Estadistiques @UELlagotera BENJAMI D

Estadistiques @UELlagotera PREBENJAMI A

"Tres puntos alentadores". Article De @gabrielchbo en @LlagosteraVAVEL

Tres puntos alentadores

Un Atlético Baleares poco certero pero bien posicionado concede la victoria a un Llagostera que ha sufrido, no por el planteamiento rival, sino por un resultado volátil e incómodo.

Xisco antes de marcar el gol para su equipo (Foto: twitter).
UE Llagostera
2 1
Atlético Baleares
UE Llagostera: Moragón; Masó, Rodri, Samu, Valentín; Colorado (Rafa Jordà, min. 80), Pablo Sánchez (Rubén Martínez. min. 62), Marc Martínez; Marc Fernández, Manel, Robert Simón (Albarrán, min. 74)
Atlético Baleares: Aulestia; Marcel (Tete, min. 46), Villori, Manu, Malik (Biel Guasp, min. 64); Malik, David Sánchez; Xisco (Cristeto, min. 74), Fullana, Kike, Rubén Jurado; Enzo
MARCADOR: 1-0, min. 16, Pablo Sánchez. 2-0, min. 19, Robert Simón. 2-1, min. 46, Xisco.
ÁRBITRO: Francisco Mirallés Selma (Colegio Valenciano), amonestó con cartulina amarilla a los locales Samuel (min. 36), Rodri (min. 75), Rafa Jordà (min. 86), Marc Martínez (min. 94) y a los visitantes Fullana (min. 10), Enzo (min. 35), Kike (min. 49), Rubén Jurado (min. 66), Manu (min. 78),
INCIDENCIAS: Partido correspondiente a la jornada 7 de la Segunda División B de España, grupo III. El partido enfrentó al UE Llagostera y Atlético Baleares. Se disputó en el Palamós Costa-Brava. Aproximadamente 300 espectadores.
Un partido de fútbol no se decide hasta el final, y los jugadores del Llagostera lo saben bien. La presión y el marcador ajustado han hecho mella en el conjunto catalán. Y aunque el Atlético Baleares no ha conseguido crear muchas ocasiones de peligro en la portería rival, ha conseguido incomodar al Llagostera hasta el último momento. De esta forma, el partido se ha decidido al principio, con dos goles en un espacio temporal de tres minutos por parte del Llagostera y un penalti en el último minuto de la primera parte  por parte del equipo rival.

Dominio local con amargo final

La primera parte del partido se ha caracterizado por un dominio del conjunto local. El centro del campo ha sido disputado por ambos equipos, que han mostrado habilidad para controlar el balón, ligar jugadas largas y crear peligro. Sin embargo, los blauivermells han conseguido adelantarse en los primeros minutos. El primer gol ha llegado en el minuto 16. En un segundo intento de córner, el Llagostera ha tirado de estrategia y Pablo Sánchez ha conseguido marcar de cabeza el primer gol de su equipo. Pocos minutos más tarde, Marc Fernández consiguió desmarcarse en una jugada por su banda izquierda, y en un centro certero al segundo palo, Robert Simón mandó el esférico al fondo de la red para otorgar el dos a cero a su equipo.
A partir de aquí, el partido ha transcurrido con una omnipresencia del Llagostera en el terreno de juego, que no ha conseguido sentenciar el partido. Las subidas por banda de Masó en la banda derecha y de Valentín y Marc Fernández por la izquierda han ayudado al potencial ofensivo del equipo, así como el dominio del centro del campo por parte de Colorado y Marc Martínez. Desgraciadamente para los locales, una falta en el área en el minuto 45 por parte de Samuel San José ha resultado en un penalti a favor de los visitantes baleares. El manotazo de Moragón no ha conseguido parar el penalti, y Xisco ha dado una brisa de aire fresco a su equipo reduciendo la diferencia de goles de dos a uno.

Cuesta arriba

Los de Christian Ziege han salido moralizados en la segunda parte gracias al gol en el último minuto de la primera parte. La remontada era posible, y sus jugadores han empezado tocando en las líneas cercanas a portería. No obstante, el Llagostera, que ha tirado de múltiples cambios tácticos y con esfuerzo ha conseguido frustrar las ofensivas de los visitantes, y también crear peligro en las cercanías de la portería rival. Moragón ha tenido que intervenir capturando algunos balones envenados de faltas y centros. Por parte del Llagostera, Marc Fernández y Valentín se han convertido en la definición de peligro. Ambos jugadores, ex del Sabadell, muestran una magnífica química ofensiva muy positiva para los de la Costa Brava.
A medida que se acercaba el final del partido, éste se volvía más intenso. No era por las ocasiones de los baleares, que tuvieron contadas oportunidades de peligro, sinó por la incerteza que suscitaba el marcador. Una pelígrosisima falta a favor del Atlético Baleares en el frontal del área llagosterence hizo temblar a los de Oriol Alsina. Afortunadamente para ellos, la falta salió desviada por arriba. Los últimos minutos fueron de infarto, con la incorporación del fichaje estrella del Llagostera, Rafa Jordà., que se estrenó en temporada regular en el Llagostera. Destaca un córner a escasos segundos del final del partido, a favor del Atlético Baleares, que hizo suspirar a todos los asistentes, pues Moragón atrapó el balón justo en la línea de la portería. Después de tal susto, el partido ha transcurrido sin más ocasiones destacables hasta el final. El Llagostera conseguía los tres puntos delante de un Atlético Baleares que consiguió crear peligro pero no ocasiones.

Una dosis de moral

Gracias a la victoria, el Llagostera escala una posición más en la clasificación, y el Atlético Baleares se coloca en una cómoda décima plaza. Los de Oriol Alsina se enfrentan el próximo partido al Mallorca B con una dosis de moral y confianza extra, que les puede permitir romper la maldición de victorias fuera, si la dinámica continua igual y la suerte acompaña.
De esta forma, el equipo catalán debe aprender del partido de hoy, ya que adelantarse al principio del partido resulta esencial en la consecución de sus objetivos, es decir, conseguir la victoria y así escalar hasta las posiciones superiores de la tabla. Una fuerte labor ofensiva, gracias a la apertura de laterales y extremos, y una trabajada solidez en el centro del campo y en la defensa son claves para anotar goles y mantener la portería protegida. El esfuerzo da frutos y la motivación es esencial para mantenerse a flote en la Segunda División B. En conclusión, se debe luchar hasta el final y no dar ni un paso atrás.

U.E. Sants 1-0 U.E. Llagostera ‘B’

Els de Tito Lossio no baixen el ritme i guanyen al Llagostera B (1-0), que acaba amb nou jugadors

Raul Sanz

Raul Sanz

Redactor
El Sants va muntat en un tren d’alta velocitat, a l’estela de l’Horta, el líder de la categoria. I pel que sembla, no es pensen baixar a la propera parada. Diumenge, el conjunt de Lossio es va endur tres punts més que l’ajuda a seguir col·locats a la segona plaça de la taula.
Una expulsió al Llagostera B a la primera meitat va condicionar molt el partit, i el Sants ho va aprofitar. A la segona part, Pep Triadú es va quedar amb nou jugadors, a causa d’una altra expulsió, a Tarrenchs. Tot i això, el Sants no va ser capaç de tancar el partit, i el ‘filialasso’ va poder sorprendre els locals en més d’una ocasió.
Una expulsió molt matinera
El blaugrana Joan Maynau va deixar al seu equip amb inferioritat per vermella directa, al tallar una ocasió clara de gol. Tot i provocar una falta perillosa, el gol no va arribar en aquell moment.
Uns instants abans d’arribar al descans, un servei de banda tret per Adrián, va arribar a Gerard, qui va deixar la pilota de cara perquè Marc Franco (41′) l’enviés al fons de la xarxa.
Marc Gelmà va estar a punt d’empatar el partit en intentar caçar una centrada per banda dreta, però el migcampista no va arribar a desviar la pilota i aquesta es va passejar per l’interior de l’àrea sense trobar rematador.
Una dura derrota pel filial del Llagostera, que baixa fins a la 16º plaça i veu com el bon inici de lliga, va ser totalment anecdòtic. El Sants, per la seva part, continua sense perdre un partit, segueix a quatre punts del rival a batre aquesta temporada, l’Horta.
FITXA DEL PARTIT – PRIMERA CATALANA I (JORNADA 5)
1 – UE Sants: Martín, Alberto, Adrián, Aleix Lage, Marc Franco (Jonatan, 75’), Sergio Navarro, David Gala (Guillem, 75’), Cristian, David Cura (Francesc Aviles, 62’), Cristian Mulero (Luis, 57’), Gerard (Jordi Borrull, 79’).
0 – UE Llagostera B: Pol Busquets, Tarrenchs, Pol Gómez, Marc Ferrer (Oscar, 75’), Joan Maynau, Marc Gelmà, Pere Espuña (Ferran Roca, 79’), Oriol Vila, Rubén, Soufiane (Jordi Maymi, 82’), Jose Manuel (Carlos, 62’).
Gols: 1-0 (Marc Franco, 41’).
Àrbitre: Joan Masip Vidal.
Targetes grogues: Grard, Aleix Lage, Guillem i Adrián pels locals; Oriol Vila pels visitants.
Targetes vermelles: Joan Maynau i Tarrenchs pels visitants.

Redactor
El triomf que necessitaven i quan més ho necessitaven. La UE Llagostera va tornar a assaborir diumenge el gust de victòria. Després de tres partits sense guanyar, quedant-se la mel als llavis en més d’una ocasió, ahir els d’Alsina van tornar a ser l’equip que recordem de temporades anteriors.
Dos gols gairebé seguits van donar l’avantatge suficient per a un Llagostera que, tot i encaixar –de penal– el 2-1 abans d’encarar els vestidors, va saber aguantar el resultat fins al final.
Dos gols consecutius
Era un partit en el qual els blaugranes tenien la idea clara des de bon principi. Ara bé, al davant no tenien a qualsevol equip. El control de pilota era renyit al mig del camp i cap dels dos equips aconseguia encadenar una bona jugada que permetis alguna ocasió precisa de gol.
I en aquest moment va sorgir l’estratègia. Manel pentinava una pilota des de la cantonada de Marc Martínez, perquè Pablo Sánchez (17′) rematés sol i pugés l’1-0 al marcador. Encara hi havia gent de peu a la graderia celebrant el primer gol, quan Marc Fernández va originar una gran jugada per banda esquerra i centrar la pilota perquè Robert Simón (19′) ampliés l’avantatge.
A partir d’aquí, els locals van apoderar-se del domini de la pilota i en cap moment es van sentir inquietats pel rival. Pablo va estar a punt de fer el seu segon gol del matí/migdia –a les 12:00, dur horari pel partit–, però el seu remat de cap va sortir desviat.
Tot i que semblava que arribaríem al descans amb el 2-0, l’àrbitre va xiular un clar penal sobre Rubén Jurado, comès per Samu. XIsco (45′) no va desaprofitar l’error del central llagosterenc i va escorçar distàncies al Nou Estadi de Palamós.
Sense (gairebé) dificultats
Tot feia presentar un nou escenari al partit. L’At. Balears havia pujat el 2-1 al marcador abans de tancar el primer acte, i feia semblar que el Llagostera ho pagaria car als segons 45′. Tanmateix, el Llagostera va saber aguantar.
Van anar passant els minuts i cap dels dos equips acabava de generar una ocasió de gol. Només un xut de falta que va passar fregant el travesser va contenir l’alè dels aficionats de la Costa Brava.
Va arribar el moment del debut de Rafa Jordà, qui va tenir un breu període de temps en el qual se’l va veure amb ganes i va poder, fins i tot, anotar el tercer. El matx estava trencat, semblava un d’aquells partits que jugàvem a l’esbarjo del col·legi, en el que uns atacaven i altres –molt pocs– es quedaven defensant. Marc Fernández va tenir un mà a mà amb el porter visitant, però aquest va aturar bé el xut del davanter blaugrana.
Amb agonia i molts nervis, Moragón va salvar al Llagostera, a l’última jugada del partit- Una pilota sortida d’un córner que, després de diversos rebots, va blocar el meta sobre la línia de gol.
L’àrbitre xiulava el final i tant jugadors, com aficionats com Alsina esclataven d’alegria. Tres punts importantíssims que es queden a casa, on segueixen invictes. Amb aquest triomf, els d’Alsina aconsegueixen treure’s pressió de sobre, però no marxen gaire lluny de la zona de promoció de descens que anteriorment ocupaven, ja que se situen a la 15ª plaça. Tres partits a casa, cap derrota; vuit punts. Com a casa, a cap lloc.
FITXA DEL PARTIT – SEGONA DIVISIÓ B GRUP III (JORNADA 7)
2 – UE Llagostera: Moragón, Masó, Rodri, Samu, Valentín, Marc Martínez, Colorado (Rafa Jordà, 80’), Robert Simón (Albarrán, 73’), Marc Fernández, Pablo Sánchez (Rubén Martínez, 61’) i Manel.
1 – At. Balears: Aulestia, Marcel (Tete, 45’), Vallori, Manu, Malik (Biel Guasp, 64’), Kike, David Sánchez, Enzo, Fullana, Xisco (Cristeto, 75’) i Rubén Jurado.
Gols: 1-0 (Pablo Sánchez, 17’); 2-0 (Robert Simón, 19’); 2-1 (Xisco, de penal, 44’).
Àrbitre: Miralles Selma
Targetes: Samu, Rodri, Rafa Jordà i Marc Martínez pels locals; Fullana, Enzo, Kike, Rubén Jurado i Manu pels visitants.
Estadi: Nou Estadi de Palamós

"Pitu debuta a la lliga índia ". Article de Jordi Roura a @diaridegirona

Pitu debuta a la lliga índia

El saltenc substitueix l'exjugador del Girona Bruno Herrero a tretze minuts del final quan el seu Pune City ja perdia (0-1) El gironí rep tracte d'estrella: "Sembla com si fos la Champions"

04.10.2016 | 07:14
Tato i Bruno Herrero, segon i tercer per la dreta a la fila de baix, van ser titulars; Pitu va sortir a la represa.
Pitu Comadevall es va formar a la Masia, va arribar a debutar amb el primer equip del Barça a San Mamés en l'última jornada de la lliga 2004/05 de la mà de Frank Rijkaard, i va viure de primera mà l'ascens del Girona a Segona B (2007), i el del Llagostera a Segona A (2014). Ahir, amb 32 anys, va afegir una experiència més a la seva carrera. Al Balewadi Stadium de Pune, a més de 7.000 quilòmetres de casa seva, a Salt, el migcampista va debutar a la Superlliga índia, jugant els últims tretze minuts contra el Mumbai amb el seu nou equip. Quan el gironí va substituir Bruno Herrero el Pune ja perdia per 0-1, i malgrat estar força actiu i brillar amb una assistència a un altre exjugador del Girona amb qui comparteix vestidor, Tato, no va poder evitar l'amargor d'estrenar-se perdent. Al final va acabar decidint un gol de Matias Defederico pel bàndol visitant, que tenia com a jugador més destacat l'uruguaià Diego Forlán.
Tot i la derrota, Pitu tenia moltes ganes de començar a competir després d'una pretemporada de dos mesos "que se'ns ha fet llarga". Segons explicava, "els resultats en els amistosos havien sigut bons i cada vegada l'equip s'entrena millor. Estem aconseguint que els jugadors estrangers i els hindús ens entenguem cada cop més bé". La normativa de la Superlliga obliga que en tots els onzes hi hagi un mínim de cinc jugadors hindús. Ahir el tècnic del Pune, l'espanyol Antonio López Habas, que havia estat a l'Atlètic B i al Las Rozas, va donar la titularitat a Bruno Herrero i Tato, dos exjugadors del Girona, i va deixar Pitu a la banqueta per donar-li l'alternativa a tretze minuts del final rellevant, precisament, Bruno, capità de l'equip.
El migcampista saltenc rep un tracte d'estrella. A l'Índia el futbol s'ha convertit gairebé en qüestió d'estat i gràcies a la forta inversió dels organitzadors de la Superlliga, nascuda el 2014, s'ha aconseguit un campionat amb molts noms destacats i figures que enfilen la recta final de la seva carrera. "De moment estic molt content de l'experiència. Estem vivint en un hotel i el tracte per als jugadors és fenomenal, com si fóssim futbolistes de la Champions. Tenim de tot i no ens falta de res", confessava ahir. Pitu es va convertir ahir en el segon gironí que juga aquesta competició. Abans ho havia fet Arnal Llibert, a les files de l'Atlètic de Calcuta. A l'Índia hi juguen exjugadors del Girona com Marcos Tébar (Delhi Dinamos), Dani Mallo (Atlètic de Calcuta), i Jofre Mateu (Goa).
El partit d'ahir a Pune, considerat un derbi per la proximitat d'aquesta ciutat amb Bombai, va reunir més de 8.000 espectadors a l'estadi. El proper dissabte l'equip de Pitu, Tato i Bruno Herrero s'estrenarà fora de casa, al camp del Goa, per intentar aconseguir els punts que va deixar escapar ahir. La Superlliga índia finalitza coincidint amb el mercat d'hivern europeu, fet que permet a molts jugadors que hi han provat sort tornar a les lligues occidentals durant la segona part de la temporada.

"Dues estrenes decisives ". Article de @educiu a @lesportiucat

Dues estrenes decisives

2a divisió B. Robert Simón i Pablo Sánchez van veure porteria per primera vegada aquest curs, dos gols decisius en la victòria del Llagostera contra l'Atlètic Balears (2-1)

El Llagostera va aconseguir diumenge una victòria alliberadora contra l'Atlètic Balears (2-1) que va espolsar tensió i urgències a un equip que acumulava tres jornades sense guanyar. En línies generals, el conjunt dirigit per Oriol Alsina va fer un partit complet, sòlid en defensa (el 2-1 dels visitants va estar propiciat per un error puntual de Samu San José, que va cometre un penal infantil) i efectiu en atac, on van destacar els dos gols marcats per Robert Simón i Pablo Sánchez que van donar la victòria als llagosterencs. Van ser els primers gols dels dos atacants aquesta temporada, dues dianes que van donar confiança a l'equip i als jugadors en particular.
“Ara ja he trencat el gel i espero que sigui el primer de molts gols amb el Llagostera, i que tots serveixin per donar punts. La victòria era molt important per a nosaltres i estem mentalitzats de continuar en la bona línia”, explica Pablo Sánchez, que es va estrenar aprofitant una pentinada de Manel en el servei d'un córner.
“Un gol t'ajuda a tenir més confiança, tot i que el més important sempre és el triomf de l'equip. Després de no tenir recompensa en els últims partits, ja ens tocava guanyar, i ara estic segur que l'equip anirà a més”, comenta Robert Simón, que va marcar només dos minuts més tard que Pablo Sánchez, amb una gran volea amb la cama dreta.
En les primeres set jornades de lliga, el Llagostera ha fet set gols. Marc Fernández continua com a màxim golejador de l'equip amb tres dianes, mentre que Marc Martínez, Manel i els mateixos Robert i Pablo n'han marcat un cada un.
Ara toca la copa Catalunya
El Llagostera va fer ahir un entrenament al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell i avui s'hi tornarà a entrenar amb la mirada posada en el partit de la copa Catalunya de demà al camp del Gavà (a les 20 h), un matx idoni per veure en acció els jugadors menys habituals, així com alguns joves futbolistes del filial. Pel que fa a la infermeria, Vivi, Nando Quesada i Diego Jiménez continuen de baixa.

ELS PROTAGONISTES

Un gol t'ajuda a tenir més confiança, tot i que el més important sempre és el triomf de l'equip
Robert Simón
extrem del llagostera
Ara ja he trencat el gel i espero que sigui el primer de molts gols amb el Llagostera
Pablo Sánchez
davanter del llagostera
Els gols d'en Robert i en Pablo són una bona notícia. Com més jugadors marquin gols, millor