diumenge, 8 de maig del 2016

"Natalio allarga l'aventura". Article de @educiu a @lesportiucat

Natalio allarga l'aventura

Triomf vital del Llagostera contra l'Oviedo que permet als d'Oriol Alsina continuar vius en la lluita per la permanència, que ara queda a quatre punts per sobre

Natalio, autor dels dos gols del partit, i René, amb aturades providencials, es van erigir en els grans protagonistes

Natalio, aquí en posició acrobàtica, va ser decisiu amb un doblet Foto: J.R/ICONNA.
1
El Llagostera va tornar a demostrar ahir el seu instint de supervivència amb una victòria vital contra l'Oviedo (2-0), un triomf que va permetre a l'equip dirigit per Oriol Alsina retallar tres punts d'una tacada respecte de la zona de permanència, que ara queda a quatre punts per sobre quan falten cinc partits per al final del campionat. Amb la victòria el Llagostera continua viu en la lluita per la salvació, un objectiu que encara és viable gràcies al bon rendiment de l'equip al Palamós-Costa Brava (cinc victòries en els últims set partits), escenari també del pròxim partit dels llagosterencs contra el Còrdova (diumenge vinent a les 17 h). El conjunt gironí tenia ahir un partit a vida o mort i no va defraudar, va demostrar coratge i fe i va oferir una actuació molt completa a tots els nivells contra un equip de play-off com l'Oviedo, que va sortir amb la cua entre cames. En el triomf hi va tenir un paper clau Natalio, autor dels dos gols locals, però també el porter René Román, que va salvar els seus en la segona meitat amb un grapat d'aturades providencials.
Natalio no perdona
El Llagostera va presentar un onze amb sis novetats respecte al de la jornada anterior, és a dir, amb mig equip nou, destacant especialment les titularitats del central Ruymán (la primera del curs) i del talentós José Carlos a l'extrem dret. El partit va començar lent, amb els dos equips tímids damunt del terreny de joc, deixant madurar l'enfrontament. Els primers que ho van provar van ser Samu de los Reyes i el visitant Toché, però els seus xuts van ser una broma al costat del de Natalio, que va avançar el Llagostera amb un golàs poc després del primer quart d'hora de joc. El davanter va aprofitar una bona deixada d'esperó de Juanjo, va regatejar amb qualitat i subtilesa el central Josete i va rebentar la xarxa amb un potent rematada al pal curt del porter Miño (18').
Després d'encaixar el gol l'Oviedo va intentar fer un pas endavant, però sense aconseguir generar ocasions clares, mentre que en el Llagostera José Carlos va començar la seva particular exhibició de driblatges i canvis de joc. L'extrem, sobrat, va fer anar de corcoll Peña i companyia, però per desgràcia les seves centrades no van trobar mai rematador. I així es va arribar al descans, amb el Llagostera amb avantatge en el marcador contra un Oviedo que no va demostrar el perquè de la seva posició en la taula. 0-0 i tot obert amb vista a la segona meitat.
Ensurts i sentència
La segona meitat va començar de manera vibrant, amb una doble rematada de José Carlos i també amb una doble ocasió claríssima de l'Oviedo, que va perdonar l'empat. Primer Susaeta va desaprofitar una bona assistència de Koné amb un xut que va aturar René, i acte seguit, en el rebuig, Toché va fallar incomprensiblement tot sol a porteria buida. El conjunt dirigit per David Generelo, tal com feia preveure la lògica, va anar arribant cada vegada amb més insistència a l'àrea del Llagostera, que tot i així continuava sòlid i amb les línies molt juntes. I si es trencaven allà estava René, novament salvador en dues noves ocasions molt clares de l'Oviedo, totes dues nascudes de les botes de Koné, ahir el jugador més actiu i fantasiós dels asturians. El porter llagosterenc primer es va lluir aturant un xut ras i col·locat del davanter de Costa d'Ivori (60'), i només nou minuts més tard va intervenir en una tisora espectacular del mateix Koné que va fer embogir l'afició del Palamós-Costa Brava. Els seguidors gironins també van patir del cor poc després quan Edu Bedia va enviar una falta al travesser, una jugada que els visitants van protestar –sense èxit i sense raó– tot reclamant que la pilota havia entrat.
El partit va entrar en l'últim quart d'hora de joc i el Llagostera, quan més esforços havia de fer per resistir les embranzides de l'Oviedo, es va trobar amb una ocasió que no va desaprofitar per sentenciar el partit. Pitu va rebre una pilota a la banda esquerra i va fer una centrada mil·limètrica cap a Natalio, que va tornar a superar Miño, ara per baix (82'). Era el setè gol del
davanter valencià amb la samarreta del Llagostera, el que el converteix en el pitxitxi en solitari de l'equip tot i haver arribat en el passat mercat d'hivern.
Amb el 2-0 en el marcador el Llagostera va continuar controlant el partit a la perfecció i l'Oviedo, abatut, ja no s'ho creia, fet que va deixar pas al final del matx. Van ser tres punts d'or que permeten als de la Costa Brava allargar la seva aventura a segona A. Els d'Oriol Alsina no es donen per vençuts.

OVIEDO: Miño, Jose Fernández, Josete, David Fernández (Míchel, 61'), Peña, Erice, Edu Bedia, Susaeta, Borja Valle (Aguirre, 69'), Koné (Linares, 79') i Toché.

LLAGOSTERA: René, Edu Oriol (Emilio, 85'), Chus Herrero, Ruymán, Samu,
Tito, Pitu, Imaz, José Carlos (Masó, 80'), Juanjo (Chumbi, 72') i Natalio.

‘KILLER'

Natalio no va perdonar a la primera que va tenir amb un gol de qualitat (18')

UN INICI TÍMID

Els de la Costa Brava han fet de Palamós un fortí (5 victòries en els últims 7 partits)

LA SENTÈNCIA

MINUT A MINUT:
1' Només de començar Samu de los Reyes engalta un xut amb la cama esquerra des de fora l'àrea que se'n va alt.
6' Samu de los Reyes, altra vegada, ho prova amb una centrada xut que surt fora fregant el pal.
9' Toché rep a la frontal de l'àrea i xuta amb la dreta, molt alt.
18' 1-0 Natalio rep una bona assistència de Juanjo, dribla Josete amb molta qualitat i defineix a la perfecció al pal curt de Miño.
21' Chus Herrero rebutja en última instància una pilota que havia quedat morta dins l'àrea a la sortida d'un córner.
29' Natalio torna a rebre una pilota dins l'àrea, però aquesta vegada la defensa de l'Oviedo és més ràpida i aconsegueix rebutjar el perill.
33' Toché xuta amb la dreta, sense problemes per a René, que bloca.
36' Koné remata des de fora l'àrea amb un xut molt fluix que surt a la dreta de la porteria defensada per René.
40' Paret entre Pitu i Natalio que obliga Miño a sortir.
47' La segona meitat comença amb una doble ocasió de José Carlos. L'extrem primer fa un xut que rebutja Miño, mentre que després xuta alt a passada de Jesús Imaz.
48' Toché es troba amb una pilota al punt de penal després d'una relliscada de Chus Herrero, però no se'n surt amb la rematada.
49' Doble ocasió claríssima de l'Oviedo. Primer Susaeta desaprofita una bona assistència de Koné, i just després Toché falla a porta buida –René estava venut després d'aturar la primera rematada.
55' José Carlos envia una centrada a Natalio, que ho prova amb una xilena que surt desviada.
57' Koné, el més actiu dels visitants, remata alt des de fora l'àrea.
60' René salva el Llagostera amb una aturada miraculosa a xut de Mamadou Koné. Tot i així l'àrbitre assenyala servei de porteria.
67' Miño es mostra ràpid aturant una falta directa servida per Pitu.
68' Borja Valle engalta un xut de lluny que surt fregant el pal de René.
69' Imaz rep una pilota al contraatac, però es precipita a l'hora de provar la rematada, que va molt fluixa i a les mans de Rubén Miño..
69' Nova intervenció providencial de René Román, novament aturant un xut de Koné.
70' José Carlos xuta amb la dreta dins l'àrea, atura Miño, i posteriorment Natalio Lorenzo no troba ningú en la seva centrada.
76' Edu Bedia envia al travesser una falta directa.
82' 2-0 Natalio supera Miño per baix després d'una gran passada de Pitu des de la banda esquerra.
85' Xut amb l'esquerra de Jesús Imaz, alt, després d'un contraatac del conjunt llagosterenc.
88' Toché torna a estar desafinat davant de porteria amb un xut desviat que surt per damunt del travesser.
GOLS: 1-0 (18') Natalio. 2-0 (82') Natalio.
ÀRBITRE: Sagués Ozcoz, del col·legi de Castella i Lleó. T.G.: als locals Tito Ortiz, Ruymán, Edu Oriol i Samu de los Reyes. T.V.: Cap.
PÚBLIC: 3.099 espectadors al Palamós-Costa Brava.