dilluns, 28 de març del 2016

"Natalio señala el camino de la permanencia". Article de Sergio Sampé a @Losotros18

Natalio señala el camino de la permanencia

Via: La Liga
Via: La Liga
Por
Gran victoria por todo lo alto del Llagostera que se lleva los tres puntos del Municipal de Palamós ante la AD Alcorcón por un contundente 4-0. Los de la Costa Brava dominaron el encuentro de principio a fin y se hicieron con la victoria de una manera más que merecida. Los tres puntos hacen soñar a los de Carlos Alsina con la permanencia, recortando tres puntos y colocándose con veintiocho puntos, a cinco puntos de la salvación.
Por su parte, los alfareros se llevan un duro golpe esta jornada tras este inesperado y abultado resultado. Los madrileños no tuvieron su día y a los treinta minutos cuando ya se veían por detrás en el marcador tras el doblete de Natalio. Los de Muñiz no aprovechan la ocasión para meterse en los puestos de promoción a primera y se sitúan en novena posición con cuarenta y cinco puntos, a dos del sexto clasificado.
Los primeros compases del encuentro fueron para los locales, que sabedores de la necesidad de los tres puntos para sobrevivir, salieron al verde de Palamós directos a por la victoria. Ante ello, el Alcorcón no tuvo su día y apenas lograba una combinación del balón correcta ni conectar con su máximo artillero.
Con alguna ocasión previa, en el minuto 26 se abrió el marcador en la Costa Brava gracias a Natalio. El delantero del conjunto catalán remataba desde el segundo palo un balón servido de Ríos desde la banda izquierda. Todo se ponía de cara para el Llagostera, y más aún cuando, dos minutos después lograba el segundo. De nuevo, Natalio enviaba el esférico al fondo de la red tras superar al guardameta alfarero por bajo.
Siete goles en los últimos dos encuentros como local
El marcador llegaba a la media hora de juego y los locales ya mandaban en el marcador por 2-0. Más de una cabeza en el Municipal de Palamós recordó el último encuentro en casa ante el Mallorca donde se impusieron por un contundente 3-0.
De esta manera, el conjunto de Oriol Alsina continuó con su juego desplegado hasta el momento. Todo lo contrario que el técnico madrileño, que introdujo dos cambios para dar un aire nuevo al equipo. De esta manera, dos minutos después del segundo tanto entraron en el terreno de juego Mayordomo y Pastrana en detrimento de Toribio y Óscar Plano. Sin embargo, a corto plazo no tuvo su efecto y en el minuto 39 Natalio hacia el tercero en su cuenta personal y colocaba el 3-0 al término de la primera mitad
La reanudación dio un aire nuevo a los madrileños, que salieron con una actitud diferente y en busca de ese primer tanto que les meta en el encuentro. Con las esperanzas puestas en su máximo goleador, las ocasiones llegaban a cuentagotas. David Rodríguez a punto estuvo de anotar el primero para los alfareros, pero su disparo se marchó por arriba del travesaño.
La calma de la primera parte no fue tan clara en la segunda mitad, pero aun así el Llagostera no pasó demasiados apuros durante el segundo periodo. Menos aun cuando a falta de quince para el pitido final, esta vez Fofo sentenciaba el choque tras un pase de Tébar. De esta manera, los catalanes colocaban el cuarto en el marcador y cerraban uno de los mejores partidos de la temporada.
Con el 4-0 final, el Llagostera da un golpe en la mesa de cara a este tramo final de la temporada y recorta tres puntos para la salvación. Con esta victoria, el conjunto de Palamós logra su segunda victoria consecutiva en casa. Siete goles en los dos últimos encuentros en su feudo dan ánimos a los aficionados para soñar con la permanencia en la categoría de plata del futbol español. La próxima jornada se enfrentará a la Ponferradina para seguir en busca de su objetivo.
Por su parte, el Alcorcón se vio frenado esta tarde en Palamós en su lucha por el ascenso y ha perdido una gran oportunidad para meterse en los puestos de promoción. A pesar de la derrota, solo son dos puntos los que le separan de la sexta plaza y buscarán meterse dentro de ella la próxima semana en casa cuando reciban al Mirandés el sábado a las 18:000 horas.
Ficha técnica:
UE Llagostera: René; Masó, Chus Herrero, Escassi, Samu; Tébar, Pitu (Emilio, min.61), Fofo (Álex Cruz, min.75), Ríos (Imaz, min.68); Juanjo; y Natalio.
AD Alcorcón: Dani Jiménez; Nelson, Chema Rodríguez, Fernando Román, Bellvís (Razvan,min.60); Fausto, Toribio (Pastrana, min.30); Campaña, Óscar Plano (Mayor,min.30), Natxo Insa; y David Rodríguez.
Goles:  1-0 Min 26, Natalio; 2-0 Min 29, Natalio; 3-0 Min 39, Natalio; 4-0 Min 75 Fofo.
Arbitro: Arcediano Monescillo (Comité castellano manchego). Amonestó a Fofo (Min 52) y a Reyes (Min 82) por parte de la UE Llagostera y a óscar Plano (Min 4), Fernando Román (Min 45), Fausto (Min 63), Chema (Min 68), Campaña (Min 72) Y Ochirosii (Min 73) por parte de la AD Alcorcón.
Estadio: Municipal Palamós Costa Brava. 3.100 espectadores aprox.
Llegir mes / Leer mas...

"Natalio fulmina l'Alcorcón amb un "hat-trick" i dóna esperança al Llagostera (4-0)". Article de Esport 3

Natalio fulmina l'Alcorcón amb un "hat-trick" i dóna esperança al Llagostera (4-0)

El conjunt gironí goleja i sentencia un rival teòricament superior a la primera part; Fofo ha fet el quart a la segona
Natalio
Natalio ha impulsat el Llagostera amb tres gols en la primera part
Victòria convincent i de prestigi del Llagostera contra un Alcorcón que, en principi, es presentava aquest diumenge al Nou Estadi de Palamós com a aspirant als llocs de promoció de la classificació de Segona A.
En absència de Querol, el màxim golejador de l'equip, el protagonista indiscutible ha estat Natalio, que s'ha posat les botes amb un "hat-trick" en 40 minuts. El davanter valencià ha estat el gran beneficiat dels dubtes i les imprecisions dels visitants en la sortida de la pilota.
Els homes d'Oriol Alsina ho han tingut clar des del principi: pressionar al mig camp i buscar la transició ràpida. Així han arribat els dos primer gols. Primer, amb una recuperació de Ríos que ha arribat a l'extrem esquerre per centrar. I després, amb una altra de Juanjo que ha elevat la pilota en profunditat fins a l'àrea rival.
El tercer gol se l'ha treballat a fons el mateix Natalio, que ha robat la pilota al porter Jiménez en una sortida arriscada i s'ha fet l'espai necessari per creuar una vaselina des del marge esquerre de l'àrea. Val a dir que ha estat molt precís, finíssim, en les tres definicions.
Juan Muñiz ha fet canvis abans del descans i ha fet entrar Pastrana i Mayor per Plano i Toribio per tenir més ordre i idees del mig camp cap endavant. Així ha creat les primeres jugades de perill durant 25 minuts de la segona part, però, quan el seu equip es bolcava més sobre la porteria de René, el Llagostera ha aprofitat una nova contra i Fofo ha fet pujar el 4-0.
Aquest triomf deixa el Llagostera a tres punts de la salvació, provisionalment. L'Alcorcón haurà de buscar una altra oportunitat per deixar la zona mitja de la taula i atacar les posicions de privilegi.
Llegir mes / Leer mas...

"Natalio da esperanzas al Llagostera con un 'hat-trick' fulminante". Article de @PauPlanasColl a @sport

Natalio da esperanzas al Llagostera con un 'hat-trick' fulminante

Natalio dio aire al Llagostera gracias a un hat-trick que mantiene vivas las esperanzas de salvación de los gerundenses

Natalio da esperanzas al Llagostera con un 'hat-trick' fulminante
Natalio, celebrando su tercer gol @LaLiga
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante - J. 31

Llagostera-Alcorcón

Llagostera

René, Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu, Tébar, Pitu (Emilio, 61'), Ríos (Imaz, 68'), Fofo (Álex Cruz, 76'), Juanjo y Natalio.

Alcorcón

Jiménez, Nelson, Chema Rodríguez, Román, Bellvís (Razvan, 59'), Tienza, Toribio (Máyor, 30'), Óscar Plano (Pastrana, 30'), Natxo Insa, Campaña y David Rodríguez.

Árbitro

Arcediano Monescillo. Amonestó con tarjeta amarilla a los locales Fofo y Samu y a los visitantes Óscar Plano, Tienza, Campaña, Chema, Razvan y Román.

Goles

1-0 Natalio, 26'; 2-0 Natalio, 28'; 3-0 Natalio, 39'; 4-0 Fofo, 75'.

Incidencias

Partido de la 31ª jornada de la Liga Adelante disputado en el municipal de Palamós-Costa Brava ante 3112 espectadores.
Pau Planas
27-3-2016 | 19:55 H.
Los de Oriol Alsina se resarcieron a lo grande del 6-1 encajado en Alcorcón en la primera vuelta, y cosecharon su mejor resultado de esta temporada. La efectividad del delantero azulgrana decantó un encuentro en el que los madrileños siempre remaron a la contra y terminaron pagando caras sus imprecisiones.
Nada más empezar, los azulgranas ya dieron muestras de peligro y, antes de cumplirse el minuto diez, tuvieron dos ocasiones clarísimas. Primero, un chut de falta de Pitu que obligó a lucirse al guardameta. Y, poco después, un excelente remate de chilena de Juanjo volvió a poner a prueba los reflejos de Jiménez.
El Alcorcón no se encontraba cómodo, aunque también dispuso de su oportunidad para adelantarse con un pase en profundidad para Óscar Plano, que logró regatear al guardameta pero, casi sin ángulo, remató al lateral de la red.
Se acercaba la media hora de juego cuando Natalio decidió finiquitar el encuentro. Primero aprovechó un centro raso de Ríos para fusilar al portero. Y, tan solo dos minutos después, ganó la espalda de toda la defensa para cazar un pase largo y resolver a la perfección el mano a mano ante Jimenez. En dos minutos, el encuentro se había puesto completamente favorable para el Llagostera.
El técnico visitante intentó detener la sangría con dos cambios, y consiguió que su equipo volviera a acercarse al área de René. Pero, otra vez, volvía a aparecer Natalio para pispar un balón que Dani Jiménez intentaba controlar fuera del área, y anotó a placer el tercero antes de llegar al descanso.
Con el encuentro ya decidido, los azulgranas dejaron el control en manos del Alcorcón durante el segundo tiempo, y trataron de aprovechar su verticalidad en la salida del balón. Los madrileños tuvieron oportunidades para recortar distancias, pero no consiguieron materializarlas. Ya en la parte final, y con los visitantes entregados, los de Oriol Alsina todavía consiguieron incrementar su renta. Emilio recuperó un balón en el centro del campo y lo puso para Fofo, que marcó el cuarto y definitivo 4-0.
Llegir mes / Leer mas...

