divendres, 8 d’abril del 2016

"En vivo: UE Llagostera - Bilbao Athletic 2016 online en Liga Adelante". Article de Mario Gomez en @LlagosteraVAVEL

En vivo: UE Llagostera - Bilbao Athletic 2016 online en Liga Adelante

Los cachorros visitan el Nou Estadi de Palamós con la intención de lograr la tercera victoria consecutiva de la temporada, que les permita poder ponerse a tiro de tres puntos con la salvación, si le acompañan los resultados. Mismo objetivo para los locales, recortar a dos puntos la distancia con la permanencia.

En vivo: UE Llagostera - Bilbao Athletic 2016 online en Liga Adelante
El estadio del encuentro UE Llagostera vs Bilbao Athletic será El Nou Estadi de Palamós, con capacidad para 3.724 espectadores. Se espera una buena asistencia, en esta final por el descenso que medirá a catalanes y bilbaínos.
Atentos en el partido UE Llagostera vs Bilbao Athletic a: Asier Villalibre: Pese a empezar como suplente de Gorka Santamaría, el delantero se ha ido haciendo hueco en la parte de arriba de los de Ziganda y está siendo una de las sensaciones del filial. Aun así, le falta reencontrarse con el gol.
Villalibre en un encuentro de esta temporada. | UGS Vision.
Atentos en el partido UE Llagostera vs Bilbao Athletic a Emilio Sánchez: El exjugador del Murcia es de las piezas más importantes para Alsina y su Llagostera. Un centrocampista llegador, capaz de crear y rematar jugadas. Será uno de los mayores peligros para la puerta bilbaína.
Emilio Sánchez se disculpa de una falta realizada. | Foto: LFP.
Alsina, por su parte, analizó lo que para él es lo más peligroso de su rival, el centrocampista Aketxe: "Aketxe es determinante, tiene mucha calidad en el pase y un disparo de los mejores de la categoría. No debemos hacer faltas. Además, analizó los que le queda a su equipo esta campaña: El partido más complicado que nos queda en casa es el Bilbao Athletic. Van de menos a más, están en un buen nivel competitivo”.
El técnico del filial analiza cómo tendrá que estar su equipo en el choque: “Nos tenemos que enchufar, el rival nos va a esperar. Es un duelo de urgencias clasificatorias y nosotros tras las dos jornadas nos hemos ganado la posibilidad de pelear”. Además, analiza cómo se encuentra su equipo, y al rival del choque: “Los chicos están ilusionados, tienen buenas vibraciones y a ver si somos capaces de ganar”. Habrá que obligarles, tiene muy buenos números en casa, fuera les cuesta muchísimo. En casa están haciendo goles”.
Sera la segunda vez que ambos conjuntos se enfrenten en partido oficial, siendo el primero el de la primera vuelta, donde los bilbaínos se llevaron el triunfo por 2-0, en el segundo periodo, por lo que el partido es otro aliciente para ver quien se lleva el primer duelo en Llagostera.
Sobre el papel, el encuentro UE Llagostera vs Bilbao Athletic no  tiene un favorito claro, el filial rojiblanco ha conseguido mejorar su imagen fuera de casa y vienen con moral, igual que los catalanes, que en casa se muestran solventes,  y esperan recuperar las buenas sensaciones que tuvieron el pasado fin de semana, pese a la derrota
La UE Llagostera, por su parte está en una situación parecida a la del filial, con tan solo un punto por encima de los de Bilbao, los catalanes se encuentran penúltimos a cinco puntos de la zona de permanencia que marca el Huesca. Los de Oriol Alsina cosecharon una derrota frente a la Ponferradina el pasado fin de semana en El Toralin por 1-0, merced al tanto de Acorán en una pena máxima.
El Bilbao Athletic parece que al fin ha conseguido revertir la mala racha que llevaba durante toda la campaña, al conseguir os victorias consecutivas. La última, en San Mamés, frente al Real Oviedo, donde los de Ziganda fueron capaces de sobreponerse al gol de Toché en un error de la zaga bilbaína con goles de Gil y Seguín.
Los pupilos del Cuco Ziganda llegan al choque en una situación complicada, aunque con la moral alta. Los cachorros sumaron ante el Real Oviedo su segunda victoria consecutiva de la temporada, que les acerca a seis puntos a la permanencia, aunque el filial sigue colista, la distancia con sus rivales inmediatos se ha reducido considerablemente.
UE Llagostera y Bilbao Athletic llegan al choque en igualdad de condiciones, pues ambos conjuntos están separados en la tabla por tan solo un punto. El buen hacer del filial rojiblanco las últimas dos jornadas ha hecho que todo se apriete en la parte baja de la tabla y que los cachorros puedan soñar con la permanencia cosa que hace dos semanas, se antojaba imposible.
¡Buenas tardes a todos los lectores de VAVEL! Bienvenidos al directo del partido correspondiente a la trigésimo tercera jornada de la Liga Adelante, UE Llagostera vs Bilbao Athletic, que se disputará en El Nou Estadi de Palamós. El encuentro arrancará en territorio catalán a partir de las 18:00 horas.
Llegir mes / Leer mas...

"Emilio Sánchez és dubte però tot apunta que no forçarà ". Article de @diaridegirona

Emilio Sánchez és dubte però tot apunta que no forçarà

08.04.2016 | 00:00
Emilio Sánchez és dubte però tot apunta que no forçarà
Emilio Sánchez és dubte però tot apunta que no forçarà
El Llagostera va seguir preparant ahir el partit contra el Bilbao Athletic. Oriol Alsina pot donar avui més detalls en la roda de premsa prèvia, però el més probable és que Emilio Sánchez sigui dubte fins a última hora després d'haver-se hagut de retirar lesionat dissabte a Ponferrada abans de la primera mitja hora. Tot i que encara el tècnic no l'ha descartat, segurament optarà per no forçar-lo i poder-ne disposar l'altre cap de setmana en la visita al Numància.
Llegir mes / Leer mas...

"El Bilbao Athletic ha perdut dos cops en sis visites a Palamós ". Article de Jordi Roura i @ribas1975 a @diaridegirona

El Bilbao Athletic ha perdut dos cops en sis visites a Palamós

El degà va coincidir amb el filial basc, que demà torna al Nou Estadi per enfrontar-se al Llagostera, en totes les seves temporades a Segona

08.04.2016 | 00:00
El Bilbao Athletic torna demà a Palamós, gairebé 21 anys després del seu últim partit al Nou Estadi (23 d'abril de 1995), que va acabar amb empat a un. Aquesta vegada, però, el rival serà el Llagostera, i no el degà, que precisament va acabar la seva etapa de sis temporades a la categoria de plata del futbol espanyol aquell curs (1994/95). El Palamós i el filial basc van coincidir sempre a Segona A en aquells sis anys. El Bilbao Athletic hi va perdre dos cops (93-94 i 92-93), hi va sumar tres empats (94-95, 91-92 i 90-91, i només hi va poder guanyar una vegada, en la lliga 89-90. El curiós del cas és que en pràcticament totes les temporades, Palamós i Bilbao Athletic van ser rivals molt pròxims a la classificació, sovint per eludir el descens, com passa ara amb la pugna que mantenen amb el Llagostera. En les lligues 91-92, 92-93 i 93-94 van acabar empatats a punts, i en la 94-95 el degà va marcar el descens amb dos punts menys que el filial de l'Athletic, que, al seu torn, marcava la salvació. Una temporada més tard, també perdria la categoria l'equip basc, i no la va recuperar fins a l'estiu passat després d'eliminar el Cadis en una tensa fase d'ascens.
En les victòries del Palamós els golejadors van ser Roberto Martínez i Guillermo (93-94) i Ballina i Alfaro Moreno (92-93). Aquesta darrera temporada el Bilbao Athletic va jugar al Nou Estadi amb un jove Aitor Karanka, exajudant de Mourinho al Madrid i ara entrenador del Middlesbrough. D'altres noms que van passar pel Nou Estadi defensant els colors del filial basc al llarg d'aquelles sis campanyes van ser Xabi Gracia (ara tècnic del Màlaga), Asier Garitano (entrenador del Leganés) o Gaizka Garitano (expreparador de l'Eibar i el Valladolid).
Demà Palamós tornarà a ser l'escenari d'un duel directe, ara amb el Llagostera. Un partit entre els dos darrers classificats que no volen deixar escapar un dels últims trens per mantenir l'esperança. El partit entre gironins i bilbaïns agafa més transcendència que mai perquè tots dos conjunts es troben separats per només un punt a la classificació, els d'Alsina en sumen 28, mentre que els del Cuco Ziganda, un menys, 27. En el precedent de la primera volta es van intercanviar les posicions. Una de les escasses victòries del Bilbao Athletic, que n'acumula set en trenta-dues jornades, la va aconseguir a San Mamés davant el conjunt blaugrana, en una fluixa actuació a domicili dels llagosterencs. Els d'Alsina hi van caure per 2 a 0 i el filial basc que en aquells moments era el cuer li va cedir la plaça al Llagostera. El Bilbao Athletic posarà a prova les bones prestacions i bon joc del Llagostera a casa, on darrerament ha tornat inexpugnable el Nou Estadi.
Llegir mes / Leer mas...

"Es neguen a rendir-se". Article de @educiu a @lesportiucat

Es neguen a rendir-se

El Bilbao Athletic ha revifat amb dos triomfs que l'han deixat a sis punts de la salvació

El Llagostera, que també s'hi juga la vida i vol recuperar el ‘goal average' (2-0), haurà de vigilar amb la qualitat d'Aketxe a pilota aturada

René rebutja de punys una ocasió del Bilbao Athletic en el partit de la primera volta Foto: LOF.
1
El Llagostera rebrà demà la visita del Bilbao Athletic (18 h) en un duel directe entre els dos últims classificats (els blaugrana són penúltims, amb 28 punts, i el filial basc és cuer, amb 27). Els dos equips estan en una situació molt compromesa quan només falten deu jornades per al final de la lliga (tenen la salvació a cinc i sis punts, respectivament), però encara no han llançat la tovallola i prometen guerra fins al final amb l'objectiu de conservar la categoria. En el cas del Llagostera, ha arribat amb vida al tram final de curs gràcies al bon rendiment a casa (els d'Alsina han sumat 26 dels 28 punts a Palamós), mentre que el Bilbao Athletic s'ha mantingut amb possibilitats gràcies a dos triomfs en les últimes dues jornades (1-2 amb l'Osca i 2-1 contra l'Oviedo) que han permès als de Cuco Ziganda escurçar sis punts respecte a la salvació en només quinze dies.
Després d'aquesta reacció, el conjunt basc s'ha situat a només un punt del Llagostera, a més de tenir provisionalment el goal average a favor després del 2-0 amb què va acabar el partit de la primera volta a San Mamés. Tot plegat fa que el duel de demà agafi un aire de final per als dos equips, que compartiran l'angoixa i la pressió per la situació i que intentaran sumar un triomf que els mantingui en la lluita i, de passada, que deixi tocat de mort un rival directe. “Encara estem vius i hem d'aprofitar el bon moment de l'equip a casa per superar un contrincant directe, al qual també hem d'intentar robar el goal average. S'han tornat a reenganxar i vindran aquí a totes, si ens guanyen encara tindran possibilitats de salvar-se”, explica Pitu Comadevall, que no es fia ni de la joventut ni de la posició que ocupa el conjunt basc en la taula: “És el típic filial de segona A, que juga bé i que domina força partits, que té ocasions, però que normalment no està encertat de cara a gol i que paga molt cars els errors que comet. Però si tenen el dia te'n poden fer quatre o cinc, tenen jugadors que poden desequilibrar un partit i haurem d'estar concentrats.”
El factor Aketxe
Un dels principals motius que expliquen la reacció de l'Athletic B ha estat l'arribada d'Ager Aketxe a l'equip. El mitjapunta es va integrar al filial al gener, després de tenir poca participació al primer equip, un fitxatge hivernal que ha provocat una millora notable en el conjunt basc en forma de gols (6) i, sobretot, en les jugades a pilota aturada, en què el jugador format a Lezama és tot un especialista (contra el Girona va marcar un golàs de falta directa).

