diumenge, 29 de maig del 2016

"Prèvia de #2cat1 – Jornada 34". Article de Marc Tresserres a @elconvocat

Marc Tresserras

Marc Tresserras

Redactor
Aquest proper diumenge es disputarà, en horari unificat (18h), l’última jornada de Segona Catalana. A la part alta, tot decidit: Llagostera ‘B’ ascendit i Palafolls preparat per la promoció d’ascens.
A la zona baixa, ja han descendit matemàticament: Besalú, Vilamalla, Sant Gregori, Breda i Atlètic Bisbalenc. Tot i així, el temible descens compensat ha fet acta de presència en aquest grup 1 emportant-se ja l’equip del Baix Empordà, però encara arrossegarà més equips a Tercera Divisió. El 13è, el 12è i, fins hi tot, l’11è classificat –si acaben baixant Lloret i/o Girona ‘B’– seran els perjudicats. Aquesta última jornada set equips buscaran la salvació i només quatre mantindran la categoria un any més.
El Guíxols rebrà el Palafolls en un partit on els ganxons encara s’hi juguen molt, ja que són un dels equips que podria patir el descens compensat (estar tres punts per sobre d’aquestes places). Tot i així, amb un empat ja en tindria prou per salvar-se.
Partit importantíssim pel Cornellà de Terri al seu camp. Els del Pla de l’Estany ocupen l’onzena posició, és a dir, una de les places del descens compensat i l’equip de Toni Soler necessita guanyar per tenir opcions de salvar-se però no depenen d’ells mateixos. El seu rival, el descendit Vilamalla, exequip del tècnic figuerenc en la seva etapa com a jugador.
El Blanes haurà de guanyar el líder si no vol perdre la categoria. Els homes de Xavi Lozano són tretzens amb quaranta-cinc punts i només els hi val vèncer per tenir opcions reals de permanència tot i que no depenen d’ells mateixos.
Besalú i Bescanó s’enfrontaran en un duel vital pels visitants. Els de la comarca del Gironès ocupen la dotzena posició amb quaranta-cinc punts i han de guanyar sí o sí perquè només d’aquesta manera, optaran a la salvació. D’altra banda, els garrotxins ja no s’hi juguen res perquè ja van descendir fa unes quantes jornades enrere.
El Base Roses disputarà a casa, el partit més important de la temporada contra l’Atlètic Bisbalenc. Malauradament, el derbi empordanès només serà transcendent pels de l’Alt Empordà que estan un punt per sobre del descens ja que l’Atlètic va descendir la setmana passada. Així doncs, l’equació és fàcil pels homes de José Santos: si guanyen, certifiquen la permanència.
El Sant Gregori (16è) i el Banyoles (3r) s’enfrontaran en un matx intranscendent per ambdós conjunts. L’únic al·licient serà veure qui acaba amb bon sabor de boca el final de temporada.
Tot i perdre l’últim partit de lliga, el Can Gibert ja està salvat però no el seu proper rival. Després d’encadenar dues derrotes consecutives, el Cassà només està dos punts per sobre del descens. Malgrat això, si els visitants són capaços d’aconseguir el triomf, asseguraran la permanència passi el que passi a la resta de partits.
El Camprodon rebrà el Bosc de Tosca per concloure la temporada on, ambdós conjunts, ja tenen els deures fets. D’altra banda, tot i anar empatats a la classificació amb els mateixos punts, els locals arriben a la cita amb tres derrotes consecutives i, els visitants al revés, amb tres victòries seguides.
Un dels altres equips que també s’ho jugarà tot a aquesta darrere jornada és el Tordera. Després de guanyar la setmana passada i donar un pas de gegant cap a la permanència, l’equip de José Càceres haurà de rematar la feina al camp del descendit Breda. Els torderencs són novens amb dos punts de marge respecte la zona de descens i, depenen d’ells mateixos per mantenir la categoria.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui