divendres, 2 d’octubre del 2015

PARTITS CAP DE SETMANA


Llegir mes / Leer mas...

La col·locació de la nova gespa dóna el tret de sortida

Article del Diari de Girona / per Ramon Ribas

Un dia després del que estava previst, l'empresa Royalverd inicia la instal·lació de l'herba al Palamós-Costa Brava

02.10.2015 | 07:31
Els primers panots de gespa es van començar a instal·lar a la part central del terreny de joc.
Els primers panots de gespa es van començar a instal·lar a la part central del terreny de joc.
Més val tard que no pas mai. Amb aquesta premissa, la directiva, plantilla i aficionats del Llagostera s'han agafat amb calma els contratemps que han hagut de patir aquesta setmana amb la col·locació de la nova gespa a l'estadi Palamós-Costa Brava. Les ?obres han d'estar llestes per aquest cap de setmana, però la intensa pluja que va caure el dimecres a bona part de Catalunya van paralitzar qualsevol moviment. Amb un dia de retard, els operaris de l'empresa Royalverd van donar ahir el tret de sortida de la instal·lació dels nous panells d'herba, un procediment que hauria d'estar enllestit demà mateix.
Amb els panots de gespa apilonats a les parets de l'estadi des del dimecres, quan van ser transportat per 24 camions tràiler, es va llevar ahir Palamós a l'expectativa de la meteorologia. Finalment hi va haver treva i no va ploure en tot el dia. Suficient perquè comencés la col·locació de la nova gespa. Es va iniciar per la part central del terreny de joc i s'anirà continuant fins als laterals. Com que l'obra va amb retard, els operaris de Royalverd (entre ells Gorka Garagarza, exjugador del Palamós, Figueres i Girona) han treballat durant aquesta nit. I no només això; també ho faran durant tot el dia d'avui i aquesta propera nit. La intenció és tenir-ho enllestit demà perquè l'herba s'agafi bé i estigui en condicions per a la disputa del Llagostera-Elx que s'ha de jugar aquest diumenge.
Entrenament a Palafrugell
De la seva banda, l'equip es va entrenar ahir a les instal·lacions de Palafrugell per preparar el partit contra l'Elx. Una cita en la qual el tècnic Oriol Alsina seguirà sense poder comptar amb els lesionats René Román, Emilio Sánchez i Chumbi. Mentre que al porter li queda un mes llarg per reaparèixer i el retorn del segon tampoc és proper, el que millor ho té és l'atacant murcià. Chumbi pateix una distensió al lligament del seu genoll i si bé encara no s'entrena amb l'equip, està a poc de poder-ho fer. Li queda una setmana, o com a molt dues, per poder fer net.
Llegir mes / Leer mas...

Un fix allà on faci falta

Article de l'Esportiu / per E. Ciurana

Polivalent. Alberto Escassi, l'únic jugador de l'equip que ho ha jugat tot, va actuar al doble pivot per primera vegada aquest curs. El malagueny afirma que se sent gust tant de central com al mig del camp

Alberto Escassi, durant un entrenament amb el Llagostera Foto: C.B.
1
Escassi és una de les sorpreses agradables del Llagostera 2015/16. El malagueny, arribat aquest estiu al club de la Costa Brava, és l'únic jugador que ho ha jugat tot fins ara en la lliga (540 minuts repartits en sis partits), el que demostra el pes que té a l'equip. A més, Escassi ha confirmat que té una polivalència molt interessant, tal com ja va apuntar Oriol Alsina el dia de la seva presentació, en la qual va explicar que el jugador tant podia actuar al mig del camp com a la posició de central. En els primers cinc partits de lliga, Escassi va jugar a l'eix de la defensa i va oferir un bon nivell, el mateix que va demostrar el diumenge passat actuant al doble pivot al costat de Pitu.
Després d'haver tastat les dues posicions en aquest inici de temporada, Escassi afirma que se sent a gust tant a l'eix defensiu com a la sala de màquines. “Al llarg de la meva carrera he jugat més al mig del camp que no pas de central, però em trobo còmode en totes dues posicions, les conec a la perfecció. L'altre dia contra el Girona també vaig estar molt a gust al mig, ens vam comunicar molt amb en Pitu i la cosa va funcionar”, explica el malagueny, molt satisfet amb la confiança que li està donant Alsina: “Li agraeixo molt i estic molt content amb com m'estan anant les coses en l'aspecte personal, tot i que jo sempre intento mirar per l'equip, perquè si en l'aspecte col·lectiu les coses funcionen, després també repercuteix a un mateix. En canvi, si fas un gran any i l'equip no va bé, no serveix de res.”
Pel que fa al pròxim partit contra l'Elx, Escassi té clar que serà un duel de màxima exigència: “El punt contra el Girona ens va donar confiança i hem de continuar amb la mateixa intensitat. Ara ens ve l'Elx, un equip que estarà lluitant per l'ascens directe, i volem guanyar per sortir del descens, per fer-nos forts a casa i per donar una alegria a l'afició.”

EL PROTAGONISTA

Em trobo còmode en les dues posicions, les conec a la perfecció. L'altre dia contra el Girona vaig estar molt a gust al mig amb en Pitu

INTOCABLE

El punt a Montilivi ens va donar confiança, i ara hem de continuar amb la mateixa intensitat
Alberto Escassi
jugador del llagostera
540
minuts
ha jugat Escassi en la lliga; és a dir, tot. El segueix David Querol, amb 509 minuts jugats

La llibertat de moviments d'Imaz, un encert

Un dels jugadors més destacats del Llagostera en l'últim partit a Montilivi (2-2) va ser Jesús Imaz. El lleidatà va jugar el seu segon partit consecutiu com a titular i no va defraudar: va marcar el gol de l'empat a un i va oferir una bona actuació en línies generals. Imaz, normalment habituat a jugar enganxat a la banda, el diumenge es va moure amb una llibertat absoluta a la zona d'atac llagosterenca, entrant amb freqüència des de la segona línia i sent un dels principals perills del seu equip. El mateix jugador destaca aquesta constant mobilitat com una de les claus de la seva bona actuació a Montilivi. “M'agrada molt que el ‘mister' em doni llibertat i que em pugui moure per tots els llocs d'atac, crec que jugant d'aquesta manera puc donar un gran rendiment. Els davanters vivim del gol, i em fa molt content, i ara vull continuar dins de l'onze titular per seguir ajudant l'equip”, explica Imaz, esperançat amb el futur més immediat del Llagostera: “L'equip va fer un pas endavant a Girona, llàstima que no vam obtenir la victòria, i ara hem d'intentar guanyar l'Elx per així fer bo el punt de diumenge. Sabem que l'Elx serà un rival molt complicat, però intentarem imposar les nostres armes.”
Darrera actualització ( Divendres, 2 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

La gespa, contra rellotge

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Enfeinats. Després de l'episodi de pluja que va endarrerir els treballs, ahir es va començar a col·locar la nova superfície a l'estadi Palamós-Costa Brava

Tres moments de la jornada d'ahir en què es va acabar d'adequar el terreny i es va començar a posar la nova gespa Foto: J.SABATER.
1
El canvi de gespa de l'estadi Palamós-Costa Brava ha arribat a la fase decisiva. La col·locació de la nova gespa havia de començar dimecres, però les fortes pluges que van caure a tota la zona de l'Empordà van fer impossible començar els treballs. De fet, la incògnita a mitja setmana era si hi hauria prou temps perquè el terreny de joc –va quedar força enfangat– tingués temps d'assecar-se i així començar a posar els pans de gespa.
La pluja va parar de caure ahir a la matinada, i el sol que va fer al matí va ajudar que s'assequés la superfície. Així doncs, els treballs de col·locació del nou terreny de joc van començar ahir a mitja tarda i està previst que, després de treballar sense interrupció, la superfície quedi col·locada demà al matí. L'empresa Royal Verd té clar que caldrà treballar molt i bé per aconseguir que la gespa quedi ben col·locada i no s'aixequi en el partit de diumenge contra l'Elx.
De fet, més enllà del temps que es pugui tardar a col·locar fins a 500 pans de gespa, un altre factor que serà clau serà la logística. Ahir, uns catorze camions havien portat una part de la nova superfície fins a Palamós però durant la jornada d'avui n'han d'arribar fins a deu més. La gespa procedeix d'Àvila, on Royal Verd té un centre de producció.
Actuació a fons
Més enllà de canviar la gespa, s'ha aprofitat aquesta setmana de moviment per fer un seguit d'actuacions que en els últims 26 anys no s'havien fet i que han de millorar l'estat de la superfície. Un cop es va treure la gespa antiga es va remoure la terra per aconseguir així una millor oxigenació del substrat. Amb l'objectiu d'obtenir un millor drenatge de l'aigua, també s'ha tornat a anivellar el terreny de joc, variant la decantació del camp perquè no s'embassi l'aigua i marxi més ràpid. De la mateixa manera, es van retirar moltes irregularitats que hi havia en el terreny i que el perjudicaven.

Especialistes en reformes

El club llagosterenc s'ha convertit en tot un expert a adequar el seu terreny de joc. L'última actuació que està servint per canviar la gespa de l'estadi de Palamós es farà en un temps rècord i no implicarà cap contratemps per a la plantilla blaugrana –sí per al Palamós, que ha hagut de jugar tres partits seguits a fora–, al contrari del que va passar quan es va millorar el municipal de Llagostera entre el 2007 i el 2008. A regional preferent (curs 2007/08) l'equip va començar competint en el seu terreny de joc, que encara era de sorra. El club va decidir marxar a jugar a Santa Cristina d'Aro perquè el seu camp ja no era apte, amb la promesa que en poc temps es col·locaria la gespa artificial a Llagostera. L'obra, que també va incloure la millora de les graderies i l'entorn, no es va poder acabar fins l'octubre del 2008, amb l'equip ja a primera catalana. El primer duel amb la nova gespa artificial va ser l'11 d'octubre del 2008 contra el Poble-sec, i el resultat va ser una victòria per 1-0.
Darrera actualització ( Divendres, 2 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...