dijous, 14 d’abril del 2016

"De cap de premsa del Llagostera al «Crackòvia» ". Article de @diaridegirona

De cap de premsa del Llagostera al «Crackòvia»

El periodista terrassenc Albert Bermúdez, responsable de comunicació del conjunt gironí la temporada passada, va estrenar-se dilluns com a imitador de Sergi Barjuan al popular programa d'humor de Televisió de?Catalunya

14.04.2016 | 00:00
De cap de premsa del Llagostera al «Crackòvia»
De cap de premsa del Llagostera al «Crackòvia»
«
En Jordi Alba està fora de puesto», «ojalá» o «el Barcelona té que vigilar» són algunes de les expressions que s'han posat de moda des que dilluns s'estrenés al Crackòvia, Sergi Barjuan, exjugador del Barça i ara comentarista dels partits de Lliga de Campions a TV3. L'aparició per primer cop al programa d'humor i sàtira de l'actualitat esportiva de l'exjugador la protagonitza el terrassenc Albert Bermúdez, cap de premsa del Llagostera la temporada passada, que ha sorprès tothom amb una habilitat que només alguns li coneixien. «No és una cosa que vingui d'ara. Els que em coneixen ja saben que tant puc anar seriosament com de broma», explica el periodista terrassenc. De moment,?Bermúdez se centra en el personatge de Sergi Barjuan però no descarta ampliar el seu repertori.
Mentre compagina la seva feina com a professor en una escola de Granollers i se segueix formant amb un Màster de professorat, Bermúdez ha trobat el seu lloc en un dels programes de més èxit de TV3. El seu descobriment va ser fruit d'unes col·laboracions a la ràdio en què feia imitacions i dels videos que va fer arribar al programa. «Em van trucar per fer una prova per imitar algun personatge que fos al programa. Van triar en Sergi Barjuan però la veritat és que en faig un piló», confessa. En aquest sentit al seu compte de twitter (@albertmudez) hi té penjats diversos videos amb imitacions, entre d'altres, de Josep Pedrerol o Eduardo Inda.
Bermúdez no es troba del tot estrany en el món on treballa ara. De fet, com el vallesà, al programa hi ha molts personatges que no els representen actors professionals. «Segurament hi ha un 50% d'actors i la resta som gent que té aquesta faceta d'imitador. Per exemple el que fa en Manolo Lama o en Josep Pedrerol (Raúl Pérez) és enginyer» explica.
Malgrat tancar la seva etapa al departament de premsa del Llagostera, Bermúdez segueix d'aprop l'actualitat del club i sempre que pot s'acosta a Palamós a veure els partits i, de vegades, fer comentaris a la retransmissió de FeM Girona. En aquest sentit, el vallesà explica que des de dilluns ha rebut missatges de jugadors fent broma de la seva imitació. «Amb qui m'he fet més i mantinc força relació és amb en Pitu Comadevall», diu. Malgrat la seva eclosió al Crackòvia i dur la faceta d'imitador a dins des de fa temps, durant la temporada passada no va voler recrear-s'hi gaire a Llagostera. «No vaig treure gaire aquesta vena perquè m'haurien fet imitar algun jugador de l'equip i m'estimava més no fer-ho», revela.
Llegir mes / Leer mas...

Barba:?«Passi el que passi, espero que el Llagostera es quedi a Palamós» . Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Barba:?«Passi el que passi, espero que el Llagostera es quedi a Palamós»

14.04.2016 | 00:00
El regidor, Joan Barba. m.martí
El regidor, Joan Barba. m.martí
El regidor d'esports del consistori palamosí, Joan Barba, un habitual a l'estadi tant si juga el Palamós com si ho fa el Llagostera, confia en les possibilitats de permanència de l'equip d'Oriol Alsina.?«Estic molt convençut que se salvarà, però han de guanyar a fora d'una vegada per totes». Barba s'ha estudiat el calendari i és conscient que cinc dels nou partits que queden el Llagostera «els jugarà a casa». Tot iaixò, davant el pitjor dels escenaris possibles, el del descens dels llagosterencs a Segona B, Barba, assegura que no ha mantingut contactes amb la presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, de cares a una possible marxa dels blaugranes del recinte palamosí. «No n'hem parlat de si el Llagostera seguirà o no a Palamós en el cas d'un possible descens. Ara bé, jo espero i confio que, passi el que passi, es quedin aquí».
El regidor de l'equip de govern d'ERC, argumenta algunes de les possibles raons del perquè els d'Alsina farien bé de quedar-se a Palamós. «Per les obres que han fet aquí, encara que juguéssin a Segona B. Almenys el primer any, em sembla que es quedarien aquí per intentar novament l'ascens». Per últim, Barba té clar que la presència del Llagostera és profitosa per Palamós a tots els entits. «M'agradaria molt que se salvés el Llagostera per tots els beneficis econòmics que aporta al Palamós i al poble», diu.
Fe en el Palamós
El regidor d'esports és de l'opinió que el Palamós tot i la irregular temporada «se salvarà tranquil·lament». Barba que va ser directiu i per un breu període de temps president del degà, considera que el més important és que «depenem de nosaltres mateixos i amb tres punts més estarem tranquils».?El conjut que dirigeix Joan Mármol visita aquest cap de setmana el Sagnier per enfrontar-se al líder, Prat.
Llegir mes / Leer mas...

"l·lusió i exigència en el retorn". Article de @educiu a @lesportiucat

l·lusió i exigència en el retorn

Natalio Lorenzo tornarà per primer cop a Los Pajaritos després de la seva marxa al Llagostera a l'hivern

El davanter, que guarda un gran record del Numància, és optimista i ambiciós de cara al duel de dissabte

Natalio Foto: G.S//HERALDO.
1 2
El Llagostera visitarà dissabte el camp del Numància (18 h) disposat a sumar la primera victòria de la temporada a domicili per així acostar-se una mica més a la zona de permanència, que ara mateix està a cinc punts. Serà un partit vital per al conjunt llagosterenc i molt especial per a un jugador en particular, Natalio Lorenzo, que tornarà per primera vegada a l'estadi de Los Pajaritos després de fitxar pel Llagostera en el mercat d'hivern. El davanter, de 31 anys, va jugar quatre temporades i mitja al Numància, un club del qual el valencià guarda un magnífic record. “Serà un partit molt especial per a mi, perquè a Sòria em vaig sentir molt estimat i vaig passar-hi una de les millors èpoques futbolístiques de la meva carrera. Al Numància vaig trobar l'estabilitat que no havia tingut anteriorment en altres clubs i estic molt orgullós d'haver defensat la seva samarreta, vaig estar-hi molt a gust i serà bonic tornar”, explica Natalio, que en la seva etapa a l'equip numantí va marcar 27 gols en 164 partits de lliga.
En la primera meitat d'aquesta temporada, el davanter va tenir molt poca participació al Numància de Jagoba Arrasate (només 526 minuts en 13 partits, amb 2 gols), la qual cosa va provocar la seva marxa al Llagostera a final de gener: “Jo volia més minuts dels que tenia i vaig veure amb bons ulls sortir per guanyar protagonisme, tot i que va ser tot a última hora”, comenta Natalio, que va firmar fins al juny del 2017 amb el Llagostera. Al conjunt de la Costa Brava l'atacant ha trobat la confiança que havia perdut al Numància, i després de superar un inici dubitatiu (no va veure porteria en les primeres vuit jornades com a blaugrana) Natalio ja acumula tres gols, tots tres marcats en la golejada contra l'Alcorcón (4-0).
Ara el davanter en vol més i es mostra optimista i ambiciós de cara al partit a Los Pajaritos que l'enfrontarà amb el seu exequip, en la que serà una nova final per al Llagostera en la lluita per la salvació. “Vam remuntar l'últim partit quan pitjor ho teníem i això ens ha de donar confiança de cara als pròxims duels. Si marco a Sòria no ho celebraré per respecte, però anirem allà a guanyar, no tenim coixí i ja no podem fallar més en aquesta recta final de temporada, ja només ens queden finals per jugar i hem de començar a guanyar a camp contrari”, diu Natalio, que defineix el Numància de la manera següent: “Sempre és un equip difícil de guanyar, es tracta d'un conjunt rocós i amb gent de qualitat que també es fa molt fort en les jugades a pilota aturada. A casa seva fallen poques vegades, però cada partit és un món i nosaltres anirem allà a fer-la grossa.”

EL PROTAGONISTA

Serà un partit molt especial, perquè a Sòria em vaig sentir molt estimat i vaig passar-hi una de
les meves millors èpoques

EN VOL MÉS

3
gols
ha fet Natalio amb el Llagostera en 11 partits. Els va marcar tots 3 contra l'Alcorcón (4-0).

UNA RELACIÓ LLARGA

4
temporades i mitja

va jugar Natalio amb el Numància. Va marcar 27 gols en 164 partits de lliga.
Vam remuntar l'últim partit quan pitjor ho teníem i això ens ha de donar confiança de cara
als pròxims duels
Natalio Lorenzo
davanter del llagostera
Si marco no ho celebraré per respecte, però anirem allà a guanyar, ja no podem fallar més
en aquesta recta final de temporada
Al Numància vaig trobar l'estabilitat que no havia tingut en altres clubs i estic molt orgullós d'haver defensat la seva samarreta

Juanjo, l'altre ex-Numància, estarà disponible

El Llagostera va tornar ahir a l'activitat amb una doble sessió al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell per continuar preparant el partit contra el Numància. Pel que fa als lesionats, el conjunt llagosterenc podria recuperar diversos jugadors per a l'enfrontament de dissabte, per exemple Juanjo Expósito, que va ser substituït en la primera meitat de l'últim duel contra el Bilbao Athletic després de rebre un fort cop al cap que el va deixar grogui. El davanter, que va jugar durant dues temporades
al Numància (2011/12 i 2012/13), no hauria de tenir problemes per estar disponible per al tècnic, Oriol Alsina. També estan fent passes endavant en la seva recuperació Querol, Emilio i Jordi López, que a poc a poc van deixant enrere les seves respectives molèsties físiques. Per viatjar cap a Sòria el Llagostera només tindrà, previsiblement, tres baixes segures, les dels lesionats Fofo i Quesada i la del sancionat Jordi Masó.
Llegir mes / Leer mas...

"Sanejats i complidors, però a mitja taula". Article de @educiu a @lesportiucat

Sanejats i complidors, però a mitja taula

Numància. Els de Sòria, amb 7, són el segon equip amb més cursos seguits a 2a A, només superat pel Girona (8). Tot i així, els numantins sempre acaben en terra de ningú

Luis Valcarce i Pedraza (Numància), amb Chumbi i Juanjo en el partit de la primera volta (2-1) Foto: J.C/ICONNA.
1
Una de les principals preocupacions dels futbolistes professionals (ja no parlem dels amateurs o dels semiprofessionals) és, malauradament, la de la viabilitat econòmica dels clubs als quals pertanyen. Nòmines endarrerides, descensos administratius a final de temporada per problemes financers... Són molts els casos que han sortit a la llum els últims anys, uns problemes que tot i així sembla que s'estan solucionant a poc a poc. En contrapartida, també hi ha molts clubs que estan fent les coses amb seny des de fa molt de temps, per exemple el Numància, el pròxim rival del Llagostera. El conjunt numantí és un exemple de club sanejat i té com a costum està al corrent de pagament, una bicoca per a qualsevol futbolista, que també valora molt positivament la tranquil·litat que es respira a la ciutat de Sòria. “Fa molts anys que la directiva fa les coses bé, al Numància. Els futbolistes no han tingut mai cap problema amb el club, que et fa sentir molt professional”, explica el davanter del Llagostera, Natalio Lorenzo, que va quedar meravellat dels quatre anys i mig que va passar a la ciutat de Castella i Lleó.
Ni a dalt ni a baix
Amb quatre anys d'experiència a primera divisió, el Numància va continuar gestionant el club amb eficiència després del descens a la segona divisió A de l'any 2009. I és que des de llavors el conjunt castellà acumula set temporades consecutives en la categoria de plata, actualment només superat pel Girona, que és el més veterà, amb vuit. En aquests gairebé set anys a segona A, el club numantí s'ha caracteritzat per acabar les lligues a mitja taula, en terra de ningú, una situació a què l'aficionat de Los Pajaritos ja està del tot acostumat. També és així aquesta temporada, en què el conjunt dirigit per Jagoba Arrasate és quinzè, amb 42 punts (estan a 7 del play-off i a 8 del descens) quan falten nou jornades per al final del campionat. “Els projectes semblen ambiciosos, però al final l'equip se sol salvar sense problemes i ja està. Però tenen la categoria per la mà i tant de bo algun any lluitin per pujar”, conclou Natalio.

TOT AVANTATGES

Curs 2009/10
8è, 59 punts
Curs 2010/11
10è, 57 punts
Curs 2011/12
10è, 57 punts
Curs 2012/13
12è, 55 punts
Curs 2013/14
13è, 54 punts
Curs 2014/15
12è, 53 punts
Curs 15/16 (J.33)
15è, 42 punts
Els jugadors destaquen la tranquil·litat amb què es viu
a Sòria i també que es cobra sempre al dia
Llegir mes / Leer mas...