dimecres, 14 d’octubre del 2015

El cara a cara dels Ortuño

Article del @diaridegirona

El duel, si les rotacions ho permeten, entre els germans Juanto i Alfredo, és un dels al·licients del partit de Copa de demà entre el Saragossa i el Llagostera; serà el tercer cop que s'enfronten

14.10.2015 | 00:00
Alfredo, en un entrenament amb el Saragossa d´aquesta temporada.
Alfredo, en un entrenament amb el Saragossa d´aquesta temporada.
Ortuño, a la Liga Adelante, és sinònim de gol. Tant si es diu Juanto i juga al Llagostera, com si s'anomena Alfredo hi ho fa al Saragossa, després d'haver demostrat al Girona i al Las Palmas que és un davanter de referència a la categoria. Els germans Ortuño es retrobaran demà, si les rotacions ho permeten, en el partit de tercera ronda de la Copa del Rei entre el Saragossa i el Llagostera a La Romareda, un dels al·licients d'un duel que ara mateix segurament fa més nosa que servei, sobretot al conjunt blaugrana. Juanto, de 23 anys, vol consagrar-se a Segona A a les ordres d'un Oriol Alsina que va ser el responsable de fitxar Alfredo per al Girona en el mercat d'hivern de la campanya 2013/14, quan també n'era el director esportiu. Els gols de l'ara davanter del conjunt aragonès van ser clau per salvar l'equip d'un descens que semblava cantat quan va arribar Pablo Machín i la permanència era a vuit punts de distància. Juanto no es va perdre a Montilivi els dos últims partits d'aquella lliga per donar ànims al seu germà, contra el Mallorca (1-1) i el Deportivo (3-1) que va acabar donant el premi al conjunt blanc-i-vermell.
"Durant la temporada tenim poques ocasions de veure'ns, és clar que em fa gràcia poder-me retrobar amb el meu germà a Saragossa", deia ahir un Juanto que, amb 23 anys, anhela tenir continuïtat al Llagostera després que el curs passat les coses no li sortissin bé al Sabadell i hagués d'acabar l'any a l'UCAM Múrcia, de Segona B. De moment ja ha fet dos gols, contra el Girona i l'Elx, i ha aconseguit passar de la grada a l'onze titular. Juanto diu que "jo estic aquí per treballar i donar a l'entrenador allò que desitja. Estic bé i tinc ganes de consolidar-me i fer una bona campanya".
El davanter del Llagostera defineix el seu germà, Alfredo, com "un golejador fort, gros, que treballa millor d'esquena a porteria" i diu d'ell mateix que "potser no tinc tanta potència i a mi m'agrada més jugar per baix, amb qualitat". Si demà coincideixen sobre la gespa de La Romareda serà la tercera vegada que s'enfronten. En l'anterior, la temporada 2012/13, ho van fer a Segona B. Juanto jugava al filial del Vila-real, i el seu germà, al del Llevant. En l'anada es va registrar un empat a un amb gol d'Alfredo, mentre que en la tornada es van imposar els granotes per la mínima (1-0).
Els Ortuño tenen dues germanes, de 21 i 12 anys, que viuen a Iecla. Juanto diu que estan poc interessades pel futbol, més enllà de saber com els van les coses als seus germans grans. El davanter del Llagostera espera un duel difícil a Saragossa però creu que "ens pot anar bé per millorar les sensacions quan juguem fora de casa".
Llegir mes / Leer mas...

El Reial Saragossa es centra en la Copa del Rei

Article del Espiritu Deportivo

GUILLERMO Coscolla / ESPERIT ESPORTIU. Després de guardar descans en el dia d'ahir, el Reial Saragossa ha tornat als entrenaments aquest mateix matí per preparar el partit davant la Llagostera.
GUILLERMO Coscolla / ESPERIT ESPORTIU. Després de guardar descans en el dia d'ahir, el Reial Saragossa ha tornat als entrenaments aquest mateix matí per preparar el partit davant la Llagostera.
Ranko Popovic va tornar citar-se amb la seva plantilla a partir de les 10:30 en els camps de la Ciutat Esportiva i durant una hora i mitja de sessió, el ​​conjunt aragonès ha dut a terme el primer entrenament d'una setmana en què debutaran dijous a Copa i diumenge rebran al Tenerife.
La tornada a la feina ha estat marcada per la retirada de l'entrenament de l'autor del primer gol al Carlos Belmonte, el migcampista Pape Diamanka. El jugador Senegalès va sentir molèsties al turmell i no va poder completar, per precaució, la sessió d'entrenament.
Com ja va passar la setmana passada, el central Mario i l'extrem Pedro han realitzat exercicis al marge dels seus companys, i no serà fins a la setmana que ve quan Pedro Sánchez torni a exercitar-se amb el grup. Pel que fa a Mario Abrante, la seva tornada trigarà una mica més però s'espera que abans que finalitzi el mes, el central pugui estar a les ordres de l'entrenador.
L'equip s'entrenarà demà a l'Estadi Municipal de La Romareda a porta tancada i al final de l'entrenament, el tècnic Ranko Popovic compareixerà en l'habitual roda de premsa prèvia als partits oficials.
Llegir mes / Leer mas...

Los modestos se juegan la opción de jugar con los grandes

Article del Mundo Deportivo

  • En el sorteo del viernes entrarán los veinte equipos de la Liga BBVA, el Huesca, cinco de la Liga Adelante y seis de Segunda B y tercera
El Barakaldo, uno de los equipos que disputará el pase al sorteo del viernes de la Copa del Rey
El Barakaldo, uno de los equipos que disputará el pase al sorteo del viernes de la Copa del Rey (Foto: Aiol - Colab.MD)




La tercera eliminatoria de la Copa del Rey entra en acción esta semana, una ronda que ofrecerá los once equipos que se unan al Huesca -exento- y puedan tener el orgullo y el sueño de medirse a los grandes, que se incorporarán al torneo del k.o. en los dieciseisavos de final.
Entre mañana y el jueves se disputarán once enfrentamientos en busca de una plaza en el sorteo del viernes (12.00) en la sede de la Federación Española de Fútbol (RFEF), al que entrarán por primera vez los veinte equipos de la Liga BBVA.
Al mismo llegarán, además del Huesca, que se vio beneficiado en el sorteo y quedó exento, cinco equipos de la Liga Adelante y otros seis que saldrán de los supervivientes de Segunda B y el único de Tercera que continúa, el Laredo.
El cuadro cántabro, que ocupa la cuarta posición del grupo 3 de Tercera división, visitará en el Ramón de Carranza al Cádiz, quinto del IV de Segunda B.
El equipo andaluz cayó en casa en su último choque liguero ante el Murcia y el Laredo perdió su condición de invicto en la Liga también como local ante el filial del Racing. Sabe que será difícil sorprender a un rival de superior categoría, pero sus componentes han asegurado que viajan con ilusión.
Barakaldo, Reus, UD Logroñés, Linense y Villanovense tendrán el factor a favor en los duelos de Segundas B ante Huracán Valencia, Lleida, UCAM Murcia, Ebro y Racing de Ferrol.
El Barakaldo lidera el grupo I y está en mejor forma que el Huracán; la UD Logroñés y el UCAM Murcia prometen un emocionante choque entre el segundo del grupo I y el primero del IV; y el Racing Ferrol quiere demostrar por qué manda en el I en el feudo del decimocuarto del IV, el Villanovense.
Mientras tanto, Linense y Ebro dirimirán un encuentro entre dos equipos con grandes urgencias. El cuadro andaluz abandonó el farolillo rojo del grupo IV tras ganar su primer partido y el aragonés es antepenúltimo del II.
El Carlos Tartiere albergará un bonito compromiso en busca de cotas de antaño para su Oviedo. Acude el Mirandés al terreno asturiano tras superar la anterior ronda por la descalificación de Osasuna por alineación indebida.
Ambos están igualados en la Liga Adelante a doce puntos después de importantes triunfos en campos de tanto postín como el del Valladolid y el del Elche.
El Alavés visitará pletórico al Leganés. El cuadro vitoriano acabó con el líder de Segunda, Osasuna, con autoridad y pretende ratificarlo en el torneo del k.o.
Almería y Llagostera, situados en la zona de descenso, están más preocupados de aliviar su situación. Los mediterráneos recibirán al Gimnástic y los gerundenses visitarán en La Romareda al Zaragoza.
La Ponferradina y el Lugo completa la ronda con un atractivo choque, casi un duelo, entre dos equipos también empatados en la Liga.

- Programa de la 3ª eliminatoria:
. MIÉRCOLES:
20.30 Oviedo-Mirandés
Leganés-Alavés
Barakaldo-Huracán
Reus-Lleida
Almería-Nástic
Cádiz-Laredo
20.45 UD Logroñés-UCAM Murcia
21.00 Linense-Ebro
Villanovense-Racing Ferrol
. JUEVES:
20.30 Zaragoza-Llagostera
. Ponferradina-Lugo
Exento: Huesca
Llegir mes / Leer mas...

Horarios y televisiones de los partidos de la Copa del Rey

Article del Mundo Deportivo

  • Entre miércoles y jueves se disputan los once partidos de la tercera ronda de la Copa a partido único
El Nàstic juega en Copa del Rey en Almería
El Nàstic juega en Copa del Rey en Almería (Vicenç Llurba - Colab.MD)


Esta semana vuelve la Copa del Rey de fútbol. Entre miércoles y jueves se disputan los once encuentros de la tercera ronda a partido único y en la que todavía no participan los equipos de Primera División. Toda la jornada se podrá seguir online, en vivo y en directo desde la web de MD, Mundodeportivo.com.
Estos son los horarios y televisiones de los once encuentros de la tercera ronda de la Copa del Rey:
MIÉRCOLES 14 DE OCTUBRE
20.00 h Reus-Lleida
20.00 h Logroñés-UCAM Murcia
20.00 h Villanovense-Racing Ferrol
20.00 h Barakaldo-Huracán Valencia
20.00 h Cádiz-Laredo
20.00 h Linense-Ebro
20.30 h Almería-Gimnàstic (Teledeporte)
20.30 h Leganés-Alavés (Canal + Liga)
20.30 h Oviedo-Mirandés (Canal + Liga)
JUEVES 15 DE OCTUBRE
20.30 h Ponferradina-Lugo (Canal + Liga)
20.30 h Zaragoza-Llagostera (Canal + Liga)
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera ja prepara el matx de copa.

Article de @lesportiucat

El conjunt dirigit per Oriol Alsina torna aquest matí a la feina, després de la festa d'ahir, per preparar l'eliminatòria de copa que l'enfrontarà amb el Saragossa, demà a les 20.30 h. El conjunt aragonès també tornarà a la feina avui, amb el mateix objectiu que l'equip llagosterenc.
Darrera actualització ( Dimecres, 14 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Una situació coneguda

Article de @lesportiucat

Des de l'ascens a 2a A, els blaugrana han estat en descens en 21 jornades, 15 la temporada passada i 6 en l'actual

L'equip d'Oriol Alsina, penúltim a dos punts de la salvació, s'emmiralla en la gran reacció del curs passat per revertir la situació


Juanjo i Jorge, disputant una pilota amb Bianchi (Mallorca) el diumenge passat Foto: ÚLTIMA HORA.
1
El Llagostera va trencar diumenge passat una bona ratxa de resultats –empat a Montilivi (1-1) i golejada a casa contra l'Elx (4-1)– amb una derrota a Mallorca (1-0) que va retornar el conjunt que dirigeix Oriol Alsina a la zona de descens. Ara, passades les primeres vuit jornades, el Llagostera és el penúltim classificat, amb set punts, i a dos de la salvació. La situació, tenint en compte que encara queda molta lliga, no és cap drama, però sí que ha de fer reflexionar el conjunt blaugrana quant a millorar el seu rendiment, sobretot a camp contrari (només ha sumat un punt en quatre desplaçaments, i és el tercer pitjor equip de la categoria en aquest apartat).
No els ve de nou
Ocupar plaça de descens no és una situació nova per al Llagostera des que va pujar a segona A, ara fa dos estius. Pel que fa al curs passat, l'equip de la Costa Brava va estar instal·lat en la zona vermella en quinze de les 42 jornades de lliga, dues vegades com a cuer (j. 15 i 16) i sis com a penúltim classificat (j. 1, 11, 12, 13, 14 i 20), és a dir, en la mateixa situació que en l'actualitat. Llavors el Llagostera va reaccionar de manera imponent, i des que va deixar la zona de descens, en la jornada 23, ja no hi va tornar més, assolint una espectacular ratxa de quinze partits seguits sense perdre que va permetre als llagosterencs escalar posicions de manera meteòrica i fins i tot lluitar pel play-off d'ascens fins a les últimes jornades, un fet impensable a principi de curs.
Aquest pas endavant és precisament el que vol aconseguir el Llagostera 2015/16, un equip que aquesta temporada ha estat en descens en sis de les primeres vuit jornades (j. 1, 2, 4, 5, 6 i 8) i que ara en vol sortir tan aviat com sigui possible. El conjunt blaugrana ja ho ha aconseguit entre les jornades 2 i 4 i entre la 6 i la 8, sempre tornant a recular, i ara espera allunyar-se'n definitivament. La plantilla està convençuda que se'n sortirà.
Tranquil·litat i autocrítica
“A dia d'avui la diferència de punts entre els equips és bastant curta: si guanyes dos partits seguits et pots col·locar a mitja taula cap amunt, i el fet d'anar entrant i sortint del descens demostra que la classificació està molt igualada. La plantilla està tranquil·la i convençuda que ens en sortirem, el Llagostera sempre s'ha caracteritzat per ser un equip que reacciona quan està contra les cordes, però també sabem que hem de treballar molt i que s'han de millorar coses”, explica Pitu Comadevall, que s'emmiralla en la brutal reacció que va tenir l'equip el curs passat quan pitjor ho estava passant: “Ens hem de fixar en el que vam fer la temporada passada, en la qual estàvem igual i vam aconseguir sortir de la zona baixa. Llavors vam fer una gran remuntada, però ara esperem no haver d'esperar tant per sortir del descens.”
La fortalesa de Palamós
El migcampista saltenc es mostra ambiciós i, sempre respectant el partit de copa de demà contra el Saragossa, ja té entre cella i cella el pròxim duel de lliga contra el Valladolid (diumenge a les 17 h a Palamós), un equip cridat a ser un dels favorits a l'ascens però que tampoc ha començat la lliga gaire fi (és 18è amb 9 punts i fa quatre partits que no guanya). “Per començar la reacció, què millor que jugar contra un dels millors equips de la lliga com és el Valladolid, en aquests partits sempre donem la cara. Hem de tornar a oferir la imatge que vam donar contra l'Elx”, diu Pitu, que destaca el fet de fer-se fort a casa i d'anar a buscar el partit des del primer moment: “A domicili no hem començat bé i sempre és més complicat guanyar, la salvació l'haurem d'assolir a casa. Hem de sortir a guanyar des de l'inici i no especular ni amb el temps ni amb el resultat.”

CURS 2014/15


Temporada 2014/15
Jornada 1
21è
0 punts, a 0 de la salvació
Jornada 9
19è
8 punts, a 0 de la salvació
Jornada 10
20è
9 punts, a 1 de la salvació
Jornada 11
21è
9 punts, a 3 de la salvació
Jornada 12
21è
9 punts, a 3 de la salvació
Jornada 13
21è
12 punts, a 1 de la salvació
Jornada 14
21è
13 punts, a 2 de la salvació
Jornada 15
22è
13 punts, a 3 de la salvació
Jornada 16
22è
13 punts, a 3 de la salvació
Jornada 17
20è
16 punts, a 3 de la salvació
Jornada 18
19è
19 punts, a 1 de la salvació
Jornada 19
19è
19 punts, a 1 de la salvació
Jornada 20
21è
19 punts, a 1 de la salvació
Jornada 21
19è
22 punts, a 0 de la salvació
Jornada 23
20è
23 punts, a 1 de la salvació
Temporada 2015/16
Jornada 1
19è
0 punts, a 0 de la salvació
Jornada 2
21è
0 punts, a 1 de la salvació
Jornada 4
21è
3 punts, a 1 de la salvació
Jornada 5
22è
3 punts, a 2 de la salvació
Jornada 6
21è
4 punts, a 2 de la salvació
Jornada 8
21è
7 punts, a 2 de la salvació

LES REACCIONS


23a
Jornada
del curs passat. És l'última en què els blaugrana van estar en descens. Llavors van enllaçar 15 partits invictes

Hem de sortir a guanyar els partits des de l'inici i no especular amb el temps i el resultat
Pitu Comadevall
migcampista del llagostera

Ens hem de fixar en el que vam fer la temporada passada, però ara esperem no haver d'esperar tant per sortir del descens

7
Punts
suma el Llagostera, dels quals sis els ha aconseguit en els partits com a local. A domicili, tres derrotes i un empat

MASSA POCS


2
Vegades
ha sortit de la zona de descens el Llagostera aquesta temporada (no hi ha estat en les jornades tres i set)

ENTRA I SURT


La plantilla està convençuda que ens en sortirem. El Llagostera sempre s'ha caracteritzat per reaccionar quan està contra les cordes

Querol i Gila, encara no; Emilio, sí


En l'últim partit de lliga contra el Mallorca, en el qual va reaparèixer el davanter Chumbi després de quatre jornades d'absència, el Llagostera no va poder comptar amb cinc jugadors lesionats: René, Ruymán, Querol, Eloy Gila i Emilio Sánchez. De tots ells, sembla que només l'últim ja estarà en condicions de tornar a jugar aquesta mateixa setmana –el migcampista fins i tot podria entrar en la convocatòria per al partit de copa de demà contra el Saragossa–, però no la resta. En el cas de David Querol i Eloy Gila, els problemes físics que arrosseguen s'estan allargant més del compte, mentre que el porter René encara en té, com a mínim, per un mes més, i a Ruymán no se l'espera fins al desembre.
Darrera actualització ( Dimecres, 14 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...