ESPERANÇA

Els bascos han escurçat sis punts respecte a la salvació guanyant l'Osca (1-2) i l'Oviedo (2-1)

CALDRÀ VIGILAR

Si tenen el dia te'n poden fer 4 o 5. Tenen jugadors que poden desequilibrar un partit
Pitu Comadevall
migcampista del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

ÓSCAR GIL:“Els triomfs ens han reforçat”. Article de @educiu a @lesportiucat

ÓSCAR GIL  CENTRAL DEL BILBAO ATHLETIC

“Els triomfs ens han reforçat”

“Semblava que estàvem enfonsats, però lluitarem fins al final”

“Intentarem que notin la pressió per poder-ho aprofitar”

Gil, el dilluns passat Foto: L'ESPORTIU.
El central Óscar Gil (Peralta, 14-6-1995) va ser decisiu en l'última victòria del Bilbao Athletic contra l'Oviedo (2-1) en marcar l'empat a un, el que va ser el seu primer gol a 2a A. El jove futbolista està convençut que el seu equip encara és a temps de salvar la categoria i destaca la importància de guanyar un rival directe com el Llagostera per augmentar les esperances de salvació.
Les dues últimes victòries han donat aire al Bilbao Athletic, que fins fa poc semblava sentenciat.
Sí, semblava que estàvem enfonsats, però aquestes dues victòries ens han reforçat. Ara tenim moltes esperances de guanyar al camp del Llagostera.
En dues jornades han retallat sis punts respecte de la permanència, que ara tenen a sis punts. La salvació encara és possible?
Fins que les matemàtiques ens ho permetin lluitarem. Fa dues setmanes érem a dotze punts de la salvació i ara és la meitat, així que lluitarem fins al final.
Què ha canviat en l'equip per assolir aquesta reacció? La sort, l'estratègia, Aketxe...
Abans ens costava més fer gols, i des de l'arribada d'Ager hem millorat en aquest aspecte, i ara potser també tenim una mica més de sort que no pas abans.
Ara visiten el camp del Llagostera, un rival directe.
Sí, tots dos equips som conscients de la dificultat i la importància del partit. Nosaltres intentarem sortir a jugar com sempre, a guanyar i a plasmar la nostra idea de joc.
Una derrota deixarà el perdedor tocat de mort?
No. Fa tres setmanes pensàvem que ja no hi havia solució i, mira, ara guanyes dos partits i sembla que ja treus el cap. És un partit més important que altres pel fet de ser un enfrontament directe, però no serà definitiu.
Qui tindrà més pressió?
El Llagostera juga a casa i potser poden notar més la necessitat dels punts, però els dos equips sabem la importància del duel. Intentarem que siguin ells els que notin la pressió per poder-ho aprofitar i guanyar el partit.
També és important el ‘goal average'. De moment el tenen a favor després del 2-0 de San Mamés.
I tant que serà important. Intentarem guanyar, i si no és possible almenys intentar conservar-lo.
En el terreny personal l'altre dia es va estrenar coma golejador contra l'Oviedo...
Sí, ja tenia ganes d'aportar gols a l'equip. Ara ja penso en el segon.
Com porta el somni de debutar amb el primer equip de l'Athletic?
Tots els que estem a Lezama hi somiem; espero que sigui com més aviat millor.
Llegir mes / Leer mas...

"Emilio no té cap trencament". Article de @educiu a @lesportiucat

Emilio no té cap trencament

Bones notícies. Les proves van determinar que el mig només té una sobrecàrrega; d'altra banda, Escassi accelera la recuperació per poder jugar

Emilio Sánchez Foto: LOF.
1
A principis de setmana el Llagostera pràcticament havia descartat Emilio Sánchez i Alberto Escassi per al partit de demà contra el Bilbao Athletic, una situació que ha variat lleugerament amb el pas dels dies. En el cas d'Emilio, que va haver de ser substituït en l'última jornada, les proves mèdiques han descartat cap ruptura muscular i sembla que la lesió s'ha quedat en una simple sobrecàrrega. Tot i així, sembla difícil que el migcampista pugui entrar en la convocatòria, ja que no ha fet cap entrenament aquesta setmana. D'altra banda Escassi està accelerant els passos de la seva recuperació per poder estar disponible, tot i que el central serà dubte fins a última hora.
Qui segur que no jugarà són els lesionats Quesada i Jordi López, mentre que Querol tampoc està al cent per cent i ho té difícil per reaparèixer demà.
Llegir mes / Leer mas...