diumenge, 8 de maig del 2016

GOLEJADORS D'AHIR


Llegir mes / Leer mas...

"Motius per creure". Article de Raul Sanz a @elconvocat

UE Llagostera 2-0 Real Oviedo

Un doblet de Natalio dóna esperances al conjunt d’Oriol Alsina; l’Oviedo pot quedar fora del playoff.


Raul Sanz

Raul Sanz

Redactor
Dèiem, a la prèvia, que per poder optar a la permanència, s’havia de creure. Doncs bé, ho han demostrat. I vaja si ho han demostrat. El Llagostera va saber aprofitar cada una de les seves ocasions, en una mala primera part de l’Oviedo. A la represa, els visitants van intentar aferrar-se al partit, però un bon René ho va impedir.
Ambdós equips es jugaven molt en aquest matx, i sabíem que l’equip que no sumés, sortiria molt tocat. Per sort, el Llagostera va aprofitar el ‘factor camp’ i gràcies a l’ajuda de l’afició va poder endur-se els tres punts.

El Llagostera tenia clar el seu paper
Oriol Alsina sabia que havien de defensar-se amb ordre al darrere per poder recuperar la pilota i sortir al contraatac. Durant els primers 45’, l’Oviedo va tenir el domini de la pilota per no va gaudir d’ocasions clares per obrir el marcador.
En una pilota dividida guanyada per Juanjo, l’atacant va fer una bona passada a l’espai per un Natalio (17’) que, després de retallar a David Fernández, va batir al guardameta Miño.
Aquesta jugada va ser un clar exemple de l’alta pressió que va oferir el conjunt local en cada pilota que es jugava al mig del camp. La possessió no li va servir per res a un Oviedo que no va fer treballar gaire a René.

Jugant amb foc
L’equip de Generelo, va sortir a la desesperada a la segona meitat. Havien de jugar-se-la si volien seguir aspirant, mínimament, a l’ascens directe. Els nois d’Oriol Alsina van seguir amb el mateix ritme, i ben aviat José Carlos va estar a punt d’augmentar la distància, si no arriba a ser per Miño.
Kone, que havia baixat alguna línia per poder rebre la pilota, va gaudir d’alguna que altra oportunitat d’empatar. Una de les més clares va arribar quan el davanter ‘carbayón’ va rematar una bona volea. El xut però, va ser desviat per René amb una gran aturada.
Edu Bedia va estar a punt d’empatar després d’una gran execució de falta. Tot i que alguns aficionats que es van desplaçar a Palamós ja cantaven el gol, la pilota va tocar el travesser i posteriorment va botar a sobre la línia de gol.
A falta de deu minuts per acabar el partit, els d’Alsina van tornar a trepitjar àrea amb facilitat i Natalio (80’) va sentenciar el matx al rematar amb l’exterior una passada de Pitu.
El Llagostera i els seus aficionats van gaudir d’una gran tarda al Nou Estadi de Palamós, en una victòria que ajuda a l’equip a pujar la moral i afrontar els últims partits d’una altra manera. Han tornat a demostrar que volen quedar-se a la Segona Divisió i que seguiran lluitant fins a l’última jornada.
La setmana vinent, altre cop a casa, els llagosterencs reben al Còrdova. Aquesta setmana, han aprofitat la derrota de l’Almeria i l’empat de la Ponferradina i veuen com, la permanència, torna a ser més a prop. Per la seva part, l’Oviedo rebrà al Mirandés.
UE Llagostera: René; Edu Oriol (Emilio Sánchez, 85’), Ruyman, C. Herrero, Samu; Tito, Pitu, Jose Carlos (Masó, 79’), Imaz, Juanjo (Chumbi, 72’) y Natalio.
Real Oviedo: Rubén Miño, Fernández, David Fernández (Míchel, 60’), Josete, Peña, Jon Erice, Edu Bedia, Néstor Susaeta, Borja Valle (Aguirre, 69’), Koné (Linares, 78’) y Toché.
Gols: 1-0 (Natalio, 17’); 2-0 (Natalio, 80’).
Àrbitre: Gorka Sagués Oscoz (Comitè Basc).
Targetes: Tito, Ruyman, Oriol i Samu per part del Llagostera.
Estadi: Nou Estadi de Palamós.
Llegir mes / Leer mas...

"2-0. Natalio mantiene con vida al Llagostera". Article de @mundodeportivo

2-0. Natalio mantiene con vida al Llagostera



Palamós (Girona), 7 may (EFE).- El Llagostera ha vencido por 2-0 al Oviedo en Palamós, en un partido que se decidió gracias al gran partido del meta del conjunto catalán René Román y por acierto de Natalio, que en dos ocasiones marcó para su equipo.
El encuentro empezó con varios minutos con tanteo entre ambos conjuntos, por miedo a cometer errores que pudiesen costar caros, más si cabe al Llagostera, al que una derrota podía dejar casi sentenciado su descenso.
Pasado el primer cuarto de hora del primer tiempo, el equipo local hizo un paso al frente y primero Samu y más tarde Juanjo lo intentaron, pero en ambas ocasiones Miño atajó con facilidad.
Por parte del Oviedo, el primer disparo fue cuando ya se habían disputado diez minutos, en el que Toché desde lejos no puso en apuros a la meta local.
A los 18 minutos, Juanjo prolongó de espuela un balón largo de Pitu para que Natalio recortase dentro del área y superase a Miño con una excepcional definición (1-0).
Después del gol, el Llagostera siguió queriendo el balón y intentando dominar el encuentro. A partir de la media hora de juego, el Oviedo empezó a despertar y se hizo durante unos minutos el control del esférico pero sin crear ningún tipo de peligro en la portería de René.
La mejor ocasión de los de Generelo llegó a falta de cinco minutos para el final del primer acto, en un disparo lejano de Koné que se marchó un par de metros a la izquierda de la portería local.
El inicio de la segunda mitad fue muy diferente al de la primera. Cuando sólo se llevaban dos minutos de partido ambos conjuntos ya habían disparado a puerta en dos ocasiones. El Oviedo salió en estos segundos cuarenta y cinco minutos mucho más metido y concentrado y rápidamente se hizo con el control del balón. La sensación era que el gol de los visitantes tenía que llegar más pronto que tarde.
René tuvo que sacar dos manos milagrosas en dos remates de Koné desde dentro de la misma área antes de la media hora de la segunda mitad.
El Llagostera intentaba achicar el peligro como podía para quedarse con tres puntos vitales para seguir en la lucha por la salvación. En el 75 Edu Bedia envió un libre directo al travesaño e hizo temblar a la afición local.
Cuando todo apuntaba a que el Oviedo lograría el empate, volvió a aparecer Natalio para empujar el balón dentro de la portería después de un centro milimetrado de Pitu.
En los últimos diez minutos el Llagostera ya más tranquilo y con el partido sentenciado pudo controlar más el balón y aseguró así los tres puntos.
- Ficha técnica:
2. Llagostera: René; Edu Oriol (Emilio, min.84), Chus Herrero, Ruymán, Samu; Tito, Pitu, José Carlos (Masó,min.79), Imaz; Juanjo (Chumbi, min.71); y Natalio
0. Oviedo: Rubén Miño; José Fernández, Josete, David Fernández (Michel, min.60), Carlos Peña; Jon Erice, Edu Bedia, Susaeta, Borja Valle (Aguirre, min.69); Toché: y Koné (Linares, min.78).
Goles: 1-0, min.18: Natalio. 2-0, min.81: Natalio
Árbitro: Gorka Sagués Oscoz (comité vasco). Amonestó a los locales Ruymán, Tito y Samu.
Incidencias: Partido correspondiente a la trigésimo séptima jornada de la Liga adelante, disputado en el municipal de Palamós-Costa Brava ante 3.099 espectadores. EFE
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera salva otro match-ball". Article de @Peresubirana a @mundodeportivo

El Llagostera salva otro match-ball

  • Dos goles más de Natalio dan aire a los de Alsina a falta de 15 puntos por disputarse y a solo 4 de la permanencia
Hasta en dos ocasiones se repitió esta imagen en el Municipal de Palamós-Costa Brava a favor del Llagostera
Hasta en dos ocasiones se repitió esta imagen en el Municipal de Palamós-Costa Brava a favor del Llagostera (Jordi Ribot Punti/ICONNA - Jordi Ribot Punti/ICONNA)
Palamós


El Llagostera sumó una nueva victoria en casa ante el Real Oviedo por dos goles a cero y continua su particular lucha por mantener la categoría, a falta de 5 jornadas para el final. Los de Oriol Alsina supieron marcar y sufrir cuando tocaba y fueron los justos merecedores de la victoria.
En el primer cuarto de hora ambos equipos se tuvieron mucho respeto y las únicas aproximaciones fueron dos disparos desviados de Samu por el Llagostera (1’) y de Toche para los asturianos (9’). En el minuto 17 un acrobático pase de Juanjo fue aprovechado por Natalio para, tras un recorte, batir a Rubén Miño con un disparo al palo corto logrando el primer gol del partido. En este primer tiempo el Oviedo casi no existió en ataque y tan solo cabe destacar dos tímidos disparos de Toche (32’) y de Koné (35’). Con mínima ventaja local se llegó al descanso.
En el segundo tiempo el Real Oviedo salió dispuesto a empatar el partido y a punto estuvo de conseguirlo. En el minuto 48, en un doble remate de Susaeta que salvó René y el posterior rechace que rebotó en Toche y el balón salió fuera por poco. En el minuto 76 un magnífico lanzamiento de falta de Edu Bedia desde la media luna fue al travesaño. Pese al dominio y las ocasiones del Real Oviedo el Llagostera aprovechó un error defensivo para cerrar el partido con el segundo gol de Natalio, tras una asistencia de Pitu.
FICHA TÉCNICA
UE LLAGOSTERA, 2
René; Edu Oriol (Emilio Sánchez, 84’), Ruymán, Chus Herrero, De los Reyes; Imaz, Pitu, Tito, José Carlos (Masó, 79’); Natalio y Juanjo (Chumbi, 72’).
OVIEDO: Rubén Miño, Fernández, David (Michel Herrero, 60’), Josete, Carlos Peña; Susaeta, Jon Erice, Edu Bedia, Borja Valle (Aguirre, 69’); Kone (Linares, 78’) y Toche.
ÁRBITRO: Sagués Oskoz. Tarjetas amarillas: Tito Ortiz, Ruymán del Llagostera. Tarjetas rojas: Ninguna. GOLES: 1-0: Min 17. Natalio. 2-0: Min 82. Natalio
ESTADIO: Municipal Palamós Costa Brava / 3.099 espectadores
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera tumba al Oviedo y se mantiene con vida". Article de @PauPlanasColl a @sport

El Llagostera tumba al Oviedo y se mantiene con vida

El Llagostera sigue soñando con la salvación en la Liga Adelante tras derrotar al Oviedo por 2-0 gracias a un doblete de Natalio y una soberbia actuación bajo palos de René

El Llagostera tumba al Oviedo y se mantiene con vida
El Llagostera celebró un triunfo muy necesario LA LIGA
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante

Jornada 37

UE Llagostera

René, Edu Oriol (Emilio, 84'), Chus Herrero, Ruymán, Samu de los Reyes, Tito, Pitu, José Carlos (Masó, 79'), Imaz, Juanjo (Chumbi, 72') y Natalio.