"El partit somiat ". Article de Jordi Roura a @diaridegirona

El partit somiat

Un "hat trick de Natalio en 13 minuts tomba l'Alcorcón a Palamós i dóna renovades energies al Llagostera en la lluita per salvar la categoria

28.03.2016 | 09:03
El partit somiat

i l'àrbitre, ni les lesions, ni la mala fortuna. Ahir no van fer falta excuses a Palamós perquè el Llagostera va firmar una primera part de cine per liquidar l'Alcorcón en 45 minuts gràcies a un hat trick de Natalio, convertit per una tarda en el Leo Messi del conjunt blaugrana. L'equip d'Oriol Alsina va ser tan superior als madrilenys que els va repassar com i quan va voler. El Llagostera s'agafa a la permanència i, la veritat sigui dita, tot i que l'objectiu continua sent molt difícil, jugant com ahir qualsevol cosa és possible. Ja ho canten els Di-Versiones a l'himne del club: "Ho somiem, ho fem". La permanència ha passat d'estar a vuit punts a cinc.
Si ho diu Natalio, no li ho discutirem pas. "Ha sigut el partit somiat", va assegurar als vestidors una vegada rere una altre, mentre els periodistes feien cua per entrevistar-lo. El Llagostera no té gaire temps per perdre. Té més aviat pressa. I ahir des del primer minut es va veure sobre del camp que uns, els locals, anaven amb dues marxes més que l'Alcorcón. Pitu, amb un magistral llançament de falta als quatre minuts de joc, ja hauria pogut obrir el marcador però es va trobar amb una extraordinària resposta del porter Dani Jiménez, que tornaria a ser protagonista dos minuts després, traient també de forma miraculosa una xilena mil·limètricament caligrafiada per Juanjo després d'una centrada per la dreta de Natalio. Els madri?lenys van treure's una mica la son de les orelles i també van tenir les seves aproximacions a l'àrea de René (sobretot una acció d'Óscar Plano en possible fora de joc que, sol davant del porter, va quedar sense angle per rematar i va enviar la pilota al lateral de la xarxa després de driblar-lo).
No hi va haver més Alcorcón, a partir d'aquell moment, i si molt Llagostera que, amb el ganivet ben esmolat a la mà, no va desaprofitar la tercera gran ocasió que va tenir per encarrilar la victòria i el festival particular de Natalio. En dos minuts l'exdavanter del Numància va fer de killer, primer defininint a la perfecció una centrada de Ríos i després aprofitant una pilota servida per Juanjo, que va col·locar al fons de la porteria de Dani Jiménez. Muñiz se'n feia creus de tot plegat des de la banda i no li va tremolar el pols per, a la mitja hora, moure la banqueta. Toribio i Óscar Plano van ser els damnificats per donar entrada a Máyor i Pastrana... però ni així. Natalio va aprofitar una errada del porter Dani Jiménez a sis minuts del descans per prendre-li la cartera i fer el tercer. Un hat trick, el segon de la seva carrera, en 13 minuts. Els més optimistes a la grada es fregaven les mans pensant que, qui sap, potser el Llagostera seria capaç de capgirar l'average amb els madrilenys. Si a Santo Domingo van ser els madrilenys els qui van passar per sobre dels blaugrana (6-1) en un exercici d'eficàcia brutal, ahir va ser el Llagostera qui va cruspir-se l'Alcorcón en una primera part per emmarcar.
La feina estava feta. La segona part va ser una història diferent, amb un Llagostera ben posat al camp que seguia manant per la incompareixença del rival, tot i que generant menys perill a l'àrea rival. L'Alcorcón ho va aprofitar per acostar-se tímidament a l'àrea de René. El 3-1 segur que hauria pogut posar la por al cos als locals, no pas pel joc, sinó perquè quan estàs amb l'aigua al coll qualsevol petita cosa et pot fer trontollar. René va haver de fer un parell de bones intervencions en accions de David i poca cosa més. En canvi sí que va tornar a trobar el gol el Llagostera, en una jugada que va culminar Fofo després d'una magnífica passada de Marcos Tébar entre els centrals. Per si de cas, Alsina havia donat entrada a Emilio Sánchez una estona abans, amb l'objectiu de no perdre el control del mig del camp.
I així, entre aplaudiments, somriures i gols, va passar la tarda a Palamós. El partit somiat. El que ha acostat el Llagostera a cinc punts de la permanència donant-li vida nova a 11 jornades per al final.
Llegir mes / Leer mas...

"Natalio es converteix en l´heroi amb el segon "hat-trick" de la seva carrera ". Article de @ribas1975 i g. vila a @diaridegirona

Natalio es converteix en l´heroi amb el segon "hat-trick" de la seva carrera

28.03.2016 | 07:17 "Ha estat el partit somiat". Així de contundent es mostrava Natalio Lorenzo després del partit d'ahir al Municipal de Palamós, on va anotar el seu segon hat-trick de la seva carrera esportiva. Natalio es va erigir com l'heroi d'un partit plàcid per als blaugrana després d'exhibir una contundència de cara a porteria gens habitual aquesta temporada. En 13 minuts, del 26 al 39, tres gols i el Municipal de Palamós eufòric. Feia així el segon trio de gols de la seva vida, el primer el va fer fa sis temporades quan militava a les files del Múrcia, en un partit contra el Real Unión de Irún, i que va acabar amb un contundent 3 a 0. Confiava Natalio amb la seva eficàcia. És gat vell, com reconeixia dient que ja porta "molts partits a Segona". Ahir va estrenar-se amb la samarreta blaugrana.
Amb la pilota del partit sota el braç, firmada pels companys, es va mostrar agraït a Oriol Alsina que li va tornar a transmetre la seva confiança dissabte mateix. Ahir el davanter reconeixia que després de l'últim entrenament "vam parlar de la importància del partit, que era vital per a nosaltres, i l'hem afrontat bé". Amb tot Natalio es mostrava confiat amb el resultat i ho vinculava al fet que s'havien preparat "molt a consciència" el partit d'ahir. Assegurava que ara el que han de fer és "continuar així, amb aquesta intensitat" per poder treure un bon resultat de Ponferrada.
Natalio comentava també que ara la salvació era una mica més a prop "però que no es pot pensar que tot està fet" i que cal anar sumant i seguint aquesta dinàmica guanyadora dels últims partits. Va fer referència a la derrota contra el Valladolid i va destacar la bona actitud de l'equip en una primera part que considerava que havia sigut molt bona.
Per acabar va fer referència a on posarà la pilota que tots els seus companys li van dedicar pels tres gols que va marcar. Segons va confessar, té una vitrina on posa els premis que aconsegueix a nivell personal. Una vitrina on Natalio hi guarda l'altre pilota que li van regalar quan va anotar el seu primer "hat trick" contra el Real Union de Irun.Natalio va dir que dels tres gols que va marcar ahir el més complicat de fer havia sigut el primer.
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina :"Estem en una molt bona dinàmica, ens veiem capaços de tot". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Alsina "Estem en una molt bona dinàmica, ens veiem capaços de tot"

El tècnic del Llagostera recorda que els números de l'equip en les últimes jornades són de "play-off" "Res està fet", recorda el maresmenc malgrat la contundent victòria

28.03.2016 | 07:17
Alsina "Estem en una molt bona dinàmica, ens veiem capaços de tot"
Alsina "Estem en una molt bona dinàmica, ens veiem capaços de tot"
S'està convertint en un fet habitual quan el Llagostera juga a casa, veure a l'entrenador dels blaugranes, Oriol Alsina, entrar a la sala de premsa exhultant d'alegria i rebent felicitacions a tort i dret, tot plegat és sinònim d'una nova victòria en l'escenari on els llagosterencs es troben més còmodes i on han sumat totes les victòries fins ara, un total de vuit, la darrera, la golejada aconseguida ahir davant un Alcorcón, que va comprovar en primera persona com les gasta el Llagostera a casa.
L'entrenador maresmenc va reconèixer que "una vegada més hem estat molt bé a casa, generant moltes ocasions de gol", va dir afegint que "tret del parèntesi a Valladolid estem en una bona dinàmica de joc". Del partit davant l'Alcorcón, Alsina va explicar que "hem introduït variacions tàctiques com posar Natalio a dalt perquè fes mal a l'esquena dels centrals o Fofo per dins". Segons el tècnic dels locals "l'Alcorcón no s'ho pensava perquè creien que jugaria Querol".
Alsina va valorar el fet "de mantenir el zero" a la porteria de René i del grapat de gols va dir que "preferiria guanyar quatre partits per un a zero que un per quatre a zero". Satisfet de la imatge i del joc dels seus, Alsina va analitzar el matx dient que " hem sigut superiors a un Alcorcón que no oblidem que és dels equips que menys gols encaixa i un aspirant al play-off ".
Qüestionat pel canvi d'imatge tant gran que experimenta l'equip quan aquest actua a casa o a fora, Alsina es va limitar a dir que "tots els partits són diferents" Alsina però va recordar que "res està fet" i que queden onze finals. però que "es veuen capaços de tot".
Sobre l'actuació de Natalio i els tres gols Alsina es mostrava molt satisfet, destacant l'aportació del davanter valencià. De l'altre davanter que com Natalio es va estrenar com a golejador amb la samarreta blaugrana, Fofo, Alsina va dir d'ell que es tracta "d'un jugador amb molta qualitat, polivalent i que ens donarà molt", del mallorquí que va tancar la golejada amb el 4 a 0, Alsina va dir que "ha sigut molt important debutant com a titular i ha creat i ajudat molt amb el seu treball".
Va ser el partit somiat per Oriol Alsina perquè a banda de la importància dels tres punts, va poder debutar Álex Cruz, va tornar després d'una lesió, Ríos Reina i finalment van estrenar-se amb gols els davanters Natalio i Fofo, "tot ha sortit rodó perquè tots aquests jugadors surten moralment reforçats i a més els tècnics sabem que els que surten des de la banqueta ho fan hipermotivats". Alsina espera que la setmana vinent els seus futbolistes mostrin la mateixa intensitat, agressivitat esportiva i ganes davant un rival directe com la Ponferradina, "a casa ho fem molt bé i som superiors als rivals i a veure si per fi som capaços d'acabar amb aquest malson de no saber guanyar a fora".
"Queda moltíssim, onze partits i d'aquests sis a casa i cinc a fora", va dir Alsina destacant que "amb el treball dels jugadors més l'ajuda del públic ens veiem capaços de tot". Mantenir el ritme dels últims quatre partits significaria salvar-se.
Llegir mes / Leer mas...

"Tots amb la mirada del tigre". Article de Jordi Roura a @diaridegirona

Tots amb la mirada del tigre

El Llagostera torna a situar-se a 5 punts de la permanència amb 11 partits per davant i al vestidor s´instal·la el convenciment que dissabte guanyaran a Ponferrada per primer cop a fora

28.03.2016 | 07:17
Tots amb la mirada del tigre
Tots amb la mirada del tigre
Oriol Alsina sol apel·lar a un símil cinematogràfic, el de «la mirada del tigre de Rocky» per ­exemplificar quina és l´actitut que vol en el seu equip. Aquest temporada poc hi ha a dir en els partits a casa, on s´han sumat 26 dels 28 punts que acumulen a la classificació. Aquestes ànsies de gua­nyar, aquesta mirada letal, en canvi, s´ha trobat a faltar lluny de Palamós, on encara no s´ha guanyat i com s´ha escrit mil vegades només s´hi han pogut arrencar empats a Girona i Elx. Pot sonar a tòpic perquè després de les victòries l´eufòria se sol disparar, però el 4-0 d´ahir contra l´Alcorcón pot ser el punt d´inflexió que potser feia falta al conjunt blaugrana. La mirada del tigre era a tots i cadascun els jugadors d´Alsina, que a la sortida del vestidor es mostraven convençuts de guanyar a Ponferrada dissabte que ve. Esclar que ara ve el més difícil, fer-ho.
El Llagostera (28) és, després del triomf d´ahir, a cinc punts de la permanència que marca l´Osca (33), un rival que, precisament, els blaugranes han de visitar properament. Si els gironins es mantenen forts a casa i comencen a encadenar una bona ratxa a domicili, encara tot és possible. «Estic segur que guanyarem», deia Natalio al final del partit sobre el proper partit. Unes paraules que posteriorment van subscriure Ríos Reina o Álex Cruz. Un convenciment en les seves forces que poc tenia a veure amb la imatge desangelada que es va oferir en l´última sortida, a Valladolid, fa nou dies.
Seguint amb els tòpics futbolístics, els dos proper partits del Llagostera són autèntiques finals i marcaran les opcions reals de permanència. Després de visitar el Ponferradina dissabte, passarà pel Nou Estadi de Palamós el Bilbao Athletic, cuer. Si el tigre ha aparegut, la salvació serà més a prop.
Llegir mes / Leer mas...

"Natalio els manté amb vida". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Natalio els manté amb vida

Natalio s'erigeix com a protagonista del duel i, gràcies als seus tres gols en dotze minuts, permet al Llagostera sumar tres punts clau contra l'Alcorcón per seguir amb esperances de salvar la categoria

Els gironins es tornen a situar a cinc punts de la salvació i ja tenen en ment el matx crucial del proper dissabte a El Toralín contra la Ponferradina, un rival directe

