dilluns, 28 de març del 2016

"Natalio els manté amb vida". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Natalio els manté amb vida

Natalio s'erigeix com a protagonista del duel i, gràcies als seus tres gols en dotze minuts, permet al Llagostera sumar tres punts clau contra l'Alcorcón per seguir amb esperances de salvar la categoria

Els gironins es tornen a situar a cinc punts de la salvació i ja tenen en ment el matx crucial del proper dissabte a El Toralín contra la Ponferradina, un rival directe

Natalio, eufòric, celebra un dels gols que va fer a l'Alcorcón Foto: G.S. / ICONNA.
1
El Llagostera va golejar l'Alcorcón en una bona tarda de futbol per als gironins, liderats per un definidor Natalio, autor de tres dianes en dotze minuts d'inspiració. El bon joc dels llagosterencs i el convenciment demostrat en cada una de les jugades van superar el plantejament dels madrilenys, que com molts altres conjunts, no es van adaptar a les exigències dels gironins ni a l'estadi Palamós-Costa Brava. Els tres punts sumats permeten als llagosterencs mantenir-se ben vius en la lluita per la permanència un curs més a la categoria, i és que, a més de l'excel·lent victòria, els homes dirigits per Oriol Alsina van aprofitar a la perfecció les ensopegades dels rivals més directes per tornar a situar-se a cinc punts –ja s'hi van posar després de la victòria contra el Mallorca (3-0).
Els primers minuts de l'enfrontament no van tenir un clar dominador. Si bé el Llagostera intentava portar el pes del partit i gaudir de les primeres arribades a l'àrea rival. A base de caràcter i empenta, el conjunt llagosterenc va agafar les regnes del matx i va gaudir de les primeres aproximacions, gràcies a una falta directa executada, com sempre, per Pitu Comadevall, que va fer treballar ben d'hora Dani Jiménez (5'). Només cinc minuts després, Fofo, titular per primera vegada des de la seva arribada el passat mes de gener, va retallar el seu marcador i va fer una centrada mil·limètrica cap a Juanjo Expósito. El cantàbric no s'ho va pensar dues vegades i va provar una xilena exquisida, que, si no hagués topat amb el porter del conjunt madrileny, hauria estat un dels gols de la temporada, segur que el més plàstic. Els dos avisos gironins van fer despertar l'equip visitant, dirigit per Juan Ramón López Muñiz, que es va fer l'amo de la pilota i va disposar de dues, encara que tímides, arribades protagonitzades per David Rodríguez i Oscar Plano, aquest darrer després de rematar un córner des del primer pal. Quan millor estava jugant l'Alcorcón, el Llagostera –concretament, Natalio– va gairebé sentenciar el partit en dotze minuts d'inspiració. En el 26', Samu de los Reyes va iniciar una brillant combinació amb Pitu, el saltenc va enviar una passada a l'espai cap a Ríos Reina, que a mitja cursa ja havia vist Natalio entrant pel centre. L'andalús va enviar la pilota cap al davanter, que va acomodar amb l'interior del peu la pilota i la va fer entrar a la xarxa rival. Els blaugrana van esclatar d'alegria i van deixar anar una bona dosi de la pressió que viuen a conseqüència de la pèssima situació que travessen. Els d'Alsina sabien que havien fet el més complicat, però en volien més. I és que, dos minuts més tard, quan tot just els aficionats presents a l'estadi Palamós-Costa Brava s'asseien després de celebrar la primera diana, de nou Natalio va perforar la porteria de Dani Jiménez després d'aprofitar una passada de Juanjo Expósito a l'espai. El valencià va guanyar de manera magnífica l'esquena dels dos centrals titulars del conjunt madrileny, que ahir eren Chema i el futbolista amb fitxa del filial Fernando Román, molt retratat durant l'enfrontament per Natalio, Fofo, Juanjo i companyia. La confiança que li havia donat l'estrena golejadora de feia dos minuts va permetre a l'exjugador del Numància superar de nou, i amb facilitat, Dani Jiménez.
El 2-0 va facilitar molt les coses al conjunt llagosterenc, que sap que sol gestiona la mar de bé els avantatges que té. Els jugadors dirigits per Oriol Alsina s'agradaven, fins al punt d'intentar jugades i desequilibris constants, sense oblidar els perills del contrincant, amb David Rodríguez d'estilet i la reestructuració tàctica de Muñiz amb l'entrada de Máyor i Pastrana pel també saltenc Toribio i Oscar Plano en el minut 30.
‘Hat-trick' i sentència
Per tancar el cercle i segellar la millor actuació com a jugador del Llagostera, Natalio va pressionar, amb la força i la motivació que li havien donat els dos primers gols i la lleugeresa en el pes de la motxilla que portava per la falta de dianes des del seu fitxatge, fins a forçar la imprecisió d'un Dani Jiménez nerviós, que no va poder fer res per frenar un davanter llagosterenc que, després de robar-li la pilota, va marcar a plaer des del vèrtex de l'àrea. Tot el que no havia fet Natalio des de la seva arribada a l'equip, en dotze, minuts quedava oblidat. El Llagostera guanyava 3-0 a un Alcorcón desdibuixat que no sabia com aturar els gironins, convençuts que el partit no se'ls podia escapar de cap manera.
La segona meitat va començar a un ritme més lent del que va acabar la primera. L'Alcorcón, rabiós, va multiplicar els efectius ofensius en un nou canvi ofensiu de Muñiz, però només des de la llarga distància, amb xuts de Pastrana i Nacho Insa, o a través de David Rodríguez, la seva referència, era capaç d'inquietar a René, molt segur sota els pals i amb molta menys feina del que és habitual.
Amb els madrilenys més pendents d'atacar que de defensar, segurament buscant el gol de l'honor, el Llagostera va trobar espais. L'entrada d'Emilio Sánchez per Pitu va activar la transició de la pilota dels gironins. Precisament, una passada del manxec cap a Fofo va generar el quart gol. El balear va controlar davant del porter i amb sang freda el va batre al pal curt per tancar la golejada blaugrana (74') i fer esclatar, de nou, l'alegria entre els presents, que van tornar a veure arguments per mantenir viva l'esperança de salvar la categoria.

ALCORCÓN: Dani Jiménez, Nelson, F. Román, Chema, Bellvis (Razvan, 59'), Toribio (Pastrana, 30'), Campaña, Fausto, Nacho Insa, Óscar Plano (Máyor, 30') i David Rodríguez.

LLAGOSTERA: René, Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu de los Reyes, Tébar, Pitu Comadevall (Emilio, 61'), Ríos Reina (Imaz, 67'), Natalio, Juanjo i Fofo (Álex Cruz, 75').

DE MÉS A MENYS

El Llagostera va saber triar quan havia de donar un cop a un rival sense respostes
MINUT A MINUT:
5' Llançament de falta de Pitu Comadevall que Dani Jiménez ha de rebutjar brillantment quan la pilota havia d'entrar per l'escaire esquerre.
10' Bona acció de Fofo per la dreta, retalla Bellvís i Juanjo prova una xilena al segon pal. Dani Jiménez, de nou, refusa el perill.
16' Arribada de David Rodríguez per la banda esquerra, però la seva centrada l'atura René, sense problemes.
18' Centrada d'Oscar Plano des de la dreta. En una pugna a dins de l'àrea, Masó fa una càrrega sobre Insa, que cau i reclama penal.
19' Córner executat per Campaña que remata Oscar Plano al primer pal, però René, ben col·locat, torna a aturar el perill.
22' Toribio la posa a l'espai per Oscar Plano, que encara René i el dribla, però envia la pilota a l'exterior de la xarxa.
26' Combinació excel·lent entre Samu i Pitu, que la posa a l'espai per a Ríos Reina, l'andalús fa la centrada i Natalio, sol, remata per fer l'1-0 i estrenar-se com a golejador amb la samarreta blaugrana.
28' Passada a l'espai de Juanjo Expósito cap a Natalio, que guanya molt bé l'esquena dels centrals, encara Dani Jiménez i fa el 2-0.
32' Campaña ho intenta des d'uns 25 metres, però refusa René a córner.
36' Juanjo intenta rematar una centrada de córner, però, molt forçat, només desvia la pilota.
38' Dani Jiménez surt de la porteria per recuperar una pilota amb els peus, Natalio la hi pispa i xuta sense oposició per fer el 3-0, el seu tercer gol de la tarda.
40' David Rodríguez encara René Román i, quan ho tenia tot per batre'l, xuta massa creuat a fora.
43' Natalio, envalentit, ho prova des de lluny, però el seu xut es perd per sobre de la porteria de Dani Jiménez.
48' Xut sec i fort de Pastrana des de fora de l'àrea, però René l'atura sense cap mena de problema.
49' David Rodríguez dribla diversos defensors dins de l'àrea però xuta massa desviat.
57' Centrada de Bellvís al segon pal. David Rodríguez remata forçat i de manera acrobàtica a fora.
58' Juanjo cedeix amb el cap a Natalio, que ho intenta des de lluny, però l'esfèrica es perd per damunt de la porteria de Dani Jiménez.
71' Centrada d'Emilio Sánchez que refusa bé un defensor de l'Alcorcón.
72' Després d'un refús, Imaz ho intenta, però Fernando Román rebutja des de terra.
74' Passada d'Emilio per a Fofo, el balear encara el porter, amb molta tranquil·litat i el bat pel pal curt i fa el 4-0 a favor del Llagostera.
76' Nacho Insa avança i prova el xut des de la frontal. La pilota anava a la creueta però René s'estira molt bé.
79' Bona passada d'Emilio a l'espai per a Imaz. El lleidatà centra però Natalio falla la rematada. En el segon pal Juanjo ho intenta però no connecta bé amb la pilota.
89' Imaz lluita per una pilota amb força. Prèviament havia intentat la rematada Natalio en una centrada de Juanjo Expósito.
90' Gran jugada d'Escassi, que fa la passada per a Imaz. Des de la dreta fa la centrada i Natalio remata massa alt.
GOLS: 1-0 (26') Natalio. 2-0 (28') Natalio. 3-0 (38') Natalio. 4-0 (74') Fofo.
ÀRBITRE: Arcediano Monescillo. T.G.: als locals Fofo (51') i Samu de los Reyes (82'); als visitants Oscar Plano (4'), Fernando Román (44'), Fausto (62'), Chema (67'), Campaña (71') i Razvan (72'). T.V.: cap.
PÚBLIC: 3.112 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

INSPIRAT

Dotze minuts li van caldre a Natalio per fer tres dianes i sentenciar l'enfrontament

CONTROL

Tot i tenir efectius per fer-ho, el rival no va inquietar gaire la porteria de René Román