diumenge, 29 de maig del 2016

"el Llagostera vol mantenir-se viu fins l'última jornada". Article de Esport 3

El Nàstic vol deixar l'ascens enllestit de cara a Vigo mentre que el Llagostera vol mantenir-se viu fins l'última jornada

La penúltima jornada de Segona té horari unificat i el Nàstic, el Girona i el Llagostera tenen objectius en joc. Els tarragonins, posar de cara l'ascens directe a Primera, mentre que els gironins volen entrar altre cop al "play-off". Per als de la Costa Brava, és la darrera oportunitat per mantenir-se
El Nàstic de Tarragona té l'ascens directe a un punt. Els de Vicente Moreno viatgen a Lugo, on volen deixar ben encarrilat l'accés directe a Primera Divisió. Mentre que els tarragonins s'hi juguen molt a l'Anxo Carro, el conjunt local ja té la feina feta tot i que el tècnic del conjunt tarragoní alerta que el rival "és un equip que et fa patir molt si et roba la pilota". Amb Gerard Valentín recuperat de les molèsties físiques, Vicente Moreno pot tornar a disposar d'ell. El bon resultat davant de l'Osasuna podria provocar que es repetís el mateix onze.
El Girona té el darrer partit davant de l'afició. Un partit transcendental per les aspiracions dels de Machín, ja que s'enfronten a un rival directe pel "play-off", l'Alcorcón. L'empat a Valladolid va provocar que els gironins caiguéssin de les posicions de privilegi. La sisena plaça es troba a un punt i el conjunt madrileny, que sí que va guanyar en la darrera jornada, també es troba a la mateixa distància, 61 punts, un més que els de Montilivi. Machín, conscient de la importància del partit, explicava a la prèvia que desitja que "el partit de diumenge sigui dels que marquen la història del Girona". Qui es perdrà l'enfrontament amb l'Alcorcón és Lejeune, que al Nuevo Zorrilla va lesionar-se al genoll dret. Per a l'últim partit de lliga de la temporada, a casa, s'espera la millor entrada.
El Llagostera té la darrera oportunitat per arribar a l'última jornada amb vida. Els d'Oriol Alsina, que tenen la salvació a cinc punts a falta de sis per disputar-se, se les veuran amb un rival complicat, el Leganés. El conjunt madrileny lluita per continuar en ascens directe i ho farà a casa, davant d'un rival que encara no ha guanyat a domicili en tota la temporada i que aquesta és la darrera oportunitat per aconseguir-ho. El darrer empat amb l'Almeria, que marca la permanència, va ser una gerra d'aigua freda pels de la Costa Brava, que tenien una bona oportunitat per retallar distàncies. Oriol Alsina és conscient que "tots els partits són difícils de guanyar" però reconeix que "volem arribar a l'últim encontre amb opcions de permanència".
Llegir mes / Leer mas...

"Prèvia de #2cat1 – Jornada 34". Article de Marc Tresserres a @elconvocat

Marc Tresserras

Marc Tresserras

Redactor
Aquest proper diumenge es disputarà, en horari unificat (18h), l’última jornada de Segona Catalana. A la part alta, tot decidit: Llagostera ‘B’ ascendit i Palafolls preparat per la promoció d’ascens.
A la zona baixa, ja han descendit matemàticament: Besalú, Vilamalla, Sant Gregori, Breda i Atlètic Bisbalenc. Tot i així, el temible descens compensat ha fet acta de presència en aquest grup 1 emportant-se ja l’equip del Baix Empordà, però encara arrossegarà més equips a Tercera Divisió. El 13è, el 12è i, fins hi tot, l’11è classificat –si acaben baixant Lloret i/o Girona ‘B’– seran els perjudicats. Aquesta última jornada set equips buscaran la salvació i només quatre mantindran la categoria un any més.
El Guíxols rebrà el Palafolls en un partit on els ganxons encara s’hi juguen molt, ja que són un dels equips que podria patir el descens compensat (estar tres punts per sobre d’aquestes places). Tot i així, amb un empat ja en tindria prou per salvar-se.
Partit importantíssim pel Cornellà de Terri al seu camp. Els del Pla de l’Estany ocupen l’onzena posició, és a dir, una de les places del descens compensat i l’equip de Toni Soler necessita guanyar per tenir opcions de salvar-se però no depenen d’ells mateixos. El seu rival, el descendit Vilamalla, exequip del tècnic figuerenc en la seva etapa com a jugador.
El Blanes haurà de guanyar el líder si no vol perdre la categoria. Els homes de Xavi Lozano són tretzens amb quaranta-cinc punts i només els hi val vèncer per tenir opcions reals de permanència tot i que no depenen d’ells mateixos.
Besalú i Bescanó s’enfrontaran en un duel vital pels visitants. Els de la comarca del Gironès ocupen la dotzena posició amb quaranta-cinc punts i han de guanyar sí o sí perquè només d’aquesta manera, optaran a la salvació. D’altra banda, els garrotxins ja no s’hi juguen res perquè ja van descendir fa unes quantes jornades enrere.
El Base Roses disputarà a casa, el partit més important de la temporada contra l’Atlètic Bisbalenc. Malauradament, el derbi empordanès només serà transcendent pels de l’Alt Empordà que estan un punt per sobre del descens ja que l’Atlètic va descendir la setmana passada. Així doncs, l’equació és fàcil pels homes de José Santos: si guanyen, certifiquen la permanència.
El Sant Gregori (16è) i el Banyoles (3r) s’enfrontaran en un matx intranscendent per ambdós conjunts. L’únic al·licient serà veure qui acaba amb bon sabor de boca el final de temporada.
Tot i perdre l’últim partit de lliga, el Can Gibert ja està salvat però no el seu proper rival. Després d’encadenar dues derrotes consecutives, el Cassà només està dos punts per sobre del descens. Malgrat això, si els visitants són capaços d’aconseguir el triomf, asseguraran la permanència passi el que passi a la resta de partits.
El Camprodon rebrà el Bosc de Tosca per concloure la temporada on, ambdós conjunts, ja tenen els deures fets. D’altra banda, tot i anar empatats a la classificació amb els mateixos punts, els locals arriben a la cita amb tres derrotes consecutives i, els visitants al revés, amb tres victòries seguides.
Un dels altres equips que també s’ho jugarà tot a aquesta darrere jornada és el Tordera. Després de guanyar la setmana passada i donar un pas de gegant cap a la permanència, l’equip de José Càceres haurà de rematar la feina al camp del descendit Breda. Els torderencs són novens amb dos punts de marge respecte la zona de descens i, depenen d’ells mateixos per mantenir la categoria.
Llegir mes / Leer mas...

A salvar el primer “Match ball”. Article de Raul Sanz a @elconvocat

El Llagostera visita El Butarque per intentar donar la sorpresa davant un Leganés que depèn d’ell mateix per ascendir directament a la Liga BBVA.

Raul Sanz

Raul Sanz

Redactor
És difícil. No ens enganyarem; el Llagostera ho té gairebé impossible per mantenir la categoria. Però el futbol ens ha ensenyat més d’un cop que no has de ‘vendre la pell abans d’haver caçat a l’ós’. Cinc punts és la distància que separa al conjunt d’Alsina de la Ponferradina, que marca la permanència.
El Llagostera necessita una carambola inimaginable. Ha de guanyar els dos partits i esperar que, la Ponferradina perdi els seus dos restants i l’Almeria, com a màxim, guanyi un punt.
Mai deixaran de creure
La situació és molt complicada però si existeix un equip que no es rendeix mai, és el Llagostera. Els blaugranes mai es donen per vençuts i intentaran allargar la vida a aquest últim tram de campionat:

‘‘Som un equip que sempre ens aixequem. Guanyem o perdem. I si baixem, doncs lluitarem per tornar’’

“Mentre hi hagi vida, hi ha esperança”. Les caramboles als altres partits són possibles, però tot passa per guanyar diumenge. Com ha comentat a la roda de premsa, ‘‘l’objectiu és arribar amb opcions a l’últim encontre de lliga’’.
Si finalment el Llagostera baixa a 2ªB, serà degut al mals resultats de la primera volta i no a aquests dos últims partits. Als darrers quatre, els gironins –dues victòries i dos empats– han marcat tres gols i no n’han encaixat cap. Aquests resultats demostren el bon moment en el què es troben defensivament. Tanmateix, manquen les ocasions de gol, i l’equip ha de reaccionar en l’aspecte ofensiu.
Una situació totalment diferent
Si uns estan amb un peu i mig a 2ªB, el Leganés té el peu i mig cos a Primera Divisió. Després de la gran temporada que estan quallant, volen arrodonir-la amb una victòria a prop de la seva afició i certificant les seves opcions d’ascens.
El conjunt d’Asier Garitano ocupa la segona plaça amb 68 punts, tres per sota de l’Alavés. L’únic equip que pot arrabassar-li l’ascens directe és el Nàstic. Alsina ha tingut temps de lloar als ‘pipineros’: ‘‘Han fet una gran temporada i es mereixen estar un estan’’.
Omar tornarà a estar disponible pels locals; Escassi serà baixa per acumulació de targetes i Samu serà dubte fins a última hora. Excepte Nando Quesada, tots els altres estaran disponibles per Oriol Alsina. Dissabte es farà oficial la convocatòria.
LIGA ADELANTE – 41ª JORNADA
CD Leganés vs UE Llagostera
Diumenge, a les 20:00
Estadi Municipal El Butarque.
Llegir mes / Leer mas...

