dilluns, 3 d’octubre del 2016

"Guanyen en eficàcia ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

Guanyen en eficàcia

El Llagostera aprofita la seva fortalesa coma local per superar l'Atlètic Balears amb dos gols pràcticament consecutius L'equip d'Oriol Alsina suma la segona victòria de la temporada que li permet allunyar-se de la part baixa de la classificació

03.10.2016 | 07:15
Les victòries ho curen tot i també justifiquen el patiment que exigeix aconseguir-les. La que ahir va sumar la UE Lllagostera-Costa Brava (2-1) davant l'Atlètic Balears era primordial per al futur immediat dels gironins, que després d'haver encadenat tres jornades seguides sense guanyar, i passant la setmana en promoció de descens, necessitava un triomf que permetés recuperar la confiança de l'equip. El rival que visitava el Nou Municipal Palamós Costa Brava no era el més assequible, però sí un dels més adequats per fer-ho, i l'equip d'Oriol Alsina va sortir al terreny de joc amb la idea clara de què calia fer per mantenir-se invicte a casa.
Amb dos canvis en l'alineació, la principal novetat del Llagostera va ser la disposició tàctica amb la que el tècnic va situar els seus jugadors. Enrederint la possició de Colorado i obrint els extrems per aprofitar les bandes, i atacar el sistema defensiu balear el partit va començar amb els dos equips disputant-se el control de la pilota. Sense opció per als davanters de generar ocasions, els gironins van treure profit de l'estratègia per avançar-se al marcador gràcies a Pablo Sánchez. Un córner de Marc Martínez al primer pal el va pentinar Manel perquè el davanter gadità rematés a plaer, lliure de marca. Tot i que els jugadors visitants van demanar fora de joc l'àrbitre va concedir el gol just superat el primer quart d'hora.
I com va passar contra el Vila-real B fa quinze dies, els gironins van tornar a marcar amb només un minut de diferència. Sense temps perquè l'Atlètic Balears reaccionés, una bona jugada personal de Marc Fernández per banda esquerra va acabar amb una centrada precisa que Robert Simón va aprofitar per fer el segon gol local salvant la sortida del porter amb un xut creuat. Amb dos gols d'avantatge, els gironins tenien el partit totalment controlat i només les passades llargues als davanters visitants van inquietar els gironins, que novament a través de Pablo van estar a prop de fer el tercer. El cop de cap del davanter va sortir desviat a l'esquerra de la porteia d'Aulestia. Quan semblava que s'arribaria a la mitja part amb aquest resultat es va produir una de les poques jugades polèmiques del partit, i l'àrbitre va xiular penal en una caiguda de Rubén Jurado a l'interior de l'àrea després d'un lleuger contacte amb Samuel San José. Amb el temps complert Quique no va fallar i encara que Moragón va tocar la pilota, l'Atlètic Balears va marxar al vestidor reduint la distància al marcador. A la repressa l'equip de Crhistian Ziege va fer un pas endavant buscant l'empat, però a la primera part no va trobar la manera d'arribar amb claredat a la porteria. A vint-i-cinc minuts del final Alsina va substituir Pablo per Rubén Martínez i poc després va fer entrar Carlos Albarrán per Robert Simón. Aquest segon canvi també va provocar un canvi de posicions, i Jordi Masó va passar a la zona del pivot defensiu. Després de molta estona sense ocasions, Marc Fernández va estar a punt de fer el tercer amb un rematada que va sortir fregant el pal. La resposta dels visitants no es va fer esperar i David Sánchez va buscar l'empat amb un xut de falta a la frontal de l'àrea per sobre del travesser.
A deu minuts del final Rafa Jordà va substituir Colorado, i en la seva primera intervenció va estar a punt de sentenciar amb una rematada que Aulestia va enviar a córner. Visiblement motivat, i amb ganes de marcar el seu primer gol amb el Llagostera, el davanter va tornar a provar fortuna amb una rematada de cap es va perdre per damunt del travesser. Amb el partit trencat Marc Fernández es va quedar sol davant del porter balear, que ben col·locat va aturar el xut del corberenc. Tota la feina dels locals podria haver-se esvaït en l'última jugada del partit. Un córner des de l'esquerra servit pels balears va estar a punt de fer volar dos punts de Palamós després d'una sèrie de rebots a l'interior de l'àrea que José Moragón va saber resoldre aturant la pilota sobre la línia de gol.
No hi va haver temps per a més, i amb el xiulet final l'equip d'Oriol Alsina va celebrar la victòria, conscient de la importància d'aquests tres punts. El Llagostera suma 8 punts i acaba la jornada quinzè, amb un punt de marge amb els llocs de promoció de descens. Tot abans de visitar el filial del Mallorca, diumenge vinent (12 h).
Llegir mes / Leer mas...

"necessària i íntima ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

necessària i íntima

Ahir l'expedició de l'Atlètic Balears va arribar al Nou Municipal de Palamós Costa Brava passant dotze minuts de les 10h i amb l'estadi pràcticament buit. Els jugadors del UE Llagostera-Costa Brava estaven convocats hora i mitja abans del partit i res feia pensar que hi havia futbol, i encara ?menys que l'equip d'Oriol Alsina es jugava 3 punts tan importants. A l'estadi no va veure's el primer aficionat fins 30 minuts abans del inici. Al final només n'hi van assistir 400. És evident que els atractius de la Segona B no són el mateixos del futbol professional i que l'exili a la localitat del Baix Empordà no ajuda, podria haver influït fins i tot l'horari, però tot apunta que les raons de la desconnexió dels seguidors van més enllà, i que la situació difícilment canviarà.
Els que hi van anar almenys van sortir del camp amb l'alegria de veure un triomf poc vistós, però necessari i just gràcies a dos minuts d'efectivitat. Ara mateix el Llagostera no ha de jugar bé, si no sumar i seguir construint un bloc. Contra l'Atlètic Balears els gironins van tornar a oferir una bona imatge, mantenint la línia ascendent de les últimes jornades, en aquest cas també acompanyada d'un bon resultat. Una mostra clara és que per primera vegada l'estratègia va donar fruits amb un gol de pissara que dit pel tècnic havia estat treballada durant la setmana.
També que per tercera jornada consecutiva el Llagostera va generar més ocasions que el rival. A tot això s'ha d'afegir la millora d'alguns jugadors cridats a tenir un pes específic en el joc. Samu San José, Alex Colorado o Marc Martínez són clars exemples.
Però una flor no fa estiu, i farien malament girant la mirada a les mancances que continua tenint aquest equip, capaç de concedir penals innecessaris o no tancar la defensa en un còrner en l'últim minut de partit que podrien posar en risc una victòria.
Continua sent una assignatura pendent la intermitència amb què l'equip desaprofita el seu potencial ofensiu perdent-se sovint en la circulació de pilota amb més amplitud que profunditat.

"Un canvi en l'onze i torna Jordà". Article de @educiu a @lesportiucat

Un canvi en l'onze i torna Jordà

Oriol Alsina va presentar un onze amb un sol canvi respecte al de l'últim partit al camp de l'Alcoià (2-0). La novetat en l'equip titular va ser l'entrada de Pablo Sánchez en detriment d'Eloi Zamorano, fet que va provocar la recol·locació d'algun jugador llagosterenc. Samu va recuperar el lloc a l'eix de la defensa després d'haver actuat al mig del camp el cap de setmana passat, mentre que Álex Colorado, normalment més avançat, va formar el doble pivot al costat de Marc Martínez. L'altra gran novetat del partit va ser el retorn de Rafa Jordà després de cinc partits lesionat. L'atacant, suplent, va sortir quan faltaven deu minuts per al final i es va mostrar molt participatiu.

"Un triomf balsàmic ". Article de @educiu a @lesportiucat

Un triomf balsàmic

Vital. El Llagostera venç l'Atlètic Balears, talla una ratxa de tres partits sense guanyar i agafa confiança de cara al futur

