a la part baixa de la taula. Segons Ratti, dissabte passat, es va «oferir un canvi d'imatge i vam demostrar que el 6-1 amb l'Alcorcón va ser un accident». El porter argentí, contra els del Bierzo, va oferir un rendiment força alt, amb aturades de mèrit davant Yuri, Berrocal i Acorán. Però la bona actuació personal va fer que les sensacions un cop acabat el partit fossin confuses:?«Vaig acabar content, però tampoc massa. Hauria estat del tot satisfet si l'equip hagués guanyat. Sé que el meu treball és evitar que em facin gols, però no ho vaig a aconseguir».
Propera parada: Bilbao
En el partit del proper dilluns davant el Bilbao Athletic, la primera victòria a domicili es presenta com una obligació. «En tots els partit sortim a donar-ho tot i treballarem al màxim durant la setmana per tornar de San Mamés amb els tres punts», confessava un Ratti que és conscient que l'equip ha de fer un pas endavant, també en defensa, perquè els bons resultats arribin i es mantinguin. «Sempre ens hem caracteritzat per tenir un bon nivell defensiu. Ens esforçarem al màxim perquè això sigui possible», valorava.
Amb les dues derrotes que sumen els llagosterencs, allò que voldrien els d'Alsina és jugar com més aviat millor per oblidar les dues desfetes, però, el proper partit no arribarà fins d'aquí a una setmana, que és quan el Llagostera visitarà Bilbao. Per a Ratti, aquesta circumstància cal revertir-la en sentit positiu i veure que «tenim més dies per preparar al màxim i posar-nos a tope». Guanyador de mena i sempre fent autocrítica, Ratti, valorava també el rentat d'imatge després del 6-1 encaixat a Alcorcón, però, la derrota davant el Ponferradina (0-1), tot i ser per la mínima, no ha estat la millor manera d'esborrar del tot el naufragi del Santo Domingo: «No me'n vaig content perquè l'equip no ha sumat. A Alcorcón vam viure una situació atípica que mai ens havia passat i les sensacions amb què em quedo és que davant el Ponferradina vam donar la cara».
Del proper partit, Ratti té clar que «ens espera un duel complicadíssim perquè ells també estan a la part baixa i en aquesta categoria tothom pot guanyar tothom. Intentarem que allà ens entrin les ocasions que no ho van fer a casa l'últim dia».
Una de les incògnites per aquesta cita és saber si René Román, que encara la recta final de la seva recuperació, estarà o no a disposició d'Oriol Alsina i tornarà sota pals després de perdre's els últims 8 partits per culpa d'una fractura al cap de l'húmer que va patir a l'estadi Carlos Belmonte d'Albacete en la quarta jornada del campionat.
Llegir mes / Leer mas...

Un Llagostera sense continuïtat

Article de @diaridegirona

El conjunt blaugrana no aconsegueix trobar la línia de regularitat aquest curs i durant les 11 primeres jornades ha estat incapaç d'estar més de dues jornades invicte · Els gironins visitaran el Bilbao Athletic en un duel ple d'urgències

03.11.2015 | 07:13
Juanjo Expósito lluita per una pilota amb el migcampista del Ponferradina Andy.
Juanjo Expósito lluita per una pilota amb el migcampista del Ponferradina Andy.


El Llagostera no troba la fórmula per enlairar-se aquesta temporada. Fora de casa li està costant Déu i ajuda i, de fet, és
un dels pitjors visitants de Segona juntament amb l'Almeria i el Bilbao Athletic. El problema, però, és que al Nou Estadi de Palamós, la línia mostrada en els dos darrers partis contra l'Elx i el Valladolid no va tenir continuïtat l'últim dissabte, amb una desfeta contra el Ponferradina.
I de cop, la fiabilitat oferta en els partits contra l'Elx i el Valladolid, va tornar a desaparèixer. Una de freda i una, o dues, de calentes. Aquesta està sent la trajectòria del Llagosterea en aquest prime tram de temporada en què no acaba de trobar una línia de continuïtat en els resultats. La manca d'aquesta tant anhel·lada regularitat fa que l'equip es passi una altra setmana en posicions de descens. El conjunt blaugrana seguirà en la 20a posició perquè ni Bilbao Athletic ni Almeria van guanyar els seus partits però sí que veu com els rivals se li allunyen una mica. I és que la permanència, arran del triomf del Girona i dels empats de Mallorca, Albacete i Leganés, passa de només un punt amb què havia començat la jornada, als tres amb què hi va finalitzar.
La sonada desfeta a Alcorcón està més que oblidada i superada. Un mal dia el pot tenir tothom però el millor remei per a girar full definitivament hagués estat un triomf contra el Ponferradina dissabte. Els dos darrers compromissos a Palamós contra Elx i (4-1) i Valladolid (3-1) convidaven a l'optimisme. Sobretot perquè l'equip havia mostrat una imatge de solidesa defensiva que, combinada amb un gran encert en punta d'atac, havien fet caure dos dels equips grans de la categoria. Semblava que els llagosterencs ja tenien presa la mida al Nou Estadi Palalmós-Costa Brava però dissabte, entre el gol de Berrocal i la manca de punteria dels davanter blaugrana, els tres punts van volar cap al Bierzo. Un fet que s'ha repetit sovint aquest curs i que fa que, de moment, els llagosterencs no puguin sortir de la zona de perill.
Els tombs que està fent l'equip en aquestes primeres onze li han impedit trobar la desitjada línia de regularitat. I és que quan
l'equip ha semblat trobar un rumb bo per a encadenar uns quants resultats positius sempre ha descarrilat a les primeres de canvi. De fet, tan sols en una ocasió ha estat capaç d'encadenar dues jorandes sense perdre. Va ser arran de l'empat a Montilivi contra el Girona (2-2) i de la victòria contra l'Elx a Palamós la jornada següent (4-1). Aquells quatre punts de sis possibles han estat la millor sèrie de tota la temporada. La derrota per la mínima contra el Mallorca (1-0) va tallar aquesta miniratxa. Després els gironins es referien amb una nova victòria de prestigi a Palamós contra el Valladolid però el 6-1 encaixat a Alcorcón, sumat a la derrota de dissabte davant el Ponferradina han tornat a dibuixar un panorama complicat pels d'Oriol Alsina.
Malgrat que tot just serà la dotzena jornada, el partit de dilluns que ve a San Mamés contra el Bilbao Athletic es presenta d'una transcendència molt elevada pel fet de tractar-se d'un rival directe en la lluita per sortir de baix. Els bascos són ara mateix penúltims amb 9 punts, només un menys que els gironins. És per això que una victòria a terres biscaïnes suposaria un cop de puny al cim de la taula dels bons que permetria no només respirar una mica els gironins sinó també, de passada, enfonsar el filial.
El repte de millorar a domicili
Per aconseguir quelcom de positiu de San Mamés, el Llagostera haurà de millorar moltíssim les seves prestacions com a visitant. I és que fins ara, i després de quatre partits, els gironins tan sols han esgarrapat un punt fora de Palamós (a Girona). La resta, tot han estat derrotes (Lugo, Albacete, Mallorca i Alcorcón). El pitjor de tot és que a banda de perdre, l'equip està oferint una imatge massa fluixa que li impedeix lluitar per puntuar. Tret de a Lugo, on l'equip sí que va merèixer més sort i va perdre un punt en el temps de descompte, va passar a Albacete, a Mallorca i sobretot a Alcorcón. Els gironins són, juntament amb l'Almeria i el Bilbao Athletic, els pitjors visitants de la categoria amb només un punt. El filial basc l'ha aconseguit precisament aquesta jornada gràcies a l'empat assolit al Tartiere contra l'Oviedo (0-0).
Llegir mes / Leer mas...

El retorn de René, imminent

Article de @lesportiucat

Recuperat. El porter gadità, que s'ha perdut els últims set partits de lliga per lesió, es va integrant a la dinàmica de grup i podria reaparèixer fins i tot dilluns vinent a San Mamés

René, a punt de sacar de porteria en un partit al Palamós-Costa Brava Foto: JOAN SABATER.
1
El diumenge 13 de setembre, coincidint amb la quarta jornada de lliga, René Román es va lesionar al camp de l'Albacete. El porter es va fer mal en una sortida aèria al Carlos Belmonte, però va decidir continuar jugant els últims minuts del partit després d'assabentar-se que el seu equip ja havia exhaurit els tres canvis, una mostra de compromís que no va servir perquè el Llagostera puntués (1-0). En principi semblava que la lesió quedaria en un no res, però les proves mèdiques van determinar que el de Cadis tenia una fractura al cap de l'húmer que l'apartaria dels terrenys de joc durant uns dos mesos. Ara, set setmanes després de lesionar-se, el porter ja està molt a prop de reaparèixer –ahir va completar gairebé tot l'entrenament i avui ja podria integrar-se definitivament al grup–, una notícia molt ben rebuda al Llagostera.
En els set partits de lliga que s'ha perdut René, el Llagostera ha confiat la porteria a José Moragón en les primeres quatre ocasions, mentre que Nico Ratti, que també va ser el porter titular en la copa Catalunya (1-0 a Rubí) i en la copa (1-2 a Saragossa), ha jugat en els últims tres. El jove porter, exceptuant en la davallada global de l'equip a Alcorcón (6-1), ha ofert bones actuacions, encara que tot indica que quan René estigui a punt –qui sap si ja dilluns que ve a San Mamés– tornarà a la banqueta.
“A veure com evoluciono en els entrenaments. Ja tinc ganes de tornar, però primer he d'entrar a poc a poc en la dinàmica de grup”, explica René, que habitualment ha fet dobles sessions de recuperació per mirar d'accelerar la tornada.
El porter gadità també destaca la bona feina de Ratti en els últims enfrontaments amb el Llagostera: “Ratti ha estat espectacular a la porteria, però és el mister el que decidirà qui juga.”
En els quatre partits en què va defensar la porteria llagosterenca René va encaixar quatre gols, pels sis de Moragón en quatre duels i els vuit de Ratti en tres enfrontaments.

EL PROTAGONISTA

A veure com evoluciono en els entrenaments. Ja tinc ganes de tornar, però primer he d'entrar a poc a poc en la dinàmica de grup
Ratti ha estat espectacular a la porteria, però és el ‘mister' el que decidirà qui juga
René Román
porter del llagostera
René es va fracturar l'húmer a Albacete i va jugar els últims minuts lesionat

Querol, Imaz i Gila també avancen en la recuperació

La infermeria del Llagostera encara no està buida del tot. A més de Ruymán Hernández –no se l'espera, com a mínim, fins al desembre o el gener–, hi ha tres jugadors més del conjunt llagosterenc que encara s'estan recuperant de diferents problemes físics. Són Eloy Gila, Jesús Imaz i David Querol, que intentaran tornar progressivament al grup al llarg de la setmana. Imaz (isquiotibials) i Querol (pubis) no van entrar en l'última convocatòria perquè no es van recuperar a temps de les molèsties, mentre que Eloy Gila, amb un problema al taló des de fa setmanes, encara no ha jugat ni un sol minut aquesta temporada en la lliga –Enric Pi i Ruymán són els altres dos futbolistes de la plantilla que encara no han debutat–. L'evolució d'aquests jugadors en els pròxims entrenaments marcarà la seva disponibilitat.
Darrera actualització ( Dimarts, 3 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

La ciutat esportiva, cosa de tres?

Article de @lesportiucat

Negociant. El club blaugrana continua avançant en el projecte de construir una ciutat esportiva pròpia. Ara com ara Santa Cristina d'Aro, Platja d'Aro i Llagostera són els tres municipis que semblen tenir més possibilitats de ser-ne la seu

Tarragó, al Palamós-Costa Brava Foto: JOAN CASTRO/ICONNA.
1
El Llagostera ja fa molt de temps que té entre cella i cella construir una ciutat esportiva pròpia i, de fet, ha reservat una part del pressupost d'aquesta temporada amb la idea de destinar-la al projecte. El club blaugrana fa uns quants mesos que negocia amb diferents municipis que s'han ofert per ser la seu de la ciutat esportiva, i tot indica que no s'hauria de trigar gaire a saber quin serà l'escollit, amb tres candidats que han guanyat posicions respecte d'altres. Santa Cristina d'Aro, Platja d'Aro i Llagostera són, avui, els municipis que més interès i/o facilitats han mostrat per complir el somni llagosterenc.
Santa Cristina, en la ‘pole'
El club presidit per Isabel Tarragó sempre ha manifestat que la seva primera opció seria construir la ciutat esportiva a Llagostera, però que la falta de celeritat en les negociacions ha portat el club blaugrana a parlar amb altres municipis. I en els últims dies sembla que és Santa Cristina d'Aro el que ho té més avançat, malgrat que en cap cas hi ha un acord definitiu.
Amb l'ascens a 2a A de fa dos estius l'equip d'Oriol Alsina va canviar el municipal de Llagostera pel Palamós-Costa Brava per jugar els partits com a local –des de llavors s'hi han fet millores substancials–, però el gruix dels entrenaments els fa al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell.
Darrera actualització ( Dimarts, 3 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera torna a la feina.

Article de @lesportiucat

El gruix de la plantilla llagosterenca tornarà a la feina avui per preparar el duel de dilluns contra el Bilbao Athletic a San Mamés –els suplents van fer un entrenament suau ahir–. La sessió està prevista a Palafrugell, però segons el temps que faci es podria fer a Llagostera. La setmana de preparació serà llarga per als gironins, que tenen previst fer un amistós contra un combinat del filial i l'equip juvenil.
Llegir mes / Leer mas...