dilluns, 18 d’abril del 2016

"L´Almeria venç i impedeix al Llagostera retallar distàncies ". Article de @carlesrosell a @diaridegirona

L´Almeria venç i impedeix al Llagostera retallar distàncies

El Girona tanca la jornada a 3 punts del "play-off" però s'enfila fins a la desena posició

18.04.2016 | 00:00
Una acció del duel que el Llagostera va empatar a Sòria.
Una acció del duel que el Llagostera va empatar a Sòria.
No hi ha manera. El Llagostera està protagonitzant un tram final de temporada més que notable, però tot i haver demostrat més d'una vegada que està disposat a no llançar la tovallola, els resultats i també la sort han decidit girar-li l'esquena. Passen les jornades i l'equip d'Oriol Alsina segueix puntuant com pot, encara que no veu com la distància respecte a la permanència s'escurça, el que significaria una injecció de moral boníssima per a un vestidor que encara creu en els miracles. Tot i sumar dissabte un agònic empat al camp del Numància (1-1) just una setmana després de superar un rival directe com ho és el Bilbao Athletic (2-1), pràcticament res ha canviat a la part baixa de la classificació de Segona A. Els blaugrana només poden presumir d'una cosa: han escalat una posició i ara són vintents, amb 32 punts. Però el que importa, que és la distància respecte a la permanència, es manté intacta.
Són 5 punts els que separen els llagosterencs del cinquè equip per la cua. Hauria pogut ser més ampli el coixí, però l'Osca va perdre a l'Alcoraz contra el Còrdova (0-2), un resultat boníssim per als d'Oriol Alsina. Tanmateix, la jornada no va ser rodona. Una vegada més. Bàsicament, perquè l'Almeria, que no sabia el que era guanyar a fora, va aconseguir la primera victòria a domicili de tota la temporada. Ho va fer contra un Ponferradina que es complica la vida (1-3). Aquests dos resultats fan que els andalusos s'escapin del descens i es col·loquin divuitens a la taula amb 37 punts. Un més que l'Osca, que cau en descens. El Llagostera ve just al darrere, superant l'Albacete, que és penúltim amb 32 punts. Tanca la taula un Bilbao Athletic (28) que ja compta les jornades que li queden per convertir-se en equip de Segona B de manera matemàtica.
L'escalada del Girona
Quelcom semblant li passa al Girona. Els de Pablo Machín viuen el millor moment de la temporada i dissabte van desfer-se del líder de la lliga, l'Alabès. Tot i això, continuen a tres punts del play-off, el gran objectiu d'aquest tram final de temporada. Com a mínim, ha escalat posicions respecte a l'última jornada i ara ocupa el desè lloc de la classificació, amb 49 punts i la permanència virtualment al sarró.
Llegir mes / Leer mas...

"A mitges tintes". Article de @educiu a @lesportiucat

A mitges tintes

A 5 de la salvació. El Llagostera va fallar gols cantats a Sòria, però també va reaccionar empatant al límit. La resta de la jornada va deixar els d'Oriol Alsina a la mateixa distància respecte de l'objectiu

