dijous, 24 de març del 2016

CAMPIONAT MIC 16 FASE FINAL CAT E




Llegir mes / Leer mas...

CAMPIONAT MIC 16 FASE FINAL CAT D




Llegir mes / Leer mas...

CAMPIONAT MIC 16 FASE FINAL CAT C





Llegir mes / Leer mas...

CAMPIONAT MIC 16 FASE FINAL CAT B









Llegir mes / Leer mas...

CAMPIONAT MIC 16 FASE FINAL CAT A






Llegir mes / Leer mas...

RESULTATS I CLASSIFICACIO CAT A GRUP I


Llegir mes / Leer mas...

RESULTATS I CLASSIFICACIO CAT B GRUP G


Llegir mes / Leer mas...

RESULTATS I CLASSIFICACIO CAT C GRUP H


Llegir mes / Leer mas...

RESULTATS I CLASSIFICACIO CAT E GRUP I


Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina es resisteix a llançar la tovallola: «Queden 12 batalles». Article de Jordi Roure a @diaridegirona

Alsina es resisteix a llançar la tovallola: «Queden 12 batalles»

El tècnic del Llagostera, oficialment nou membre del Consell, diu que tancaran l'any amb un benefici econòmic i que, gràcies a la bona gestió, si baixessin, «podríem competir a bon nivell»

24.03.2016 | 07:19
Oriol Alsina, que representava 1.911 accions, en una de les votacions de la fugaç junta d´accionistes d´ahir.
Oriol Alsina, que representava 1.911 accions, en una de les votacions de la fugaç junta d´accionistes d´ahir.
Oriol Alsina és, des d'ahir, oficialment, l'entrenador, el director esportiu i un nou membre del Consell d'Administració del Llagostera. La junta d'accionistes que va celebrar el club al migdia al pavelló (tan fugaç que va durar menys de cinc minuts), va aprovar tots els punts de l'ordre del dia per unanimitat. D'aquesta manera, Isabel Tarragó serà nomenada consellera delegada de la societat i, a banda d'Alsina, també van entrar a formar-ne part Salvador Xicola, Joan Miquel Jaume, Toni Beneito i Edgar Alsina, que s'afageixen a Tarragó, Joan Mestres, Pere Amargant, Francesc Vilanova i Josep Esteba. Ara el club centrarà els seus esforços a evitar el descens a Segona B. Tot i que la permanència és a 8 punts, Oriol Alsina no llança la tovallola: «queden 12 batalles i estem preparats mentalment per afrontar-les», va dir.
Els accionistes també van donar l'ok a la retirada de la norma que impedia, a través dels estatuts, que una persona física tingués més del 10% de les accions ja que el Consell entén que això es va fer al seu moment per evitar que el Llagostera caigués en mans foranes durant la venda de les accions de la SAE i que ara, amb la conversió feta, aquest risc ha desaparegut. «Aquestes decisions estaven preses des de l'estiu però per temes burocràtics no s'han formalitzat fins ara», deia Alsina al final de la junta. L'entrenador va explicar que exercirà de «vocal» en l'organ directiu però que no canviarà res en el dia a dia ni en el funcionament del Llagostera: «seguiré fent el que he fet fins ara, el que passa és que ara estic nomenat. Sempre he col·laborat amb les juntes».
Amb l'acte d'ahir es pot donar per tancat el procés de transformació en SAE del club blaugrana. Ara la principal preocupació és en l'àmbit esportiu, on el Llagostera, a dotze partits pel final de la Lliga, té la permanència a vuit punts. «Només podem pensar en l'Alcorcón i anar partit a partit», va subratllar el tècnic i conseller. Oriol Alsina va admetre que la incertesa de saber en quina categoria jugaran la temporada que ve els impossibilita planificar esportivament els pròxims mesos. Tot i això va revelar que «l'important és que, passi el que passi, el club té gent al darrere i pot estar tranquil».
En aquest sentit va revelar que al final d'aquesta temporada tindran beneficis econòmics «perquè hem gastat menys del que podíem gastar, i va afegir que «això et dóna unes opcions que, si es baixés de categoria, ens pemetrien estar uns anys competint a un nivell molt important gràcies a la bona gestió econòmica que s'ha fet».
Llegir mes / Leer mas...

"El valor de fer gols". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

El valor de fer gols

En aquest moment de la lliga, el curs passat, el Llagostera havia fet gairebé els mateixos gols que enguany

Tot i la mínima diferència, els gironins havien guanyat quatre duels més

Benja amb les mans al cap es desespera, durant el matx contra el Lugo a Palamós Foto: QUIM PUIG.
1
El gol és la salsa del futbol, el més important o l'element que permet a qualsevol equip superar el rival i guanyar un enfrontament. Les evidències no es poden negar i en categories com la segona A, en què costa fer gols als contrincants, el valor de les dianes s'eleva a nivells insospitats. Rendibilitzar al màxim els gols s'ha convertit en un dels objectius prioritaris de tots els equips que formen la categoria, i és que avançar-se en el marcador o dominar els aspectes elementals de l'estratègia és cada vegada més essencial per als equips, que s'arrisquen al mínim per salvaguardar la seva pròpia àrea.
Aquesta temporada un dels equips de la categoria que menys rendibilitza els gols que fa és el Llagostera. Per cada diana que marca, el conjunt llagosterenc només suma 0,96 punts, una dada significativa que reforça la mala classificació actual –penúltims amb 25 punts, a vuit de la salvació, després de 30 jornades disputades–. El curs passat l'equip dirigit per Oriol Alsina només va fer una diana més que enguany en les primeres 30 jornades de lliga (27). El rèdit que obtenia per cada gol, però, no tenia res a veure amb el d'aquest curs, i és que els gironins sumaven 1,48 punts per cada diana que marcaven, i la rendibilitat dels seus gols pujava a cotes elevadíssimes. “Aquesta campanya ens passa ben bé al contrari que la temporada anterior. Amb un gol aconseguíem molts punts, però aquest curs, quan marquem gols, en fem més d'un, i sol ser en els partits que guanyem. Estem molt condicionats per la falta de rendibilitat dels gols que fem, no tenim sort en aquest aspecte”, comenta l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que encara se'n fa creus, de la dada de la temporada passada –només amb un gol més que aquesta en el mateix moment de la competició, el seu equip tenia 15 punts més i estava a la meitat de la taula–. “Des del 18 d'octubre cap jugador que ha jugat en la demarcació de nou ha marcat un gol. Evidentment, això ens condiciona molt. Ni Natalio, ni Benja, ni Chumbi, i en alguns partits ni Juanjo, han pogut marcar jugant de màxima referència, i no pas perquè no hagin tingut ocasions de gol”, es lamenta el tècnic d'Arenys de Mar, que insisteix a valorar la tasca dels seus atacants: “No és una qüestió de treball i sacrifici, és un problema d'encert. Necessitem algú que agafi una bona ratxa de gols ja que de la segona línia ja tenim golejadors com Querol, Imaz o Pitu, que han ajudat força l'equip en atac.”
L'hora de ser valents
El Llagostera fa jornades que surt als terrenys de joc amb quatre jugadors molt ofensius: David Querol i Natalio, per les bandes, i Juanjo i Chumbi com a davanters centres. A més, els llagosterencs sempre disposen d'un dels dos pivots amb un caràcter més ofensiu: Pitu Comadevall en la majoria d'ocasions, o Emilio Sánchez, quan ha estat en condicions. “Es tracta de balances. Si apostes per posar més pes ofensiu que defensiu, o al revés, hi ha desequilibris. Abans, ens arriscàvem poc en defensa, les sensacions eren bones, però no marcàvem gols. Ara juguem amb més jugadors ofensius, moltes vegades amb fins a cinc homes, però potser defensivament hi ha més risc. Hem de trobar l'equilibri ideal i no tenim tot el temps del món”, analitzava Oriol Alsina, que intenta trobar els elements positius per mantenir les esperances intactes, tot i saber que si continuen així no hi haurà gaires possibilitats. “Si no comptem l'últim partit, en què vam estar malament en atac i en defensa, en els anteriors érem dels equips que més ocasions generàvem de la categoria. Vam fer gols, però gairebé tots en el partit contra el Mallorca (3-0). Si en el matx al camp de l'Elx haguéssim guanyat o contra el Girona haguéssim esgarrapat algun punt, ara no estaríem a vuit. És parlar per parlar i no ens serveix de res mirar tot això, ho tenim clar, per això hem de pensar en el partit següent”, sentenciava.
El Llagostera ha perdut nou dels dinou partits de lliga només per un gol. Tot i que lamentar-se per això no farà sumar cap punt al conjunt llagosterenc, el fet de transformar aquestes ensopegades per la mínima, en punts, hauria permès als blaugrana estar ara més a prop del gran objectiu. “Un empat és bo, sobretot fora de casa, ja que sumes. Abans de començar un partit, però, la mentalitat és d'anar a guanyar, ja que fa diverses setmanes que ho necessitem. És clar que quan perds penses que amb algun empat més dels que no hem aconseguit estaríem millor”, concloïa l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que mentre el seu equip tingui possibilitats matemàtiques per salvar la categoria i estar una temporada més en el futbol professional, serà el primer de creure en les possibilitats del bloc. Guanyar a casa tots els partits possibles i aconseguir punts en els encreuaments directes al camp de la Ponferradina i l'Osca serà crucial i marcarà les possibilitats reals del conjunt llagosterenc d'estar a segona divisió A.
0,96
punts per gol
és el registre del conjunt gironí enguany amb les mateixes jornades disputades (30)
Aquest curs ens passa al contrari que l'anterior. Amb un gol obteníem molts punts, però ara quan fem gols en fem més d'un, i sol ser en els partits que guanyem

FLAGRANT

Tot i la diferència mínima, l'equip d'Alsina va sumar 15 punts més en les mateixes jornades
No és una qüestió de treball, és un problema d'encert. Necessitem algú que agafi una bona ratxa. En la segona línia ja ens estan ajudant
Estem molt condicionats per la falta de rendibilitat dels gols que fem, no tenim sort en aquest aspecte
Oriol Alsina
entrenador del llagostera

CÒMODES I ESCASSES

Sis dels set triomfs d'enguany, tots a casa, han estat per més d'un gol de diferència

EN 30 JORNADES

Si apostes per posar més pes ofensiu que defensiu, o al revés, hi ha desequilibris. Abans ens arriscàvem poc en defensa però no fèiem prou gols
El Llagostera va marcar el curs passat només un gol més (27) que aquest (26)

RENDIBILITAT

Ara juguem amb més jugadors ofensius, moltes vegades amb fins a cinc homes, però potser en defensa hi ha molt més risc

EL PROTAGONISTA

En aquest punt del curs, els gironins ja havien guanyat cinc partits amb el resultat d'1-0 o 0-1
1,48
punts per gol
sumava el Llagostera en el mateix punt del curs passat. Havia guanyat quatre matxs més
Llegir mes / Leer mas...

"Una junta per confirmar tràmits". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Una junta per confirmar tràmits

Tot aprovat. Els presents, el 72% del capital social, van votar a favor de cada un dels punts de l'ordre del dia establerts

El moment d'una de les dues votacions que es van dur a terme ahir a la junta Foto: J.S.
1
Ahir al migdia el Llagostera va fer una junta extraordinària d'accionistes que, com totes les anteriors, va ser una bassa d'oli per a la presidenta Isabel Tarragó. Tots els presents en l'acte, ni més ni menys que el 72% del capital social de la societat anònima del club, van votar a favor en cada un dels punts de l'ordre del dia establerts. En el primer, el consell que hi havia fins ahir va haver de cessar les seves funcions per aprovar la confecció d'un nou consell que va doblar efectius amb els cinc membres que ja hi eren –Isabel Tarragó, Joan Mestres, Pere Amargant, Francesc Vilanova i Josep Esteba–, a més de cinc membres nous –Salvador Xicola, Joan Miquel Jaume, Èdgar Alsina, Toni Beneito i Oriol Alsina, que en serà vocal.
En el segon i últim punt de l'ordre del dia, els
presents van votar el canvi en els estatuts, concretament l'article setè, en què s'accepta que una sola persona pugui tenir més del 10% del capital social, un fet que estava prohibit arran del procés engegat de conversió en SAE mesos enrere: “Volíem evitar que mans externes aconseguissin el control del club. Ara, que sabem qui té bona part de les accions, si hi ha alguna compra i venda sabem que cau un paquet d'accions important en bones mans”, va explicar la presidenta del club.

LA PROTAGONISTA

Volíem evitar que mans externes aconseguissin el control del club en el procés de conversió
Isabel Tarragó
presidenta del llagostera
Ara, que sabem qui té bona part de les accions, si hi ha alguna compra i venda sabem que cau un paquet accionariat gros en bones mans
Llegir mes / Leer mas...