"A la recerca d'un miracle". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

A la recerca d'un miracle

El Llagostera, amb un peu i mig a Segona B visita aquest vespre Butarque, escenari que ja s'ha engalanat per celebrar un possible ascens del seu equip, el Leganés, a la Primera Divisió

29.05.2016 | 00:00
El Llagostera té un peu i mig, per no dir tots dos, a Segona B, però fins que les matemàtiques no ho certifiquin els jugadors d'Oriol Alsina competiran amb dignitat i professionalitat fins a l'últim segon de l'últim partit. En tota la temporada els blaugrana han estat incapaços d'aconseguir una victòria a domicili (4 empats i 16 derrotes) i aquest vespre (20.00 hores) tindran una darrera oportunitat a Butarque davant un Leganés que no li posarà gens fàcils les coses als del Gironès perquè els madrilenys tenen el sucós repte d'ascendir per la via ràpida.
L'empat no li serveix absolutament per a res si es vol arribar amb vida a l'última jornada. En tot cas, una primera victòria llagosterenca a domicili tampoc és garantia de res perquè un empat del Ponferradina o el Mallorca enviaria matemàticament els d'Alsina a Segona B. Immediatament després del pal que va suposar l'empat a zero contra l'Almeria, la reacció d'Oriol Alsina i els seus jugadors va ser que només un miracle podia evitar el descens, però en la compareixença de premsa del tècnic maresmenc abans de marxar cap a Leganés, el discurs va variar un xic, sense perdre de vista que la permanència més que un objectiu és una utopia. L'entrenador del Llagostera va explicar que "l'altre dia vam acabar molt tocats, però, ara ja estem mentalitzats pel partit contra el Leganés". Ho veu realment difícil, però no impossible: "En el futbol passen fets inexplicables i tot i saber que és molt complicat, nosaltres hem de guanyar els dos partits que queden i després esperar els resultats dels rivals".
Els del Gironès arriben a Butarque "en el millor moment de la temporada amb quatre partits sense perdre, dues victòries i dos empats i sense rebre gols", la llàstima de tot plegat és que no depenen d'ells mateixos i les combinacions que es puguin produir en aquesta penúltima jornada no els beneficien gens ni mica. Oriol Alsina, però, vol veure el got mig ple: "Si ho analitzem bé, no són tantes caramboles perquè el Còrdova pot guanyar al camp del Mallorca i la Ponferradina perdre a Tenerife", va dir el maresmenc, abans de deixar anar la dita "mentre hi ha vida, hi ha esperança".
El també director esportiu dels llagosterencs tampoc no va voler fer un drama si avui el seu equip certifica el descens a Segona B perquè "nosaltres ens tornarem a aixecar i si baixem la nostra mentalitat serà la de lluitar per tornar a pujar", va dir Alsina, afegint que passi el que passi avui "estaré molt orgullós dels meus jugadors perquè s'hi han deixat la vida tot l'any i ho seguiran fent aquests últims deu dies que queden".
Si el Llagostera no aconsegueix a la 21a oportunitat vèncer lluny de la Costa Brava, els d'Oriol Alsina tindran el trist honor de no haver estat capaços de guanyar a fora en tota una temporada. L'última victòria fora va ser a Valladolid (2-4) i d'això ja en fa gairebé un any: el diumenge 7 de juny del 2015.
Amb Nando Quesada, lesionat, Escassi, sancionat, més el dubte de Samu de los Reyes, els gironins intentaran esguerrar la festa amb mosaic inclòs dels madrilenys. De fet Butarque serà ple a vessar, ja que el rètol d'entrades esgotades es va penjar divendres passat i, abans del partit, es cantarà l'himne dels madrilenys a cappella.
Llegir mes / Leer mas...