Victòria vital del Llagostera contra l'Atlètic Balears (2-1). El conjunt dirigit per Oriol Alsina va fer-se fort a casa i va trencar una ratxa de tres partits sense guanyar que començava a generar seriosos dubtes entorn dels llagosterencs, que ahir van respirar una mica més tranquils amb el triomf. El d'ahir va ser un partit intens en el qual el Llagostera va avançar molta feina ben aviat, amb dos gols pràcticament consecutius de Pablo Sánchez i Robert Simón (16' i 18'), abans de regalar el 2-1 a l'Atlètic Balears a tocar del descans amb un innocent penal de Samu, que Xisco va transformar des dels onze metres (46'). En la segona meitat el Llagostera va saber controlar el partit i, tret d'una última ocasió d'infart per als visitants que va aturar Moragón, no va patir gaire per amarrar tres punts importantíssims per solidificar el nou projecte.
Dues fuetades letals
En els primers minuts de partit la possessió va estar repartida entre els dos equips, com també les imprecisions i les zero ocasions de perill. I de l'avorriment es va passar a l'1-0 local, obra de Pablo Sánchez, que va rematar a la línia de gol una pentinada amb el cap de Manel després d'un córner (16'). El Llagostera s'avançava en el marcador, s'espolsava nervis de sobre i guanyava confiança de cara a la resta de l'enfrontament. I més que ho va fer tot just dos minuts més tard, amb el 2-0. Aquesta vegada l'autor del gol va ser Robert Simón, que va aprofitar una centrada de Marc Fernández des de l'altra banda i va superar el porter Aulestia amb una volea amb la cama dreta (18'). Després de les dues patacades consecutives, l'Atlètic Balears va fer un pas endavant i va intensificar el joc ofensiu, però el conjunt dirigit per Christian Ziege va continuar igual d'erràtic i poc contundent. El Llagostera, de la seva banda, va passar a controlar el joc, molt ben col·locat damunt del terreny de joc i concentrat tant en atac com en defensa. Però quan semblava que el partit se n'aniria al descans amb 2-0 en el marcador, Samu San José va cometre un penal de benjamí sobre David Sánchez. I Xisco no va perdonar des dels onze metres, tot i que Moragón va tocar la pilota abans d'entrar (45'). Va ser un regal del Llagostera, que ara havia d'encarar la segona meitat sense tenir el partit tan controlat.
Control i triomf al sac
La segona part va començar amb un ritme alt, però sense massa aproximacions a l'àrea rival de cap dels dos equips. La primera ocasió va ser un xut dins l'àrea de Marc Fernández que finalment va ser rebutjat a córner, mentre que els visitants seguien sense trobar la fórmula per generar perill real. En el tram final de partit el Llagostera va saber aguantar el resultat sense massa preocupacions (fins i tot Rafa Jordà, que ahir reapareixia, i Marc Fernández van estar a punt d'ampliar l'avantatge), tot i que l'Atlètic Balears va poder empatar in extremis en un servei de córner. Jordà va impactar malament amb el cap i va obligar Jose Moragón a realitzar una providencial aturada damunt la mateixa línia de gol que va salvar el seu equip. Finalment, el resultat no va variar més i el Llagostera va sumar una victòria que aporta calma i seguretat.

LLAGOSTERA 2 AT. BALEARS 1

LLAGOSTERA: Moragón, Masó, Rodri, Samu, Valentín, Marc Martínez, Colorado (Rafà Jordà, 79'), Robert Simón (Albarrán, 73'), Marc Fernández, Pablo Sánchez (Rubén Martínez, 61') i Manel.
ATLÈTIC BALEARS: Aulestia, Marcel (Tete, 45'), Vallori, Manu, Malik (Biel Guasp, 64'), Kike, David Sánchez, Enzo, Fullana, Xisco (Cristeto, 75') i Rubén Jurado.
GOLS: 1-0 (16') Pablo Sánchez. 2-0 (18') Robert Simón. 2-1 (45') Xisco, de penal.
ÀRBITRE: Miralles Selma. T.G.: als locals Samu, Rodri, Rafa Jordà i Marc Martínez; i als visitants Fullana, Enzo, Kike, Rubén Jurado i Manu. T.V.: Cap.
PÚBLIC: 592 espectadors al Palamós-Costa Brava.

LA PRIMERA PART

Pablo i Robert van marcar dos gols seguits (16' i 18'), però Samu va regalar un penal a tocar del descans

LA REPRESA

El Llagostera va saber controlar el partit i Moragón va salvar el seus amb una aturada just al final

ELS VESTIDORS

Necessitàvem els tres punts, l'equip ho mereixia. Segur que anirem cap amunt
Rafa Jordà
davanter del llagostera
Necessitàvem guanyar aquest partit, i ara seria molt bo encadenar dues victòries seguides
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
És una victòria molt important, contra un gran equip. El triomf té molt de mèrit; i quan pateixes encara en té més
Avui alguns jugadors no
han estat gaire contundents, i no
sé ben bé per què
Christian Ziege
tècnic de l'atlètic balears
No calia patir tant; sense el penal abans del descans teníem el partit controlat i
la segona part
hauria estat
més tranquil·la
Ha estat un partit molt intens entre dos equips treballats en defensa. Anar 2-0 tan aviat ens ha fet molt de mal