dimecres, 6 d’abril del 2016

"A mantenir l'efervescència". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

A mantenir l'efervescència

El Llagostera sap que ha de seguir fort a casa –suma 26 dels 28 punts que té en total– si vol salvar la categoria

Amb només dos gols encaixats en els últims vuit partits, els gironins són ara dels més sòlids quan juguen com a locals

.
1 2
Quan només falten deu jornades per acabar la temporada, les fórmules que els queden als equips per aconseguir els objectius prefixats són cada vegada més clares. El Llagostera, actualment a cinc punts de l'Osca, el primer conjunt que marca la salvació, sap que ha d'aprofitar a la perfecció els sis duels que li queden com a local si vol mantenir les aspiracions intactes fins a les darreres jornades. Sumar la màxima quantitat de punts al Palamós-Costa Brava i seguir amb el bon joc, l'efectivitat ofensiva (set gols en els dos últims partits), la solidesa defensiva (dos gols encaixats en els darrers vuit enfrontaments) i el ritme de punts, és el camí més recte cap al complicat objectiu del conjunt llagosterenc. Gairebé ser perfectes a casa i esgarrapar punts a fora –no guanyar a domicili en tot el curs convertiria l'objectiu en impossible– són els ingredients per tal que l'equip dirigit per Oriol Alsina mantingui les possibilitats intactes.
El Llagostera fa diverses setmanes que mostra dues cares ben diferenciades entre els duels que disputa com a local i els que afronta com a visitant. La solidesa defensiva a Palamós és una de les dades més flagrants. Els gironins només han encaixat tres dianes en els darrers nou partits a casa –l'última en el duel gironí, des del punt de penal–, un fet clau per a l'obtenció de bons resultats, així com la gran efectivitat davant de porteria i la frescor en l'atac a l'hora de generar ocasions i arribades de gol. I és que els blaugrana han vençut en els dos últims partits al Mallorca (3-0) i l'Alcorcón (4-0), sense patiments tot i la situació compromesa i la pressió i tensió que hi sol haver en l'equip implicat en la part baixa de la classificació.
El bon paper a casa dels d'Alsina, concretament des de l'inici de la segona volta, ha permès als gironins no despenjar-se del tot de la seva lluita. El Nàstic, amb onze punts de quinze possibles, és l'únic equip de la categoria que en la segona meitat del campionat ha fet millors números com a local que el Llagostera (10 punts), una efervescència que ha de perdurar fins a la darrera jornada. I és que dels sis duels que hauran d'afrontar els llagosterencs al Palamós-Costa Brava, dos seran contra rivals directes com l'Athletic B, en el proper partit (dissabte a les 18.00 h) i l'Almeria, en la jornada 40. La resta serà contra equips de la part alta de la taula com el Nàstic (tercer), un partit marcat en vermell pels seguidors de les dues entitats, l'Oviedo (quart), el Còrdova (cinquè) i el Saragossa (novè), que es jugaran una altra mena d'objectius, igual de suculents i importants.
El camí que manté viva l'esperança està ben traçat per als gironins, que hauran de gestionar a la perfecció les angoixes i les tensions que es generen en situacions crítiques com la seva. Només les victòries atorgaran tranquil·litat al bloc, que ha de sumar en cada partit.

POCS GOLS EN CONTRA

Els blaugrana han encaixat només tres dianes en els últims nou partits jugats a Palamós

BONA SEGONA VOLTA

Només el Nàstic (11), supera els llagosterencs pel que fa a punts sumats a casa (10)

ELS RIVALS DIRECTES

L'Albacete i l'Osca ja han perdut a Palamós (2-0); falten l'Athletic B
i l'Almeria

DE LA PART ALTA

El Nàstic, l'Oviedo, el Còrdova i el Saragossa, també han de visitar
el Llagostera

CONTUNDÈNCIA

En els dos últims partits, els d'Alsina han golejat i tenen un balanç de 7-0 en gols fets i encaixats

GOLS MARCATS

El Llagostera ha fet 23 gols com a local i set com a visitant, una dada que ho diu tot

Tantes victòries a casa com en tot el curs passat

El Llagostera que va meravellar la temporada passada, la del debut en el futbol professional, i va aconseguir acabar la lliga en novena posició amb 57 punts. D'aquesta xifra brillant, 29 els va sumar a casa i 28 a fora, llunyíssim dels dos que suma en l'actualitat. El conjunt llagosterenc, dirigit durant les primeres nou jornades per Santi Castillejo i les restants pel duet format per Lluís Carrillo i Oriol Alsina va aconseguir vuit triomfs com a local en tota la campanya, precisament els mateixos que han sumat enguany, quan encara queden sis partits per jugar davant l'afició a Palamós. Aquestes xifres demostren que els números dels d'Alsina jugant com a locals aquesta lliga –han sumat 26 dels 28 punts que tenen en total– són més que raonables. També, però, mostra l'excel·lent rendiment dels llagosterencs fora de casa durant la temporada passada.
I és que, els gironins van acabar com el cinquè millor equip a domicili, només superat pels quatre primers classificats, el principal argument que explica el gran curs que va firmar en l'any del seu debut.
Llegir mes / Leer mas...

"L'afició, un actiu en progressió". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

L'afició, un actiu en progressió

Imatge de la grada preferent del Palamós-Costa Brava contra el Mallorca Foto: J.C. / ICONNA.
1
En els moments més delicats de la temporada, ja sigui perquè l'equip està lluitant per cotes elevades, o bé per evitar caure en el pou de la taula, l'afició juga un paper important per a qualsevol plantilla. Els futbolistes noten el suport dels seus seguidors i psicològicament senten el confort afegit de jugar en un camp apamat amb gent que els empeny quan les cames i les forces fallen. El Llagostera, en una situació molt delicada, està veient com els enfrontaments al Palamós-Costa Brava l'estan mantenint viu en la lluita per evitar el descens de categoria. I és que, en els darrers quatre partits, de manera consecutiva, l'entitat gironina ha vist com els seus aficionats han dilapidat la millor entrada del curs. La crida feta en el matx contra l'Albacete va permetre als blaugrana arribar fins als 2.126 espectadors, el duel gironí els va superar amb 2.628 i, en els últims dos partits, lleugerament s'han superat els 3.000 espectadors –3.028 contra el Mallorca i 3.112 contra l'Alcorcón–. La campanya amb invitacions als establiments que penjaven el cartell del matx en el seu aparador ha ajudat també a fer possible aquesta progressió en l'afluència d'espectadors.
Els jugadors entrenats per Oriol Alsina segueixen necessitant el caliu dels seus seguidors en un tram final del campionat amb sis duels a casa i quatre a fora. “Per a nosaltres és molt important comptar amb el suport de l'afició; és la diferència entre la sensació de jugar a casa o no” comenta el tècnic del conjunt llagosterenc, Oriol Alsina.
Llagostera- Alcorcón
3.112
Jornada 31 (4-0)
Llagostera-Mallorca
3.028
Jornada 29 (3-0)
Llagostera-Girona
2.628
Jornada 27 (0-1)
Llagostera-Albacete
2.126
Jornada 25 (2-0)
Llagostera-Lugo
1.317
Jornada 23 (0-0)
Llagostera-Leganés
1.303
Jornada 20 (0-1)
Llagostera-Mirandés
1.233
Jornada 18 (0-0)
Llagostera-Osca
1.148
Jornada 15 (2-0)
Llagostera-Numància
1.359
Jornada 13 (2-1)
Llagostera-Ponfe.
1.293
Jornada 11 (0-1)
Llagostera-Valladolid
2.082
Jornada 9 (3-1)
Llagostera-Elx
1.328
Jornada 7 (4-1)
Llagostera-Tenerife
1.428
Jornada 5 (0-2)
Llagostera-Alavés
1.115
Jornada 3 (3-0)
Llagostera-Osasuna
2.103
Jornada 1 (0-2)
Llegir mes / Leer mas...

"El Còrdova-Girona i el Llagostera-Oviedo, el dissabte 7 de maig". Article de @lesportiucat

El Còrdova-Girona i el Llagostera-Oviedo, el dissabte 7 de maig

Jornada 37. Els de Machín jugaran a les 20.15 h al Nuevo Arcángel, mentre que els d'Alsina ho faran en l'horari habitual (18 h)

La Lliga va donar a conèixer els horaris corresponents a la 37a jornada del campionat. El Girona visitarà el Nuevo Arcángel per enfrontar-se al Còrdova el dissabte 7 de maig a les 20.15 h. Previsiblement, el duel serà important, ja que els gironins s'enfrontaran a un equip amb un objectiu comú al seu. El Llagostera rebrà la visita de l'Oviedo el mateix dia, però a les 18.00 h. Els blaugrana ho tindran complicat contra un conjunt cridat a lluitar per accedir al play-off d'ascens.
Llegir mes / Leer mas...