divendres, 30 d’octubre del 2015

Cataluña, territorio 'hostil' para la Deportiva




Partido entre Llagostera y Ponferradina de la temporada pasada. | DIARIO SPORT Ampliar imagen Partido entre Llagostera y Ponferradina de la temporada pasada. | DIARIO SPORT
Alejandro Cardenal | 30/10/2015 A A

Cataluña, territorio 'hostil' para la Deportiva
Fútbol / Segunda División El conjunto berciano perdió en sus cuatro desplazamientos del pasado curso / El Nástic ha sido el único que ha puntuado en El Toralín
La Deportiva visita mañana Palamós con la intención de sumar su primera victoria de la temporada a domicilio. Lo hará en territorio ‘hostil’. El conjunto berciano no guarda buenos recuerdos de sus partidos en Cataluña, donde la temporada pasada cosechó cuatro derrotas en otros tantos partidos y comenzó a labrarse su leyenda negra lejos del Toralín.

A pesar de que los de Manolo Díaz inauguraron su andadura a domicilio con una derrota en El Molinón (2-1), la buena imagen ante los asturianos y la victoria en Los Pajaritos (1-3) dos semanas después hicieron que las expectativas se dispararan.

Las buenas sensaciones, al menos fuera de casa, desaparecieron en Sabadell y Girona, dos desplazamientos consecutivos que se saldaron con derrota y dieron comienzo a la dinámica negativa fuera de casa.

Ante los arlequinados, Yuri caía en las provocaciones de los zagueros y era expulsado por agredir a un rival al comienzo del choque, poniendo cuesta arriba un partido que se llevaron los locales por la mínima (1-0). En Montilivi, los blanquiazules veían como los gerundenses eran capaces de ganar con comodidad (3-0) a pesar de jugar durante más de media hora en inferioridad numérica.

Dos meses después, la Deportiva visitaba al Llagostera en una situación muy similar a la actual, también en puestos de descenso y después de una derrota. ¿El resultado? Un 3-1 que sacaba a los blanquiazules del ‘playoff’ por primera vez.

En El Toralín también cuesta


Tampoco se le dan especialmente bien los equipos catalanes a la Deportiva en El Toralín. Ante el Llagostera se escaparon buena parte de las opciones de ‘playoff’ la temporada pasada y este año el Nástic ha sido el único capaz de puntuar en el estadio de la capital berciana, provocando además los pitos de un sector del público.

En la primera vuelta, el Barcelona B fue capaz de llevarse un punto de la capital berciana en un partido de ida y vuelta que se saldó con empate a cuatro a pesar de que los blanquiazules, tras remontar dos tantos, tuvieron varias ocasiones para llevarse la victoria.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera s´aferra al rendiment com a local per reaccionar

Article de @diaridegirona

Tarragó confia que la campanya «La Festa de la Costa Brava» faci que l'afició respongui i ajudi l'equip a passar pàgina de la desfeta a Alcorcón

30.10.2015 | 07:12
Imaz celebra un dels gols a l´Elx de fa quinze dies a Palamós.
Imaz celebra un dels gols a l´Elx de fa quinze dies a Palamós.
El Llagostera treballa en dues vesssants ben definides pel partit de demà contra el Ponferradina (18.00). Esportivament, Oriol Alsina perfila els canvis que farà a l'onze titular després de la patacada soferta a Alcorcón (6-1). Uns quants n'hi podria haver tot i que menys dels que ens principi es podria suposar. En l'àmbit social, mentrestant, el club posarà en marxa la campanya La Festa de la Costa Brava per mirar que el Nou Estadi Palamós-Costa Brava presenti més bones entrades. «Sentir-se amb el suport de la gent a casa és important perquè els jugadors ho noten moltíssim». Aquest és el pensament i alhora el missatge que fa la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, de cara al partit de demà dels blaugrana a casa.
Tarragó creu fermament que l'ajuda del jugador número 12 resulta clau i demà la seva presència ha d'ajudar a netejar la imatge i fer ?oblidar el 6 a 1 d'Alcorcón. L'afluència d'espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava en els cinc partits de Lliga que l'equip d'Oriol Alsina no ha respost a les expectatives de la directiva blaugrana i d'aquí el fet d'engegar aquesta campanya. A més a més, el tret de sortida a aquesta iniciativa no pot arribar en un millor moment perquè després de la desfeta al Santo Domingo, el suport i l'alè de l'aficionat llagosterenc pot resultar clau per recuperar sensacions.
Com a casa, enlloc
El Llagostera torna demà a un escenari on es troba més còmode que no pas a domicili, on els d'Alsina i Álvarez continuen sense conèixer el significat de la paraula victòria després de cinc sortides. A casa, en canvi, els gironins hi han obtingut resultats positius, convincents i amplis com ho demostren les dues darreres actuacions a Palamós: el 4-1 davant l'Elx i el 3- contra el Valladolid.
Per tot plegat, per la solidesa, seguretat i majors prestacions que ofereixen casa més el suport del públic que esperen rebre a partir d'ara i fins a final de temporada amb la campanya La Festa de la Costa Brava, el Llagostera espera que el suport dels aficionats de la demarcació es deixi notar en el transcendental partit de demà davant la Ponferradina (18 h). Tarragó explica el funcionament d'aquesta iniciativa. «Volem que tots els clubs de la Costa Brava hi participin. A banda dels directius i socis, també obrim les portes als jugadors del planter, als pares... perquè així coneixaran una mica més bé el Llagostera».
Des de l'aterratge la temporada passada al bell mig de la Costa Brava, l'objectiu del Llagostera és obrir les portes als pobles i clubs de la zona perquè com diu Tarragó «es facin seu el club». Tot plegat per ajudar que l'estadi palamosí presenti una bona entrada quan els blaugrana juguin a casa. «Ens agradaria que l'ambient de futbol fos màxim perquè el futbolista ho nota i l'ajuda». Tarragó afegeix que «se sol dir i és veritat que l'aficionat i soci és el jugador 12 i nosaltres treballarem per aconseguir-ho». El club que estrena aquesta campanya és el Palamós CF, per tant, tots els directius, socis i jugadors del futbol base del degà que ho desitgin podran veure de franc el partit de demà davant el Ponferradina. Per Tarragó, «a casa fem afició i la gent que ve repeteix perquè s'ho passa bé».
La nova llar llagosterenca ha quedat com nova després de l'arribada del club:?seients a totes les grades, torns i la gespa. «De mica en mica i entre tots mirarem d'anar reformant l'estadi perquè amb el Palamós i l'Ajuntament les relacions i les facilitats són extraordinàries».
Llegir mes / Leer mas...

Davant de l'efecte mirall

Article de @lesportiucat

Dues cares. Igual que el Llagostera, el rendiment de la Ponferradina a fora de casa no ha tingut res a veure amb el que té quan juga de local. A domicili hi suma 1 punt de 15 possibles

Una acció del duel entre el Llagostera i la Ponferradina que es va disputar en l'estadi Palamós-Costa Brava el curs passat Foto: M.L.
1
El Llagostera i la Ponferradina tenen en comú que formen part del selecte grup de la 2a divisió A amb l'economia sanejada. El conjunt d'El Bierzo disputa aquest curs la seva quarta temporada consecutiva en la categoria de plata, i ja es pot considerar un club del tot consolidat en el món professional. Més enllà de coincidir en el fet de ser clubs petits però que fan la feina ben feta, enguany també tenen una trajectòria força similar en la lliga. I és que la Ponferradina ha exagerat el costum que també ha tingut el Llagostera en aquesta arrencada de mostrar-se fort davant de la seva afició però incapaç de guanyar a domicili.
Els futbolistes de Manolo Díaz han sumat un magnífic registre de punts a El Toralín –13 de 15– que els han situat a la zona tranquil·la de la classificació. Ara bé, per pensar en l'objectiu que han tingut a tocar en les últimes temporades, jugar la fase d'ascens, els blanc-i-blaus han de millorar a fora, on només han sumat un punt de 15 possibles.
Així doncs, demà, a Palamós el Llagostera haurà de lluitar per mantenir les bones sensacions quan juga a casa –els d'Alsina han sumat 9 dels 10 punts que tenen al seu terreny de joc– contra un rival que no es troba gens còmode lluny del seu estadi. Això sí, la Ponferradina segur que no posarà les coses gens fàcils, ja que, com havia aconseguit el Llagostera fins a la desfeta a Alcorcón, a domicili sempre ha competit a un alt nivell.
En els cinc desplaçaments que ha hagut d'afrontar fins ara el conjunt de Ponferrada –Mallorca, Alcorcón, Còrdova, Numància i Osca– en quatre hi ha perdut per la mínima, i en el cinquè, fa quinze dies a terres aragoneses, va aconseguir un empat.
Una pedra en el camí
El curs passat, el Llagostera va rebre la Ponferradina en ple mes de desembre, però en una situació similar a l'actual. Els de la Costa Brava havien d'aixecar el vol des de la part baixa, i ho van fer amb una victòria incontestable per 3-1. En el tram final de lliga, els llagosterencs també van ser capaços de guanyar a El Toralín per la mínima (0-1). El resultat encallava el conjunt d'El Bierzo en el seu objectiu d'entrar en la fase d'ascens i, en canvi, enganxava el Llagostera en aquesta lluita.
La Ponferradina ha quedat a les portes de la fase d'ascens en les temporades 2012/13 –va sumar els mateixos punts que el sisè, Las Palmas– i en la 2014/15, quan un empat en la última jornada els va deixar sense premi.

FORTS EN DEFENSA

9
gols
només ha rebut la Ponferradina. És l'equip menys golejat de la lliga. A fora ha encaixat 5 gols.

L'ESCENARI

El Llagostera, fort a casa, intentarà que el rival continuï sense guanyar a fora

LA CARA I LA CREU

13
punts
ha sumat el proper rival del Llagostera en els partits de casa i només un en els duels a fora.

Roberto Santamaría: “Saben molt bé a què juguen”

El que va ser porter del Girona en les temporades 2010/11 i 2011/12 va parlar ahir sobre el proper rival de la Ponferradina, un Llagostera del qual va destacar per sobre de tot que té les idees molt clares: “Saben molt bé a què juguen, i els equips que tenen clar què volen al terreny de joc tenen molt de guanyat. El Llagostera n'és un. El que fan, ho fan molt bé”, va remarcar el porter dels d'El Bierzo. I és que Santamaria ja es va enfrontar el curs passat amb el Llagostera i va poder comprovar quines són les armes dels de la Costa Brava: la solidesa defensiva i l'encert en les poques arribades de què disposen. Demà, molt probablement, s'estrenarà en un escenari que ja comença a ser temut per la resta de rivals de la categoria: “No parlaria d'emboscada perquè en el futbol professional és complicat que se'n produeixin, però sí que anem a un camp poc habitual en la 2a A. És petit i allà hi han caigut de manera clara equips com l'Elx i el Valladolid”, va avisar el navarrès, que aquest curs ha tornat a la Ponferradina, on ja va fer dues bones temporades en els cursos 2012/13 i 2013/14. Santamaría espera que l'equip continuï amb el seu creixement a domicili: “És una prova de maduresa per a nosaltres.”
Darrera actualització ( Divendres, 30 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Estem en línia ascendent”

Article de @lesportiucat
 
ANDRÉS JOSÉ RODRÍGUEZ, ‘ANDY'  MIGCAMPISTA DE LA PONFERRADINA

“Ens estem acostant al que volem, tenim més confiança, que és el que ens faltava. Ara volem fer un pas endavant a domicili, que és la nostra assignatura pendent”

“És un equip competitiu i molt fort al seu camp”

Andy, celebrant un gol amb la Ponferradina Foto: BIERZODEPORTES.COM.
1
El curs passat ens van guanyar per 3-1 al seu camp. Voldran repetir el mateix guió de partit, però l'hem preparat bé
El canvi més gran respecte a quan m'hi enfrontava a 2a B és el terreny de joc, perquè continuen sent un gran equip
José Andrés Rodríguez Gaitán (Almuñécar, Granada, 30/1/1990), més conegut com a Andy, juga al Ponferradina per segona temporada i és un fix en l'equip que dirigeix Manolo Díaz. El migcampista andalús ja fa quatre cursos seguits que s'enfronta al Llagostera, els dos primers a 2a B, quan militava en el Llevant B, i els dos últims a la categoria de plata. Sigui on sigui, Andy destaca la competitivitat i la gran dificultat que suposa enfrontar-se al conjunt blaugrana.
Després de les primeres deu jornades de lliga, són desens amb catorze punts, a dos del ‘play-off' i a quatre del descens, a més de continuar vius en la copa. Quin és el balanç?
En línies generals, estem contents, ja que en aquestes últimes setmanes ens estem acostant al que volem com a equip i estem en una línia ascendent.
Fa tres partits que no perden i acaben de guanyar l'Oviedo per un contundent 4-2. Què ha canviat respecte a l'inici?
Que ara tenim més confiança, que era el que ens faltava. Les victòries et donen confiança i il·lusió per seguir treballant, i ara esperem continuar en aquesta dinàmica.
Són el tercer equip menys golejat de la categoria, amb nou gols en contra. És una de les claus del Ponferradina?
A casa ens estem fent forts, hi encaixem pocs gols, i a fora hem perdut per la mínima, així que vol dir que s'estan fent bé les coses al darrere.
Com bé diu, a casa s'estan mostrant intractables (13 punts de 15 possibles), tot al contrari que a domicili, en què han sumat un sol punt en cinc partits i només han marcat un gol. Són dos pols totalment oposats...
Sí, millorar els resultats a fora és la nostra assignatura pendent i esperem fer un pas endavant i solucionar-ho aquest mateix cap de setmana.
Al seu pròxim rival, el Llagostera, li passa exactament el mateix. Només ha sumat un punt a fora però en canvi a casa ha estat capaç de guanyar equips tan potents com són l'Alavés, l'Elx i el Valladolid. Hauran d'anar amb compte a Palamós.
I tant, sabem que en aquesta lliga de segona A és molt complicat jugar a domicili, perquè els equips es fan forts al seu estadi, però per poder estar a la part alta de la taula, o fins i tot a la zona tranquil·la, necessites puntuar també a fora.
Què n'esperen, del partit?
Ja sabem com és el Llagostera, un equip molt competitiu que al seu camp és difícil de superar. Té bons jugadors i segur que serà molt complicat.
El curs passat, en el seu primer any a la Ponfe, ja van tastar com les gasta l'equip de la Costa Brava, ja que van perdre els dos partits (3-1 i 0-1).
Sí, sabem com juguen i com ens van guanyar la temporada passada al seu camp. Segurament ara volen repetir el mateix guió de partit, però per això l'hem preparat bé i tenim moltes ganes de jugar-lo.
Abans d'arribar a la categoria de plata, al Llagostera ja s'hi havia enfrontat en dos anys a 2a B, quan jugava al Llevant B (2012/13 i 2013/14). Han canviat molt les coses?
Recordo perfectament aquesta època, el Llagostera ja era un equip fort, fins que va pujar. Ara potser el que més ha canviat és el terreny de joc, perquè al final continua sent un gran equip que segueix fent les coses bé.
En la primera d'aquelles dues temporades a 2a B, tenien un equipàs en el filial granota (Iván López, Alfredo Ortuño, Roger Martí, Morales...), amb bastants jugadors que ara estan jugant a primera o 2a A.
Sí, el primer curs ens vam ajuntar una bona fornada de jugadors. Vam fer un gran any.
En l'aspecte personal, és un fix en l'equip, ha jugat de titular en nou dels deu partits de lliga.
Sí, des que vaig arribar aquí estic molt content, independentment de si jugo més o menys minuts. Quan estàs en un club com aquest, estàs bé, tranquil, i això és el més important per a un jugador.
Darrera actualització ( Divendres, 30 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...