dilluns, 16 de novembre del 2015

Arrasate: "Tirando la primera parte es muy difícil ganar un partido"

Article del Diario de Soria

Oriol Alsina destaca que sus jugadores salieron muy motivados al césped

PERE SUBIRANA / Palamós 16/11/2015
El técnico del C.D. Numancia, Jagoba Arrasate, reconocía en sala de prensa que su equipo no había estado bien la primera parte, una situación ante la que es difícil ganar partidos: «Hemos tirado la primera parte y de esta manera es muy difícil acabar ganando un partido que se nos puso muy difícil al conceder dos goles ante un rival que salió mucho más metido en el partido que nosotros. Quizás nos ha faltado algo de actitud porque ellos tuvieron un ritmo mucho más alto».
Arrasate afirmaba que la reacción del segundo período fue insuficiente: «En el segundo tiempo dispusimos de ocasiones suficientes para como poco haber empatado, pero cuando regalas una parte el partido se pone muy cuesta arriba. Al final hemos hecho sufrir al Llagostera pero quizás nos ha faltado algo de tiempo para haber podido lograr el empate. Como también les pasa a a ellos a nosotros también nos cuesta mucho ganar fuera de casa, lo que demuestra la gran igualdad que hay en la categoría. Creo que hoy (por ayer) no hemos hecho todas las cosas bien y que nos ha faltado una salida más intensa».
No quiso opinar sobre las jugadas polémicas en las áreas: «En el penalti señalado como en los que se pidieron me cogieron muy lejos y no puedo pronunciarme».
UN RIVAL MOTIVADO
El entrenador de la U.E. Llagostera, Oriol Alsina, se mostraba muy satisfecho del trabajo de sus jugadores. Reconocía que ganar era imprescindible y de ahí que sus jugadores saltaran al terreno de juego muy motivados: «Hoy (por ayer) hemos ofrecido el rendimiento de los últimos partidos en casa. Ganar era imprescindible ya que fuera lo hemos hecho tan mal que no podemos dejar escapar más puntos de Palamós. El equipo ha salido muy motivado, con mucha fuerza y ha sido capaz de hacer dos goles en el primer período dejando el partido encarrilado. Los jugadores han tenido mucho amor propio y han vuelto a tener las sensaciones de la temporada pasada, cuando los resultados eran mejores».
Alsina afirmó que nunca es fácil ganar al Numancia y en este sentido reconocía que los de Jagoba Arrasate les habían puesto en serias dificultades en el último tramo del encuentro pese a estar con uno menos sobre el terreno de juego: «El Numancia juega muy bien el balón y nos ha puesto en serias dificultades sobre todo en el último cuarto de hora pese a jugar con uno menos. Era muy importante poner fin a la mala racha de tres derrotas consecutivas y lo único que nos ha faltado ha sido evitar el sufrimiento de los últimos minutos cuando estábamos en superioridad numérica».
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera coge aire tras superar en casa al Numancia

Article de l'AS

Los goles de Querol y Pitu, éste último de penalti, adelantaron a los catalanes en la primera mitad. Óscar Díaz recortó distancias en la segunda parte.


El Llagostera coge aire tras superar en casa al Numancia Ampliar
Querol celebra el 1-0 de la Llagostera ante el Numancia en el encuentro entre ambos equipos en la Liga Adelante |

El Llagostera abandonó este domingo el farolillo rojo de la Liga Adelante al derrotar por la mínima (2-1) al Numancia, que jugó con diez los últimos veinte minutos.
Los gerundenses siguen haciéndose fuertes en el Municipal de Palamós, donde han logrado doce de los trece puntos sumados esta temporada.
Un tempranero gol de Querol encarriló muy pronto el partido para los catalanes, que salieron mucho mejor que su rival. De hecho, en la primera ocasión del choque, el público ya cantaba gol cuando Juanma despejó bajo palos una vaselina de Pitu sobre la salida del meta Biel Ribas.
El buen inicio local se confirmó a los 6 minutos, cuando Querol remató de volea un centro desde la izquierda de Ríos que colocaba el 1-0 en el marcador.
El Numancia no dio señales de vida hasta poco después, cuando Concha disparó desde la frontal un tiro raso que atajó sin problemas René. El propio Concha puso un centro en la siguiente jugada a Vicente, que cabeceó alto.
A los veinte minutos, Pedraza cabeceó, esta vez sí, entre los tres palos y obligó a intervenir a René. El meta del Llagostera tuvo que volver a actuar, antes de la media hora, en un lanzamiento de falta de Oscar Díaz.
Justo cuando el Numancia estaba en su mejor momento, los catalanes lo pillaron en una contra. Querol se marchaba solo hacia la portería de Biel y fue derribado por Juanma, dentro del área.
Pitu, de penalti, hacía subir el 2-0 y, de nuevo Oscar Díaz, en otro libre directo que esta vez pegaba en la madera, estuvo a punto de recortar distancias antes del descanso.
Pero lo que el Numancia no consiguió en la recta final de la primera mitad lo consiguió a los ocho minutos de la reanudación, en un contraataque llevado por Nacho y que Oscar Díaz, el hombre más peligroso de conjunto numantino, finalizó a la perfección.
El Llagostera parecía tocado, pero entonces llegó la expulsión de Juanma que vio la segunda amarilla por frenar antirreglamentariamente a Querol, tras recibir éste un balón largo a las espalda de los centrales visitantes.
Pese a jugar con uno menos los últimos veinte minutos, el Numancia no se echó atrás. Natalio y Oscar Díaz perdonaron el empate, aunque la culpa hay que atribuírsela en ambos casos a un soberbio René.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera abandona el ‘farolillo rojo’

Article del Mundo Deportivo

  • El equipo gerundense, que ha logrado amarrar en su feudo doce de los trece puntos que suma, se impuso al Numancia
El Llagostera volvió a hacerse fuerte en el Municipal de Palamós

FOTO: PERE PUNTÍ
El Llagostera volvió a hacerse fuerte en el Municipal de Palamós FOTO: PERE PUNTÍ
Palamós


El Llagostera abandonó este domingo el ‘farolillo rojo’ de la Liga Adelante al derrotar por la mínima (2-1) al Numancia, que jugó con diez los últimos veinte minutos. Los gerundenses siguen haciéndose fuertes en el Municipal de Palamós, donde han logrado doce de los trece puntos sumados esta temporada.
Un tempranero gol de Querol encarriló muy pronto el partido para los catalanes, que salieron mucho mejor que su rival. De hecho, en la primera ocasión del choque, el público ya cantaba gol cuando Juanma despejó bajo palos una vaselina de Pitu sobre la salida del meta Biel Ribas.
El buen inicio local se confirmó a los 6 minutos, cuando Querol remató de volea un centro desde la izquierda de Ríos que colocaba el 1-0 en el marcador. El Numancia no dio señales de vida hasta poco después, cuando Concha disparó desde la frontal un tiro raso que atajó sin problemas René. El propio Concha puso un centro en la siguiente jugada a Vicente, que cabeceó alto. A los veinte minutos, Pedraza cabeceó, esta vez sí, entre los tres palos y obligó a intervenir a René. El meta del Llagostera tuvo que volver a actuar, antes de la media hora, en un lanzamiento de falta de Oscar Díaz. Justo cuando el Numancia estaba en su mejor momento, los catalanes lo pillaron en una contra. Querol se marchaba solo hacia la portería de Biel y fue derribado por Juanma dentro del área. Pitu, de penalti, hacía subir el 2-0.
De nuevo Óscar Díaz, en otro libre directo que esta vez pegaba en la madera, estuvo a punto de recortar distancias antes del descanso. Pero lo que el Numancia no consiguió en la recta final de la primera mitad lo consiguió a los ocho minutos de la reanudación, en un contraataque llevado por Nacho y que Oscar Díaz, el hombre más peligroso de conjunto numantino, finalizó a la perfección.
El Llagostera parecía tocado, pero entonces llegó la expulsión de Juanma, que vio la segunda amarilla por frenar antirreglamentariamente a Querol, tras recibir éste un balón largo a las espalda de los centrales visitantes. Pese a jugar con uno menos los últimos veinte minutos, el Numancia no se echó atrás. Natalio y Óscar Díaz perdonaron el empate, aunque la culpa hay que atribuírsela en ambos casos a un soberbio René.
Ficha técnica:
Llagostera: René; Masó, Fran Cruz, Chus Herrero (Jorge García, min.73), Samu, Escassi, Pitu (Jordi López, min.77), Querol (Eloy Gila, min.82), Ríos, Juanjo y Chumbi.
Numancia: Biel Ribas; Nacho, Juanma, Orfila, Luis Valcarce; Gaztañaga, Pedraza, Concha (Natalio, min.60), Pablo Valcarce (Álex Alegría, min.45), Vicente (Dani Aquino, min.76) y Óscar Díaz.
Goles: 1-0: min.6: Querol. 2-0: min.34: Pitu. 2-1: min.53: Óscar Díaz.
Árbitro: José Ramón Piñeiro Crespo (Comité castellano-manchego). Mostró tarjeta amarilla al jugador del Llagostera Juanjo y al del Numancia Pedraza, y expulsó al jugador del Numancia Juanma por doble amonestación.
Incidencias: 1.359 espectadores en el Municipal de Palamós-Costa Brava
Llegir mes / Leer mas...

A Palamós és una altra història

Article de @diaridegirona

Un gran inici i una correcta primera meitat permeten al Llagostera superar el Numància a casa i trencar així una ratxa de tres derrotes seguides
Querol obre la llauna, provoca el penal que suposa el 2-0 i també l'expulsió de Juanma en un duel en què els locals van haver de patir fins al darrer sospir

16.11.2015 | 07:25
A Palamós és una altra història
A Palamós és una altra història
A Palamós és una altra història. Una història ben diferent. Perquè el Llagostera, el mateix que naufraga cada cop que s'allunya de la Costa Brava, funciona quan li toca jugar a casa. Treu l'empenta, la intensitat i la fam que necessita per anar sumant punts. Són els ingredients que ahir van permetre als d'Alsina guanyar quan més ho necessitaven. Un inici excel·lent, una primera part notable i un desenllaç trepidant i d'alt voltatge van dibuixar el seu enfrontament contra un més que correcte Numància. Un rival que, tot i sortir adormit, va donar guerra fins i tot quan va haver de jugar els últims 20 minuts amb un home menys. Al final, 2-1 gràcies als gols de Querol i Pitu, aquest últim des del punt de penal. Un marcador que talla la ratxa negativa de resultats, però que no permet que l'equip escapi del descens.
Oriol Alsina, possiblement, no deu ser un geni. Pissarrà en mà, potser li faltin arguments perquè la seva figura arribi a l'alçada dels grans noms com Guardiola, Ancelotti, Klopp o Allegri, per dir-ne uns quants. Però Alsina, si alguna cosa bona té, d'entre unes quantes, és la seva manera visceral de veure els partits. Parla clar i va a barraca. Sap que, per guanyar, s'ha d'anar a totes. Si es juga amb un 4-3-3, un 5-3-2 o un altre dibuix, això ja és secundari. Per això, cada divendres anima el seu Llagostera a deixar-se la pell. A ser intens, insistent, pesat. A no deixar de córrer ni un sol minut. I quan l'equip li fa cas, els resultats arriben. És així de clar. Si el Llagostera havia estat capaç de golejar rivals com el Valladolid (4-1), Alabès (3-0) i Elx (3-1), només hi havia una raó que ho explicava. L'equip havia seguit al peu de la lletra la seva recepta. Sortint fort i marcant aviat, la balança s'havia decantat al seu favor i així, tot és més fàcil. Recordava el tècnic aquests partits divendres, demanant, entre moltes coses, poder viure contra el Numància quelcom de similar.
Lluny d'oferir la tímida imatge que el Llagostera mostra cada dos per tres a domicili, on llueix ben pocs arguments per sumar, ahir, una vegada més, va fer del Palamós-Costa Brava la seva millor arma. A falta de tenir una afició que l'empenyi i que minimitzi el rival de torn, els blaugrana van exagerar les seves millors armes. Mossegar i anar a totes. I així, sense descans. Com un tro va sortir el Llagostera i ben aviat va arribar la recompensa. Amb Escassi i Chumbi a l'onze titular -tots dos s'havien recuperat a temps i Alsina no havia dubtat ni un moment en donar-los una oportunitat-, l'equip va collar el Numància a les primeres de canvi. En només dos minuts, Pitu ja va escalfar la cama esquerra. En una sortida a la desesperada de Biel Ribas, el porter titular dels sorians per la baixa de Munir, la pilota va quedar morta a una vintena de metres d'una porteria que havia quedat buita. Pitu no s'ho va pensar i es va inventar una vaselina que si bé va superar el balear, no va acabar al fons de la porteria perquè un defensa ho va evitar amb el cap.
El Numància, encara adormit, tot just es feia creus d'aquesta primera arribada que li va caure una segona. En aquesta, el Llagostera ja no va fallar. Ríos va lluitar la pilota com si i anés la vida, es va colar per banda esquerra fins inventar-se una genial centrada al segon pal. Allà no hi va arribar Juanjo, però sí Querol, que va rematar amb precisió al fons de la xarxa. Sis minuts i el primer que ja era al sac. El que havia reclamat Oriol Alsina s'havia produït: els seus havien sortit a mossegar i l'inici del dia del Valladolid, Alabès i Elx es calcava. Un bon símptoma. Això sí, encara quedava un món.
De cop, el 2-0 de Bilbao, el ja llunyà 6-1 a Alcorcón o el més recent 0-1 amb el Ponferradina, quedaven endreçats al calaix dels mals records. Al Numància, fins llavors adormit o potser sorprès per l'embranzida local, no li quedava cap més remei que despertar i això és el que va fer. De mica en mica però, els d'Arrasate es van treure la son de les orelles i van començar a rondar la porteria de René. L'andalús va aturar sense gaires problemes un xut de Nacho al minut 10, Vicente va rematar fora amb el cap al 12 i el mateix Vicente no arribava per ben poc a una centrada al 25. L'empenta del Llagostera havia baixat de revolucions, la balança s'havia anivellat, però els d'Alsina seguien ben vius i, a batzegades, buscaven ampliar l'avantatge sense acabar de recisar les seves jugades d'atac. Fins que van arribar un parell d'accions que van reactivar els locals.
La primera, al 26, quan Chumbi es va fabricar tot sol una jugada a l'àrea, va fer un barret per desfer-se del seu marcador i quan anava a rematar vas er escombrat. L'àrbitre ho va passar per alt quan el més fàcil hauria estat assenyalar penal. Uns minuts més tard i després de dues rematades perilloses d'Óscar Díaz que no van trobar porteria, la polèmica es va instal·lar de nou a l'àrea numantina. Querol enfilava cap a Biel Ribas i va caure a l'àrea. Piñeiro Crespo es tornava a fer el ronso, però l'assistent va assenyalar penal. Groga per a Juanma, quan tothom reclamava la vermella. El cas és que Pitu, amb la seva esquerra letal, no va fallar i va anotar el segon.
És cert que el marcador era immillorable i que el 2-0 arribava en el moment en el que més apretava el Numància. Però els visitants, lluny de llençar la tovallola, van mantenir intacta la seva insistència i abans del descans van gaudir d'una nova ocasió que René va frustrar amb una gran mà.
El pas pels vestidors no va canviar la tònica del matx. Ni pel Llagostera, que tot i gaudir l'avantatge volia rematar al contracop; ni pel Numància, que va reforçar el seu atac amb l'entrada d'Álex Alegría per mirar de retallar distàncies. Ben aviat ho va aconseguir i l'emoció es va disparar. Una passada interior la va collir Óscar Díaz, que es va colar a l'interior de l'àrea i va creuar la pilota lluny de l'abast de René. 2-1 i tot tornava a començar. Els d'Arrasate s'ho creien i als locals els entraven totes les pors. La victòria era tan necessària que deixar-la escapar seria quelcom massa greu. El Llagostera va anar perdent metres, però guanyant perillositat al contracop. Al davant, un rival llençat en tromba. Querol, omnipresent, va provocar l'expulsió de Juanma al minut 70, però ni així el duel es va calmar. Fins i tot amb 10, el Numància va generar perill i llavors va haver d'aparèixer René. Primer per aturar un xut sec de Natalio, i després per posar la cara a una rematada d'Óscar Díaz.
Llegir mes / Leer mas...

"No mereixíem patir com ho hem fet als minuts finals"

Article de @diaridegirona

Alsina creu que el Llagostera recupera la seva "millor versió" per sumar un triomf "merescut"

16.11.2015 | 07:25
"No mereixíem patir com ho hem fet als minuts finals"
"No mereixíem patir com ho hem fet als minuts finals"
Quan un entrenador veu com els seus jugadors segueixen al peu de la lletra les seves instruccions, es pot donar per satisfet. I més, si el resultat acompanya. Si fa no fa, el que li va passar aquest cap de setmana a Oriol Alsina. Divendres, reclamava intensitat i fam als seus; els demanava calcar els inicis dels partits contra Elx o Valladolid. Així va ser. El Llagostera va passar per sobre el Numància de bon inici i va signar una més que correcta primera meitat, tot i acabar patint. 2-1 final i Alsina ben satisfet. "És una victòria balsàmica", deia el maresmenc, qui havia vist una victòria "merescuda" dels blaugrana, que havien estat "molt bé" al primer temps, generant "moltes ocasions" i que només "la por de guanyar" els havia fet recular al tram final tot i jugar amb un home més.
Per Alsina, l'equip s'havia "deixat la vida" i la majoria dels seus jugadors van "recuperar" ahir contra el Numància "la seva millor versió" per fer, en definitiva, "un bon partit". "Hem treballat moltíssim, però també hem patit i crec que immerescudament. Hem sigut molt superiors al primer temps i bastant al segon", valorava. Tot i que al tècnic i hauria "agradat mantenir la porteria a zero", no va amagar que el 2-1 era un resultat ideal: "Prefereixo guanyar encara que ens marquin que empatar sense gols".
Preguntat per les dues accions en què Chumbi va caure a l'interior de l'àrea, Alsina va considerar "penal" totes dues jugades. Precisament va elogiar el rendiment del davanter murcià. "Ha lluitat cada pilota, ha tret moltes faltes o s'associa molt bé amb Juanjo", va dir d'ell, abans d'elogiar Escassi: "És molt regular, té recorregut, aporta una dosi d'agressivitat important i no li falta qualitat". Tot i no escapar del descens, es va felicitar per "retallar la distància" amb el descens i va recordar que "l'assignatura pendent encara és guanyar a fora". Per aprovar l'examen, el ?diu?menge el Llagostera visitarà el Nàstic, un vell conegut: "Per a mi és com un partit més, amb tres punts en joc com en qualsevol altre. A més, no viatjarem perquè és un rival català.
Arrasate, molt crític
L'alegria d'Alsina contrastava, i molt, amb la resignació de Jagoba Arrasate. El de Berriatua parlava de "dos temps molt diferents" en els que el seu Numància havia estat "com el dia i la nit", i es mostrava molt crític amb la primera meitat dels sorians. "Hem entrat molt malament al partit i el Llagostera ens ha superat en tot durant moltíssims minuts. Sabíem que era un equip intens, sobretot quan juga a casa, però regalant tants minuts és difícil guanyar. Concedint tantes ocasions, passa el que passa. Si un equip no és contundent a fora, no hi ha res a fer".
Llegir mes / Leer mas...

amb el cap ben alt

Article de @diaridegirona

16.11.2015 | 07:25
amb el cap ben alt
amb el cap ben alt
Després de 13 setmanes de competició, la diferència entre el primer i l'últim classificat de la Lliga Adelante és de 12 punts. A priori, poden semblar molts, però en realitat només són quatre partits. Fins ahir, la UE Llagostera-Costa Brava en feia tres que no guanyava, i per a l'equip d'Oriol Alsina, l'enfrontament amb el Numància s'entenia com una autèntica final. Amb la victòria (2-1), l'afició va marxar de l'estadi amb la sensació d'haver aconseguit un triomf important per les aspiracions del seu equip d'assolir la salvació.
La igualtat de la categoria, i més aquesta temporada, exi?geix jugar tots els partits com si fossin l'últim. Això no garanteix guanyar, però com es va veure ahir a Palamós, sí que és condició imprescindible per tenir opcions de fer-ho, independentment del rival. En aquest cas era l'equip que juntament amb el Leganés menys partits havia perdut fins ara (d0s). Després d'encaixar la tercera derrota, Jagoba Arrasate assegurava que regalar 45 minuts és massa avantatge fins i tot per al cuer. En aquest cas, però, se li ha de reconèixer el mèrit al Llagostera. Els gironins van tornar a mostrar la millor versió d'un equip que sense desplegar un gran futbol (no ho ha fet mai) és capaç de competir com pocs.
La pregunta és què passaria si sortissin sempre amb la mateixa actitud. Ahir, els jugadors van deixar el camp amb la cara ben alta i en el cas de René Román, fins i tot adolorida. El porter se la va jugar evitant l'empat visitant aturant un xut d'Óscar Díaz amb els morros. Per a alguns, el d'ahir va ser el partit en què més s'ha patit des de l'arribada del Llagostera al futbol professional. Però al final, el sofriment va obtenir el premi desitjat. I ara, a Tarragona. Allà, els d'Oriol Alsina segurament seran rebuts amb cara de pomes agres i més que mai hauran de donar la cara.
Llegir mes / Leer mas...

De nou, les piles carregades

Article de @lesportiucat

Malgrat acabar patint un xic massa, a casa el Llagostera va tornar a ser competitiu i molt efectiu en atac i va aconseguir un triomf clau per sortir de la cua

Liderats per un gran Querol, la feina tant en atac com en defensa va ser suficient per superar el Numància

Juanjo fa una assistència a un company durant el partit d'ahir Foto: J.C./ICONNA.
1
La dinàmica es manté i la tradició es va tornar a complir: a casa, el Llagostera sap competir i és capaç de tirar els partits endavant tingui el rival que tingui. Ahir, el club de la Costa Brava ho va tornar a demostrar i ho va aconseguir encara que fos amb una dosi de patiment extra en el tram final. El triomf dels blaugrana trenca una sèrie de tres derrotes consecutives i, el més important, permet als homes d'Oriol Alsina continuar ben a prop de la zona de salvació, que ara queda a un punt. Contra el Numància, el Llagostera va recuperar els millors ingredients del curs passat amb la intensitat com a a tribut estel·lar –Querol va ser la personificació d'aquest concepte i va tornar a brillar per la seva entrega– i hi va afegir recursos de la collita d'aquest curs, com és l'efectivitat. El resultat va ser un triomf que carrega les piles dels de la Costa Brava, i és que sembla clar que a casa, davant de la seva gent i en terreny de joc que dominen a la perfecció, el Llagostera hi podrà sumar molts punts.
A Llagostera tenen ben assumit que en els primers minuts dels partits que juguen a casa solen marcar tendència i aquesta setmana no en va ser una excepció. Amb la tornada a l'onze inicial d'homes com Pitu i Escassi al mig del camp o de Chumbi en la zona ofensiva, la intensitat va tornar a ser molt alta d'entrada. Al davant però, hi van trobar un rival, el Numància, que no es va arronsar i que també va anar a l'intercanvi de cops. Lluny del rival gris i que buscava l'estratègia com a principal arma per fer mal en temporades anteriors, l'equip de Jagoba Arrasate vol jugar la pilota i així ho va fer també des de l'inici. Enmig d'aquest intercanvi de cops, les primeres aproximacions no van trigar a arribar i Pitu va ser qui, amb una vaselina, va tenir més a prop el primer gol, que va salvar un defensor.
L'avís va esperonar una mica més el Llagostera, que veia com homes força desapareguts aquest curs com Querol o Ríos Reina tornaven a mostrar la seva millor versió. Va ser una cavalcada de l'extrem andalús precisament l'origen de la jugada del primer gol: la pilota va arribar al segon pal, on Querol, amb el seu estil peculiar, va fer pujar l'1-0.
Desordre efectiu
Lluny de reduir les revolucions del matx, els dos equips van continuar posant-hi intensitat, un fet que es va traduir en un duel sense cap dominador clar. El Numància aconseguia fer mal per la banda, però per sort local, a l'interior de l'àrea els rematadors no estaven encertats. A l'altra àrea, Juanjo i Chumbi es convertien en el malson dels centrals i el seu treball brut era aprofita pels homes de segona línia. En una acció en què Juanjo va permetre a Querol entrar sol a l'àrea, Juanma intentava aturar el reusenc però el col·legiat acabava apreciant falta i, després d'uns instants de dubte en què no sabia si assenyalar-la dins o fora de la zona de penal va acabar concedint la pena màxima a favor del Llagostera.
Pitu no va desaprofitar l'oportunitat de fer pujar el segon gol des dels onze metres, i amb un resultat ampli, l'equip de la Costa Brava aconseguia passar amb comoditat els últims 10 minuts de la primera part. En aquest temps, només un xut de falta llunyà d'Òscar Díaz va fer intervenir René.
L'inici de la segona part ja va deixar clar que el Numància faria suar de valent el Llagostera en defensa. Jagoba Arrasate va fer entrar al descans un altre davanter, Alegría, i això es va traduir en més presència ofensiva dels de Sòria. Tot i això, el gol que posava la por al cos al Llagostera va arribar fruit d'una errada imperdonable dels locals: una falta perillosa a favor dels blaugrana va acabar en un contraatac del Numància que va finalitzar amb gol
Óscar Díaz (54'). Quedava molt partit i el que semblava clar era que caldria posar-se el vestit de treball per quedar-se amb els tres punts.
Sacrifici i encert
Inconscientment, el Llagostera va fer un pas enrere, i malgrat que Chumbi va disposar d'una ocasió molt clara per fer el tercer –el murcià va ser objecte de penal quan ja rematava davant Ribas però el col·legiat no ho va considerar així– les millors arribades o més ben dit la gran sensació de perill la va aportar el Numància. En aquesta tasca per frenar l'equip rival Querol va tornar a sobresortir. D'una banda pressionant fins a l'extenuació, i finalment forçant la segona groga i l'expulsió a Juanma (70'), una acció que aplanava el camí als llagosterencs.
Els últims vint minuts de partit però no van ser gens plàcids tot i jugar contra un més. La pilota cremava massa als peus dels llagosterencs i Óscar Díaz i Natalio van tenir l'empat a tocar. Els seus xuts però, van topar amb un inspiradíssim René, que fins i tot va salvar una acció amb la cara.
Al final, el Llagostera va sumar un triomf clau que el deixa a un punt de la zona de permanència. Un salt endavant que buscarà la setmana que ve en un terreny de joc que ja fa setmanes, mesos o fins i tot més d'un any que els espera: el Nou Estadi de Tarragona.

NUMÀNCIA: Biel Ribas;
Luis Valcarce, Juanma,
Nacho, Orfila; Pedraza,
Gaztañaga; Vicente (Aquino, 64'), Concha (Natalio, 60'); Pablo Valcarce (Álex Alegría, 46') i Óscar Díaz.

LLAGOSTERA: René; Samu de los Reyes, Chus Herrero (Jorge García, 73'), Fran Cruz, Masó; Pitu (Jordi
López, 77'), Escassi; Ríos Reina, Querol (Eloy Gila, 81'); Chumbi i Juanjo.

