diumenge, 7 de febrer del 2016

José bordalás entrenador del alavés:“Es un partido para tener paciencia”. Article de @NoticiasdeAlava

José bordalás entrenador del alavés

“Es un partido para tener paciencia”

El técnico augura un partido muy cerrado y aboga por no bajar la guardia
Domingo, 7 de Febrero de 2016 - Actualizado a las 06:18h

Vitoria - Huye José Bordalás de las etiquetas que sitúan al Deportivo Alavés como favorito a lo máximo. Lleva repitiendo toda la temporada lo mismo. “Todavía no hemos conseguido nada. Solo hay seis puntos de diferencia con el séptimo. Estamos en buena dinámica, pero esto es una carrera de fondo. Yo solo creo en el trabajo, en la humildad y en tener los pies en el suelo. Si pierdes eso, viene cualquiera, te pega un golpe, te tumba y se te queda cara de tonto”, zanjó.
Y es que dentro del vestuario alavesista no existe la clasificación. Tampoco la diferencia de puntos entre el cuadro vitoriano y el Llagostera. El nombre del rival es lo de menos, ya que este Glorioso sabe que si baja mínimamente su nivel ganar se le pone muy cuesta arriba.
“Venimos hablando durante toda la semana del peligro del Llagostera. Es el partido más difícil porque es un equipo con mucha necesidad. La pasada temporada, este equipo se fue último al descanso navideño y acabó casi en play off. Eso es la Segunda División. Le tenemos el máximo respeto. Se han reforzado bien y muchos fichajes van a participar. Jugadores como Natalio y Fofo vienen de tener minutos con sus equipos y han hecho cosas importantes. Va a ser un partido complicado. Son un equipo muy ordenado, que va a esperar y tratar de salir rápido a la contra y aprovechar las acciones a balón parado. Tienen tres muy buenos lanzadores, como Ríos, Pitu y Emilio Sánchez y gente que va muy bien de cabeza. Hay que tener paciencia y no querer ganar el partido en los primeros minutos”, aseguró.
Por último, Bordalás dio su propia visión de la preparación física de los equipos, dejando claro que, a su juicio, un equipo está capacitado para mantener un nivel muy elevado a lo largo de todo el curso. “Las pretemporadas se planifican para que el jugador esté bien durante todo el campeonato. Yo recuerdo cuando jugaba a algún entrenador que decía que íbamos a estar bien en diciembre y luego llegaba diciembre y estabas en descenso y habían echado al entrenador. Hay que estar bien todo el año y eso es lo que exigimos. Hoy en día, con el trabajo que se hace, los controles que tenemos y la profesionalidad de los jugadores para cuidarse, el nivel físico es muy parejo, aunque puedes tener momentos de más o menos frescura”. - DNA
Llegir mes / Leer mas...

"Una reacció que ja no pot esperar més". Article de @diaridegirona

Una reacció que ja no pot esperar més

El Llagostera busca la primera victòria a fora al camp de l'Alabès, líder en solitari de la categoria

07.02.2016 | 07:32 A la tretzena anirà la vençuda? El Llagostera té aquesta tarda (17.00 hores) uns quants reptes a superar. Un d'ells és el de posar el punt i final a vuit jornades sense guanyar (2 punts dels darrers 24). Un altre és aquell que s'ha convertit en poc més que una missió impossible: vèncer per primera vegada a domicili, on només hi ha sumat un punt (a Montilivi i el 27 de setembre passat) dels 12 desplaçaments que acumula fins ara. Si a tot plegat hi afegim que avui els llagosterencs visiten la llar del líder, l'Alabès, la dificultat creix un xic més. "No descartem donar la sorpresa", es defensa tanmateix Oriol Alsina, que torna a fer front a un grapat de baixes en una cita en la que els blaugrana necessiten, d'una vegada per totes, iniciar el camí cap a la reacció.
Això sí, no serà gens fàcil. La diferència entre tots dos equips és de 25 punts, però els gironins hi tenen molt més a guanyar que no pas a perdre. Com a mínim, així ho veu el mateix Alsina: "La dificultat és extrema, però per què no hi podem guanyar? Algun dia ha de canviar la dinàmica a fora i fer-ho a Mendizorrotza seria perfecte", reflexiona. Malgrat el hàndicap de les baixes, un llast que els gironins arrosseguen des de principis de temporada, Alsina assegura que "els jugadors que viatgin s'hi deixaran la vida i no donem res per perdut". Per a l'entrenador, la distància respecte a la salvació (7 punts) és considerable però amb pràcticament tota una segona volta per davant la intenció és la de no llençar la tovallola a les primeres de canvi. "En aquests moments veiem una paret molt alta, però, de més altes n'hem escalat i ara mateix la mentalitat és la de no descartar un punt o els tres a Vitòria".
El tècnic d'Arenys de Mar defineix l'equip de Pepe Bordalás com un conjunt "molt difícil i competitiu que treu molt profit del joc d'estratègia; amb pocs tocs es planten a dalt i a més ara estan tocats per una vareta que fa que tot els surti bé". El precedent del 3 a 0 de la primera volta és un indicatiu que el fa ser optimista. Alsina repassa la victòria que va aconseguir el seu equip a Palamós en la tercera jornada de Lliga i, tot i reconèixer que els vitorians van veure's perjudicats per les expulsions de dos dels seus jugadors, "aquella victòria ens ha de servir de confiança i motivació per repetir-ho. Tot i això som conscients que haurem de donar més del 100% per donar la sorpresa". Instal·lats en la penúltima posició, també admet que "no ens agrada veure'ns allà sota, però, nosaltres som un equip que el dilluns s'aixeca, esborra tot el passat i torna amb una mentalitat nova".
El debut de Foto, a l'aire
Amb el capítol de baixes cada setmana incrementant-se, Oriol Alsina torna a tenir una llista d'absències més que àmplia. Amb Escassi sancionat amb dos partits per la vermella que va veure contra el Lugo, el Llagostera tampoc disposa dels lesionats Jordi López, Edu Oriol, Álex Cruz, Chus Herrero, Chumbi ni José Carlos. De la seva banda, la darrera incorporació, l'ex del Mallorca Fofo, tot just encara la recta final d'una gastroenteritis i, encara que ha viatjat, no està clar que tingui minuts. "Tenim esperances perquè jugui però està mermat", valora Alsina. La principal novetat en l'expedició gironina, a banda d'Imaz, és la convocatòria del defensa Ruymán Hernández, inèdit aquest curs per la greu lesió al genoll que va patir la temporada passada.
L'Alabès, amb tots disponibles
La situació és totalment oposada al bàndol basc. No només perquè l'Alabès és líder, sinó també perquè el seu tècnic, José Bordalás, pot comptar amb tota la plantilla disponible, per la qual cosa haurà d'escollir els jugadors que formaran part de la convocatòria. Kiko Femenía ha treballat amb normalitat i no s'ha ressentit del turmell, pel que té molts números d'estar a la llista i de sortir a l'onze. Fins i tot els tres reforços d'hivern estan a disposició.
Llegir mes / Leer mas...

"Ruymán i Fofo s'estrenen en una convocatòria". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Ruymán i Fofo s'estrenen en una convocatòria

Després de fer el darrer entrenament previ al partit durant el matí d'ahir, a les instal·lacions del municipal Josep Pla i Arbonés, l'expedició del Llagostera va viatjar cap a Vitòria amb autocar. Oriol Alsina va fer viatjar divuit dels vint futbolistes que té disponibles per disputar algun minut de joc. Ruymán va ser la gran novetat en la llista, ja que el canari retorna a l'equip després d'una llarga lesió. El porter descartat va ser Ratti, en benefici de Moragón. Les baixes per lesió són Jordi López, Alex Cruz, Chus Herrero, Jose Carlos, Ríos i Edu Oriol, mentre que per sanció Alberto Escassi també queda fora. L'estrena de Fofo en la llista va ser l'altra novetat, a més de la tornada d'Imaz una vegada complert el partit de suspensió per sanció. Tornarà a esperar l'oportunitat de debutar amb la samarreta blaugrana Nando Quesada, que ha estat convocat en els últims tres enfrontaments.
Llegir mes / Leer mas...

"Que no sigui una il·lusió". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Que no sigui una il·lusió

El Llagostera visita el camp del líder sense complexos tot i la precària situació que travessa, a set punts de la salvació

El conjunt llagosterenc haurà de fer un partit molt complet per tenir possibilitats d'obtenir algun punt

.
1 2
El Llagostera visita aquesta tarda el camp del líder, l'Alavés (a les 17 h). El conjunt llagosterenc necessita imperiosament els tres punts per treure el cap del fons de la taula, augmentar el seu nivell de confiança i veure amb uns altres ulls el camí que queda fins a l'obtenció d'un objectiu, ara per ara, complicadíssim: la permanència, una temporada més, en el futbol professional. L'equip dirigit per Oriol Alsina no renuncia a donar la sorpresa a Mendizorrotza, un dels estadis mítics del futbol estatal, davant una afició fidel, sigui quina sigui la categoria del seu equip. Sòlids, regulars, físics i ben plantats damunt del terreny de joc, l'Alavés de Pepe Bordalás s'ha consolidat en la part alta de la taula des de l'inici del curs: “És una de les moltes finals que ens queden fins a la conclusió de la temporada, però no és l'últim tren. L'Alavés és el màxim favorit a quedar primer, un equip molt sòlid com a local i el més competitiu de la categoria, els seus futbolistes saben a què juguen”, analitza Oriol Alsina, que només té paraules d'elogi per al rival: “Defensivament són dels millors de la categoria i rendibilitzen els gols que fan, ja que tenen moltes variants en atac. A més, estan tocats per una vareta màgica gràcies a la dinàmica positiva que tenen.”
El Llagostera passa una situació crítica en la taula i es troba a set punts de la salvació, marcada actualment per l'Osca (25 punts). Tot i això, el tècnic llagosterenc no descarta donar la sorpresa al camp del líder, encara que faci setmanes que insisteix que la tendència ha de canviar en breu: “Hem d'anar a tots els camps, sigui el del primer classificat o el de l'últim. Per nosaltres tots són igual de complicats, però també sabem que en tots tenim alguna possibilitat. Seria un dia perfecte per puntuar o canviar la tendència a fora”, diu Alsina, que insisteix a trobar com més aviat millor un punt d'inflexió: “Guanyar ens carregaria de moral i confiança. Aconseguiríem el triomf al camp del líder, el primer a fora, i ens permetria pensar que podem guanyar qualsevol rival.”
El Llagostera sap que haurà de mostrar la seva millor versió defensiva, a més d'efectivitat ofensiva, si vol tenir alguna possibilitat: “Anem amb la mentalitat que haurem de patir i lluitar molt. Cada vegada els jugadors tenen el concepte de treball dur més assimilat. Esperem canviar la dinàmica més aviat que tard. El curs passat ja vam canviar el xip i enguany l'hem de canviar ja”, sentencia el tècnic del Llagostera, Alsina.

ELS PROTAGONISTES

Serà un partit molt difícil i tot l'equip n'és conscient. És un rival que arriba amb molta necessitat i segur que es notarà en la intensitat
Guanyar ens carregaria de moral. Aconseguiríem el primer triomf a fora i ens permetria pensar que podem guanyar qualsevol rival
Defensivament són dels millors i rendibilitzen els gols que fan, ja que tenen moltes variants en atac. A més, estan en dinàmica positiva
El fet de tenir a tots els efectius em permet escollir entre molts jugadors en bona forma
José Bordalás
entrenador de l'alavés
Anem amb la mentalitat que haurem de patir i lluitar molt. Hem de canviar el xip ja
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
En la segona divisió es produeixen reaccions d'equips que semblaven morts, per tant, la consigna és sortir a jugar amb respecte

BON LOCAL

L'Alavés és el tercer millor a casa, amb 24 punts, sis més dels que té en total el Llagostera

EL MALEFICI

Després de dotze duels a domicili i només un punt sumat, els gironins volen sorprendre
S'han reforçat bé amb homes com Natalio, Fofo i Tébar. Són jugadors que segur que els faran créixer i que caldrà vigilar molt
És una de les moltes finals que ens queden fins a la conclusió de la temporada, però no és l'últim tren. L'Alavés és el màxim favorit a quedar primer
Llegir mes / Leer mas...