dilluns, 16 de novembre del 2015

De nou, les piles carregades

Article de @lesportiucat

Malgrat acabar patint un xic massa, a casa el Llagostera va tornar a ser competitiu i molt efectiu en atac i va aconseguir un triomf clau per sortir de la cua

Liderats per un gran Querol, la feina tant en atac com en defensa va ser suficient per superar el Numància

Juanjo fa una assistència a un company durant el partit d'ahir Foto: J.C./ICONNA.
1
La dinàmica es manté i la tradició es va tornar a complir: a casa, el Llagostera sap competir i és capaç de tirar els partits endavant tingui el rival que tingui. Ahir, el club de la Costa Brava ho va tornar a demostrar i ho va aconseguir encara que fos amb una dosi de patiment extra en el tram final. El triomf dels blaugrana trenca una sèrie de tres derrotes consecutives i, el més important, permet als homes d'Oriol Alsina continuar ben a prop de la zona de salvació, que ara queda a un punt. Contra el Numància, el Llagostera va recuperar els millors ingredients del curs passat amb la intensitat com a a tribut estel·lar –Querol va ser la personificació d'aquest concepte i va tornar a brillar per la seva entrega– i hi va afegir recursos de la collita d'aquest curs, com és l'efectivitat. El resultat va ser un triomf que carrega les piles dels de la Costa Brava, i és que sembla clar que a casa, davant de la seva gent i en terreny de joc que dominen a la perfecció, el Llagostera hi podrà sumar molts punts.
A Llagostera tenen ben assumit que en els primers minuts dels partits que juguen a casa solen marcar tendència i aquesta setmana no en va ser una excepció. Amb la tornada a l'onze inicial d'homes com Pitu i Escassi al mig del camp o de Chumbi en la zona ofensiva, la intensitat va tornar a ser molt alta d'entrada. Al davant però, hi van trobar un rival, el Numància, que no es va arronsar i que també va anar a l'intercanvi de cops. Lluny del rival gris i que buscava l'estratègia com a principal arma per fer mal en temporades anteriors, l'equip de Jagoba Arrasate vol jugar la pilota i així ho va fer també des de l'inici. Enmig d'aquest intercanvi de cops, les primeres aproximacions no van trigar a arribar i Pitu va ser qui, amb una vaselina, va tenir més a prop el primer gol, que va salvar un defensor.
L'avís va esperonar una mica més el Llagostera, que veia com homes força desapareguts aquest curs com Querol o Ríos Reina tornaven a mostrar la seva millor versió. Va ser una cavalcada de l'extrem andalús precisament l'origen de la jugada del primer gol: la pilota va arribar al segon pal, on Querol, amb el seu estil peculiar, va fer pujar l'1-0.
Desordre efectiu
Lluny de reduir les revolucions del matx, els dos equips van continuar posant-hi intensitat, un fet que es va traduir en un duel sense cap dominador clar. El Numància aconseguia fer mal per la banda, però per sort local, a l'interior de l'àrea els rematadors no estaven encertats. A l'altra àrea, Juanjo i Chumbi es convertien en el malson dels centrals i el seu treball brut era aprofita pels homes de segona línia. En una acció en què Juanjo va permetre a Querol entrar sol a l'àrea, Juanma intentava aturar el reusenc però el col·legiat acabava apreciant falta i, després d'uns instants de dubte en què no sabia si assenyalar-la dins o fora de la zona de penal va acabar concedint la pena màxima a favor del Llagostera.
Pitu no va desaprofitar l'oportunitat de fer pujar el segon gol des dels onze metres, i amb un resultat ampli, l'equip de la Costa Brava aconseguia passar amb comoditat els últims 10 minuts de la primera part. En aquest temps, només un xut de falta llunyà d'Òscar Díaz va fer intervenir René.
L'inici de la segona part ja va deixar clar que el Numància faria suar de valent el Llagostera en defensa. Jagoba Arrasate va fer entrar al descans un altre davanter, Alegría, i això es va traduir en més presència ofensiva dels de Sòria. Tot i això, el gol que posava la por al cos al Llagostera va arribar fruit d'una errada imperdonable dels locals: una falta perillosa a favor dels blaugrana va acabar en un contraatac del Numància que va finalitzar amb gol
Óscar Díaz (54'). Quedava molt partit i el que semblava clar era que caldria posar-se el vestit de treball per quedar-se amb els tres punts.
Sacrifici i encert
Inconscientment, el Llagostera va fer un pas enrere, i malgrat que Chumbi va disposar d'una ocasió molt clara per fer el tercer –el murcià va ser objecte de penal quan ja rematava davant Ribas però el col·legiat no ho va considerar així– les millors arribades o més ben dit la gran sensació de perill la va aportar el Numància. En aquesta tasca per frenar l'equip rival Querol va tornar a sobresortir. D'una banda pressionant fins a l'extenuació, i finalment forçant la segona groga i l'expulsió a Juanma (70'), una acció que aplanava el camí als llagosterencs.
Els últims vint minuts de partit però no van ser gens plàcids tot i jugar contra un més. La pilota cremava massa als peus dels llagosterencs i Óscar Díaz i Natalio van tenir l'empat a tocar. Els seus xuts però, van topar amb un inspiradíssim René, que fins i tot va salvar una acció amb la cara.
Al final, el Llagostera va sumar un triomf clau que el deixa a un punt de la zona de permanència. Un salt endavant que buscarà la setmana que ve en un terreny de joc que ja fa setmanes, mesos o fins i tot més d'un any que els espera: el Nou Estadi de Tarragona.

NUMÀNCIA: Biel Ribas;
Luis Valcarce, Juanma,
Nacho, Orfila; Pedraza,
Gaztañaga; Vicente (Aquino, 64'), Concha (Natalio, 60'); Pablo Valcarce (Álex Alegría, 46') i Óscar Díaz.

LLAGOSTERA: René; Samu de los Reyes, Chus Herrero (Jorge García, 73'), Fran Cruz, Masó; Pitu (Jordi
López, 77'), Escassi; Ríos Reina, Querol (Eloy Gila, 81'); Chumbi i Juanjo.

FEINA AVANÇADA

Querol i Pitu van encarrilar el triomf amb els seus gols abans de la mitja part
MINUT A MINUT: 2' Juanjo intenta abaixar una pilota amb el cap però no troba cap company que controli. 3' Refús dolent de Biel Ribas que cau a Pitu i busca superar el porter amb una vaselina. Un defensa salva el gol quan la pilota ja entrava. 4' Primer córner a favor del Llagostera que cap jugador no pot rematar. 7' 1-0 Querol remata al segon pal una centrada després d'una gran acció de Ríos Reina per la banda dreta de l'atac llagosterenc. 11' Concha té una bona ocasió per engaltar un xut des de la frontal però René respon bé i atura la pilota. 12' Vicente remata amb el cap a pocs metres de la línia de gol però la pilota s'escapa prop del travesser. 22' La pilota cau als peus de Pitu a l'interior de l'àrea, es gira però no pot rematar amb prou celeritat. 24' Falta des de la zona de tres quarts que acaba amb una rematada que es perd a córner. 29' Óscar Díaz obliga René a estirar-se després d'un bon xut de falta des de la frontal. 31' Fran Cruz no és prou contundent i Óscar Díaz li guanya la posició. El xut davant René li surt molt desviat. 33' 2-0 Pitu transforma un penal que havia provocat Querol en una acció que el col·legiat havia decretat en primera instància fora de l'àrea. 43' Falta des de l'escaire de l'àrea del Llagostera que Óscar Díaz executa amb un xut ajustat al pal. La defensa rebutja bé. 44' Juanjo habilita la posició de Querol que, davant la sortida de Biel Ribas, l'intenta superar amb una vaselina que queda curta. 52' Xut d'Álex Alegría que surt a la dreta de la porteria de René. 53' Falta lateral a favor del Llagostera que serveix Pitu però no troba cap rematador en bona posició. 54' Óscar Díaz finalitza amb un gran xut creuat una acció de contraatac que s'inicia amb una pèrdua del Llagostera a l'àrea contrària. 55' Juanjo intenta sorprendre Biel amb un xut amb molt poc angle, però el porter s'estira molt bé i atura. 59' Córner que el Llagostera executa molt tancat i que no pot rematar ningú. 62' Chumbi es planta sol davant Biel, aguanta l'entrada del defensa, acaba a terra però el col·legiat no hi veu penal. 63' Juanjo remata tou amb el cap des de dins de l'àrea i Biel envia a córner amb la punta dels dits. 65' Alegría remata un córner des de dins de l'àrea però ho fa massa alt. 68' Querol es queda sense forces per fer la rematada un cop ja trepitjava l'àrea del Numància. 72' Querol provoca l'expulsió de Juanma i de la falta lateral que en resulta no se'n treu cap profit. 75' Natalio afusella René a pocs metres i el porter llagosterenc fa una gran aturada. 83' Nova aturada providencial de René a un xut de molt a prop d'Óscar Díaz. 88' Falta des de la frontal de l'àrea que Ríos Reina envia per sobre del travesser. 91' Alegría remata amb massa comoditat des de l'interior de l'àrea però el cop de cap li surt fluix i centrat. René l'atura sense problemes.
GOLS: 1-0 (7') Querol. 2-0 (33') Pitu, de penal. 2-1 (54') Óscar Díaz. ÀRBITRE: Piñeiro Crespo. T.G.: Juanma (34') i Pedraza (39') del Numància, i Juanjo (63') René (90') i Chumbi (92') del Llagostera. T.V.: Per doble amonestació, al visitant Juanma (70'). PÚBLIC: 1.359 espectadors al municipal de Palamós-Costa Brava.

SABEN PATIR

El Llagostera va fer un pas enrere en el segon temps i li va tocar posar-se la granota de treball

ACCIONS CLAU

Querol va provocar l'expulsió de Juanma (70') i René va fer dues grans aturades

GLOP D'OXIGEN

L'equip abandona la cua de la taula i se situa a un sol punt de la zona de permanència
Darrera actualització ( Dilluns, 16 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui