divendres, 5 de febrer del 2016

Bordalás tiene a todos sus jugadores listos". Article de @NoticiasdeAlava


Bordalás tiene a todos sus jugadores listos

Bernardello se incorpora a un grupo al que vuelven Guichón y Beobide
Jueves, 4 de Febrero de 2016 - Actualizado a las 06:16h
Bernardello, en su presentación con el Alavés.
Bernardello, en su presentación con el Alavés.

Vitoria - Con el cierre del mercado invernal, José Bordalás ha visto incrementada su plantilla hasta las veintitrés piezas y ayer, por vez primera, pudo contar con todos sus jugadores en la doble sesión de trabajo que el Deportivo Alavés llevó a cabo en Ibaia. La incorporación de Hernán Bernardello al grupo y las recuperaciones de Jagoba Beobide y Facundo Guichón -estuvieron al margen el lunes por una gastroenteritis y un esguince de tobillo, respectivamente- propician que el preparador alicantino tenga todas sus piezas disponibles para afrontar el partido del domingo contra el Llagostera, ya que esta semana tampoco hay ningún sancionado como venía siendo costumbre en las jornadas precedentes.
Esta acumulación de piezas supone la apertura de un abanico que, hasta la fecha, ha estado tremendamente limitado. Bordalás ha mantenido su apuesta por un bloque muy definido siempre que ha podido y solo las sanciones -apenas se han producido lesiones y los relevos por decisión táctica han sido contados- le han llevado a variar sus planes. Ahora se le presentan nuevas alternativas, aunque todo hace indicar que, mientras las cosas sigan funcionando bien, será muy complicado que su equipo titular cambie.
La idea del preparador albiazul en este sentido es muy clara, ya que ha manifestado en varias ocasiones que es partidario de no tocar lo que funciona. Eso sí, por lo menos ahora contará con nuevas alternativas que se saldrán del sota, caballo y rey que venía siendo costumbre. Y, al menos, tendrá que pensárselo bastante a la hora de confeccionar convocatorias en las que habrá cinco descartes. - DNA
Llegir mes / Leer mas...

A Vitòria no se´n fien: "S´han reforçat i segur que no serà gens fàcil" . Article de @diaridegirona.

A Vitòria no se´n fien: "S´han reforçat i segur que no serà gens fàcil"

05.02.2016 | 00:00 Les jornades van passant i l'Alabès continua instal·lat al capdamunt de la classificació, alimentant, de mica en mica, el somni de tornar a la Primera Divisió, una categoria que fa uns quants anys que no trepitja. De moment, tot just a l'inici de la segona volta, els vitorians saben que encara els queda molta feina per fer i que aquest diumenge hi ha una nova oportunitat per seguir sumant punts. Mirant la classificació, els de Bordalás no haurien de tenir massa dificultats contra un Llagostera despenjat que fa un món que no guanya. Però a Mendizorrotza, ningú se'n fia.
Ho deia el dimecres Dani Pacheco i ahir ho confirmava Juli, un altre dels jugadors amb més qualitat de la plantilla. El migcampista d'Alcoi era l'encarregat d'atendre els mitjans de comunicació i va advertir sobre els perills dels gironins. "S'han reforçat prou bé i estic convençut que vindran al nostre camp a totes per intentar treure un resultat positiu. Hem de tenir paciència perquè ells de ben segur que ens posaran les coses molt complicades i no serà fàcil guanyar", valorava. Juli, tot i això, confia que els tres punts es quedin a casa un cop més. "Estem acostumats a jugar partits difícils. Estem concentrats a treballar setmana a setmana i no mirar més enllà. Per això, si estem al nostre millor nivell, segur que podem guanyar el Llagostera". Un dia abans era Dani Pacheco el que pràcticament calcava el discurs del seu company, recordant que els d'Oriol Alsina "estan intentant sortir de la part baixa" i que per això guanyar-los serà una empresa "complicada". "En aquesta Lliga no pots despistar-te ni un sol moment. No ens podem relaxar i menys aquest cap de setmana. Si ho fem, tenim molts números de patir un ensurt".
Tots disponibles
La primera plantilla de l'Alabès es va entrenar ahir amb tots els jugadors disponibles, després que el tècnic José Bordalás hagi recuperat Jagoba Beobide i Facundo Guichón, futbolistes que a l'inici de la setmana no havien pogut treballar amb el grup. El primer per culpa d'una gastroenteritis i l'altre per un esquinç al turmell. El dimecres, tots dos es van reincorporar a la feina.
Llegir mes / Leer mas...

."Això és com un vaixell i tots els que hi viatgem hem d´estar junts". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

"Això és com un vaixell i tots els que hi viatgem hem d´estar junts"

René anima la gent a "creure" que salvar-se és possible però admet que el temps "s'esgota" i que els cal reaccionar

05.02.2016 | 00:00
Guichón i Beobide van exercitar-se ja el dimecres amb normalitat.
Guichón i Beobide van exercitar-se ja el dimecres amb normalitat.
René Román és d'aquells que parlen clar. Sense pèls a la llengua. El porter gadità del Llagostera valora la delicada situació que travessa el seu equip i admet que els cal remar tots plegats per treure-ho endavant. Els gironins han conviscut en 20 de les 23 jornades de Lliga en zona de descens i durant 10 setmanes de la competició han ocupat la mateixa posició a la taula: la 21. Per al capità del Llagostera, "la situació no és fàcil perquè estem a set punts de la salvació. El nostre plantejament és el mateix d'abans. Anar partit a partit i no mirar a llarg termini, perquè això pot ser perjudicial per a nosaltres".
Un dels hàndicaps d'aquestes últimes jornades és l'alarmant manca de gol dels companys que són més lluny de l'andalús. Només dues dianes en els darrers vuit partits. El porter admet que això pot ser un problema, però també li busca el costat positiu de les coses. I el troba. En l'últim cap de setmana, punt contra el Lugo i cap gol encaixat. "El treball defensiu va ser l'única lectura positiva. És cert que ens falta transformar les ocasions de gol per començar a guanyar els partits, perquè això s'acaba".
Durant aquest mercat d'hivern, René ha vist com la nòmina de companys ha augmentat considerablement amb l'arribada de sis cares noves: José Carlos, Marcos Tébar, Edu Oriol, Álex Cruz, Natalio i Fofo; en aquest sentit, el porter andalús espera que la competitivitat i la il·lusió dels nous faci créixer el grup. "Esperem que els nous aportin aquell plus que necessitem i entre tots puguem tirar endavant la situació pel bé del club i dels jugadors".
Per la seva ascendència dins el vestidor i com una de les veus autoritzades, també aprofita per animar el soci i aficionat del Llagostera a creure en la possibilitat que l'equip gironí compleixi la temporada vinent el tercer curs a la categoria de plata del futbol espanyol. "A aquells que no hi creuen, jo els diria que els jugadors estem absolutament convençuts que tirarem endavant la situació". A més, el porter afegeix que "aquells que no creguin en nosaltres, que facin un pas al costat perquè ara necessitem gent positiva i que sumi, no pas al contrari". I encara n'hi ha més: "Això és un vaixell i tots els que estem a dins hem d'estar al màxim d'implicats".
Per començar a mirar cap amunt, el Llagostera hauria de sumar algun botí positiu aquest cap de setmana. Fora de casa ja és sabut que apostar un dos a la travessa quan juga el Llagsotera és sinònim de perdre l'aposta, i si aquesta jornada, a més a més, el rival és el líder de la categoria la dificultat puja espectacularment. Tot i això, René admet que "guanyar a Vitòria seria un punt d'inflexió i ens donaria moral. Però és igual el rival, necessitem una victòria ràpidament".
Amb la baixa del central cordovès Fran Cruz, per donar cabuda a la darrera incorporació (Fofo), el porter del Llagostera creu que l'equip no anirà coix d'efectius en defensa. "Som una plantilla àmplia i la baixa d'en Fran és decisió del club. Desgraciadament li ha tocat a ell perquè s'ha cregut convenient reforçar la línia ofensiva", explica un René que només té paraules d'elogi cap al seu excompany: "Hem estat molt contents amb en Fran perquè és superprofessional i amb una actitud excel·lent".
Llegir mes / Leer mas...

"De nou, amb dubtes per fer la convocatòria". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

De nou, amb dubtes per fer la convocatòria

Més enllà de l'evident situació del tot oposada en la classificació, la realitat entre llagosterencs i vitorians també és ben diferent en altres aspectes, per exemple les baixes. El líder de la competició afrontarà el duel d'aquesta setmana sense cap baixa confirmada, i Bordalás podrà escollir entre tots els seus efectius aquells que estiguin en més bona forma o que li serveixin més per superar el rival. A Llagostera, per contra, l'equip d'Oriol Alsina continuarà amb la llarga llista de baixes que per a aquesta jornada pot arribar a ser de nou efectius: els lesionats Ruymán, Chus Herrero, Jordi López, Edu Oriol, Álex Cruz, José Carlos i Chumbi, el sancionat Escassi, i en les últimes hores ha caigut Fofo per culpa d'una gastroenteritis. En espera de si el nou davanter es pot recuperar del tot o no, l'equip de la Costa Brava es pot veure obligat de nou a convocar un jugador de la base. La setmana passada va ser Marc Carrillo qui va completar la llista en el lloc de Fran Cruz, que es trobava en tràmits de rescindir el seu contracte. El Llagostera està tenint molt mala sort amb les lesions, i en especial amb les que afecten els que acaben d'arribar a l'equip: Álex Cruz encara no ha debutat, Edu Oriol només ha pogut participar en dos partits, mentre que pel que fa a Fofo caldrà veure en quin estat arriba.
Darrera actualització ( Divendres, 5 de febrer del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"La casa per la teulada". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

La casa per la teulada
Dos reptes. La primera victòria a domicili depèn de guanyar al camp del primer classificat i de millorar els registres en atac lluny de Palamós contra un dels equips més defensius de la lliga
05/02/16 02:00 - llagostera - G. Freixa   
[Ríos Reina intenta arribar a una pilota davant la pressió de dos jugadors del Lugo durant l'últim partit de lliga Foto: QUIM PUIG.]
Ríos Reina intenta arribar a una pilota davant la pressió de dos jugadors del Lugo durant l'últim partit de lliga Foto: QUIM PUIG.
1

La reacció del Llagostera no es pot demorar gaire més i això depèn de començar a sumar punts cada jornada més enllà del rival o l'escenari. Aquesta setmana, els llagosterencs ho intentaran contra un rival que, segons les estadístiques, és el més complicat. L'Alavés fa sis jornades que encapçala la competició i la moral dels de Bordalás és molt alta. Aquesta serà la segona vegada que el Llagostera visitarà el camp del primer classificat aquesta temporada, ja que al desembre va jugar a El Arcángel, contra un Còrdova que llavors era el primer classificat. En aquest precedent, el club de la Costa Brava va plantar cara al rival, però això no va ser suficient per sumar un primer triomf a domicili que després de dotze desplaçaments encara es resisteix.

Aprofitar les fugues

L'Alavés està fent una gran temporada que s'ha traduït amb el lideratge de la classificació, però al seu estadi, Mendizorrotza, hi ha deixat escapar dotze punts i l'entremat defensiu de Bordalás ha tingut diverses fugues que li han fet encaixar deu gols, un registre que no destaca gaire i que comparteix amb un bon reguitzell d'equips de la zona mitjana.

Per aconseguir marcar a Vitòria, el club llagosterenc haurà de millorar el rendiment ofensiu, que si en general és escàs, a fora de casa encara empitjora. El Llagostera és el segon equip menys golejador quan juga a domicili, i després de dotze desplaçaments només ha aconseguit marcar cinc gols repartits en quatre partits.

Entre totes les dianes, només les dues que va aconseguir a Montilivi li han servit per sumar algun punt, ja que la resta de gols –a Alcorcón, Oviedo i Almeria– només van maquillar un resultat negatiu per als interessos dels d'Oriol Alsina.

En la primera volta, el Llagostera ja va ser capaç de trobar el forat per superar la defensa establerta per Bordalás en un enfrontament (3-0) marcat per l'expulsió del jugador de l'Alavés Carpio en el minut 33 –va cometre unes mans a l'interior de l'àrea i el penal va suposar l'1-0– i del també vitorià Manu (53'), quan el Llagostera encara guanyava per la mínima.

Aquests fets van ser qualificats després del partit pel tècnic de l'Alavés José Bordalás com a “injustos i una verdadera bogeria”, i de ben segur que diumenge els recordarà als seus homes amb l'objectiu de motivar-los més.

El precedent, positiu

L'estadi de l'Alavés porta un bon record al club llagosterenc, ja que el curs passat hi va aconseguir un punt molt treballat després d'empatar-hi a zero. La clau d'aquell enfrontament va ser la solidesa defensiva dels de la Costa Brava, tal com reconeixien els dos entrenadors dels equips, Santi Castillejo per part catalana i Alberto López per part basca. En aquell tram de la temporada, la falta de gol també era la principal preocupació dels blaugrana, que després de set partits de lliga tan sols havien marcat tres punts, però n'havien obtingut un màxim rendiment sumant vuit punts.

De la plantilla actual, només cinc jugadors es mantenen de l'equip titular que va jugar a Vitòria. A les files de l'Alavés, es mantenen quatre jugadors que van jugar d'inici el curs passat.

LA XIFRA
GOLS ENCAIXATS A CASA
18 gols:
Almeria
15:
Numància i Osca
13:
Còrdova i Saragossa
12:
Albacete
11:
Nàstic, Lugo, Girona i Tenerife
10:
Alavés, Oviedo, Elx, Valladolid i Ponferradina
9:
Mirandés i Llagostera
8:
Leganés
7:
Osasuna
6:
Athletic B
4:
Alcorcón i Mallorca
GOLS MARCATS A FORA
18 gols:
Mirandés
15:
Oviedo i Numància
13:
Tenerife
12:
Osasuna i Alcorcón
11:
Alavés, Leganés, Còrdova, Nàstic i Elx
10:
Valladolid, Mallorca i Osca
9:
Lugo, Girona i Albacete
8:
Saragossa
7:
Almeria
6:
Ponferradina
5:
Llagostera
4:
Athletic B
12
punts
ha deixat escapar l'Alavés dels 36 que s'han posat en joc al seu estadi, Mendizorrotza.
Llegir mes / Leer mas...