dilluns, 3 d’octubre del 2016

"Un triomf balsàmic ". Article de @educiu a @lesportiucat

Un triomf balsàmic

Vital. El Llagostera venç l'Atlètic Balears, talla una ratxa de tres partits sense guanyar i agafa confiança de cara al futur

Victòria vital del Llagostera contra l'Atlètic Balears (2-1). El conjunt dirigit per Oriol Alsina va fer-se fort a casa i va trencar una ratxa de tres partits sense guanyar que començava a generar seriosos dubtes entorn dels llagosterencs, que ahir van respirar una mica més tranquils amb el triomf. El d'ahir va ser un partit intens en el qual el Llagostera va avançar molta feina ben aviat, amb dos gols pràcticament consecutius de Pablo Sánchez i Robert Simón (16' i 18'), abans de regalar el 2-1 a l'Atlètic Balears a tocar del descans amb un innocent penal de Samu, que Xisco va transformar des dels onze metres (46'). En la segona meitat el Llagostera va saber controlar el partit i, tret d'una última ocasió d'infart per als visitants que va aturar Moragón, no va patir gaire per amarrar tres punts importantíssims per solidificar el nou projecte.
Dues fuetades letals
En els primers minuts de partit la possessió va estar repartida entre els dos equips, com també les imprecisions i les zero ocasions de perill. I de l'avorriment es va passar a l'1-0 local, obra de Pablo Sánchez, que va rematar a la línia de gol una pentinada amb el cap de Manel després d'un córner (16'). El Llagostera s'avançava en el marcador, s'espolsava nervis de sobre i guanyava confiança de cara a la resta de l'enfrontament. I més que ho va fer tot just dos minuts més tard, amb el 2-0. Aquesta vegada l'autor del gol va ser Robert Simón, que va aprofitar una centrada de Marc Fernández des de l'altra banda i va superar el porter Aulestia amb una volea amb la cama dreta (18'). Després de les dues patacades consecutives, l'Atlètic Balears va fer un pas endavant i va intensificar el joc ofensiu, però el conjunt dirigit per Christian Ziege va continuar igual d'erràtic i poc contundent. El Llagostera, de la seva banda, va passar a controlar el joc, molt ben col·locat damunt del terreny de joc i concentrat tant en atac com en defensa. Però quan semblava que el partit se n'aniria al descans amb 2-0 en el marcador, Samu San José va cometre un penal de benjamí sobre David Sánchez. I Xisco no va perdonar des dels onze metres, tot i que Moragón va tocar la pilota abans d'entrar (45'). Va ser un regal del Llagostera, que ara havia d'encarar la segona meitat sense tenir el partit tan controlat.
Control i triomf al sac
La segona part va començar amb un ritme alt, però sense massa aproximacions a l'àrea rival de cap dels dos equips. La primera ocasió va ser un xut dins l'àrea de Marc Fernández que finalment va ser rebutjat a córner, mentre que els visitants seguien sense trobar la fórmula per generar perill real. En el tram final de partit el Llagostera va saber aguantar el resultat sense massa preocupacions (fins i tot Rafa Jordà, que ahir reapareixia, i Marc Fernández van estar a punt d'ampliar l'avantatge), tot i que l'Atlètic Balears va poder empatar in extremis en un servei de córner. Jordà va impactar malament amb el cap i va obligar Jose Moragón a realitzar una providencial aturada damunt la mateixa línia de gol que va salvar el seu equip. Finalment, el resultat no va variar més i el Llagostera va sumar una victòria que aporta calma i seguretat.

LLAGOSTERA 2 AT. BALEARS 1

LLAGOSTERA: Moragón, Masó, Rodri, Samu, Valentín, Marc Martínez, Colorado (Rafà Jordà, 79'), Robert Simón (Albarrán, 73'), Marc Fernández, Pablo Sánchez (Rubén Martínez, 61') i Manel.
ATLÈTIC BALEARS: Aulestia, Marcel (Tete, 45'), Vallori, Manu, Malik (Biel Guasp, 64'), Kike, David Sánchez, Enzo, Fullana, Xisco (Cristeto, 75') i Rubén Jurado.
GOLS: 1-0 (16') Pablo Sánchez. 2-0 (18') Robert Simón. 2-1 (45') Xisco, de penal.
ÀRBITRE: Miralles Selma. T.G.: als locals Samu, Rodri, Rafa Jordà i Marc Martínez; i als visitants Fullana, Enzo, Kike, Rubén Jurado i Manu. T.V.: Cap.
PÚBLIC: 592 espectadors al Palamós-Costa Brava.

LA PRIMERA PART

Pablo i Robert van marcar dos gols seguits (16' i 18'), però Samu va regalar un penal a tocar del descans

LA REPRESA

El Llagostera va saber controlar el partit i Moragón va salvar el seus amb una aturada just al final

ELS VESTIDORS

Necessitàvem els tres punts, l'equip ho mereixia. Segur que anirem cap amunt
Rafa Jordà
davanter del llagostera
Necessitàvem guanyar aquest partit, i ara seria molt bo encadenar dues victòries seguides
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
És una victòria molt important, contra un gran equip. El triomf té molt de mèrit; i quan pateixes encara en té més
Avui alguns jugadors no
han estat gaire contundents, i no
sé ben bé per què
Christian Ziege
tècnic de l'atlètic balears
No calia patir tant; sense el penal abans del descans teníem el partit controlat i
la segona part
hauria estat
més tranquil·la
Ha estat un partit molt intens entre dos equips treballats en defensa. Anar 2-0 tan aviat ens ha fet molt de mal