dilluns, 21 de setembre del 2015

Sense retrovisors

Article de l'Esportiu /per J. Sebastian

El Llagostera haurà de remar molt i començar a escalar posicions si no vol veure's encallat al fons de la taula

El proper duel contra el Girona, un escenari poc oportú

Juanjo Expósito, desesperat en una de les múltiples patacades que va rebre, amb Mosquito al fons de la imatge Foto: JOAN CASTRO / ICONNA.
1
El Llagostera va perdre contra el Tenerife (0-2) i va caure a l'última posició de la classificació. El conjunt dirigit per Oriol Alsina no va tenir prou profunditat en atac i, en defensa, dues jugades dels futbolistes amb més desequilibri del conjunt insular van ser clau a l'hora d'encaixar una nova derrota, la quarta en cinc jornades en la lliga. L'abús del joc directe en algunes situacions del partit, fet que anul·la les principals virtuts dels migcampistes Emilio Sánchez i Pitu Comadevall, és una xacra que ha de millorar l'equip llagosterenc, que en atac no troba el camí. Els d'Alsina només han marcat tres gols en el campionat, precisament tots contra el mateix equip, l'Alavés –un d'ells de penal–, i la falta de mobilitat dels homes de referència, que ha coincidit amb la lesió de Chumbi, preocupa. Conscients que tot just acaba de començar una temporada molt llarga, cal que els llagosterencs comencin a carburar i sumar punts si no volen veure's encallats en els últims llocs, una situació que no agrada.
El proper partit del Llagostera a l'estadi de Montilivi, contra el Girona, no sembla l'escenari més adequat per obtenir els tres punts i treure el cap del fons de la taula. Donar la sorpresa i batre el contrincant veí, però, donaria una alenada de confiança i moral al Llagostera: “El segon any a la categoria és més complicat però treballem per tirar-ho endavant. Pensem només en el proper partit, com l'hem d'enfocar i així intentar tenir una trajectòria creixent com la de l'any passat. Serà molt important canviar aquesta dinàmica al més aviat possible”, comentava el lateral dret Jordi Masó, a la conclusió del matx contra el Tenerife, a l'estadi Palamós-Costa Brava.
Tocant de peus a terra, amb el cap fred i sabedors que tenen arguments a la recambra que permeten estar tranquils, tot i ocupar el darrer lloc de la taula, el Llagostera sap que no queda altre camí que treballar per arreglar els desajustos que estan impedint a l'equip dirigit per Oriol Alsina sumar més punts. Si bé al camp del Lugo van caure derrotats amb un magistral gol en l'últim minut, i a Albacete, a través d'un penal inexistent, regirar la tendència és imperatiu: “Si perds sense fer cap gol és per preocupar-te. De totes maneres, el curs passat vam capgirar una situació pitjor i dels mals moments en vam sortir reforçats. Manteníem més zeros a la nostra porteria, però l'entrenador ja està treballant per fer-nos millor i compactar-nos com a equip”, analitzava el davanter del Llagostera Juanjo Expósito, que una vegada més va haver de barallar-se amb els dos centrals rivals –Germán Sánchez i Carlos Ruiz– i amb el pivot defensiu –Alberto–, en cada una de les pilotes aèries que li enviaven els seus companys, en moltes ocasions excessives i sense cap possibilitat que el cantàbric en sortís victoriós o pogués generar alguna aproximació.
De pitjors situacions s'ha refet el Llagostera, que haurà de reaccionar des del darrere. Com va dir Oriol Alsina als mitjans després de l'última ensopegada: “Més avall no podem anar, per tant, l'únic que podem fer és millorar i aquesta millora està a les nostres mans”. La consigna, doncs, és molt clara.

ELS PROTAGONISTES

Pensem només en el proper partit i en com l'hem d'enfocar per així tenir una trajectòria creixent
Jordi Masó
lateral dret del llagostera

CONSCIENTS

El Llagostera sap que ha de millorar molts aspectes per poder tornar a sumar victòries

CALMA RELATIVA

Estar al fons de la taula no agrada, però hi ha marge i, sobretot, molt partits per jugar
El curs passat vam capgirar una situació pitjor i dels mals moments en vam sortir reforçats
Juanjo Expósito
davanter del llagostera
No podem anar més avall, per tant, l'únic que podem fer és millorar. És a les nostres mans fer-ho
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera

El curs passat, set punts en les primeres cinc jornades

El Llagostera ha començat la seva segona temporada a la segona divisió A amb uns registres molt pobres, sumant només tres punts en les primeres cinc jornades de lliga (tots ells sumats en la victòria contra l'Alavés de la tercera jornada (3-0)). La resta, quatre derrotes en les quals el conjunt llagosterenc no ha aconseguit marcar ni un sol gol (0-2 amb l'Osasuna, 1-0 a Lugo, 1-0 a Albacete i 0-2 dissabte passat amb el Tenerife). Uns números preocupants que han dut el Llagostera a ocupar l'última posició de la taula i que empitjoren els de l'inici del curs passat. Aleshores el conjunt de la Costa Brava va començar sumant set punts en els primers cinc partits, fruit de dues victòries (2-0 contra el Leganés i 0-1 al Miniestadi), un empat (0-0 amb l'Osasuna) i dues derrotes (2-0 en el debut a Las Palmas i 2-0 al camp del Recreativo). A partir d'aquí, però, el Llagostera va enllaçar una mala ratxa de resultats (tres derrotes i un empat) que va provocar la destitució del tècnic Santi Castillejo tot just en la novena jornada. Llavors Lluís Carrillo i Oriol Alsina es van posar al capdavant de l'equip i, a poc a poc, van trobar la fórmula per capgirar la situació. Quant a gols, el Llagostera ha marcat els mateixos que en les primeres cinc jornades del curs passat (3), però n'ha encaixat dos més (6).
Llegir mes / Leer mas...