divendres, 30 d’octubre del 2015

Davant de l'efecte mirall

Article de @lesportiucat

Dues cares. Igual que el Llagostera, el rendiment de la Ponferradina a fora de casa no ha tingut res a veure amb el que té quan juga de local. A domicili hi suma 1 punt de 15 possibles

Una acció del duel entre el Llagostera i la Ponferradina que es va disputar en l'estadi Palamós-Costa Brava el curs passat Foto: M.L.
1
El Llagostera i la Ponferradina tenen en comú que formen part del selecte grup de la 2a divisió A amb l'economia sanejada. El conjunt d'El Bierzo disputa aquest curs la seva quarta temporada consecutiva en la categoria de plata, i ja es pot considerar un club del tot consolidat en el món professional. Més enllà de coincidir en el fet de ser clubs petits però que fan la feina ben feta, enguany també tenen una trajectòria força similar en la lliga. I és que la Ponferradina ha exagerat el costum que també ha tingut el Llagostera en aquesta arrencada de mostrar-se fort davant de la seva afició però incapaç de guanyar a domicili.
Els futbolistes de Manolo Díaz han sumat un magnífic registre de punts a El Toralín –13 de 15– que els han situat a la zona tranquil·la de la classificació. Ara bé, per pensar en l'objectiu que han tingut a tocar en les últimes temporades, jugar la fase d'ascens, els blanc-i-blaus han de millorar a fora, on només han sumat un punt de 15 possibles.
Així doncs, demà, a Palamós el Llagostera haurà de lluitar per mantenir les bones sensacions quan juga a casa –els d'Alsina han sumat 9 dels 10 punts que tenen al seu terreny de joc– contra un rival que no es troba gens còmode lluny del seu estadi. Això sí, la Ponferradina segur que no posarà les coses gens fàcils, ja que, com havia aconseguit el Llagostera fins a la desfeta a Alcorcón, a domicili sempre ha competit a un alt nivell.
En els cinc desplaçaments que ha hagut d'afrontar fins ara el conjunt de Ponferrada –Mallorca, Alcorcón, Còrdova, Numància i Osca– en quatre hi ha perdut per la mínima, i en el cinquè, fa quinze dies a terres aragoneses, va aconseguir un empat.
Una pedra en el camí
El curs passat, el Llagostera va rebre la Ponferradina en ple mes de desembre, però en una situació similar a l'actual. Els de la Costa Brava havien d'aixecar el vol des de la part baixa, i ho van fer amb una victòria incontestable per 3-1. En el tram final de lliga, els llagosterencs també van ser capaços de guanyar a El Toralín per la mínima (0-1). El resultat encallava el conjunt d'El Bierzo en el seu objectiu d'entrar en la fase d'ascens i, en canvi, enganxava el Llagostera en aquesta lluita.
La Ponferradina ha quedat a les portes de la fase d'ascens en les temporades 2012/13 –va sumar els mateixos punts que el sisè, Las Palmas– i en la 2014/15, quan un empat en la última jornada els va deixar sense premi.

FORTS EN DEFENSA

9
gols
només ha rebut la Ponferradina. És l'equip menys golejat de la lliga. A fora ha encaixat 5 gols.

L'ESCENARI

El Llagostera, fort a casa, intentarà que el rival continuï sense guanyar a fora

LA CARA I LA CREU

13
punts
ha sumat el proper rival del Llagostera en els partits de casa i només un en els duels a fora.

Roberto Santamaría: “Saben molt bé a què juguen”

El que va ser porter del Girona en les temporades 2010/11 i 2011/12 va parlar ahir sobre el proper rival de la Ponferradina, un Llagostera del qual va destacar per sobre de tot que té les idees molt clares: “Saben molt bé a què juguen, i els equips que tenen clar què volen al terreny de joc tenen molt de guanyat. El Llagostera n'és un. El que fan, ho fan molt bé”, va remarcar el porter dels d'El Bierzo. I és que Santamaria ja es va enfrontar el curs passat amb el Llagostera i va poder comprovar quines són les armes dels de la Costa Brava: la solidesa defensiva i l'encert en les poques arribades de què disposen. Demà, molt probablement, s'estrenarà en un escenari que ja comença a ser temut per la resta de rivals de la categoria: “No parlaria d'emboscada perquè en el futbol professional és complicat que se'n produeixin, però sí que anem a un camp poc habitual en la 2a A. És petit i allà hi han caigut de manera clara equips com l'Elx i el Valladolid”, va avisar el navarrès, que aquest curs ha tornat a la Ponferradina, on ja va fer dues bones temporades en els cursos 2012/13 i 2013/14. Santamaría espera que l'equip continuï amb el seu creixement a domicili: “És una prova de maduresa per a nosaltres.”
Darrera actualització ( Divendres, 30 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui