dissabte, 28 de maig del 2016

"Guanyar, esperar i resar ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Guanyar, esperar i resar

Alsina admet que és «complicat» vèncer a Leganés i encara més salvar la categoria, recorda que «mentre hi ha vida, hi ha esperança» i assegura que «si baixem ens esforçarem per pujar de nou»

28.05.2016 | 00:00
Guanyar, esperar i resar
Guanyar, esperar i resar
«Per arribar amb vida a l'última jornada cal fer-ho molt bé nosaltres i aquells que encara hi creguin, que resin tot esperant les ensopegades rivals». Així viu el Llagostera les dues últimes setmanes de Lliga després que l'empat (0-0)?de dimecres contra l'Almeria esborrés bona part de les opcions de salvació. L'equip arriba al tram decisiu veient la permanència com un repte impossible d'atrapar ja que no depèn d'ell, sinó de les relliscades dels altres. Però ahir, Orol Alsina, inconformista de mena, es resistia a llançar la tovallola. «És complicat, però el Còrdova pot guanyar al camp del Mallorca i el Ponferradina, perdre a Tenerife», deia el maresmenc, afegint que «mentre hi ha vida, hi ha esperança i el Llagostera sempre ha lluitat». De tota manera, el descens també entra als seus plans:?«Si baixem, ens esforçarem per tornar a pujar».
Davant l'Almeria el Llagostera va encadenar la quarta jornada sense perdre amb dues victòries i dos empats. A més, el porter René Román no ha encaixat cap gol en aquest darrers quatre partits i a l'estadi palamosí els rivals no troben la manera de pescar-hi els tres punts: 7 partits d'imbatibilitat a Palamós i 17 punts de 21. Des del dissabte 27 de febrer, contra el Girona, cap equip que ha visitat la Costa Brava no ha gosat o simplement no ha estat capaç de tombar al Llagostera davant la seva parròquia. Tots aquestes estadístiques fan patxoca i diuen molt de l'actitud, perseverança i confiança que han mostrat els llagosterencs en la lluita per salvar la categoria, però, tot l'esforç, el passat dimecres se'n va anar en orris amb el pobre i insuficient empat sense gols. L'entrenador d'Arenys de Mar, reconeixia ahir amb resignació com la flama de la salvació s'apaga per al seu equip, que en el tram final de Lliga estava mostrant la seva millor cara. «Ens sentíem forts, alternant bons partits a fora i a casa som pràcticament invencibles com ho demostra el fet que ens trobem en la millor dinàmica de la temporada amb 4 partits sense perdre i sense rebre gols». En l'entrenament realitzat a Palamós admetia també que «dimecres passat vam acabar molt tocats, però ara ja estem mentalitzats per anar a Leganés i intentar guanyar a un molt bon equip». Segons el maresmenc, i com va dir després de l'empat a zero contra l'Almeria, caldrà un miracle, però «en el món del futbol a vegades succeeixen fets inexplicables i si bé sabem que ens espera un partit molt complicat, l'únic que està en les nostres mans és guanyar els dos partits que queden i esperar».
La majoria de combinacions no afavoreixen els gironins, però, Alsina considera que «en aquesta categoria la igualtat és màxima i tot pot canviar en qüestió de minuts». A més, ressaltava que «el Llagostera es troba en el millor moment de la temporada amb quatre partits sense perdre ni encaixar gols». Si s'arriba amb l'aigua al coll a la recta final, és segons Alsina «per culpa de la primera volta realitzada i l'inici de la segona». A?nivell de plantilla, Escassi sancionat i Nando Quesada lesionat són baixes segures. Només Samu de los Reyes amb molèsties és dubte per visitar Butarque.
Llegir mes / Leer mas...

"Positius, però realistes". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Positius, però realistes

Hi ha vida. El Llagostera sap que ha de guanyar els dos últims partits i esperar que els seus rivals ensopeguin. Alsina toca de peus a terra, però mentre hi hagi possibilitats no tirarà la tovallola

Edu Oriol intenta conduir la pilota davant la pressió de Dubarbier, en una acció del partit contra l'Almeria disputat al Palamós-Costa Brava Foto: QUIM PUIG.
1
El Llagostera afronta amb una bona dosi de realisme el pròxim duel al camp del Leganés (demà a les 20 h). El conjunt dirigit per Oriol Alsina és conscient que només un miracle evitaria a l'equip perdre la categoria. Amb sis punts en joc i a cinc de la permanència, els llagosterencs necessiten fer el ple de punts –a més de jugar contra el Leganés, en la darrera jornada reben el Saragossa– i que els seus rivals ensopeguin estrepitosament: “En el futbol sempre han passat coses que moltes vegades són inexplicables. No podem enganyar-nos i sabem que és molt complicat salvar la categoria”, comenta l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que hi afegeix: “L'única cosa que és a les nostres mans és guanyar els dos partits que ens falten, només així haurem d'esperar i resar. Tot pot passar.”
El tècnic d'Arenys de Mar, optimista de mena, no tirarà la tovallola mentre el seu equip tingui possibilitats matemàtiques de salvar la categoria, i és que Alsina confia cegament en la professionalitat dels seus jugadors, de qui està “molt orgullós, ja que hi han deixat la vida des del primer instant”, diu l'entrenador llagosterenc. “La plantilla va acabar molt tocada després de l'empat contra l'Almeria i el gol en el darrer instant de la Ponferradina, però ara ja estem mentalitzats per encarar de la millor manera el partit contra el Leganés i competir al màxim”, sentencia Alsina respecte a la moral i el nivell de confiança dels seus jugadors, que curiosament passen el millor moment del curs, pel que fa a registres i puntuació.
La festa del Leganés
El Llagostera es trobarà amb un ambient de tensió, però també d'alegria continguda a l'estadi de Butarque. I és que si el Nàstic no aconsegueix la victòria al camp del Lugo, botxí del Girona la temporada passada en la darrera jornada del campionat, i els madrilenys es desfan dels llagosterencs, la festa serà de les grosses a Leganés ja que es confirmarà l'ascens de l'equip a primera divisió per primera vegada en la seva història.
Si els futbolistes dirigits per Alsina no ho impedeixen i el Nàstic no fa la feina, els llagosterencs seran testimonis de la festa dels aficionats, el cos tècnic i la plantilla del Leganés, que acabarà de fer història.
La plantilla va acabar molt tocada dimecres, però ja estem mentalitzats per competir bé
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera
En el futbol sempre han passat coses que moltes vegades són inexplicables. No podem enganyar-nos i sabem que és molt complicat salvar-nos
L'única cosa que és a les nostres mans és guanyar els dos partits que ens falten, només així haurem d'esperar i resar. Tot pot passar

“Si el Nàstic en surt beneficiat, millor per a ells”

A Tarragona, els aficionats del Nàstic esperen l'ensopegada del Leganés per tornar a les posicions d'ascens directe, lloc que ocupaven abans de la victòria sonada dels madrilenys al Carlos Tartiere contra l'Oviedo (0-1). Qualsevol punt que sumi el Llagostera a Butarque serà ben celebrat pels aficionats grana, que deixarien de banda, per un instant, la rivalitat amb els gironins. “El calendari és capritxós. Cadascú té la seva guerra, però sempre he dit que si puja el Nàstic a primera me n'alegraré. Tenir un equip català més a primera seria bo i si el Nàstic surt beneficiat del nostre resultat millor per a ells”, diu el tècnic, Oriol Alsina, que també va admetre: “Digui el que digui es pot mal interpretar, el que és segur és que nosaltres anirem a guanyar, només ens val això.”
Darrera actualització ( Dissabte, 28 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Samu, dubte a Butarque". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Samu, dubte a Butarque

Última prova. Amb les baixes confirmades de Quesada (lesionat) i Escassi (sancionat), el Llagostera està pendent del lateral, que comprovarà avui el seu estat físic en el darrer entrenament previ al matx

Samu condueix una pilota davant l'oposició d'un rival Foto: PUIG.
1
El Llagostera va fer ahir una sessió d'entrenament per preparar a corre-cuita el matx contra el Leganés. Amb les baixes confirmades de Nando Quesada, lesionat greument al genoll, i Escassi, sancionat després de veure la desena targeta groga del curs, Alsina té el dubte del lateral esquerre Samu de los Reyes, que arrossega molèsties físiques arran del duel contra l'Almeria. El defensa andalús passarà avui, en el darrer entrenament previ a l'enfrontament de demà a Butarque, l'última prova per saber si supera les molèsties i arriba a temps per disputar el penúltim partit de lliga.
La plantilla i el cos tècnic llagosterenc viatjaran amb avió avui fins a Madrid i en els instants previs a l'inici del desplaçament el club donarà a conèixer la convocatòria. El dubte de Samu podria fer entrar en la llista de divuit el seu relleu natural i habitual en els partits que ha disputat l'equip a domicili, Álex Cruz. Les altres incògnites seran les possibles rotacions que decideixi aplicar Alsina, que podria fer entrar nous jugadors més descansats en la llista.
Darrera actualització ( Dissabte, 28 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...