dijous, 4 de febrer del 2016

"El Alavés recupera a Beobide para la visita del Llagostera a Mendizorrotza". Article de @NoticiasdeAlava

El Alavés recupera a Beobide para la visita del Llagostera a Mendizorrotza

Miércoles, 3 de Febrero de 2016 - Actualizado a las 15:49h

El Deportivo Alavés podrá contar en el partido del domingo ante el Llagostera con Jagoba Beobide, que ya ha cumplido el partido de sanción por acumulación de tarjetas amarillas.
Vitoria. Jagoba Beobide no estuvo a disposición de José Bordalás el pasado fin de semana al haber alcanzado las cinco cartulinas de amonestación en el partido ante el Huesca, con lo que le tuvo que descansar ante el Real Oviedo.
No parece que vaya a estar en el once inicial ya que Manu García y Sergio Mora son los dos hombres fijos en los esquemas del técnico alicantino que solo se ha decantado por Beobide en las situaciones en las que el primero estaba sancionado.
Además ahora la pugna en el centro del campo albiazul se complica tras la llegada del último fichaje, Hernán Bernardello, que tiene unas características similares a las de Manu García y el propio Beobide.
El Alavés recibe el domingo al conjunto catalán para tratar de sumar una nueva victoria que le ratifique al frente de la clasificación de la Liga Adelante.
Llegir mes / Leer mas...

"Fofo està preparat per debutar a Vitòria si el tècnic ho estima oportú ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Fofo està preparat per debutar a Vitòria si el tècnic ho estima oportú

03.02.2016 | 07:04 La setena i última incorporació del Llagostera 2015-16 en el mercat d'hivern, Fofo, es va presentar ahir a Palafrugell. El davanter mallorquí va explicar que arribva a l'equip amb l'objectiu de trobar els minuts que no tenia a Mallorca, convençut d'acabar assolint la permanència malgrat que els blaugranes ja la tenen a set punts de diferència.
El davanter, de 25 anys, va començar dient que s'havia decantat per l'oferta d'Oriol Alsina "per la confiança mostrada cap a mi". Fofo, que va dir que tenia ofertes de l'estranger, va valorar en aquest cas "la proximitat i l'aposta de l'Oriol cap a mi". El nou jugador del Llagostera ja es va posar a disposició del tècnic pel partit de diumenge a Vitòria: "Em trobo bé, estic a la seva disposició, i que ell decideixi la posició que vulgui per mi".
Sobre les possibilitats de mantenir la categoria el davanter va indicar que "és complicat però crec que és millor no mirar la classificació i com se sol dir ara, anar partit a partit. Una de les claus a seguir a partir d'ara "és la de centrar-nos en nosaltres i no fixar-nos en els altres".
En l'entrenament d'ahir José Carlos i Álex Cruz s'exercitaven a part, mentre que Emilio Sánchez va fer carrera contínua observat per Xevi Coll.
El central Fran Cruz, rescindit dilluns per fer lloc a Fofo, es va entrenar amb els gironins a l'espera d'alguna oferta.
Llegir mes / Leer mas...

"El zero, millor al darrere". Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

El zero, millor al darrere
En tota la lliga, el Llagostera ha sumat 13 jornades sense marcar cap gol, exactament les mateixes que la temporada anterior en aquest moment
La solidesa defensiva els va permetre sumar més punts el curs passat
04/02/16 02:00 - llagostera - G. Freixa/E. Ciurana
[René fa un refús amb els punys]
René fa un refús amb els punys
1

El zero s'ha convertit en protagonista en les últimes setmanes a Llagostera. El club de la Costa Brava viu una relació d'amor i d'odi amb aquesta xifra, ja que si és cert que ha millorat els registres defensius i ha aconseguit deixar la porteria a zero recentment, la dificultat per marcar gols l'ha portat a no poder sumar gaires punts.

I és que el zero s'ha convertit en tota una llosa en el vessant atacant, com ho demostra el fet que en les últimes vuit jornades només s'han marcat dues dianes –contra l'Oviedo i l'Almeria– que no han servit per a res. “A l'inici de curs ens entraven amb facilitat els gols, i sobretot a casa en vam fer molts. Després vam agafar una ratxa dolenta que encara s'allarga, però estic segur que la trencarem i els gols tornaran a arribar”, explica Imaz, un dels jugadors que més vegades ha vist porteria aquest curs amb tres dianes, i que és conscient de la disminució de l'encert ofensiu dels de la Costa Brava. El Llagostera va començar el curs entonat en atac, i en les primeres nou jornades va aconseguir 12 gols; des de llavors, en els catorze partits següents, l'equip d'Alsina tan sols ha perforat la porteria rival en set ocasions, i ha arribat a la xifra actual de 19 gols a favor.

Vasos comunicants

Aquesta temporada el Llagostera ha estat tretze jornades sense marcar. A l'equip blaugrana li va costar dos partits estrenar el compte golejador, i els primers gols en la lliga no van arribar fins al tercer partit, precisament jugant contra l'Alavés (3-0). Les tretze jornades sense marcar evidencien la falta de gols dels blaugrana, i només el cuer, l'Athletic B, ha superat aquest registre amb quinze partits sense veure porteria. Tot i ser una mala dada, els tretze enfrontaments sense marcar cap gol que suma ara el Llagostera igualen el registre de la temporada passada. La diferència en el rendiment obtingut, però, es troba en la defensa, ja que mentre que aquest curs s'han encaixat 34 gols, en el mateix moment de la temporada passada se n'havien rebut 26.

Un primer pas

Així doncs, sembla clar que és clau recuperar la solidesa defensiva per així obtenir més rendiment dels pocs gols que es marquen. Precisament la porteria a zero és la lectura més positiva que es pot extreure del darrer partit a casa contra el Lugo. “Defensivament, l'equip va estar molt bé, no ens van crear gaires ocasions i només ens va faltar una mica més d'encert al davant”, explica René, que aquest curs només ha pogut deixar la porteria a zero quatre vegades i ha disputat setze partits.

En la temporada del debut a segona divisió A, el club llagosterenc va tancar amb clau la porteria en nou ocasions fins a la jornada 23, i tot i marcar menys gols que enguany –n'havien marcat 17 en aquest punt de la lliga–, la solidesa defensiva els havia permès sumar fins a sis punts més. La plantilla té molt clar que la reacció de l'equip ha de ser tornar a construir els fonaments defensius: “És clau encaixar pocs gols, i a partir d'aquí anar creixent i obtenint resultats. Ho hem de fer de seguida, perquè això s'acaba i estem en una situació força difícil.”

Més recursos

El mercat d'hivern ha estat molt mogut a Llagostera i la part que s'ha reforçat més és la davantera. L'arribada d'homes com José Carlos, Natalio o Fofo ha de permetre augmentar les xifres ofensives. “El tècnic ha vist que necessitem més gent amb gol perquè és el que t'acaba donant més punts, i últimament no n'aconseguíem. La competència ens farà estar molt motivats a tots, i qui ho ha de notar és l'equip”, explica Imaz, que aquesta setmana tornarà a estar a disposició de l'entrenador després de complir un partit de sanció.

En defensa, en canvi, el Llagostera ha tingut una baixa sorprenent com és la de Fran Cruz, el central més utilitzat fins ara. “El club ha decidit que era millor reforçar la part atacant i prescindir d'un defensa. Són coses del futbol”, analitza el porter René. En la posició de central, Ruymán, lesionat fins ara, pot ser el fitxatge del mercat d'hivern en aquesta posició.

ELS PROTAGONISTES
En defensa, l'equip va estar molt bé en l'últim partit, però de nou ens va faltar una mica més d'encert en atac per poder sumar més punts
A DALT I A BAIX
En la reacció és clau encaixar pocs gols i a partir d'aquí anar creixent i obtenint resultats
René Román
porter del llagostera
LA DADA
El tècnic ha cregut que ens calia més gol. Segur que el fet que hi hagi més competència ens anirà molt bé
Jesús Imaz
davanter del llagostera
L'equip ha fet més gols que fa un any (17 a 19) però també n'ha rebut més (26 a 34)
4
partits
han pogut deixar la porteria a zero René i el Llagostera després de 23 jornades de lliga.
Un càstig exagerat, segons el club

Les males notícies no deixen d'arribar a Llagostera, i aquesta setmana es presenten en forma de sanció. El comitè de competició va confirmar ahir que imposa un càstig de dos partits de sanció al jugador andalús Alberto Escassi, que va ser expulsat en el darrer minut contra el Lugo. Escassi va arribar tard a una pilota dividida i això va fer que la seva cama impactés amb la del rival en comptes de la pilota. Al club llagosterenc ha sorprès la decisió de sancionar-lo amb dos partits, i creuen que és un càstig exagerat. És per això que demanaran al comitè d'apel·lació que revisi l'acció i que rebaixin la sanció a un partit. En cas que el comitè no afluixi, Escassi es perdria els partits contra l'Alavés i l'Albacete en un moment molt delicat. El jugador malagueny està cridat a ser una peça clau en la part defensiva –tant actuant de central com de mig defensiu–, i més després de la marxa de Fran Cruz.

El Llagostera espera poder tenir més recursos en defensa en les setmanes vinents amb la tornada a l'equip de Chus Herrero –es va operar de la planta del peu abans de Nadal– i la recuperació de Ruymán, que està inoperatiu des de l'abril passat a causa d'una lesió al genoll. A Vitòria, tot indica que s'haurà de reubicar un mig.
Llegir mes / Leer mas...