divendres, 8 d’abril del 2016

"Es neguen a rendir-se". Article de @educiu a @lesportiucat

Es neguen a rendir-se

El Bilbao Athletic ha revifat amb dos triomfs que l'han deixat a sis punts de la salvació

El Llagostera, que també s'hi juga la vida i vol recuperar el ‘goal average' (2-0), haurà de vigilar amb la qualitat d'Aketxe a pilota aturada

René rebutja de punys una ocasió del Bilbao Athletic en el partit de la primera volta Foto: LOF.
1
El Llagostera rebrà demà la visita del Bilbao Athletic (18 h) en un duel directe entre els dos últims classificats (els blaugrana són penúltims, amb 28 punts, i el filial basc és cuer, amb 27). Els dos equips estan en una situació molt compromesa quan només falten deu jornades per al final de la lliga (tenen la salvació a cinc i sis punts, respectivament), però encara no han llançat la tovallola i prometen guerra fins al final amb l'objectiu de conservar la categoria. En el cas del Llagostera, ha arribat amb vida al tram final de curs gràcies al bon rendiment a casa (els d'Alsina han sumat 26 dels 28 punts a Palamós), mentre que el Bilbao Athletic s'ha mantingut amb possibilitats gràcies a dos triomfs en les últimes dues jornades (1-2 amb l'Osca i 2-1 contra l'Oviedo) que han permès als de Cuco Ziganda escurçar sis punts respecte a la salvació en només quinze dies.
Després d'aquesta reacció, el conjunt basc s'ha situat a només un punt del Llagostera, a més de tenir provisionalment el goal average a favor després del 2-0 amb què va acabar el partit de la primera volta a San Mamés. Tot plegat fa que el duel de demà agafi un aire de final per als dos equips, que compartiran l'angoixa i la pressió per la situació i que intentaran sumar un triomf que els mantingui en la lluita i, de passada, que deixi tocat de mort un rival directe. “Encara estem vius i hem d'aprofitar el bon moment de l'equip a casa per superar un contrincant directe, al qual també hem d'intentar robar el goal average. S'han tornat a reenganxar i vindran aquí a totes, si ens guanyen encara tindran possibilitats de salvar-se”, explica Pitu Comadevall, que no es fia ni de la joventut ni de la posició que ocupa el conjunt basc en la taula: “És el típic filial de segona A, que juga bé i que domina força partits, que té ocasions, però que normalment no està encertat de cara a gol i que paga molt cars els errors que comet. Però si tenen el dia te'n poden fer quatre o cinc, tenen jugadors que poden desequilibrar un partit i haurem d'estar concentrats.”
El factor Aketxe
Un dels principals motius que expliquen la reacció de l'Athletic B ha estat l'arribada d'Ager Aketxe a l'equip. El mitjapunta es va integrar al filial al gener, després de tenir poca participació al primer equip, un fitxatge hivernal que ha provocat una millora notable en el conjunt basc en forma de gols (6) i, sobretot, en les jugades a pilota aturada, en què el jugador format a Lezama és tot un especialista (contra el Girona va marcar un golàs de falta directa).

ESPERANÇA

Els bascos han escurçat sis punts respecte a la salvació guanyant l'Osca (1-2) i l'Oviedo (2-1)

CALDRÀ VIGILAR

Si tenen el dia te'n poden fer 4 o 5. Tenen jugadors que poden desequilibrar un partit
Pitu Comadevall
migcampista del llagostera

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui