divendres, 5 de febrer del 2016

"La casa per la teulada". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

La casa per la teulada
Dos reptes. La primera victòria a domicili depèn de guanyar al camp del primer classificat i de millorar els registres en atac lluny de Palamós contra un dels equips més defensius de la lliga
05/02/16 02:00 - llagostera - G. Freixa   
[Ríos Reina intenta arribar a una pilota davant la pressió de dos jugadors del Lugo durant l'últim partit de lliga Foto: QUIM PUIG.]
Ríos Reina intenta arribar a una pilota davant la pressió de dos jugadors del Lugo durant l'últim partit de lliga Foto: QUIM PUIG.
1

La reacció del Llagostera no es pot demorar gaire més i això depèn de començar a sumar punts cada jornada més enllà del rival o l'escenari. Aquesta setmana, els llagosterencs ho intentaran contra un rival que, segons les estadístiques, és el més complicat. L'Alavés fa sis jornades que encapçala la competició i la moral dels de Bordalás és molt alta. Aquesta serà la segona vegada que el Llagostera visitarà el camp del primer classificat aquesta temporada, ja que al desembre va jugar a El Arcángel, contra un Còrdova que llavors era el primer classificat. En aquest precedent, el club de la Costa Brava va plantar cara al rival, però això no va ser suficient per sumar un primer triomf a domicili que després de dotze desplaçaments encara es resisteix.

Aprofitar les fugues

L'Alavés està fent una gran temporada que s'ha traduït amb el lideratge de la classificació, però al seu estadi, Mendizorrotza, hi ha deixat escapar dotze punts i l'entremat defensiu de Bordalás ha tingut diverses fugues que li han fet encaixar deu gols, un registre que no destaca gaire i que comparteix amb un bon reguitzell d'equips de la zona mitjana.

Per aconseguir marcar a Vitòria, el club llagosterenc haurà de millorar el rendiment ofensiu, que si en general és escàs, a fora de casa encara empitjora. El Llagostera és el segon equip menys golejador quan juga a domicili, i després de dotze desplaçaments només ha aconseguit marcar cinc gols repartits en quatre partits.

Entre totes les dianes, només les dues que va aconseguir a Montilivi li han servit per sumar algun punt, ja que la resta de gols –a Alcorcón, Oviedo i Almeria– només van maquillar un resultat negatiu per als interessos dels d'Oriol Alsina.

En la primera volta, el Llagostera ja va ser capaç de trobar el forat per superar la defensa establerta per Bordalás en un enfrontament (3-0) marcat per l'expulsió del jugador de l'Alavés Carpio en el minut 33 –va cometre unes mans a l'interior de l'àrea i el penal va suposar l'1-0– i del també vitorià Manu (53'), quan el Llagostera encara guanyava per la mínima.

Aquests fets van ser qualificats després del partit pel tècnic de l'Alavés José Bordalás com a “injustos i una verdadera bogeria”, i de ben segur que diumenge els recordarà als seus homes amb l'objectiu de motivar-los més.

El precedent, positiu

L'estadi de l'Alavés porta un bon record al club llagosterenc, ja que el curs passat hi va aconseguir un punt molt treballat després d'empatar-hi a zero. La clau d'aquell enfrontament va ser la solidesa defensiva dels de la Costa Brava, tal com reconeixien els dos entrenadors dels equips, Santi Castillejo per part catalana i Alberto López per part basca. En aquell tram de la temporada, la falta de gol també era la principal preocupació dels blaugrana, que després de set partits de lliga tan sols havien marcat tres punts, però n'havien obtingut un màxim rendiment sumant vuit punts.

De la plantilla actual, només cinc jugadors es mantenen de l'equip titular que va jugar a Vitòria. A les files de l'Alavés, es mantenen quatre jugadors que van jugar d'inici el curs passat.

LA XIFRA
GOLS ENCAIXATS A CASA
18 gols:
Almeria
15:
Numància i Osca
13:
Còrdova i Saragossa
12:
Albacete
11:
Nàstic, Lugo, Girona i Tenerife
10:
Alavés, Oviedo, Elx, Valladolid i Ponferradina
9:
Mirandés i Llagostera
8:
Leganés
7:
Osasuna
6:
Athletic B
4:
Alcorcón i Mallorca
GOLS MARCATS A FORA
18 gols:
Mirandés
15:
Oviedo i Numància
13:
Tenerife
12:
Osasuna i Alcorcón
11:
Alavés, Leganés, Còrdova, Nàstic i Elx
10:
Valladolid, Mallorca i Osca
9:
Lugo, Girona i Albacete
8:
Saragossa
7:
Almeria
6:
Ponferradina
5:
Llagostera
4:
Athletic B
12
punts
ha deixat escapar l'Alavés dels 36 que s'han posat en joc al seu estadi, Mendizorrotza.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui