divendres, 18 de març del 2016

"La Lupa: UE Llagostera". Article de Juan Postigo a @Blanquivioletas

La Lupa: UE Llagostera

Análisis del próximo rival del Real Valladolid


Querol, en pleno partido  || Foto: LFP
Querol, en pleno partido || Foto: LFP
Trece partidos, trece finales. Sí, quizá sea demasiado pronto para tirar del manido tópico de los partidos en los que un equipo se juega la temporada, pero lo cierto es que el Real Valladolid va viendo cómo pasan las jornadas y todavía no ha estado ni una sola en puestos de play off.
La necesidad es acuciante y ni siquiera una balsámica victoria a base de cuatro goles la semana pasada sirve para alcanzar el objetivo, ni apenas para rozarlo. Y desde luego la ocasión esta vez sí que la pintan calva.
Después de una dosis de adrenalina en el Tartiere, el Pucela tiene la oportunidad de poner las cosas en su sitio en casa, ante su afición, frente a un contrincante a priori asequible, al menos según dicta la clasificación. Delante espera un Llagostera que también tiene objetivos que cumplir, por lo que la cita ya se ha convertido en un choque de necesidades.

De mal en peor

Y es que el conjunto catalán no llega precisamente como para tirar cohetes a Zorrilla. Vigésimo primero en la tabla, con tan solo veinticinco puntos en veintinueve jornadas y a cinco de la salvación, el escenario no es alentador para un equipo que esta temporada aspiraba a consolidarse en la categoría, después de un año en el que rozó milagrosamente el play off tras el ascenso de Segunda B.
Pero eso ya es agua pasada. En la actualidad lo cierto es que el Llagostera llega con problemas, pese a haber arrollado la semana pasada en casa al Mallorca por un contundente 3-0. Al final la clasificación es lo importante, y esta dicta que el equipo está todavía en alerta roja y lejos de la salvación. La economía no permite milagros, y lo cierto es que la plantilla es de esas que tira más de unidad y garra que de calidad para lograr sus objetivos.
Más allá de la testiculina que puedan echar los de Oriol Alsina, quien consiguiera el último ascenso antes de pasar al puesto de secretario deportivo y después regresar al de entrenador, las armas con las que cuenta el equipo catalán no son demasiadas. Los números, con siete victorias en veintinueve jornadas, ya ponen las cosas peliagudas, pero es que además ninguna de estas ha sido a domicilio.
De hecho, ver los datos del Llagostera como visitante es para echarse a llorar. Quince choques, dos empates y trece derrotas, merced de siete goles a favor y treinta en contra. Detalles que le sitúan como el peor visitante de toda la Segunda División, sin duda algo que el Real Valladolid debe hacer valer este sábado. La necesidad de los catalanes por llevar desde la décima jornada en descenso no debe poder con la del Pucela, en busca de los puestos de play off.

Poco que ofrecer

Pitu, celebrando un gol || Foto: Ara
Pitu, celebrando un gol || Foto: Ara
Pero más allá de la complicada situación del Llagostera, que a priori parece tenerlo todo en contra -tampoco ha ganado nunca en Zorrilla-, alguno se preguntará cómo juega el equipo de Alsina. Como cabría esperarse, la táctica desplegada sobre el verde de Palamós no está siendo precisamente vistosa en la presente temporada y dista bastante de serlo.
En esencia, el Llagostera cuenta con cuatro baluartes fundamentales que salvan al equipo de estar en plena caída, que no son otros que Juanjo Expósito, David Querol, Pitu y Jesús Imaz.
Entre los cuatro suman dieciocho de los veintiséis goles en Liga de todo el vestuario, cinco cada uno en el caso de los dos primeros y cuatro en el de los dos segundos. Una estrategia basada en el aguante y contraataque que, bien hay que decirlo, podría hacer mucho daño al Real Valladolid si fuera incapaz de gestionar adecuadamente a su rival.
Bien cabe resaltar que la última goleada frente al Mallorca ha servido para resucitar esperanzas, pero tener al Valladolid enfrente, y encima a domicilio, se trata de otro nivel. Pitu está siendo uno de los faros que guían al equipo en el centro del campo, con algo más allá de sus goles, y lo cierto es que el Pucela ya tiene a quien atar en corto. Y es que no valen más tropiezos, no más en Zorrilla. La afición, y sobre todo el play off, no pueden esperar más.
Curiosidad del rival de esta jornada: Puede que ahora mismo el Llagostera no viva su mejor época clasificatoria, pero al menos el club puede sacar pecho de haber ascendido hasta en seis ocasiones en las últimas once temporadas. Y es que en la lejana 2004/2005 pululaba por los campos de la Segunda División territorial catalana, seis categorías por debajo de Segunda División. Sin duda, un mérito a tener en cuenta.
Llegir mes / Leer mas...

"Ríos, disponible després d´un mes i mig sense jugar ni un sol minut a la lliga ". Article de @diaridegirona

Ríos, disponible després d´un mes i mig sense jugar ni un sol minut a la lliga

18.03.2016 | 00:00 José Antonio Ríos Reina es va convertir, la temporada passada, en un dels homes més importants en els esquemes d'Oriol Alsina. L'andalús va jugar 31 partits (2.471 minuts). Aquest any, també anava camí d'igualar aquestes xifres, però va haver d'aturar-se en sec. Ara fa més d'un mes i mig que no juga, però podria reaparèixer demà mateix al camp del Valladolid si el cos tècnic decideix incloure'l a la llista de convocats.
Ríos Reina acumulava 18 partits quan l'últim cap de setmana va jugar per últim cop. Va ser en l'empat sense gols (0-0) a casa davant el Lugo, un duel que es va disputar el 30 de gener passat. Llavors, va desaparèixer del mapa per unes molèsties musculars. Des de llavors han passat 48 dies i l'andalús encara no ha tornat a jugar ni un sol minut. Els problemes musculars van anar desapareixent, però quan semblava que feia net, va ser una bronquitis el que el va obligar a allargar la seva recuperació. Però aquesta setmana, el futbolista s'ha entrenat sense cap mena de problemes al mateix ritme del grup, pel que torna a estar a disposició del cos tècnic.
Més improbable és que viatgin tant José Carlos com Jordi López. Són els dos altres jugadors que fa setmanes que estan a la infermeria. No s'han recuperat de la mateixa manera que Ríos Reina i no sembla que hagin d'entrar a la llista. Respecte a les últimes setmanes, Alsina ha anat recuperant diverses peces i ja en l'última jornada van tornar Masó, Tébar i Edu Oriol. c. r. girona
Llegir mes / Leer mas...

"Valladolid, allà on el Llagostera va guanyar per últim cop ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Valladolid, allà on el Llagostera va guanyar per últim cop

Els blaugrana visitaran demà l'últim estadi en el que van obtenir la victòria. Va ser el 7 de juny passat, amb un resultat final de 2-4

18.03.2016 | 00:00
Pi i Jeffren, amb l´atenta mirada de Barnils, lluiten per una pilota en el Valladolid-Llagostera del curs passat.
Pi i Jeffren, amb l´atenta mirada de Barnils, lluiten per una pilota en el Valladolid-Llagostera del curs passat.
La missió per demà està ben clara:?toca repetir aquell dos a la travessa al Nuevo José Zorrilla de Valladolid que ja fa temps que es va aconseguir. Una temporada i quinze desplaçaments després, el Llagostera torna a l'escenari en el que va aconseguir l'última gran alegria a fora. La millor motivació i el millor al·licient possible per trencar l'actual ratxa de quinze partits sense guanyar a domicili, en els que ha acumulat només 2 empats i fins a 13 derrotes, és rememorar vells temps i intentar emular un passat que ja comença a ser una mica llunyà. Demà, els d'Oriol Alsina tenen l'oportunitat de repetir una victòria de prestigi que van apuntar-se el passat mes de juny;?una golejada que els va servir per tancar per la porta gran la temporada del debut a Segona A amb una més que meritòria novena posició a la taula classificatòria.
Aquesta jornada, el conjunt blaugrana tornarà a trepitjar la gespa del Nuevo José Zorrilla de Valladolid, el mateix escenari en el que el 7 de juny del 2015 els gironins van apuntar-se un valuós 2 a 4 final gràcies als gols de Jesús Imaz, Sergio León, Eloy Gila i Arturo Rodríguez, davant un rival que acabaria disputant, sense gaire èxit, el play-off d'ascens a la Primera. Més de deu mesos després d'aquella victòria lluny de l'estadi Palamós-Costa Brava, el conjunt que entrena Alsina espera repetir una victòria com aquella o encara que sigui amb menor diferència, però victòria al cap i a la fi, a la llar d'un Valladolid (actualment onzè) que mirarà en aquesta recta final de Lliga de tornar a provar sort amb l'ascens a Primera Divisió.
El Llagostera, un rival maleït
L'objectiu davant els castellans és guanyar i, per tant, aconseguir un quatre de quatre a favor dels blaugrana. I?és que els precedents entre el Valladolid i el Llagostera juguen a favor dels gironins. En els tres partits que han jugat fins ara tots dos equips, les victòries sempre han estat per als llagosterencs. La temporada passada, el Valladolid va caure a Palamós (2-0) i al Nuevo José Zorrilla (2-4), mentre que en el partit de la primera volta el triomf també va ser per als homes d'Alsina (3-1).
Aconseguir guanyar d'una vegada per totes lluny del Costa Brava s'està convertint en una obligació per a un equip que, tot i la victòria del Mallorca al camp de l'Osca de dimecres -que ha allunyat la permanència als 7 punts-, segueix amb la motivació al màxim després de desfer-se l'últim cap de setmana del conjunt balear al seu estadi i de maquillar una ratxa més que negativa en el que portem de segona volta.
Arribarà la segona seguida?
Per aquesta jornada, el Llagostera té al seu davant un doble repte inèdit fins ara. Té al seu abast guanyar a fora per primer cop a la lliga, però també enllaçar dues victòries. Quelcom que, fins ara, no ha aconseguit en el que portem de temporada. Cada vegada que els blaugrana han aconseguit sumar els tres punts, automàticament han perdut, demostrant la gran irregularitat dels d'Oriol Alsina aquesta lliga, una llosa que els ha condemnat a no poder escapar del pou on es troben ara enfonsats.
Exceptuant el 3-0 de diumenge passat amb el Mallorca, en les anteriors sis victòries, en cap cas s'ha estat capaç ni tan sols d'empatar el partit següent i sempre s'ha encaixat una derrota. Amb el bon regust de boca pel vital triomf davant els mallorquins i el bon joc i també les bones sensacions generades en l'últim desplaçament al camp de l'Elx (1-1) -on el triomf es va escapar per culpa d'un gol de Sergio León als últims minuts-, el Llagostera confia que a la setena vagi la vençuda.
Llegir mes / Leer mas...

JAVI CHICA “Ja ens toca guanyar-los”Article de @educiu a @lesportiucat

JAVI CHICA  LATERAL DEL VALLADOLID

“Ja ens toca guanyar-los”

“Hem estat irregulars, però encara som a temps d'entrar al ‘play-off', necessitem enllaçar victòries”

Chica, aquest curs Foto: E.D. VALLADOLID.
1
Javi Chica (Barcelona, 17/5/85), amb vuit temporades a primera divisió entre l'Espanyol i el Betis, és un dels jugadors més experimentats del Valladolid, un equip que tot i la irregularitat mostrada des de principi de curs encara aspira a jugar el play-off. El lateral, que va recuperar la titularitat la jornada passada, ens parla del pròxim duel, contra el Llagostera, un rival que li mereix el màxim respecte i contra el qual espera tallar la mala dinàmica de resultats.
Després de tres partits sense guanyar, van aconseguir una gran victòria al camp del Valladolid (2-4). Un triomf que els ha de donar moral d'aquí a final de temporada.
Esperem que sí, perquè vam guanyar en un camp difícil i contra un rival complicat. A més, veníem d'una dolorosa derrota a casa contra l'Osca, així que va ser molt important.
Ara són onzens amb 41 punts, a només quatre del ‘play-off' d'ascens. Encara hi són a temps...
Sí, encara queden moltes jornades, però per poder estar entre els sis primers classificats hem de començar a enllaçar victòries. De moment encara no hem estat en el play-off; esperem que quan hi entrem sigui per quedar-nos-hi o fins i tot alguna cosa més, perquè els equips de dalt també estan començant a deixar escapar punts.
Amb la gran plantilla que tenen, què falta aquest any al Valladolid per no estar entre els millors?
Sobretot, regularitat. Vam començar amb un altre entrenador i potser l'equip no tenia les idees clares, i això va fer que els resultats no arribessin, fins i tot vam estar a un punt del descens. Després, amb el canvi de tècnic, sembla que estem més bé, tot i que els resultats podrien ser millors.
A més de la regularitat també deuen tenir l'objectiu de fer-se forts a casa, on fa tres partits que no guanyen.
I tant, això ens està perjudicant en no poder mirar més amunt. Però estem corregint aquests errors a domicili i encara hi som a temps, hem de continuar igual a camp contrari i millorar els resultats davant la nostra afició.
Ara reben el Llagostera, un equip que els ha guanyat en els tres partits en què s'han enfrontat a segona A.
Sí, el curs passat vam perdre els dos partits, però en l'últim ja no hi havia res en joc, ja que teníem el cap en el play-off i vam reservar jugadors. I en el partit de la primera volta d'aquesta temporada també vam perdre, per 3-1, un partit que ens va fer molt de mal i que va provocar la destitució de Gaizka Garitano. Ja ens toca guanyar-los.
El conjunt llagosterenc arriba al duel amb l'aigua al coll, penúltim i a set punts de la permanència. Això els fa encara més perillosos o els pot afectar la pressió?
Acaben de guanyar 3-0 el Mallorca i segur que ho veuen tot d'una altra manera, vindran amb el ganivet entre les dents. Com a equip català que és, m'agradaria que salvés la categoria, però que no sumi aquí. El curs passat tampoc va començar bé i després es va passar pràcticament tota la segona volta sense perdre.
Després de molts anys a l'elit entre l'Espanyol i el Betis, va firmar fa dos estius pel Valladolid. Per què?
Perquè és un club històric i perquè estava cansat de perdre gairebé sempre i d'estar patint per mantenir la categoria. Aleshores al Valladolid hi havia en Rubi d'entrenador, amb qui havia coincidit anteriorment, i el projecte m'il·lusionava, com també el repte de pujar. Em faria molta il·lusió aconseguir un ascens abans de retirar-me.
Llegir mes / Leer mas...

"La mida presa al Valladolid". Article de @educiu a @lesportiucat

La mida presa al Valladolid

El Llagostera ha guanyat els tres partits en què s'ha enfrontat al conjunt blanc-i-violeta a segona A

Després d'haver perdut a Palamós en la primera volta (3-1), el Valladolid va destituir Gaizka Garitano

Masó, defensant Mojica en el partit de la primera volta jugat a Palamós Foto: M. LLADÓ.
1
El Llagostera tindrà demà una nova oportunitat de sumar la primera victòria de la temporada a domicili. Els llagosterencs, que fins ara només han aconseguit dos empats a camp contrari –a Montilivi en la sisena jornada (2-2) i fa quinze dies contra l'Elx (1-1)–, visitaran el Valladolid (a les 18 h) com a penúltims classificats i a set punts de la zona de permanència, una situació crítica que no deixa marge d'error al conjunt dirigit per Oriol Alsina. Tot i la dificultat del rival –el Valladolid, onzè amb 41 punts, està a només quatre del play-off d'ascens i disposa d'una de les millors plantilles de la categoria–, el Llagostera pot presumir d'haver guanyat els tres enfrontaments previs entre els dos equips a segona A, els dos del curs passat (2-0 a Palamós i 2-4 al José Zorrilla) i el d'aquesta temporada a terres catalanes (3-1). Les situacions, però, han estat ben diferents en els tres casos. Pel que fa al curs passat, el Llagostera es va imposar en el darrer partit de la primera volta (2-0) en un duel que es va decidir en la segona meitat, amb dos gols de Sergio León i Querol que van deixar el Llagostera a tocar de la zona de salvació. Uns mesos més tard, els dos equips van tornar a enfrontar-se en l'últim partit de lliga a Valladolid, amb els locals ja pensant en el play-off i el Llagostera que ja no s'hi jugava res. Tot i així, els de la Costa Brava van vèncer per un contundent 2-4, tancant la primera temporada del club en el futbol professional amb una reeixida novena posició.
La sentència de Garitano
El Llagostera i el Valladolid es van tornar a veure les cares a Palamós aquesta temporada (jornada 9), un matx que els llagosterencs es van endur gràcies a un gran tram final de partit (van marcar el 2-1 i el 3-1en els últims deu minuts) que els va servir per sortir del descens i que, de retruc, va provocar la destitució del tècnic del Valladolid, Gaizka Garitano. Ara, ja amb Miguel Ángel Portugal a la banqueta, el Valladolid espera trencar la mala ratxa contra el Llagostera per mantenir opcions d'entrar al play-off, mentre que els llagosterencs aspiren a continuar amb el 100% d'efectivitat contra el conjunt castellà per mantenir-se vius en la lluita per la salvació.
Sense mirar el passat
Un dels jugadors del Llagostera que ha jugat els tres partits contra el Valladolid és Jordi Masó. El lateral, que la jornada passada va recuperar la titularitat, no fa cas de les estadístiques favorables al seu equip en els enfrontaments directes i destaca el gran potencial del Valladolid. Masó té clar que el Llagostera ha d'anar a totes al José Zorrilla amb l'intenció de sumar tres punts que serien d'or: “Últimament hem estat bé en els partits a domicili, però no hem guanyat, així que ja ens toca. És igual que sigui el Valladolid, no podem tenir complexos i hem d'anar a sumar els tres punts. Haver guanyat els tres primers partits contra ells no vol dir res, perquè cada duel és un món i el Valladolid és favorit.”

EL PROTAGONISTA

Ja ens toca guanyar a fora. És igual que sigui el Valladolid; no ens podem permetre tenir complexos i hem d'anar a sumar els tres punts

SITUACIÓ DIFERENT

Haver guanyat els tres primers partits contra ells no vol dir res, perquè cada duel és un món
Jordi Masó
lateral del llagostera

DESBOCATS

Serà la 2a visita del Llagostera al José Zorrilla. El curs passat va ser en l'última jornada i sense res en joc
9
Gols
ha marcat el Llagostera al Valladolid en els tres partits que han jugat a segona A, per només tres dels castellans.
Llegir mes / Leer mas...