Natalio, eufòric, celebra un dels gols que va fer a l'Alcorcón Foto: G.S. / ICONNA.
1
El Llagostera va golejar l'Alcorcón en una bona tarda de futbol per als gironins, liderats per un definidor Natalio, autor de tres dianes en dotze minuts d'inspiració. El bon joc dels llagosterencs i el convenciment demostrat en cada una de les jugades van superar el plantejament dels madrilenys, que com molts altres conjunts, no es van adaptar a les exigències dels gironins ni a l'estadi Palamós-Costa Brava. Els tres punts sumats permeten als llagosterencs mantenir-se ben vius en la lluita per la permanència un curs més a la categoria, i és que, a més de l'excel·lent victòria, els homes dirigits per Oriol Alsina van aprofitar a la perfecció les ensopegades dels rivals més directes per tornar a situar-se a cinc punts –ja s'hi van posar després de la victòria contra el Mallorca (3-0).
Els primers minuts de l'enfrontament no van tenir un clar dominador. Si bé el Llagostera intentava portar el pes del partit i gaudir de les primeres arribades a l'àrea rival. A base de caràcter i empenta, el conjunt llagosterenc va agafar les regnes del matx i va gaudir de les primeres aproximacions, gràcies a una falta directa executada, com sempre, per Pitu Comadevall, que va fer treballar ben d'hora Dani Jiménez (5'). Només cinc minuts després, Fofo, titular per primera vegada des de la seva arribada el passat mes de gener, va retallar el seu marcador i va fer una centrada mil·limètrica cap a Juanjo Expósito. El cantàbric no s'ho va pensar dues vegades i va provar una xilena exquisida, que, si no hagués topat amb el porter del conjunt madrileny, hauria estat un dels gols de la temporada, segur que el més plàstic. Els dos avisos gironins van fer despertar l'equip visitant, dirigit per Juan Ramón López Muñiz, que es va fer l'amo de la pilota i va disposar de dues, encara que tímides, arribades protagonitzades per David Rodríguez i Oscar Plano, aquest darrer després de rematar un córner des del primer pal. Quan millor estava jugant l'Alcorcón, el Llagostera –concretament, Natalio– va gairebé sentenciar el partit en dotze minuts d'inspiració. En el 26', Samu de los Reyes va iniciar una brillant combinació amb Pitu, el saltenc va enviar una passada a l'espai cap a Ríos Reina, que a mitja cursa ja havia vist Natalio entrant pel centre. L'andalús va enviar la pilota cap al davanter, que va acomodar amb l'interior del peu la pilota i la va fer entrar a la xarxa rival. Els blaugrana van esclatar d'alegria i van deixar anar una bona dosi de la pressió que viuen a conseqüència de la pèssima situació que travessen. Els d'Alsina sabien que havien fet el més complicat, però en volien més. I és que, dos minuts més tard, quan tot just els aficionats presents a l'estadi Palamós-Costa Brava s'asseien després de celebrar la primera diana, de nou Natalio va perforar la porteria de Dani Jiménez després d'aprofitar una passada de Juanjo Expósito a l'espai. El valencià va guanyar de manera magnífica l'esquena dels dos centrals titulars del conjunt madrileny, que ahir eren Chema i el futbolista amb fitxa del filial Fernando Román, molt retratat durant l'enfrontament per Natalio, Fofo, Juanjo i companyia. La confiança que li havia donat l'estrena golejadora de feia dos minuts va permetre a l'exjugador del Numància superar de nou, i amb facilitat, Dani Jiménez.
El 2-0 va facilitar molt les coses al conjunt llagosterenc, que sap que sol gestiona la mar de bé els avantatges que té. Els jugadors dirigits per Oriol Alsina s'agradaven, fins al punt d'intentar jugades i desequilibris constants, sense oblidar els perills del contrincant, amb David Rodríguez d'estilet i la reestructuració tàctica de Muñiz amb l'entrada de Máyor i Pastrana pel també saltenc Toribio i Oscar Plano en el minut 30.
‘Hat-trick' i sentència
Per tancar el cercle i segellar la millor actuació com a jugador del Llagostera, Natalio va pressionar, amb la força i la motivació que li havien donat els dos primers gols i la lleugeresa en el pes de la motxilla que portava per la falta de dianes des del seu fitxatge, fins a forçar la imprecisió d'un Dani Jiménez nerviós, que no va poder fer res per frenar un davanter llagosterenc que, després de robar-li la pilota, va marcar a plaer des del vèrtex de l'àrea. Tot el que no havia fet Natalio des de la seva arribada a l'equip, en dotze, minuts quedava oblidat. El Llagostera guanyava 3-0 a un Alcorcón desdibuixat que no sabia com aturar els gironins, convençuts que el partit no se'ls podia escapar de cap manera.
La segona meitat va començar a un ritme més lent del que va acabar la primera. L'Alcorcón, rabiós, va multiplicar els efectius ofensius en un nou canvi ofensiu de Muñiz, però només des de la llarga distància, amb xuts de Pastrana i Nacho Insa, o a través de David Rodríguez, la seva referència, era capaç d'inquietar a René, molt segur sota els pals i amb molta menys feina del que és habitual.
Amb els madrilenys més pendents d'atacar que de defensar, segurament buscant el gol de l'honor, el Llagostera va trobar espais. L'entrada d'Emilio Sánchez per Pitu va activar la transició de la pilota dels gironins. Precisament, una passada del manxec cap a Fofo va generar el quart gol. El balear va controlar davant del porter i amb sang freda el va batre al pal curt per tancar la golejada blaugrana (74') i fer esclatar, de nou, l'alegria entre els presents, que van tornar a veure arguments per mantenir viva l'esperança de salvar la categoria.

ALCORCÓN: Dani Jiménez, Nelson, F. Román, Chema, Bellvis (Razvan, 59'), Toribio (Pastrana, 30'), Campaña, Fausto, Nacho Insa, Óscar Plano (Máyor, 30') i David Rodríguez.

LLAGOSTERA: René, Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu de los Reyes, Tébar, Pitu Comadevall (Emilio, 61'), Ríos Reina (Imaz, 67'), Natalio, Juanjo i Fofo (Álex Cruz, 75').