FEINA AVANÇADA

Querol i Pitu van encarrilar el triomf amb els seus gols abans de la mitja part
MINUT A MINUT: 2' Juanjo intenta abaixar una pilota amb el cap però no troba cap company que controli. 3' Refús dolent de Biel Ribas que cau a Pitu i busca superar el porter amb una vaselina. Un defensa salva el gol quan la pilota ja entrava. 4' Primer córner a favor del Llagostera que cap jugador no pot rematar. 7' 1-0 Querol remata al segon pal una centrada després d'una gran acció de Ríos Reina per la banda dreta de l'atac llagosterenc. 11' Concha té una bona ocasió per engaltar un xut des de la frontal però René respon bé i atura la pilota. 12' Vicente remata amb el cap a pocs metres de la línia de gol però la pilota s'escapa prop del travesser. 22' La pilota cau als peus de Pitu a l'interior de l'àrea, es gira però no pot rematar amb prou celeritat. 24' Falta des de la zona de tres quarts que acaba amb una rematada que es perd a córner. 29' Óscar Díaz obliga René a estirar-se després d'un bon xut de falta des de la frontal. 31' Fran Cruz no és prou contundent i Óscar Díaz li guanya la posició. El xut davant René li surt molt desviat. 33' 2-0 Pitu transforma un penal que havia provocat Querol en una acció que el col·legiat havia decretat en primera instància fora de l'àrea. 43' Falta des de l'escaire de l'àrea del Llagostera que Óscar Díaz executa amb un xut ajustat al pal. La defensa rebutja bé. 44' Juanjo habilita la posició de Querol que, davant la sortida de Biel Ribas, l'intenta superar amb una vaselina que queda curta. 52' Xut d'Álex Alegría que surt a la dreta de la porteria de René. 53' Falta lateral a favor del Llagostera que serveix Pitu però no troba cap rematador en bona posició. 54' Óscar Díaz finalitza amb un gran xut creuat una acció de contraatac que s'inicia amb una pèrdua del Llagostera a l'àrea contrària. 55' Juanjo intenta sorprendre Biel amb un xut amb molt poc angle, però el porter s'estira molt bé i atura. 59' Córner que el Llagostera executa molt tancat i que no pot rematar ningú. 62' Chumbi es planta sol davant Biel, aguanta l'entrada del defensa, acaba a terra però el col·legiat no hi veu penal. 63' Juanjo remata tou amb el cap des de dins de l'àrea i Biel envia a córner amb la punta dels dits. 65' Alegría remata un córner des de dins de l'àrea però ho fa massa alt. 68' Querol es queda sense forces per fer la rematada un cop ja trepitjava l'àrea del Numància. 72' Querol provoca l'expulsió de Juanma i de la falta lateral que en resulta no se'n treu cap profit. 75' Natalio afusella René a pocs metres i el porter llagosterenc fa una gran aturada. 83' Nova aturada providencial de René a un xut de molt a prop d'Óscar Díaz. 88' Falta des de la frontal de l'àrea que Ríos Reina envia per sobre del travesser. 91' Alegría remata amb massa comoditat des de l'interior de l'àrea però el cop de cap li surt fluix i centrat. René l'atura sense problemes.
GOLS: 1-0 (7') Querol. 2-0 (33') Pitu, de penal. 2-1 (54') Óscar Díaz. ÀRBITRE: Piñeiro Crespo. T.G.: Juanma (34') i Pedraza (39') del Numància, i Juanjo (63') René (90') i Chumbi (92') del Llagostera. T.V.: Per doble amonestació, al visitant Juanma (70'). PÚBLIC: 1.359 espectadors al municipal de Palamós-Costa Brava.

SABEN PATIR

El Llagostera va fer un pas enrere en el segon temps i li va tocar posar-se la granota de treball

ACCIONS CLAU

Querol va provocar l'expulsió de Juanma (70') i René va fer dues grans aturades

GLOP D'OXIGEN

L'equip abandona la cua de la taula i se situa a un sol punt de la zona de permanència
Darrera actualització ( Dilluns, 16 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Hem recuperat la millor versió”

Article de @lesportiucat

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina, ahir al Palamós-Costa Brava Foto: JOAN CASTRO/ICONNA.
1
Oriol Alsina es va mostrar molt satisfet per la victòria del seu equip. El tècnic llagosterenc va destacar la gran primera part del Llagostera i també va valorar el treball en els últims minuts de partit per assegurar el triomf quan el Numància, amb un home
menys, més empenyia. “En la primera part hem estat molt bé, generant força ocasions, fins i tot podríem haver marcat algun gol més. En la segona ens ha entrat una mica la por de guanyar, sobretot després que el Numància es quedés amb deu jugadors, però ho hem sabut gestionar bé i al final hem obtingut una victòria molt merescuda”, va explicar. Alsina no va amagar que s'havia patit molt per assegurar els tres punts: “Segurament no mereixíem patir tant, ja que, sobretot en la primera part, hem estat molt superiors, els jugadors han treballat molt i s'hi han deixat la vida. M'hauria agradat deixar la porteria a zero, però prefereixo guanyar. Hem recuperat la nostra millor versió a casa i amb la victòria hem retallat punts respecte a la zona de permanència.”
Jugadors recuperats
Oriol Alsina també va valorar molt positivament el pas endavant fet per alguns jugadors de la plantilla, com ara Ríos, Samu, Querol o Chumbi, que ahir va tornar a la titularitat després de nou partits –entremig va tenir dues lesions–. “Hem recuperat la millor versió de jugadors molt importants per a nosaltres. Ríos ha estat bé al carril esquerre, Samu en defensa, Querol ha marcat i ha treballat molt, i també hem tornat a veure el millor Chumbi, un guerrer que ofereix una lluita incansable i que es complementa molt bé amb en Juanjo. També s'ha notat Escassi, que ens dóna qualitat i una dosi d'agressivitat molt important al mig del camp.”
Finalment el tècnic va lamentar que l'àrbitre no hagués assenyalat algun penal i alguna expulsió més al Numància, i també va fer referència al partit contra el Nàstic: “Serà un partit més en el qual no haurem de viatjar gaire lluny. Intentarem millorar la nostra assignatura pendent, els partits a fora.”

BONA NOTÍCIA

“Hem recuperat la millor versió de jugadors molt importants, com Ríos, Samu, Querol i Chumbi

LA PRIMERA PART

“Hem estat molt bé, generant força ocasions. Podríem haver marcat algun gol més”

LA REPRESA

“Ens ha entrat la por de guanyar quan ells estaven amb un home menys, però ho hem gestionat bé”
Darrera actualització ( Dilluns, 16 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Chus Herrero es lesiona i no acaba el partit

Article de @lesportiucat

Llagostera. El central va ser substituït en el minut 73 de partit després de notar una punxada al gluti. És la segona lesió de Chus aquest curs

Chus Herrero va enllaçar la tercera titularitat Foto: LLUÍS SERRAT.
1
El Llagostera no està tenint sort amb les lesions aquesta temporada. Ahir va caure Chus Herrero, que va haver de ser substituït en el minut 73 per Jorge García després de notar una punxada al gluti. El central aragonès va abandonar l'estadi de Palamós força esperançat amb la seva lesió, però seran les proves mèdiques les que determinaran l'abast total del problema.
Chus Herrero està tenint un inici de lliga força complicat a causa dels problemes físics. I és que el defensa, que ahir va enllaçar la tercera titularitat, ja s'havia lesionat anteriorment aquest curs, concretament en la segona jornada al camp del Lugo (1-0), quan es va fer un edema muscular a la cuixa que el va apartar dels terrenys de joc diverses jornades.
A més de Chus i Ruymán –no se l'espera fins al desembre o el gener–, els altres jugadors del Llagostera amb problemes físics són Juanto, Imaz i Emilio. “No estem tenint sort amb les lesions, però ho tirarem endavant”, va explicar el tècnic Oriol Alsina després del partit.
Això no s'atura
La plantilla llagosterenca farà avui un entrenament de recuperació per als jugadors que van ser titulars, mentre que demà hi haurà festa. Així doncs, el Llagostera tornarà a l'activitat dimecres, quan començarà a preparar el pròxim partit de lliga al camp del Nàstic de Tarragona (diumenge a les cinc de la tarda).

ELS ALTRES

A més de Ruymán, arrosseguen molèsties Juanto, Imaz i Emilio Sánchez

CONTRATEMPS

Chus va enllaçar la tercera titularitat després de superar la primera lesió
Darrera actualització ( Dilluns, 16 de novembre del 2015 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Regalant tota la primera part és molt difícil guanyar”

Article de @lesportiucat

Jagoba Arrasate Tècnic del Numància

L'entrenador del Numància va lamentar la derrota contra el Llagostera i va posar especial èmfasi en la fluixa primera part del seu equip ahir a Palamós. “Hem estat com el dia i la nit, hem entrat molt malament al partit i ens han superat en tot, el Llagostera ha estat molt més intens. En la segona part hem tret l'orgull, hem marcat un gol i fins i tot hauríem pogut empatar quan jugàvem amb un home menys, però regalant tota la primera part és molt difícil guanyar”, va començar explicant Jagoba Arrasate.
El tècnic també va comentar el fet que el Numància baixi molt de prestacions en els partits a domicili, un mal que també pateix el Llagostera: “És difícil d'explicar. A casa potser juguem amb més confiança, notem el caliu de la gent i potser per això ens creiem millors quan juguem a casa que no pas a fora, on ens falta clarament ser més contundents.”
Darrera actualització ( Dilluns, 16 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...