Real Oviedo

Rubén Miño, Fernández, David Fernández (Michel, 60'), Josete, Peña, Edu Bedia, Jon Eric, Susaeta, Borja Valle (Aguirre, 69'), Toché y Koné (Linares, 78').

Goles

1-0 Natalio, 17'; 2-0 Natalio, 81'.

Árbitro

Sagués Oscoz. Amonestó con tarjeta amarilla a los locales Tito, Samu y Ruymán.

Incidencias

Partido correspondiente a la jornada 37 de la Liga Adelante disputado en el Estadio Municipal Palamós - Costa Brava ante 3.099 espectadores.
Pau Planas
7-5-2016 | 21:24 H.
Todavía hay vida para el Llagostera. Ante un Oviedo que lo puso todo en la segunda mitad, los de Oriol Alsina sacaron una victoria que les permite seguir soñando. Tras una buena primera mitad, los azulgrana sufrieron como nunca en el segundo tiempo, pero sacaron el orgullo para firmar la sentencia cuando más lo estaba intentando el conjunto visitante.
Con el objetivo de hacer olvidar la pobre imagen de la semana pasada, los gerundenses salieron enchufados. Edu Oriol y Jose Carlos se entendían a la perfección en banda derecha, Juanjo incomodaba constantemente la defensa moviéndose entre líneas y Natalio esperaba arriba con la pólvora a punto. Lejos de ser aquel equipo sin alma que la semana pasada fue arrollado por el Huesca, los azulgranas estaban crecidos ante uno de los primeros clasificados del campeonato y el premio no tardó en llegar. Un pase acrobático de Juanjo buscando el espacio de Natalio lo aprovechó a la perfección el delantero para recortar y adelantar a los suyos. Los de Oriol Alsina tenían el control y el Oviedo no se encontraba cómodo sobre el césped.
Nada más empezar la segunda parte, el partido se abrió y el Oviedo apostó fuerte, pero se topó una y otra vez con un René intratable. El primero en intentarlo fue Susaeta, que se plantó solo ante el guardameta pero éste pudo rechazar con el pie y, en el rebote, Toche, completamente solo y con el portero en el suelo, remató desviado. Poco después fue Koné quien tuvo el gol en sus botas con un remate a bocajarro que pudo desviar con la punta de los dedos René.
Con su equipo venido arriba, Generelo decidió jugarse el todo por el todo y con todavía media hora por delante quitó al central David Fernández para poner al mediapunta Míchel. Su equipo seguía poniendo contra las cuerdas al Llagostera y, otra vez Koné, esta vez con un remate acrobático, volvió a obligar a lucirse al guardameta. Edu Bedia, por su parte, lo intentó con un tiro de falta des de la frontal que pegó en el travesaño y botó en la misma línea de gol. Los locales resistían como podían ante el huracán que no dejaba tregua, pero en medio del ataque incansable del Oviedo, Pitu puso un centro en el segundo palo y Natalio llegó desde atrás para firmar la sentencia entrando en el segundo palo.
Llegir mes / Leer mas...

"Natalio dóna vida ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Natalio dóna vida

El fortí de l'Estadi Palamós-Costa Brava. El Llagostera d'Oriol Alsina ja fa més de dos mesos que no perden a casa, l'última derrota va ser en el derbi contra el Girona (0-1) al mes de febrer. Des d'aleshores, 4 victòries i 1 empat

08.05.2016 | 08:44
Natalio dóna vida
Natalio dóna vida


El somni de la permanència continua viu. La desena victòria del Llagostera, totes elles a casa, confirma una vegada més la solidesa i fortalesa dels d'Alsina quan aquests juguen a Palamós. Ja pot ser davant un monstre com l'Oviedo, com els va anomenar el maresmenc en la prèvia, un conjunt que lluita per l'ascens a Primera, que els gironins a l'estadi palamosí es transformen i ofereixen una versió imperiosa que els converteix en un equip gairebé insuperable.
A més, el Llagostera viu encomanat a la ratxa de Natalio. Ahir el valencià novament va ser l'heroi dels gironins amb dos gols més que fan que sigui el pitxitxi dels llagosterencs en solitari, set gols en els darrers set partits. La primera acció atacant amb perill va ser per als d'Alsina, amb una assistència d'Imaz que va anar a parar als peus de Samu, però l'andalús va enviar un xut que va marxar a l'esquerra de Rubén Miño.
Amb els porters René i Miño com uns espectadors més, els seus companys intentaven crear alguna jugada de mèrit, però, de xut entre els tres pals cap ni un en els primers 15 minuts. El panorama, però, va canviar i va créixer en revolucions quan una pilota llarga enviada per Juanjo la va controlar el davanter de Canals, Natalio, que es va desfer d'un rival i després d'un precís retall dins l'àrea, el davanter del Llagostera va definir a la perfecció enviant-li la pilota ajustada al pal esquerre de Rubén Miño fent pujar el primer gol al marcador al minut 18.
Els gironins, a diferència dels dos darrers partits a casa, contra el Bilbao Athletic i Nàstic, s'avançaven a l'electrònic davant un Oviedo que volia però no podia. El davanter dels asturians, Toché, va enviar un xut des de la frontal que va aturar René sense problemes, però de perill real a la porteria local, res de res. La missió del Llagostera era clara, calia serrar les dents, picar molta pedra i aplicar allò que demana Alsina als seus homes, una intensitat i agressivitat esportiva total per mirar d'assegurar o incrementar el mínim avantatge.
La segona meitat va començar amb una doble ocasió per a José Carlos, que va enviar un xut des de la frontal que Rubén Miño va refusar i immediatament després, Imaz li va tornar a cedir la pilota a l'andalús però el segon xut d'aquest va marxar als núvols. La doble rèplica dels visitants va fer tremolar als 3.099 espectadors de l'estadi Palamós-Costa Brava. Al minut 49, un xut de Susaeta des de l'interior de l'àrea llagosterenca la va refusar amb el peu dret el porter René, el refús va anar a parar novament als peus de Toché que, incomprensiblement i afortunadament pels interessos dels d'Alsina, el xut a porteria buida va marxar fregant el pal dret de la porteria dels locals.
L'equip de David Generelo vivia els millors moments i pressionava fins a tancar als gironins prop dels dominis de René. Enmig d'aquest domini visitant, els blaugranes van trobar una escletxa d'aire quan al minut 54 una bona acció individual de José Carlos va acabar amb una mitja xilena de Natalio a fora.
El malson Koné continuava amb l'amenaça. Des de la banda dreta, Susaeta va enviar una assistència perfecta molt a prop del punt de penal, allà i tal com venia, el davanter de l'Oviedo va xutar sense pensar-s'ho dues vegades i llavors va aparèixer René que amb la seva decisiva intervenció va refusar un gol segur a córner.
Els gironins volien el 2 a 0 per no arribar a les acaballes amb massa patiment, tenint en compte, la cada vegada major pressió i atacs dels visitants. Al minut 74, una falta de Ruymán a Susaeta li va costar la targeta groga al defensa canari i a més a més, un càstig perillós ja que Edu Bedia a l'interior de la mitja lluna disposava d'una bona oportunitat per empatar. El xut del jugador visitant, però, es va estavellar al travesser.
El Llagostera resistia i es defensava com un gat panxa enlaire. El patiment va anar a menys quan l'esquerra de Pitu va aparèixer per enviar des del costat esquerra una pilota a l'interior de l'àrea, allà, una vegada més, l'home més enratxat dels llagosterencs, Natalio, va posar el peu dret per fer pujar un 2 a 0, que tot i no ser definitiu sí que aportava una dosi de tranquil·litat enorme al minut 81 de partit.
Els cinc minuts d'afegit que van mostrar des de la banda van encendre els ànims dels locals, però el Llagostera, que ja no guanyava per la mínima, va assegurar-se un triomf vital a manca a cinc jornades per al final. Afortunadament, els d'Alsina diumenge vinent tornen a jugar a casa, davant el Còrdova, i això és sinònim de bona collita.
Llegir mes / Leer mas...

"L'heroi Natalio ha marcat 7 gols en els últims 7 partits". Article de @diaridegirona

L'heroi Natalio ha marcat 7 gols en els últims 7 partits

08.05.2016 | 07:23
Va arribar el passat mercat d'hivern per marcar diferències i per desencallar una situació que preocupava i de valent a tots els llagosterencs: el gol. Era un problema i preocupava perquè la punteria no acompanyava a les ocasions que tenia l'equip, que era condemnat amb derrotes, probablament més injustes que no pas justes.
Ara s'ha destapat en aquesta faceta golejadora el valencià Natalio Lorenzo. El jugador, que va aterrar a Llagostera procedent del Numància, ha anotat set gols i és el màxim golejador de l'equip. De fet, tots els gols que ha fet, set, els ha anotat en els últims set partits de lliga.
El seu idil·li amb el gol va començar el passat 27 de març en el duel que el Llagostera va jugar contra l'Alcorcón a l'estadi Palamós-Costa Brava (4-0). Natalio va ser l'autor d'un hat-trick que va ajudar l'equip a sumar una victòria revitalitzadora.
Després d'aquest magnífic partit, el davanter no va tornar a trobar porteria fins tres jornades més tard, quan va donar un punt al seu equip en l'afegit a l'estadi del seu exequip, el Numància. També va trobar porteria la setmana següent contra el Nàstic de Tarragona a casa i, ahir, va ser el gran responsable de la victòria del seu equip contra l'Oviedo, marcant els dos únics gols del partit. En total, set gols en set jornades que li han de servir per donar confiança a l'equip i augmentar les possibilitats de salvació del Llagostera. De fet, Natalio ha donat al conjunt blaugrana amb els seus gols 5 punts dels últims 11 que ha sumat l'equip d'Oriol Alsina.
La clau és mantenir el fortí
El Llagostera ha sumat a casa totes les victòries que ha aconseguit aquesta temporada (10) i vol que en siguin 13. Dels 5 partits que resten per acabar la temporada, els llagosterencs en tenen 3 a casa, davant Còrdova, Almeria i Saragossa. Nou punts que han de sumar els gironins si volen seguir parlant de permanència.
Els dos capítols que queden a domicili són als complicats camps del Mirandés i del Leganés, d'on també hauran de rascar algun punt per seguir somiant.
Llegir mes / Leer mas...

L'entrenador @oriol_alsina:"Hem fet una primera part per marxar amb més avantatge". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Alsina: "Hem fet una primera part per marxar amb més avantatge"

El tècnic ho veu "tot encara possible" després de situar-se a quatre punts de la permanència "Hem superat un equip que disputarà el "play-off"", destacava

08.05.2016 | 07:23
Alsina: "Hem fet una primera part per marxar amb més avantatge"
Alsina: "Hem fet una primera part per marxar amb més avantatge"
Satisfet per la desena victòria de la temporada i per passar d'estar de set a quatre punts de la salvació. Així va fer acte de presència a la sala de premsa de l'estadi palamosí el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina. El maresmenc va començar la valoració del 2 a 0 davant l'Oviedo explicant que "a casa estem molt bé i els últims sis partits a fora també, exceptuant a Osca i Valladolid".
La victòria d'ahir va ser, segons Alsina, "molt complicada perquè ens enfrontàvem a un equip preparat per fer el play-off o pujar directament a Primera", afegint que els seus jugadors, "han sabut interpretar perfectament el que necessitàvem". El d'Arenys va destacar que "teníem baixes importants, com Escassi i Tébar, però els que han sortit ho han fet molt bé, mostrant-nos compactes en tot moment".
L'entrenador dels gironins va dir que "hem fet la millor primera part a l'estadi i potser el resultat abans del descans ha estat un pèl curt". Alsina creu que el mèrit del triomf és molt gran "perquè l'Oviedo farà segur el playoff, però crec que els hem sorprès amb jugadors molt ofensius com Imaz, Natalio o Juanjo". A més a més, el director esportiu dels blaugrana va lloar "el treball defensiu de l'equip perquè a la segona meitat l'Oviedo ens ha apretat perquè volien guanyar".
El fet de retallar punts amb rivals directes, significa veure amb més positivisme la classificació. "El més important és que guanyem nosaltres perquè si no ho fem no servirà de res", va dir Alsina, reconeixent, però, que "si els altres rivals directes no guanyen, com ha passat, i retallem la distància als quatre punts, fa que tot sigui possible". L'entrenador dels gironins també va destacar el fet que l'Almeria "encara hagi de passar per Palamós i que tres dels cinc partits que resten siguin a casa", tot plegat, amb el suport "del jugador número dotze que fa que tot sigui més fàcil", com és l'afició que es va tornar a desplaçar fins a l'estadi palamosí. En total, 3.099 espectadors van presenciar el duel.
"Ruymán portava un any sense jugar i li falta ritme de partits, per això té un mèrit doble", va dir Alsina destacant el treball del canari,que va jugar de titular per primer cop aquesta temporada, "contra una de les tres millors davanteres de la categoria". A l'onze titular d'ahir, sis dels jugadors que van saltar d'inici a el Alcoraz eren cares noves i cinc d'ells van ser a la grada. Qüestionat per si això era un càstig, Alsina va dir que no. "Simplement tinc 24 jugadors que durant la setmana lluiten per poder jugar i sí que el que està més afortunat diumenge té opcions, però qui treballa i competeix als entrenaments té més oportunitats". El maresmenc va raonar-ho un xic més dient que "els jugadors que hi havia a la grada tranquil·lament poden ser titulars el proper diumenge contra el Còrdova".
Llegir mes / Leer mas...

"La força d'una promesa". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

La força d'una promesa

08.05.2016 | 07:23
La força d'una promesa
La força d'una promesa
Ahir el filial de l'UE Llagostera, líder del grup primer de Segona Catalana, rebia el Palafolls en un duel directe per l'ascens a Primera Catalana. El final del partit coincidia amb el començament del que al Nou Municipal Palamós-Costa Brava enfrontava el primer equip davant l'Oviedo, i sabent de la importància de la jornada, jugadors i tècnics van voler recolzar l'equip d'Oriol Alsina. Entre ells, el delegat Josep Valentí, que es va assabentar del primer gol de Natalio mentre es dirigia a l'estadi. Escoltant la ràdio. A la mitja part va baixar al vestidor per demanar-li un segon gol al davanter, i aquest va complir. Natalio va arribar al mercat d'hivern per reforçar l'atac dels gironins, i encara que va trigar a marcar, s'ha convertit en la gran referència ofensiva dels de la Costa Brava. Ell és l'autor de 7 dels últims 11 gols de l'equip i ja es el màxim realitzador en solitari de l'equip blaugrana. Els dos d'ahir serveixen per retallar la diferència amb la salvació a només quatre punts. Ell, juntament amb José Carlos Fernández, van aixecar els 3.099 espectadors del seu seient. La graderia va ovacionar en diverses ocasions els jugadors.
L'afició sembla haver recuperat la confiança que el miracle és possible. El futbol té aquestes coses, que es passa de la frustració a l'eufòria en només una setmana. Té tota la raó David Generelo quan, després de la derrota, va assegurar que la classificació només és una estadística a la que s'ha de fer cas a final de temporada. És inevitable, però, mirar com queda i quines opcions té el Llagostera per mantenir-se a la categoria. No cal calculadora per comprendre que continuen estan obligats a guanyar pràcticament tot el que queda. També a domicili. Ara, però, el rival en el que tothom es fixa és l'Almeria, i més si tenim en compte que els andalusos visitaran Palamós en l'avantpenúltima jornada. La propera serà novament a casa contra el Còrdova. Ningú pot prometre que el Llagostera s'acabarà salvant, però sí que ho intentaran fins al final, i aquest és el compromís que va adquirir la plantilla en un dinar la setmana passada. No més dies com el d'Osca, i molts més com el d'ahir.
Llegir mes / Leer mas...

"Natalio allarga l'aventura". Article de @educiu a @lesportiucat

Natalio allarga l'aventura

Triomf vital del Llagostera contra l'Oviedo que permet als d'Oriol Alsina continuar vius en la lluita per la permanència, que ara queda a quatre punts per sobre

Natalio, autor dels dos gols del partit, i René, amb aturades providencials, es van erigir en els grans protagonistes

Natalio, aquí en posició acrobàtica, va ser decisiu amb un doblet Foto: J.R/ICONNA.
1
El Llagostera va tornar a demostrar ahir el seu instint de supervivència amb una victòria vital contra l'Oviedo (2-0), un triomf que va permetre a l'equip dirigit per Oriol Alsina retallar tres punts d'una tacada respecte de la zona de permanència, que ara queda a quatre punts per sobre quan falten cinc partits per al final del campionat. Amb la victòria el Llagostera continua viu en la lluita per la salvació, un objectiu que encara és viable gràcies al bon rendiment de l'equip al Palamós-Costa Brava (cinc victòries en els últims set partits), escenari també del pròxim partit dels llagosterencs contra el Còrdova (diumenge vinent a les 17 h). El conjunt gironí tenia ahir un partit a vida o mort i no va defraudar, va demostrar coratge i fe i va oferir una actuació molt completa a tots els nivells contra un equip de play-off com l'Oviedo, que va sortir amb la cua entre cames. En el triomf hi va tenir un paper clau Natalio, autor dels dos gols locals, però també el porter René Román, que va salvar els seus en la segona meitat amb un grapat d'aturades providencials.
Natalio no perdona
El Llagostera va presentar un onze amb sis novetats respecte al de la jornada anterior, és a dir, amb mig equip nou, destacant especialment les titularitats del central Ruymán (la primera del curs) i del talentós José Carlos a l'extrem dret. El partit va començar lent, amb els dos equips tímids damunt del terreny de joc, deixant madurar l'enfrontament. Els primers que ho van provar van ser Samu de los Reyes i el visitant Toché, però els seus xuts van ser una broma al costat del de Natalio, que va avançar el Llagostera amb un golàs poc després del primer quart d'hora de joc. El davanter va aprofitar una bona deixada d'esperó de Juanjo, va regatejar amb qualitat i subtilesa el central Josete i va rebentar la xarxa amb un potent rematada al pal curt del porter Miño (18').
Després d'encaixar el gol l'Oviedo va intentar fer un pas endavant, però sense aconseguir generar ocasions clares, mentre que en el Llagostera José Carlos va començar la seva particular exhibició de driblatges i canvis de joc. L'extrem, sobrat, va fer anar de corcoll Peña i companyia, però per desgràcia les seves centrades no van trobar mai rematador. I així es va arribar al descans, amb el Llagostera amb avantatge en el marcador contra un Oviedo que no va demostrar el perquè de la seva posició en la taula. 0-0 i tot obert amb vista a la segona meitat.
Ensurts i sentència
La segona meitat va començar de manera vibrant, amb una doble rematada de José Carlos i també amb una doble ocasió claríssima de l'Oviedo, que va perdonar l'empat. Primer Susaeta va desaprofitar una bona assistència de Koné amb un xut que va aturar René, i acte seguit, en el rebuig, Toché va fallar incomprensiblement tot sol a porteria buida. El conjunt dirigit per David Generelo, tal com feia preveure la lògica, va anar arribant cada vegada amb més insistència a l'àrea del Llagostera, que tot i així continuava sòlid i amb les línies molt juntes. I si es trencaven allà estava René, novament salvador en dues noves ocasions molt clares de l'Oviedo, totes dues nascudes de les botes de Koné, ahir el jugador més actiu i fantasiós dels asturians. El porter llagosterenc primer es va lluir aturant un xut ras i col·locat del davanter de Costa d'Ivori (60'), i només nou minuts més tard va intervenir en una tisora espectacular del mateix Koné que va fer embogir l'afició del Palamós-Costa Brava. Els seguidors gironins també van patir del cor poc després quan Edu Bedia va enviar una falta al travesser, una jugada que els visitants van protestar –sense èxit i sense raó– tot reclamant que la pilota havia entrat.
El partit va entrar en l'últim quart d'hora de joc i el Llagostera, quan més esforços havia de fer per resistir les embranzides de l'Oviedo, es va trobar amb una ocasió que no va desaprofitar per sentenciar el partit. Pitu va rebre una pilota a la banda esquerra i va fer una centrada mil·limètrica cap a Natalio, que va tornar a superar Miño, ara per baix (82'). Era el setè gol del
davanter valencià amb la samarreta del Llagostera, el que el converteix en el pitxitxi en solitari de l'equip tot i haver arribat en el passat mercat d'hivern.
Amb el 2-0 en el marcador el Llagostera va continuar controlant el partit a la perfecció i l'Oviedo, abatut, ja no s'ho creia, fet que va deixar pas al final del matx. Van ser tres punts d'or que permeten als de la Costa Brava allargar la seva aventura a segona A. Els d'Oriol Alsina no es donen per vençuts.

OVIEDO: Miño, Jose Fernández, Josete, David Fernández (Míchel, 61'), Peña, Erice, Edu Bedia, Susaeta, Borja Valle (Aguirre, 69'), Koné (Linares, 79') i Toché.

LLAGOSTERA: René, Edu Oriol (Emilio, 85'), Chus Herrero, Ruymán, Samu,
Tito, Pitu, Imaz, José Carlos (Masó, 80'), Juanjo (Chumbi, 72') i Natalio.

‘KILLER'

Natalio no va perdonar a la primera que va tenir amb un gol de qualitat (18')

UN INICI TÍMID

Els de la Costa Brava han fet de Palamós un fortí (5 victòries en els últims 7 partits)

LA SENTÈNCIA

MINUT A MINUT:
1' Només de començar Samu de los Reyes engalta un xut amb la cama esquerra des de fora l'àrea que se'n va alt.
6' Samu de los Reyes, altra vegada, ho prova amb una centrada xut que surt fora fregant el pal.
9' Toché rep a la frontal de l'àrea i xuta amb la dreta, molt alt.
18' 1-0 Natalio rep una bona assistència de Juanjo, dribla Josete amb molta qualitat i defineix a la perfecció al pal curt de Miño.
21' Chus Herrero rebutja en última instància una pilota que havia quedat morta dins l'àrea a la sortida d'un córner.
29' Natalio torna a rebre una pilota dins l'àrea, però aquesta vegada la defensa de l'Oviedo és més ràpida i aconsegueix rebutjar el perill.
33' Toché xuta amb la dreta, sense problemes per a René, que bloca.
36' Koné remata des de fora l'àrea amb un xut molt fluix que surt a la dreta de la porteria defensada per René.
40' Paret entre Pitu i Natalio que obliga Miño a sortir.
47' La segona meitat comença amb una doble ocasió de José Carlos. L'extrem primer fa un xut que rebutja Miño, mentre que després xuta alt a passada de Jesús Imaz.
48' Toché es troba amb una pilota al punt de penal després d'una relliscada de Chus Herrero, però no se'n surt amb la rematada.
49' Doble ocasió claríssima de l'Oviedo. Primer Susaeta desaprofita una bona assistència de Koné, i just després Toché falla a porta buida –René estava venut després d'aturar la primera rematada.
55' José Carlos envia una centrada a Natalio, que ho prova amb una xilena que surt desviada.
57' Koné, el més actiu dels visitants, remata alt des de fora l'àrea.
60' René salva el Llagostera amb una aturada miraculosa a xut de Mamadou Koné. Tot i així l'àrbitre assenyala servei de porteria.
67' Miño es mostra ràpid aturant una falta directa servida per Pitu.
68' Borja Valle engalta un xut de lluny que surt fregant el pal de René.
69' Imaz rep una pilota al contraatac, però es precipita a l'hora de provar la rematada, que va molt fluixa i a les mans de Rubén Miño..
69' Nova intervenció providencial de René Román, novament aturant un xut de Koné.
70' José Carlos xuta amb la dreta dins l'àrea, atura Miño, i posteriorment Natalio Lorenzo no troba ningú en la seva centrada.
76' Edu Bedia envia al travesser una falta directa.
82' 2-0 Natalio supera Miño per baix després d'una gran passada de Pitu des de la banda esquerra.
85' Xut amb l'esquerra de Jesús Imaz, alt, després d'un contraatac del conjunt llagosterenc.
88' Toché torna a estar desafinat davant de porteria amb un xut desviat que surt per damunt del travesser.
GOLS: 1-0 (18') Natalio. 2-0 (82') Natalio.
ÀRBITRE: Sagués Ozcoz, del col·legi de Castella i Lleó. T.G.: als locals Tito Ortiz, Ruymán, Edu Oriol i Samu de los Reyes. T.V.: Cap.
PÚBLIC: 3.099 espectadors al Palamós-Costa Brava.

TOT CONTROLAT

Després d'avançar-se el Llagostera va continuar sòlid i l'Oviedo, estèril

MINUTS FRENÈTICS

La segona meitat va començar boja
i amb l'Oviedo, mitjançant Toché, perdonant l'empat

EL SALVADOR

René va estar sublim aturant cada acció de perill del conjunt asturià
El Llagostera, amb mig equip renovat, va començar ben col·locat i prou, com l'Oviedo
Natalio va matar el partit aprofitant una assistència de Pitu quan l'Oviedo més atacava (82')
Darrera actualització ( Diumenge, 8 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

L'entrenador @oriol_alsina:“És una victòria de molt mèrit”. Article de J. Sebastian a @lesportiucat

“És una victòria de molt mèrit”

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina, amb el puny tancat, celebra un dels dos gols de Natalio ahir Foto: JORDI RIBOT / ICONNA.
1
Exultant i alegre, com en totes les victòries, l'únic moment en què el tècnic del Llagostera pot ser més proper amb els mitjans. Alleugerit i amb ganes de respondre, l'entrenador del conjunt llagosterenc, Oriol Alsina, va valorar el merescut triomf dels seus jugadors contra l'Oviedo (2-0). “A casa estem molt bé i ho hem demostrat novament. Hem aconseguit una victòria de molt mèrit per la feina que hem fet damunt el terreny de joc. Hem sabut interpretar molt bé el que necessitàvem i ho hem fet molt bé”, va comentar el tècnic d'Arenys de Mar, que admetia: “La primera part ha estat nostra, probablement de les millors que hem jugat a Palamós. En la segona meitat s'han igualat les forces, ens interessava que el temps passés i potser sí que hem fet un pas enrere, però s'ha pogut sentenciar i tancar la victòria.”
Oriol Alsina no va restar en cap moment mèrits als seus jugadors, i és que al davant tenien un equip que ha estat en posicions de play-off d'ascens des de l'inici de la competició: “L'Oviedo és un gran equip. Segur que farà play-off d'ascens. Té un mèrit molt gran haver guanyat. Els hem sorprès posant al terreny de joc futbolistes ofensius, amb José Carlos i Imaz per les bandes. Natalio ha estat molt llest entre els centrals i Juanjo les ha abaixat totes. A més, al mig del camp, l'equilibri entre Pitu i la contenció de Tito ens ha funcionat molt bé” explicava Alsina.
Els resultats acompanyen
La victòria del Llagostera, juntament amb la derrota de l'Almeria i l'empat de la Ponferradina deixa els gironins a quatre punts de la permanència, una situació impensable després de la derrota al camp de l'Osca (3-1): “El més important és que guanyem nosaltres. En la situació que estem hem de mirar els altres implicats, però si no guanyem no serveix de res. Estem en la millor situació des de fa moltes setmanes. A quatre punts de la permanència i amb el proper partit a casa. A més, l'Almeria, el rival que marca la salvació, ha de venir a Palamós i amb aquesta afició animant com avui, tot és possible”, deia el tècnic, que va lloar les novetats en l'onze: “Teníem baixes importants, però els que han jugat ho han fet molt bé”, sentenciava Oriol Alsina.

DE REÜLL

“En la situació que estem hem de mirar els altres implicats, però si no guanyem no serveix de res”

LA FORTALESA

“A casa estem bé i ho hem demostrat novament; hem sabut interpretar molt bé el que necessitàvem”

LA CLAU

“Té molt mèrit haver guanyat;
els hem sorprès posant al terreny de joc futbolistes ofensius”
Darrera actualització ( Diumenge, 8 de maig del 2016 00:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera s'acosta a quatre punts de la salvació". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

El Llagostera s'acosta a quatre punts de la salvació

Bona jornada. La derrota de l'Almeria contra el Nàstic (1-2) i l'empat a zero de la Ponferradina al camp de l'Osasuna, juntament amb la victòria gironina, permet retallar la distància tres punts

Els jugadors fan una pinya de celebració Foto: J.RIBOT / ICONNA.
1
Quan més magre ho té, quan ningú hi dóna ni un ral, el Llagostera es torna a aixecar i torna a mirar amb uns altres ulls l'objectiu d'aconseguir la permanència en la categoria. Uns ulls esperançadors després de la victòria contra l'Oviedo (2-0), una premissa essencial, i les ensopegades dels dos rivals directes que té per sobre en la classificació.
L'Almeria va caure derrotat per un Nàstic brillant a l'estadi Juegos Mediterráneos (1-2). El conjunt andalús semblava que reaccionava després d'encadenar deu jornades sense perdre, però en els dos últims enfrontaments no ha sumat cap punt, fet que l'ha deixat clavat en els 40 punts en la taula, marcant la permanència, juntament amb el Mallorca (40), que jugarà avui contra l'Albacete, amb 33 punts, per sota del Llagostera.
El fet que l'Almeria no puntués i que la Ponferradina empatés contra l'Osasuna (0-0) ha format un triple empat a 40 punts entre el Mallorca, els andalusos i els del Bierzo. Amb el Llagostera atent amb 36 punts, a quatre de la permanència, la situació per als blaugrana agafa un to més positiu. I és que, el proper partit dels d'Alsina torna a ser a casa, on se senten a gust i forts, i ja no espanta el contrincant que tinguin al davant –el Còrdova visita Palamós el diumenge 15 de maig.
Queden cinc finals i el Llagostera no pot fallar a casa i ha de guanyar un partit a domicili.
Darrera actualització ( Diumenge, 8 de maig del 2016 00:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"“Marxem amb un resultat del tot injust”". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

“Marxem amb un resultat del tot injust”

David Generelo Tècnic de l'Oviedo

L'entrenador de l'Oviedo, David Generelo, va atendre els mitjans de comunicació minuts després de confirmar-se la derrota del seu equip contra el Llagostera. “La primera part ha estat més igualada. Ells s'han trobat amb un gol en una faceta en què sabíem que eren forts, però en la segona hem estat millors i podíem haver empatat en qualsevol moment”, va comentar l'exjugador del conjunt asturià, ara tècnic. “Estàvem amb bona dinàmica i generant ocasions de gol. Marxem amb un resultat molt injust, però ens hem d'aixecar i pensar ja en el següent partit”, explicava Generelo, que insistia en les claus de la derrota del seu equip. “Hem generat ocasions i, si les haguéssim aprofitat, el resultat hauria estat un altre. El Llagostera a casa és fort i ens ha condicionat que en la primera part no féssim el nostre joc”, va sentenciar el tècnic.
Llegir mes / Leer mas...