dijous, 21 d’abril del 2016

"La visió del rival: per Xavi Cuqui"


La visió del rival: per Xavi Cuqui


visio-rival-llagostera

“Sant Jordi vol tornar a matar al Drac”

“Sant Jordi vol tornar a matar al Drac”. Arriba la setmana més esperada de l’any. La setmana del súper derbi entre la UE Llagostera i el Gimnàstic de Tarragona.
El dissabte que ve a les 18h al Municipal Palamós-Costa Brava, viurem una atípica diada de Sant Jordi. Un duel entre dos equips que tot i lluitar per objectius ben diferents, es preveu, serà força igualat i es decidirà per petits detalls. Els dos equips hi arriben després d’empatar en l’última jornada. El Nàstic 0-0 a casa contra l’Oviedo. El Llagostera 1-1 a Soria contra el Numancia, en un partit on mereixia molt més, però que va estar a punt de perdre per culpa d’un penal xiulat per mans de l’ex grana Querol, que no era penal. Es veu clarament que li toca la cara.
Els grana lluiten per l’ascens, els blaugrana per seguir una temporada més a la Liga Adelante. L’equip Llagosterenc, arribarà al partit amb les baixes de Jordi López i Nando Quesada (lesionats desde fa temps), Fofo, també lesionat i amb els dubtes de Emilio i Rios (tocats). Veurem com va la setmana i com arriben la resta de jugadors al partit. A casa, el Llagostera, porta 3 triomfs consecutius, 3-0 al Mallorca, 4-0 a l’Alcorcón i 2-1 al Bilbao Athletoc i esperen poder sumar la cuarta, contra un Nàstic, que es podria considerar l’arxienemic dels Llagosterencs.
Ningú ha oblidat la eliminatoria final de la temporada 13/14 per pujar a Segona Divisió. Tots tenen la seva opinió i els seus bons o mals records. A l’anada, l’afició Llagosterenca va ser rebuda molt malament per un sector (no tota) de l’afició grana. Era d’esperar… Veurem com rebràn els Llagosterencs als Tarragonins quan arribin a Palamós. Pel que sabem, no serà una rebuda gens violenta. Per nosaltres és una final més. De fet, d’aqui a final de temporada, cada partit del Llagostera serà una final. Però el de dissabte, es podria dir que serà una final més especial.
El rival, és el Nàstic, el nostre gran rival. Esperem que sigui una festa del Futbol Català. Perquè en els últims anys els partits entre el Llagostera i el Nástic, s’han convertit en un dels derbis més importants i amb més rivalitat del futbol català. Per nosaltres això és un orgull, però per sobre de tot, volem que guanyi el futbol i a poder ser el Llagostera. Dissabte dia de Sant Jordi, a les 19:50 de la tarda, en sortirem de dubtes i sabrem qui n’ha sortit guanyador. Si el Llagostera disfressat de Sant Jordi o el Nàstic disfressat de Drac.
Xavi Cuqui – @xavicuqui
Llegir mes / Leer mas...

"David Querol veu «favorit» el Llagostera abans de rebre el Nàstic ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

David Querol veu «favorit» el Llagostera abans de rebre el Nàstic

El davanter reusenc ho argumenta pels tres triomfs seguits dels blaugrana al Nou Estadi

21.04.2016 | 00:00
David Querol a la grada de l´estadi Pla i Arbonès de Palafrugell.
David Querol a la grada de l´estadi Pla i Arbonès de Palafrugell.
El partit Llagostera-Nàstic de dissabte (18 h) escalfa motors i també els ànims. El clima, tal com va passar en el partit de la primera volta, quan el club grana va publicar el cartell promocional del matx amb la paraula Venvinguts, amb la v baixa de Vendeta, tot i que més tard van rectificar a instàncies dels Mossos d'Esquadra, continua sent poc amistós: ara es viu un altre episodi de la rivalitat que tenen aquests dos equips des que els blaugrana van pujar a Segona A el 2014 eliminant els grana, amb l'anunci fet pel president tarragoní, Josep Maria Andreu, de no asseure's a la llotja al costat de la presidenta Isabel Tarragó. Andreu s'estima més anar al sector on hi haurà els aficionats de Tarragona i això ha fet revifar el foc de la polèmica.
Un foc que entre directives i aficionats pot estar molt viu, però, no de portes endins el vestidor. Ahir, l'ex-Nàstic David Querol va rebaixar la tensió perquè a la plantilla llagosterenca només la preocupen els tres punts que hi haurà en joc en la seva lluita contrarellotge per a la permanència. Segons el davanter reusenc, el partit contra els tarragonins «serà especial perquè vaig ser un any allà i el tracte va ser molt bo, tot i que el final no va ser positiu». El desenllaç del qual feia referència és l'eliminatòria del curs 2013/14, que es va endur l'equip d'Oriol Alsina. En aquell doble duel l'ara davanter dels blaugrana defensava els colors del Nàstic i poques setmanes després Querol sí que faria el salt a la Segona Divisió A signant pels ?gironins. De la polèmica generada ja fa un parell anys, el reusenc se'n vol mantenir al marge: «Jo no vull mirar comentaris que es fan des de fora de l'àmbit esportiu, no m'hi vull ficar perquè jo només penso en el partit i en els tres punts». El davanter del Llagostera prefereix no atiar el foc de la polèmica perquè «només és un partit més, sí que és un derbi bonic i interessant perquè nosaltres ens hi juguem la salvació i ells l'ascens».
El Nàstic (4t amb 53 punts) contra el Llagostera (20è amb 32). Fent un cop d'ull a la classificació, molts aficionats posarien un dos a la travessa, però, tenint en compte la fortalesa dels gironins a casa, això no queda tan clar. David Querol, pensa que «el favorit és el Llagostera perquè a casa estem forts i últimament ho hem demostrat amb victòries». No li falta raó al davanter blaugrana ja que els d'Alsina sumen tres victòries seguides davant l'afició. En el duel de la primera volta, el resultat al Nou Estadi de Tarragona va ser de 2 a 0, un partit que es va començar a tòrcer amb la matinera expulsió d'Escassi fregant la mitja hora de joc. Querol preveu un derbi «diferent» perquè segons ell «jugar amb deu homes a partir del minut 30 davant un equip que està a dalt i imprimeix molt de ritme ens va condicionar i si juguem onze contra onze tindrem opcions de guanyar-los». La diferència de punts entre tots dos conjunts a Querol no el preocupa excessivament perquè «han vingut equips grans i els hem guanyat, com el Valladolid l'Elx o l'Alcorcón».
Autor de cinc gols amb el Llagostera, Querol, repassa aquella temporada vestit de grana i sobretot aquella promoció d'ascens tan polèmica: «Recordo el partit a Llagostera i que va ser molt vibrant però són coses del passat». Amb vuit finals per davant, Querol es mostra optimista de les possibilitats de permanència del Llagostera. Per al ràpid extrem reusenc «la salvació la veig bé perquè tenim més partits a casa que a fora i això és positiu».
En la darrera jornada disputada a Sòria el col·legiat del Numància-Llagostera va assenyalar un penal per unes mans de Querol quan la pilota havia impactat a la cara del davanter. Segons Querol, els arbitratges sí que han perjudicat els del Gironès aquesta temporada i en el tram final creu que «sí que seran decisius els arbitratges, però crec que no hem d'entrar en aquests aspectes, segur que volen xiular bé i a vegades s'equivoquen, a favor o en contra».
Aquesta vegada la directiva ?d'Isabel Tarragó no ha regalat entrades a discreció com ha passat darrerament, però, Querol pensa que les grades de l'estadi palamosí tornaran a fer patxoca. «Jo crec que l'estadi estarà ple, desconec si ells tindran 600 o 700 entrades, així que mitja grada serà nostra i l'altra part, seva». Qüestionat, una vegada més si considera que qui inicia tota la polèmica a l'entorn dels Llagostera-Nàstic i viceversa són els tarragonins, David Querol, ho té clar, pilotes fora i centrat en allò que passarà damunt la gespa: «Jo no entraré en això, és cosa dels de dalt».
Llegir mes / Leer mas...

"Com Dr. Jekyll i Mr. Hyde". Article de @educiu a @lesportiucat

Com Dr. Jekyll i Mr. Hyde

La nit i el dia. El Llagostera s'ha fet fort com a local (29 punts), però el pobre bagatge a camp contrari (3 punts) l'està condemnant a no poder sortir de la zona de descens

Pitu, disputant una pilota amb Pedraza (Numància) el dissabte passat a Los Pajaritos (1-1) Foto: LOF.
1 2 3
Quan falten vuit jornades per al final del campionat el Llagostera ocupa la vintena posició en la taula amb 32 punts, a cinc de la permanència. La situació és delicada i ha estat provocada, principalment, pel nefast rendiment de l'equip a camp contrari (3 punts de 54 possibles), un drama que ha estat minimitzat pels números al Palamós-Costa Brava (29 punts de 48) que estan mantenint amb vida els gironins. I és que el Llagostera, com Doctor Jekyll i Mister Hyde, ha mostrat dues cares ben diferents aquesta temporada, la positiva a casa i la negativa a fora, dues dinàmiques tan oposades com sorprenents. “A casa estem mostrant una bona imatge, sobretot en la segona volta, i això ens permet continuar enganxats a la lluita per la salvació. A fora sí que baixem prestacions, però últimament estem millor i mereixem més”, explica el migcampista Pitu Comadevall, que es mostra confiat que l'equip encara té esperances d'assolir la permanència: “A casa no podem deixar escapar res, i si ho sumem tot segur que ens salvem, però sabem que és molt difícil i que per anar bé hauríem de guanyar un o dos dels tres partits que ens queden a fora.”
El malefici
El bagatge del Llagostera a domicili està sent un autèntic malson, ja que encara no ha estat capaç de guanyar cap partit lluny de la seva afició (és l'únic equip). Els de la Costa Brava només han estat capaços de sumar tres punts en divuit partits, els aconseguits a Montilivi (2-2), Elx (1-1) i dissabte passat a Sòria (1-1). El mig consol per al Llagostera és que l'equip sembla que ha fet un pas endavant en els últims partits a domicili (dos dels tres empats s'han aconseguit en les últimes quatre jornades), en què ha demostrat una major ambició i presència a l'àrea rival. Tot i així, la poca pólvora en atac en els duels a fora continua castigant molt els blaugrana, que a camp contrari presenten els pitjors números de la categoria en tots els apartats, tant en victòries (0), com en gols marcats (8) i encaixats (35).
“En els últims partits a fora hem estat millor, exceptuant el del Valladolid, però suposo que s'ajunta una mica tot, que el rival també juga, que nosaltres tenim molta pressió, els arbitratges, la poca efectivitat en atac...”, diu Pitu.
Palamós dóna esperança
En contrapartida, el Llagostera ha fet del Palamós-Costa Brava un fortí. Els llagosterencs han guanyat quatre dels últims cinc partits a casa, amb l'afegit que han superat tres rivals directes, l'Albacete, el Mallorca i el Bilbao Athletic. Ara el Llagostera vol continuar imposant la seva llei com a local, dissabte contra el Nàstic (18 h), un partit que torna a ser una gran final per als gironins i que promet emocions fortes. “El Nàstic és potser el rival més fort que ens ha de visitar d'aquí a final de curs”, conclou Pitu.

A CASA TOT FUNCIONA

El conjunt gironí ha guanyat quatre dels últims cinc partits a Palamós

LES REACCIONS

A fora sí que baixem prestacions, però últimament estem millor i mereixem més
Pitu Comadevall
migcampista del llagostera

MILLORANT

Dos dels tres empats a domicili s'han assolit
en les darreres quatre jornades
A casa estem mostrant una bona imatge, sobretot en la segona volta, i això ens permet continuar enganxats a la lluita per la permanència
Llegir mes / Leer mas...