DE MÉS A MENYS

El Llagostera va saber triar quan havia de donar un cop a un rival sense respostes
MINUT A MINUT:
5' Llançament de falta de Pitu Comadevall que Dani Jiménez ha de rebutjar brillantment quan la pilota havia d'entrar per l'escaire esquerre.
10' Bona acció de Fofo per la dreta, retalla Bellvís i Juanjo prova una xilena al segon pal. Dani Jiménez, de nou, refusa el perill.
16' Arribada de David Rodríguez per la banda esquerra, però la seva centrada l'atura René, sense problemes.
18' Centrada d'Oscar Plano des de la dreta. En una pugna a dins de l'àrea, Masó fa una càrrega sobre Insa, que cau i reclama penal.
19' Córner executat per Campaña que remata Oscar Plano al primer pal, però René, ben col·locat, torna a aturar el perill.
22' Toribio la posa a l'espai per Oscar Plano, que encara René i el dribla, però envia la pilota a l'exterior de la xarxa.
26' Combinació excel·lent entre Samu i Pitu, que la posa a l'espai per a Ríos Reina, l'andalús fa la centrada i Natalio, sol, remata per fer l'1-0 i estrenar-se com a golejador amb la samarreta blaugrana.
28' Passada a l'espai de Juanjo Expósito cap a Natalio, que guanya molt bé l'esquena dels centrals, encara Dani Jiménez i fa el 2-0.
32' Campaña ho intenta des d'uns 25 metres, però refusa René a córner.
36' Juanjo intenta rematar una centrada de córner, però, molt forçat, només desvia la pilota.
38' Dani Jiménez surt de la porteria per recuperar una pilota amb els peus, Natalio la hi pispa i xuta sense oposició per fer el 3-0, el seu tercer gol de la tarda.
40' David Rodríguez encara René Román i, quan ho tenia tot per batre'l, xuta massa creuat a fora.
43' Natalio, envalentit, ho prova des de lluny, però el seu xut es perd per sobre de la porteria de Dani Jiménez.
48' Xut sec i fort de Pastrana des de fora de l'àrea, però René l'atura sense cap mena de problema.
49' David Rodríguez dribla diversos defensors dins de l'àrea però xuta massa desviat.
57' Centrada de Bellvís al segon pal. David Rodríguez remata forçat i de manera acrobàtica a fora.
58' Juanjo cedeix amb el cap a Natalio, que ho intenta des de lluny, però l'esfèrica es perd per damunt de la porteria de Dani Jiménez.
71' Centrada d'Emilio Sánchez que refusa bé un defensor de l'Alcorcón.
72' Després d'un refús, Imaz ho intenta, però Fernando Román rebutja des de terra.
74' Passada d'Emilio per a Fofo, el balear encara el porter, amb molta tranquil·litat i el bat pel pal curt i fa el 4-0 a favor del Llagostera.
76' Nacho Insa avança i prova el xut des de la frontal. La pilota anava a la creueta però René s'estira molt bé.
79' Bona passada d'Emilio a l'espai per a Imaz. El lleidatà centra però Natalio falla la rematada. En el segon pal Juanjo ho intenta però no connecta bé amb la pilota.
89' Imaz lluita per una pilota amb força. Prèviament havia intentat la rematada Natalio en una centrada de Juanjo Expósito.
90' Gran jugada d'Escassi, que fa la passada per a Imaz. Des de la dreta fa la centrada i Natalio remata massa alt.
GOLS: 1-0 (26') Natalio. 2-0 (28') Natalio. 3-0 (38') Natalio. 4-0 (74') Fofo.
ÀRBITRE: Arcediano Monescillo. T.G.: als locals Fofo (51') i Samu de los Reyes (82'); als visitants Oscar Plano (4'), Fernando Román (44'), Fausto (62'), Chema (67'), Campaña (71') i Razvan (72'). T.V.: cap.
PÚBLIC: 3.112 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

INSPIRAT

Dotze minuts li van caldre a Natalio per fer tres dianes i sentenciar l'enfrontament

CONTROL

Tot i tenir efectius per fer-ho, el rival no va inquietar gaire la porteria de René Román

S'AFEGEIX A LA FESTA

Fofo, en el 74', també va poder estrenar-se com a golejador amb el Llagostera
Llegir mes / Leer mas...

"La victòria més rendible". Article de M. Salgas i J. Sebastian a @lesportiucat

La victòria més rendible

Jornada rodona. El Llagostera va retallar punts a tots els seus rivals directes en la lluita per la permanència, que ara té a cinc punts

Ríos Reina lluita per la pilota en el partit d'ahir Foto: G.S. / ICONNA.
1
El Llagostera va treure petroli de la 31a jornada. No només per haver aconseguit els tres punts amb la victòria més àmplia de la temporada, sinó també perquè els seus rivals directes en la lluita per la permanència van fallar. Tots. L'Albacete i la Ponferradina, pròxim rival del Llagostera, van perdre al camp del Lugo (2-1) i l'Oviedo (3-0), respectivament; l'Osca va caure a casa contra l'Athletic Club (1-2), i l'Almeria i el Mallorca van empatar a un.
Són tres resultats favorables als llagosterencs, que, si bé no van servir perquè abandonessin la penúltima posició, sí que permeten que el club s'acosti a cinc punts de la permanència –el llindar el marca l'Osca, que té 33 punts– quan encara queden onze jornades per disputar-se amb 33 punts en joc.
El resultat més ampli
A més, el Llagostera va aconseguir la victòria més rendible de la temporada amb el seu resultat més ampli. Aquest curs havia assolit un sol cop la xifra de quatre gols, a casa contra l'Elx (jornada 17), però també en va rebre un en contra. Ahir, en canvi, va poder mantenir la seva porteria immaculada. Dos partits més d'aquest curs els ha guanyat per una diferència de tres gols: contra l'Alavés en la jornada 3 i contra el Mallorca en la 29, en tots dos casos amb un resultat de 3 a 0. Contra l'Alcorcón, els homes d'Oriol Alsina també van aconseguir marcar tres gols en una sola part per primer cop en tota la temporada. L'únic precedent anterior en aquesta categoria va ser el de la jornada 28 del curs passat, en què va guanyar l'Alavés a Palamós (3-1) amb tres gols marcats també en la primera part.

PENÚLTIM

Els tres punts, malgrat tot, no
van permetre
que deixés la penúltima posició
El Llagostera va guanyar el seu primer partit d'aquest curs
per quatre gols
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina:“Som capaços de tot”. Article de M Salgas @lesportiucat

“Som capaços de tot”

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina va mostrar-se satisfet del joc desplegat pel seu equip, el millor de la temporada, i convençut que la possibilitat de salvar la categoria encara existeix. El tècnic llagosterenc va valorar la bona línia de joc de les quatre últimes jornades, en què els seus homes han aconseguit set punts de dotze possibles: “Estem en una bona dinàmica en els cinc últims partits, si exceptuem el del Valladolid. Avui, a més, l'equip ha estat encertat i ha entès les variacions tàctiques. Hem posat Natalio a dalt per fer mal a l'esquena dels seus centrals i Fofo l'hem fet anar cap a dins. Ells no s'ho esperaven, i per aquest motiu han fet dos canvis abans del descans.” Alsina va insistir que el resultat d'ahir és només el colofó a la bona feina feta les últimes setmanes: “Generem ocasions i les fem entrar. Tenim encert. Avui ens ha sortit tot rodó, ben al revés que al camp de l'Alcorcón [van perdre 6-1]. Hem estat superiors i no oblidem que al davant hi teníem un bon equip, que és dels que menys gols encaixa de la categoria.” També va referir-se al rendiment dels jugadors incorporats en el mercat d'hivern i va tenir bones paraules especialment per a Natalio, autor d'un hat- trick: “Quan l'equip guanya és més fàcil que els nous s'adaptin. Uns tarden més i altres, menys, però avui han demostrat un rendiment molt alt. Natalio sempre juga vorejant el fora de joc. L'hem fet jugar en punta i per banda, on no funciona tan bé. Fins ara havia generat bones ocasions però no havia tingut encert. Avui queda clar que la seva posició és la de punta. Fofo pot jugar en moltes posicions. Ens pot donar molt. Ha jugat el primer partit de titular i ha interpretat molt bé el que se li demanava. És molt important en el joc de creació i ens dóna moltes ajudes.” També va elogiar l'eficiència de l'equip en el segon temps, en què no va abaixar els braços tot i que ja tenia el partit gairebé sentenciat: “No és fàcil tenir la mentalitat alta en aquestes situacions perquè, amb 3-0, sembla que la feina ja està feta, però els hem tancat les línies de passada i hem tingut més ocasions clares que ells.”
Alsina considera que l'equip pot sortir del pou en què es troba [és a cinc punts de la permanència]: “Està motivat. Ha demostrat, un cop més, que a casa s'hi troba bé i que pot ser superior. I a veure si d'una vegada ens podem treure de sobre el malson que vivim fora de casa [ només hi han guanyat dos punts]. Si juguem com els últims partits, tenim possibilitats de puntuar.”

LA PERMANÈNCIA

“Si juguem com en els últims partits, exceptuant el del Valladolid, tenim possibilitats”

EL SEGON TEMPS

“Amb 3-0 no és fàcil tenir la mentalitat alta, però hem tingut més accions clares que ells”

ELS NOUS

“Avui han tingut un rendiment molt alt i fins a final de temporada seran determinants”
Llegir mes / Leer mas...

Juan R. López:“Marxem amb el cap cot; el Llagostera ha estat millor”. Article de M Salgas @lesportiucat

“Marxem amb el cap cot; el Llagostera ha estat millor”

Juan R. López Tècnic de l'Alcorcón

Ni una excusa. L'entrenador de l'Acorcón, Juan Ramón López, va reconèixer amb elegància l'escombrada en tota regla de què el seu equip va ser víctima contra el Llagostera: “Ens han superat clarament. Cal felicitar el rival perquè ha estat millor. Marxem a casa amb el cap cot. Arribàvem al partit amb la il·lusió de sumar els tres punts i escalar posicions, però ens hem trobat un bon equip que ens ha superat de totes totes. Només puc felicitar el Llagostera.” López va fer autocrítica i va reconèixer que el seu equip té moltes coses “a corregir i a canviar” en els propers partits. “El partit s'ha acabat amb el 3-0. Remuntar aquest resultat en la segona divisió és molt difícil. A més, ells han continuat jugant bé i han tingut més ocasions i el domini. Enhorabona i sort en el proper partit.”
Llegir mes / Leer mas...