Juanjo Expósito va tornar a rebre un cop durant el partit, aquesta vegada al nas Foto: LOF.
1
De l'empat que el Llagostera va sumar dissabte passat a Los Pajaritos (1-1) se'n poden extreure diferents lectures. Començant per les positives, el conjunt dirigit per Oriol Alsina va estar bastant sòlid en defensa, va aconseguir generar un grapat d'ocasions i també va treure l'orgull i va reaccionar en l'últim sospir (92') per empatar el gol inicial del Numància (84'). Tot i així, els llagosterencs també van cometre greus errades durant l'enfrontament, bàsicament en atac, ja que van fallar moltes accions davant del porter Munir, que va tenir una actuació destacada, tot s'ha de dir. Jesús Imaz, dues vegades, i Natalio Lorenzo, que va desaprofitar tres ocasions clamoroses abans de marcar el golàs de l'empat, van ser els jugadors amb les millors oportunitats del partit, però la pilota no va voler entrar quan el resultat era de 0-0. A més, al Llagostera el va tornar a perjudicar una decisió arbitral, el penal per mans de David Querol, quan el jugador havia tocat la pilota amb el cap, que va provocar el gol des dels onze metres de Julio Álvarez.
Tot plegat va fer que el conjunt gironí allargués el seu particular malefici a domicili, on encara no ha guanyat aquesta temporada (3 punts de 54 possibles). A camp contrari els blaugrana només s'han avançat en una ocasió (a Elx) i sempre han encaixat almenys un gol, a més de quedar-se sense marcar en onze dels divuit partits. El bagatge golejador és també clarament negatiu (8 marcats i 35 encaixats), una estadística que ha condemnat els de la Costa Brava a ocupar la zona baixa de la taula durant gran part de la temporada. Amb l'1-1 a Los Pajaritos els llagosterencs van encadenar per tercera vegada aquest curs dos partits sense perdre (sempre victòria i empat, lògicament), però encara mai l'han allargat a tres. Els d'Oriol Alsina tindran una nova oportunitat d'aconseguir-ho el dissabte vinent en el morbós partit contra el Nàstic (a les 18 h al Palamós-Costa Brava), en la que serà una nova final per als llagosterencs, que sumen 32 punts quan només queden vuit jornades per al final de la lliga.
Es mantenen els cinc punts
En termes classificatoris el Llagostera va acabar la jornada tal com la va començar, a cinc punts de la zona de permanència, encara que va escalar de la penúltima a l'antepenúltima posició gràcies a la derrota de l'Albacete al camp del Tenerife (1-0). Els manxecs (21ens amb 32 punts) ara només tenen per sota seu l'Athletic B (cuer amb 28), que el dissabte havia empatat a San Mamés amb el Mirandés (1-1). Pel que fa a la resta de rivals en la lluita per la salvació, va destacar la derrota de l'Osca a casa contra el Còrdova (0-2), fet que va provocar que el conjunt dirigit per Anquela entrés en zona de descens (19è amb 36 punts). Li va prendre el lloc l'Almeria (18è amb 37), que es va imposar a un altre equip instal·lat en la zona perillosa de la taula, la Ponferradina (1-3), que continua implicat en la lluita per no perdre la categoria (17è amb 38). Tampoc ho té resolt el Mallorca, que ahir no va passar de l'empat a casa contra l'Osasuna
(1-1) i continua setzè amb 39 punts.

LES REACCIONS

Una victòria era
un pas gran per a la salvació. Quan no la fiques a dins,
te'n lamentes
Natalio Lorenzo
davanter del llagostera

NO ESTÀ MALAMENT

L'Osca, l'Albacete i la Ponferradina van perdre i l'Almeria va sortir del descens

SIMBÒLIC

Els gironins, ara antepenúltims, tenen els mateixos punts (32) que l'Albacete (21è)
Lugo-Llagostera
1-0
Albacete-Llagostera
1-0
Girona-Llagostera
2-2
El Llagostera marca l'1-1 i el 2-2
Mallorca-Llagostera
1-0
Alcorcón-Llagostera
6-1
Marquen el definitiu 6-1
Bilbao Athletic-Llagostera
2-0
Nàstic-Llagostera
2-0
Oviedo-Llagostera
2-1
Fan l'1-1 i després encaixen el 2-1
Còrdova-Llagostera
2-0
Almeria-Llagostera
2-1
Empaten amb l'1-1 abans de rebre el 2-1
Saragossa-Llagostera
1-0
Osasuna-Llagostera
3-0
Alavés-Llagostera
1-0
Tenerife-Llagostera
3-1
Marquen el 2-1 i més tard encaixen el 3-1
Elx-Llagostera
1-1
S'avancen, però finalment l'Elx empata
Valladolid-Llagostera
3-0
Ponferradina-Llagostera
1-0
Numància-Llagostera
1-1
Fan el gol de l'empat en el temps afegit Totals:
3 punts de 54 possibles
8 gols a favor i 35 en contra
El que queda a fora
Osca-Llagostera (j. 36)
30/4 (18 h)
Mirandés-Llagostera
J. 39
Leganés-Llagostera
J. 41

AIXÍ ÉS IMPOSSIBLE

3
vegades
aquest curs ha enllaçat el Llagostera dos partits sense perdre (triomf i empat). Mai tres.

MASSA POCS

Sumar els tres punts ens hauria donat la vida, però som humans i tothom pot fallar
Edu Oriol
migcampista del llagostera
0
partits
dels 18 a domicili ha deixat la porteria a zero el Llagostera, que només s'ha avançat a Elx.
Llegir mes / Leer mas...