"Com a mínim intentar-ho". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Com a mínim intentar-ho

El Llagostera visita Butarque amb la intenció d'aferrar-se a les últimes esperances de salvació i, de passada, sumar la primera victòria del curs a fora

Els llagosterencs necessiten guanyar el Leganés i que els rivals ensopeguin, però ni el triomf els assegura no baixar a 2a B avui mateix

Tébar, disputant una pilota amb Miramón (Leganés) a Palamós (0-1) Foto: G.S / ICONNA.
1
El Llagostera afronta la penúltima jornada de lliga amb l'aigua al coll, a cinc punts de la zona de permanència quan només en queden sis en joc. Els llagosterencs, amb un peu i mig a segona B, necessiten un autèntic miracle en les dues últimes jornades de lliga per aspirar a la salvació, ja que a més d'estar obligats a guanyar els dos últims partits contra el Leganés (avui) i el Saragossa (dissabte que ve) no depenen d'ells mateixos i necessiten que dos rivals directes en la zona baixa de la taula (el Mallorca, la Ponferradina i l'Almeria) ensopeguin estrepitosament.
El repte del Llagostera és d'altura, començant pel partit d'avui, ja que els de la Costa Brava visiten el camp del Leganés, segon classificat i clar aspirant a l'ascens directe. De fet, el conjunt dirigit per Asier Garitano podria pujar a primera divisió avui mateix si suma els tres punts i el Nàstic no ho fa a Lugo, fet que ben segur farà que l'estadi de Butarque presenti un gran ambient. Per tant, es podria donar el cas que en finalitzar el duel el Leganés sigui nou equip de primera divisió i el Llagostera, de segona B. Tan delicada és la situació dels llagosterencs que ni el triomf no els assegura no baixar de categoria, ja que si els contrincants en la lluita per la salvació fan els deures –l'Almeria i la Ponferradina juguen contra el Mirandés i el Tenerife, que pràcticament ja no s'hi juguen res– el descens serà un fet. La plantilla del Llagostera és conscient que la salvació és molt complicada, però tot i així no es dóna per vençuda i promet guerra fins al final. A més, els blaugrana també tenen entre cella i cella sumar la primera victòria del curs fora de casa i així trencar el malefici (4 empats en 20 partits).
“Queden dos partits i pot haver-hi caramboles. Tot és possible, i mentre hi ha vida hi ha esperança, nosaltres som un equip que sempre ens aixequem i lluitarem fins al final”, explica el tècnic, Oriol Alsina, que preveu un partit d'allò més complicat: “Tinc molt respecte al Leganés; s'han merescut estar en la posició que estan. Ells han tingut un dia menys per recuperar-se, però ens trobarem un estadi en tensió; es juguen l'ascens directe a primera.”

LES VALORACIONS D'ORIOL ALSINA

Tinc molt respecte al Leganés; estan en la posició que estan de manera justa. Mereixen pujar de categoria, però d'altres també
Fins al minut 95 ens hem de centrar
a ser millors, a competir bé i a intentar tirar el partit endavant sense mirar res més
Per mantenir-se amb vida el Llagostera ha de guanyar i que dos rivals ensopeguin

UN REPTE D'ALTURA

El Leganés, segon, podria pujar a primera divisió si guanya i el Nàstic no ho fa a Lugo

LES VALORACIONS D'ASIER GARITANO

Han tingut
un dia menys per recuperar-se, però ens trobarem un estadi
en tensió; es juguen l'ascens directe a primera divisió

UN ALTRE AL·LICIENT

Els d'Oriol Alsina volen trencar el malefici fora de casa (4 empats
en 20 partits)

L'ESPERANÇA

Va ser una llàstima no guanyar l'Almeria, però estem en la millor dinàmica del curs. Encara queden dos partits i hi pot haver caramboles
Tot és possible, i mentre hi ha vida
hi ha esperança. Nosaltres som un equip que sempre ens aixequem i lluitarem fins al final
Per pujar haurem de guanyar els dos partits. Ni Lugo, ni Alavés, ni Nàstic, no res. Nosaltres. Hem d'anar a la nostra.
La resta és mentida
El Llagostera és un equip ben treballat, que està fent bé les coses. L'últim mes
ha aconseguit
més punts que nosaltres
Demà no hi haurà transistors; és el nostre partit i ens és igual el que facin els altres. Quan acabi el partit ja preguntarem què ha passat

Samu no es recupera i serà baixa per lesió

Samu de los Reyes finalment no va entrar en la convocatòria a causa de les molèsties físiques que arrossega des de l'enfrontament contra l'Almeria. La seva baixa s'afegeix a les ja conegudes de Nando Quesada, lesionat de gravetat fins a final de juny, i Alberto Escassi, sancionat amb un partit per acumulació de grogues. La baixa de Samu no va fer entrar en la convocatòria Álex Cruz, el seu relleu natural habitual en els partits que el Llagostera ha disputat a fora. La seva posició, doncs, podria ocupar-la Ríos Reina –tampoc no es pot descartar que ho faci Jordi Masó–, de manera que la posició d'extrem esquerre podria ocupar-la Imaz. Alsina podria optar per fer algunes rotacions atès que aquest serà el tercer partit que disputarà el Llagostera en els últims vuit dies.
Darrera actualització ( Diumenge, 29 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...