dimecres, 23 de març del 2016

"UE Llagostera: De buscar la consolidación a afrontar 12 finales por la permanencia". Article de Javier Tboada a @Losotros18

UE Llagostera: De buscar la consolidación a afrontar 12 finales por la permanencia

Foto vía LFP.es
Foto vía LFP.es
Por
El Llagostera afronta 12 finales en su lucha por la permanencia en Segunda División. El cuadro catalán es penúltimo en la tabla con 25 puntos y a 8 de la salvación. Los objetivos de consolidarse en la categoría tras una gran primera campaña, no han dado sus frutos.
La temporada se presentaba muy ilusionante y el cuadro catalán aspiraba a consolidarse en la categoría e incluso a pelear por el playoff. Oriol Alsina asumía el reto. El héroe del ascenso a Segunda y segundo técnico durante los últimos meses de la pasada campaña, asumía las riendas. Formando tándem con Lluis Carrillo habían dado la vuelta a la tortilla la pasada campaña, cogiendo a un equipo casi desahuciado y acabando a poca distancia de los puestos de playoff de ascenso.
El club invirtió en la llegada de nuevos futbolistas, pero confió su columna vertebral a Imaz, Pitu, Querol, René, Masó y Juanjo. Ellos han puesto el cerrojo y los goles en un conjunto que destaca por ser el peor visitante de la categoría. Nada más y nada menos que catorce derrotas y dos empates, con siete goles a favor y treinta y tres en contra. Números muy pobres y uno de los principales problemas del Llagostera esta temporada, sumar lejos del Municipal de Palamós.
El empate en Elche y la goleada por 3-0 frente al Mallorca, despertaron las ilusiones de la afición, que sin embargo vio como el conjunto blaugrana volvía a caer goleado en su visita al Nuevo José Zorrilla, en donde perdió 3-0 frente al Real Valladolid. El fin de semana supuso también que Ponferradina, Mallorca, Albacete y Almería aumentasen sus ventajas con respecto al cuadro catalán, que solo mantuvo las diferencias con el Huesca.
Doce finales por la permanencia
El conjunto de Alsina afronta sus doce últimas finales para conseguir mantener la categoría una temporada más. El milagro de la pasada campaña parece lejos de repetirse, pero las opciones pasan por hacerse fuertes como locales y sacar resultados positivos en algunas salidas, la gran asignatura pendiente del conjunto.
Ponferradina, Huesca, Bilbao Athletic  y Almería son las cuatro fechas marcadas en rojo en el calendario del Llagostera. Los cuatro son rivales directos y partidos trascendentales para resolver el futuro deportivo de la entidad. El filial bilbaíno y el cuadro andaluz rendirán visita a Palamós, mientras que aragoneses y bercianos recibirán a los canyeros. El calendario ha deparado siete encuentros que los de Alsina jugarán como locales y 5 en los que actuarán como visitantes, un punto estadístico más a favor.
Para lograr la permanencia, eso sí, los puntos deben a empezar a contabilizarse frente al Alcorcón. Ganar es una urgencia y disponer de la ventaja de campo convierte el encuentro en una final en la que solo vale sumar 3 puntos. Los madrileños, inmersos en la lucha por el playoff, supondrán un hueso duro de roer, pero que hay que solventar, antes de disputar la primera de las grandes finales en El Toralín.
Oviedo, Córdoba, Leganés o Zaragoza serán cuatro de los conjuntos a los que el Llagostera se enfrentará para despedir la temporada. Equipos punteros y que luchan por el ascenso, que no parece que vaya a estar decidido por entonces. Un mal final para un equipo que necesita sumar los mayores puntos posibles y que debe hacerlo cuanto antes.
Llegir mes / Leer mas...

"Situación límite del Bilbao Athletic y de la UE Llagostera". Article de Planetadeporte.es

Situación límite del Bilbao Athletic y de la UE Llagostera

El Bilbao Athletic y la UE Llagostera parecen estar en una situación extraordinariamente complicada para mantener la categoría pese a que los números pueden cambiar si consiguen ganar. Poca adaptación de los cachorros durante toda la temporada mientras que los flojos números del Llagostera no reflejan lo que se esperaba de un equipo que la temporada pasada encandiló con su gran segunda vuelta.
  • Una Segunda División para un filial siempre es un reto que no siempre sale bien
  • Los 2 puntos fuera de casa de la UE Llagostera son un lastre para sus opciones
Situación límite del Bilbao Athletic y de la UE Llagostera 
“El Bilbao Athletic y la UE Llagostera están camino de Segunda B”. Muchos ya dan por sentenciados a estos dos equipos y piensan que tn sólo quedan dos billetes por sortear camino al “infierno” de la tercera categoría del fútbol español. Es pronto para afirmar categóricamente que estos dos equipos van a descender, y mas porque las matemáticas aún les dan opciones, pese a que el margen de error cada vez es más pequeño y los partidos se van terminando.

No adaptación a la categoría

Si bien el ejemplo de adaptación del Barça B fue muy bueno en las temporadas que estuvo tras su vuelta a la Liga Adelante, la verdad es que los casos de Villarreal B -que descendió tras el descenso del Villarreal-, el Real Madrid Castilla, el Sevilla Atlético y ahora el Bilbao Athletic nos llevan a un conclusión muy clara: o hay un gran bloque compacto y con individualidades que sepan competir o para equipos tan jóvenes se hace muy difícil jugar en una categoría dónde en muchos casos la veteranía es un grado a tener muy en cuenta.
Al Bilbao Athletic le ha pesado toda la temporada tener que ir a remolque de los resultados, con muchos condicionantes durante los partidos, poca experiencia, incluso no cerrar partidos cuándo se ha puesto por delante. Y todo ello se paga. a 12 jornadas para el final tan sólo ha sumado 21 puntos, a 12 de la salvación y con 36 puntos en juego. Las matemáticas ganando muchos puntos salen, la lógica para muchos es que más tarde o más temprano San Mamés ya no estará en Segunda División.

Los números a domicilio son la cruz de la UE Llagostera

La situación del conjunto de Oriol Alsina es un tanto mejor, pero tampoco es para tirar cohetes ni mucho menos. La situación de la temporada pasada y la de esta eran parecidas, con plantillas que habían cambiado y que necesitaban la adaptación, pero con la confianza de ver la mejor versión de los catalanes en la segunda vuelta de la Liga Adelante. Pero la reacción prácticamente no se ha visto y con un lastre más que evidente: 2 puntos fuera de casa en toda la temporada. Con este nefasto bagaje cuesta mucho pensar que un equipo pueda salvar una categoría, pero si fuera capaz de sacar como mínimo victorias en casa, con partidos ante rivales directos, puede estar allí.
La diferencia es de 6 puntos y los rivales también pueden fallar, pero con imágenes como las que mostró el equipo ante el Real Valladolid, bajando los brazos prácticamente tras el primer gol no ayudan. Y el gol sigue siendo la asignatura pendiente ya que ni los jugadores presentes durante toda la temporada ni tampoco los llegados en el mercado de invierno han podido invertir muchos goles -sólo Juanjo y David Querol- están con 5 goles. No marcó muchos más la temporada pasada Sergio León, pero se nota muchísimo su ausencia, pese a que no vale mirar atrás.
Llegir mes / Leer mas...

"Acord amb «Football Aim» pel planter ". Article de @diaridegirona

Acord amb «Football Aim» pel planter

23.03.2016 | 07:23 El Llagostera va informar que ha signat un contracte de col·laboració amb l'empresa Football AIM per treballar amb el futbol base. La plataforma permet integrar diferents sessions d'entrenament en una base de dades on tots els entrenadors del futbol formatiu del club podran accedir per fer la seva feina d'una manera més professional. El club veu aquesta col·laboració com un pas més per potenciar el futbol base de l'entitat. ddg llagostera
Llegir mes / Leer mas...

"Alsina s´integrarà avui al Consell d´Administració del Llagostera ". Article de @marc_brugues a @diaridegirona

Alsina s´integrarà avui al Consell d´Administració del Llagostera

El club també suprimirà la clàusula per la qual cap persona podia tenir més d'un 10% del capital social de la SAE

23.03.2016 | 07:23
L´entrenador i director esportiu del Llagostera, Oriol Alsina, serà a partir d´avui membre del Consell.
L´entrenador i director esportiu del Llagostera, Oriol Alsina, serà a partir d´avui membre del Consell.
Mentre esportivament, l'equip intenta aferrar-se a l'esperança i seguir somiant amb una permanència que a manca de 12 jornades és a 8 punts, institucionalment el Llagostera segueix creixent i consolidant-se. En aquest sentit, aquest migdia té lloc la Junta general Extraordinària del club al Pavelló Municipal de Llagostera (13.00 hores), en la qual s'aprovarà l'ampliació de cinc a deu membres al Consell d'Administració. La principal novetat és l'entrada a l'òrgan directiu de l'entrenador i també director esportiu de l'equip, Oriol Alsina. La resta de nous consellers seran Salvador Xicola, Joan Miquel Jaume, Toni Beneito i Èdgar Alsina, que s'afegiran a Isabel Tarragó, Joan Mestres, Pere Amargant, Francesc Vilanova i Josep Esteba, que fins ara formaven el Consell. Per a la presidenta Isabel Tarragó, l'entrada d'Alsina al Consell és «lògica». «Sense ell no seríem res i que entri és ben lògic», considera la presidenta.
A l'assemblea extraordinària d'aquest migdia també s'aprovarà el nomenament d'Isabel Tarragó com a consellera delegada de l'entitat, càrrec que fins ara no existia. Un altre dels punts de l'ordre del dia serà la supressió de la limitació que imposaven els estatuts al fet que una mateixa persona posseís més del 10% del capital social. Aquesta clàusula es va posar per evitar l'entrada d'un magnat estranger. Un cop cobert el capital per la SAE el club no la veu necessària.
L'assemblea és un pas més en la transformació del club al professionalisme, un procés que va començar amb l'ascens a la Lliga Adelante l'estiu del 2014 i que es va culminar amb la conversió en Societat Anònima Esportiva. La UE Llagostera-Costa Brava Societat Anònima Esportiva ja fa un mes que és una realitat oficialment, una vegada el Consell Superior d'Esports (CSD) va tornar al club les escriptures segellades i aquest va poder formalitzar-ne la inscripció al registre. Aquest vistiplau definitiu era el darrer obstacle, tràmit en aquest cas, per culminar la transformació del club en SAE després que al juliol passat s'aconseguissin cobrir els 1,9 milions d'euros de capital social fixats pel CSD per a la conversió. Precisament el fet d'haver pogut trobar el capital sense la necessitat de recórrer a grans magnats ha fet que el club aprovi avui la supressió de la clàusula que prohibia que ningú tingués més del 10% del capital social.
Per poder participar a la junta general extraordinària d'avui al Pavelló s'han de tenir com a mínim dues accions.
Llegir mes / Leer mas...

"El divorci dels blaugrana amb el gol és encara més greu lluny de Palamós ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

El divorci dels blaugrana amb el gol és encara més greu lluny de Palamós

Els llagosterencs són els menys golejadors (7) i els més golejats a domicili (33) després de 16 jornades

23.03.2016 | 07:23 El Llagostera continua engreixant jornada rere jornada, a domicili, uns números que l'estan condemnant a haver de creure en els miracles per aspirar a la salvació. Un dels greus problemes del conjunt d'Oriol Alsina és el dèficit golejador. Els llagosterencs són el segon pitjor realitzador de la Lliga juntament amb el Mallorca (26) i només el cuer Bilbao Athletic, amb 21 gols, presenta pitjors registres que gironins i balears.
Aquesta dada s'agreuja encara més a domicili, on el Llagostera és el menys golejador a domicili (7) i el més golejat (33). Els d'Oriol Alsina en els 16 desplaçaments realitzats només han estat capaços de fer 7 gols. Una xacra i una xifra que el converteixen en el pitjor realitzador a fora de casa. En l'última jornada al Nuevo José Zorrilla de Valladolid (3-0), el Llagostera va finalitzar el 10è desplaçament del curs sense fer cap gol, una mostra més que evident de la inoperància atacant lluny de la Costa Brava i que explica el zero de victòries en el caseller a domicili dels blaugrana.
Fins ara Montilivi ha estat l'únic escenari on el Llagostera hi ha fet més d'un gol, però això no va ser suficient per pescar-hi els tres punts (2-2). Aquell dia va ser l'única cop on els llagosterencs van ser capaços de celebrar més d'un gol. Les dianes en el derbi van ser obra de Jesús Imaz i de Juanto Ortuño, ara a l'Os Belenenses.
Llegir mes / Leer mas...

"El precedent per emmirallar-se". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

El precedent per emmirallar-se

En el mateix punt de la lliga que en l'actualitat, els gironins eren cuers amb 30 punts

Els de Machín es trobaven als mateixos punts de la permanència que el Llagostera (8) i van salvar-se

Els jugadors del Girona celebren un dels gols que van fer al Dépor en la darrera jornada de lliga, en la que van segellar la permanència a la categoria Foto: JOAN SABATER.
1
El Llagostera es troba en la penúltima posició de la taula amb 25 punts, a vuit de la salvació quan falten dotze jornades per a la conclusió de la lliga. Una situació coneguda per a molts que fa pensar que els llagosterencs necessiten un miracle per aconseguir el gran objectiu: la permanència. El conjunt dirigit per Oriol Alsina haurà de fer un final de campionat gairebé perfecte si vol tenir opcions reals, i és que ja queden pocs precedents en la història recent de la categoria que atorguen possibilitats als gironins de fer una volta al mitjó i romandre així una temporada més al futbol professional. Un bon mirall en el qual pot emmirallar-se el Llagostera és el Girona de la temporada 2013/14, que a les ordres de Pablo Machín en les darreres tretze jornades va revifar i aconseguir una remuntada apoteòsica que va salvar els blanc-i-vermells de les brases de segona B.
Pablo Machín va estrenar-se a la banqueta del Girona amb una derrota en la jornada 30 contra el Múrcia (0-1). En el mateix punt actual de la competició, els gironins tenien 30 punts, cinc més que el Llagostera, però amb un desavantatge de vuit punts respecte a la salvació, la mateixa distància que els blaugrana. Només un gran final de curs podia salvar els gironins que, tot i perdre en la següent jornada al Molinón (3-1) –llavors van mantenir-se cuers i, per sort, no van veure incrementada la distància respecte a la salvació–, van guanyar sis partits en les últimes onze jornades –contra l'Alcorcón (3-1), el Mirandés (4-0), el Saragossa (2-0), el Tenerife (0-1), la Ponferradina (1-2) i el Dépor (3-1)– i van empatar tres partits –contra l'Hèrcules (0-0), el Madrid B (1-1) i el Mallorca (1-1)–, en definitiva, 21 punts que li van permetre sumar-ne 51 en total, suficients per salvar-se en una última jornada d'infart contra un Deportivo ja pujat a primera: “Considero que els miracles tenen una mica a veure amb els elements divins, i el futbol m'està demostrant que s'ha de creure menys en aspectes divins i treballar molt. El Llagostera ha de competir com ho està fent, i només així ho aconseguirà”, comentava en la roda de premsa posterior al matx contra el Leganés, el tècnic del Girona, Pablo Machín, que amb la mà al cor afegia: “Els desitgem el millor, però en tenim prou amb els nostres problemes. Només dic que aquesta és la recepta que ens apliquem per al Girona, és igual de bona per a qui la vulgui. Quan vaig arribar tothom deia que era impossible salvar-nos, però mentre hi ha vida hi ha esperança.”
L'efecte Ortuño
El Girona va tenir en l'atacant de Iecla l'estilet perfecte en atac. Alfredo Ortuño va fer set dianes en les últimes dotze jornades de lliga –tres en els darrers dos partits–, el principal argument dels de Montilivi en el tram final, tot i que també ho va ser la solidesa defensiva –nou gols encaixats– i la unió al vestidor: “Mai se sap. Sí que els davanters tenen un paper important, però el que és bàsic és guanyar i sumar punts. Potser tens un atacant endollat en el tram final, però l'equip perd 3-2 o 4-2”, comenta Jordi Matamala, un dels pesos pesants i veu autoritzada d'aquell grup de jugadors, que hi afegeix: “No és moment per a les individualitats. Tothom ha de pensar en el grup i en el seu bé. Si no van tots a l'una, serà molt complicat salvar-se.”
L'actual futbolista del Palamós relata els sentiments que va viure el vestidor en una situació tan límit per a tot el club: “En aquests moments que travessa el Llagostera no es pot pensar a llarg termini. Tothom més o menys sap els punts que haurà de fer, per tant, el millor és no fer comptes. No és una situació còmoda pel professional, ja que el dia a dia és viu amb tensió constant i nervis”, explica Matamala, que veu opcions als llagosterencs, tot i que amb matisos: “Han de mirar d'arribar vius a l'últim mes de la competició. Si poden dependre d'ells mateixos molt millor, però el consell és que pensin en el proper partit, i que només tinguin al cap la victòria.”
El Llagostera té un bon precedent recent del rival veí, pregant també que la salvació no sigui tan cara com llavors i no s'hagi d'arribar ni als 50 punts. El que ha de mantenir l'esperança als blaugrana és precisament que hi hagi encara un precedent positiu i recent. Si el Girona va poder revifar i sortir del pou per eixugar el desavantatge de vuit punts actuals, el conjunt dirigit per Alsina també hauria de poder fer-ho. Que quedin set enfrontaments a casa, gairebé tots molt durs, i dos duels directes a fora, contra la Ponferradina i l'Osca, permet pensar que, tot i estar obligats a gairebé fer un tram final perfecte, de moment les opcions d'aconseguir la gesta són del tot possibles, amb molts factors en joc.

EL PROTAGONISTA

2a divisió A
Curs 2013/14
Sporting - Girona
3 - 1
Girona- Alcorcón
3 - 1
Hèrcules - Girona
0 - 0
Girona - Mirandés
4 - 0
Barça B - Girona
2 - 1
Girona - Saragossa
2 - 0
Tenerife - Girona
0 - 1
Girona - Madrid B
1 - 1
Recreativo - Girona
1 - 0
Girona - Mallorca
1 - 1
Ponferradina - Girona
1 - 2
Girona - Deportivo
3 - 1
Equip PT PJ PG PE PP GF GC
Eibar 51
30 14 9 7 37 22
Deportivo 50
30 14 8 8 32 23
Recreativo 47
30 13 8 9 46 41
Sporting 46
30 11 13 6 48 40
Las Palmas 45
30 12 9 9 33 30
Múrcia 43
30 10 13 7 36 31
Numància 42
30 9 15 6 32 26
Barça B 41
30 12 5 13 37 37
Tenerife 41
30 11 8 11 33 36
Mallorca 40
30 10 10 10 39 44
Lugo 40
30 10 10 10 29 35
Saragossa 39
30 10 9 11 36 38
Còrdova 39
30 10 9 11 30 33
Jaén 38
30 10 8 12 34 35
R.Madrid B 38
30 11 5 14 39 41
Mirandés 38
30 10 8 12 29 33
Sabadell 38
30 11 5 14 35 44
Hèrcules 38
30 10 8 12 35 46
Ponferradina 37
30 9 10 11 35 33
Alcorcón 36
30 9 9 12 28 27
Alavés 33
30 8 9 13 40 42
GIRONA 30
30 6 12 12 33 39

LA REVIFADA

El Girona va vèncer en sis dels dotze últims partits, va empatar-ne tres i en va perdre tres

LES DIFERÈNCIES

2a divisió A
Curs 2015/16
Llagostera - Alcorcón
j.31
Ponferradina - Llagostera
j.32
Llagostera - Athletic B
j.33
Numància- Llagostera
j.34
Llagostera - Nàstic
j.35
Osca- Llagostera
j.36
Llagostera - Oviedo
j.37
Llagostera - Còrdova
j.38
Mirandés - Llagostera
j.39
Llagostera - Almeria
j.40
Leganés - Llagostera
j.41
Llagostera - Saragossa
j.42
Equip PT PJ PG PE PP GF GC
Leganés 53
30 14 11 5 42 23
Alavés 50
30 14 8 8 33 27
Nàstic 48
30 12 12 6 40 30
Còrdova 47
30 14 5 11 41 39
Saragossa 46
30 12 10 8 33 25
Oviedo 46
30 12 10 8 41 35
Osasuna 46
30 13 7 10 34 33
Alcorcón 45
30 12 9 9 33 29
Valladolid 44
30 11 11 8 37 29
Elx 44
30 11 11 8 28 31
Lugo 43
30 10 13 7 34 34
Girona 41
30 10 11 9 32 25
Mirandés 41
30 10 11 9 44 38
Tenerife 41
30 10 11 9 35 35
Numància 39
30 8 15 7 40 37
Ponferradina 35
30 9 8 13 31 37
Mallorca 34
30 8 10 12 26 34
Osca 33
30 7 12 11 29 34
Almeria 31
30 6 13 11 27 36
Albacete 29
30 7 8 15 30 43
LLAGOSTERA 25
30 7 4 19 26 43
Athletic B 21
30 5 6 19 21 40
En la jornada 31, el Girona va perdre a Gijón, però va mantenir els vuit punts de distància
No és una situació còmoda, ja que es viu amb tensió. Només han de pensar en el següent partit
Jordi Matamala
exjugador del girona
No és moment per a les individualitats. Tothom ha de pensar en el grup i en el seu bé. Si no van tots a l'una, serà molt complicat salvar-se
En la jornada 30, els de Machín tenien cinc punts més, tot i guanyar un partit menys

I ENCARA A PITJOR

Quan vaig arribar tothom deia que era impossible salvar-nos, però mentre hi ha vida hi ha esperança
Pablo Machín
entrenador del girona
Els miracles tenen a veure amb els elements divins, i el futbol m'està demostrant que s'hi ha de creure menys i treballar molt
Llegir mes / Leer mas...

"Avui junta extraordinària a Llagostera". Article de @lesportiucat

Avui junta extraordinària a Llagostera.

L'entitat presidida per Isabel Tarragó té previst fer una junta extraordinària al pavelló de Llagostera (a les 13 h). En aquesta reunió es tractarà de la modificació dels estatuts per posar fi a la limitació que impedeix que una sola persona tingui el 10% del capital social de l'entitat i s'aprovarà l'entrada de nous membres al consell, entre els quals hi haurà Oriol Alsina.
Llegir mes / Leer mas...