dijous, 14 d’abril del 2016

"Sanejats i complidors, però a mitja taula". Article de @educiu a @lesportiucat

Sanejats i complidors, però a mitja taula

Numància. Els de Sòria, amb 7, són el segon equip amb més cursos seguits a 2a A, només superat pel Girona (8). Tot i així, els numantins sempre acaben en terra de ningú

Luis Valcarce i Pedraza (Numància), amb Chumbi i Juanjo en el partit de la primera volta (2-1) Foto: J.C/ICONNA.
1
Una de les principals preocupacions dels futbolistes professionals (ja no parlem dels amateurs o dels semiprofessionals) és, malauradament, la de la viabilitat econòmica dels clubs als quals pertanyen. Nòmines endarrerides, descensos administratius a final de temporada per problemes financers... Són molts els casos que han sortit a la llum els últims anys, uns problemes que tot i així sembla que s'estan solucionant a poc a poc. En contrapartida, també hi ha molts clubs que estan fent les coses amb seny des de fa molt de temps, per exemple el Numància, el pròxim rival del Llagostera. El conjunt numantí és un exemple de club sanejat i té com a costum està al corrent de pagament, una bicoca per a qualsevol futbolista, que també valora molt positivament la tranquil·litat que es respira a la ciutat de Sòria. “Fa molts anys que la directiva fa les coses bé, al Numància. Els futbolistes no han tingut mai cap problema amb el club, que et fa sentir molt professional”, explica el davanter del Llagostera, Natalio Lorenzo, que va quedar meravellat dels quatre anys i mig que va passar a la ciutat de Castella i Lleó.
Ni a dalt ni a baix
Amb quatre anys d'experiència a primera divisió, el Numància va continuar gestionant el club amb eficiència després del descens a la segona divisió A de l'any 2009. I és que des de llavors el conjunt castellà acumula set temporades consecutives en la categoria de plata, actualment només superat pel Girona, que és el més veterà, amb vuit. En aquests gairebé set anys a segona A, el club numantí s'ha caracteritzat per acabar les lligues a mitja taula, en terra de ningú, una situació a què l'aficionat de Los Pajaritos ja està del tot acostumat. També és així aquesta temporada, en què el conjunt dirigit per Jagoba Arrasate és quinzè, amb 42 punts (estan a 7 del play-off i a 8 del descens) quan falten nou jornades per al final del campionat. “Els projectes semblen ambiciosos, però al final l'equip se sol salvar sense problemes i ja està. Però tenen la categoria per la mà i tant de bo algun any lluitin per pujar”, conclou Natalio.

TOT AVANTATGES

Curs 2009/10
8è, 59 punts
Curs 2010/11
10è, 57 punts
Curs 2011/12
10è, 57 punts
Curs 2012/13
12è, 55 punts
Curs 2013/14
13è, 54 punts
Curs 2014/15
12è, 53 punts
Curs 15/16 (J.33)
15è, 42 punts
Els jugadors destaquen la tranquil·litat amb què es viu
a Sòria i també que es cobra sempre al dia

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui