diumenge, 22 de novembre del 2015

Los 8 (principales) agravios que sufrieron el Nàstic y su afición en Llagostera

Article de Diari de Tarragona

Agresiones, trato discriminatorio, falta de deportividad... Recordamos lo sucedido ese 21 de junio del 2014 en el Municipal de Llagostera

Publicado: 19:55 - 17/11/2015

Publicidad
Este domingo Nàstic y Llagostera se volverán a encontrar en un terreno de juego. A pesar de que los tarraconenses consiguieron el ascenso a Segunda A la temporada pasada y las heridas parecían cerradas, el recuerdo de todo lo que pasó aquel 21 de junio de 2014 en el Municipal de Llagostera se mantiene intacto. Repasamos los agravios que sufrió el Nàstic por parte del club gerundense y su afición.

- Los descartados: Un tweet (borrado) con foto de un jugador del Llagostera después del partido de ida en el Nou Estadi encendió la polémica. En el comentario, el futbolista se quejaba que el Nàstic no había reservado asientos para los descartados de su equipo en la grada del Nou Estadi, por lo que se tuvieron que sentar en las escaleras todos juntos. El Nàstic afirmó que era falso, que sí que tenían plaza, pero que debido a la gran afluencia de público debían sentarse separados. En el partido de vuelta en Llagostera, los jugadores del Nàstic no sólo no tuvieron asiento, sino que la única opción que se les dio fue quedarse de pie detrás de la línea de fondo.


*Detrás de una valla y a dos metros de la línea de fondo tuvieron que ver el partido los jugadores descartados del Nàstic. Foto: Lluís Milián


- Entradas: Días antes del partido el Llagostera puso a la venta entradas para el partido. Aficionados del Nàstic se desplazaron hasta la localidad para adquirirlas, pero cuando el club gerundense se percató de que terminarían en manos granas, las retiró de la venta y las facilitó únicamente a sus socios y los del Girona, causando la indignación entre los tarraconenses movilizados.

*Cola de los aficionados del Nàstic delante de las taquillas del Municipal de Llagostera antes del choque. Sólo unos pocos consiguieron entrada. Foto: Lluís Milián

- Fan Zone: Ante la previsión de ‘Marea grana’ a Girona, el club pidió la instalación de una Fan Zone para los seguidores que no tuvieran entrada para el partido. La petición fue denegada. Al final, los seguidores granas sin entrada vieron el partido en diferentes bares y locales de los alrededores. En algunos, crearon disturbios y altercados.

- Más entradas: A la llegada al campo, la delegación del Nàstic, entre los que estaba el alcalde de la ciudad, se encontró que no había entradas para todos. El presidente Josep Maria Andreu, como muestra de rechazo por el trato recibido, decidió comprar una entrada en la reventa junto con Ballesteros e irse a la zona de aficionados tarraconenses.

*En el centro, con camisa y de pie, el presidente del Nàstic, Josep Maria Andreu, y el alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, mezclados entre los aficionados del Nàstic. Foto: Lluís Milián

- Agresión al delegado del Nàstic: El presidente del Nàstic, Josep Maria Andreu, explicó este lunes que el delegado del equipo, Josep Maria Grau, sufrió una agresión antes del partido. No quiso concretar por parte de quien, pero comentó que no trascendió públicamente porque no se denunció a los Mossos.

- Agresiones a jugadores y artimañas: Durante la prórroga y ya con el Llagostera ganando por 3-1 la afición tomó partido. En un estadio que no requería las condiciones de seguridad mínimas exigibles para un partido de esas características, incluso seguidores locales agredieron a los jugadores del Nàstic… ¡con el partido en marcha! El lateral Juanjo no pudo sacar de banda al ser ‘taponado’ por detrás por un espectador, iniciando un barullo entre jugadores de ambos equipos, cuerpos técnicos y seguidores. El árbitro observó, no tomó decisiones y apostó por el “sigan, sigan”. A partir de ahí, constantes balones al terreno de juego para cortar el partido. Algunos, lanzados directamente desde el banquillo local.

*El lateral del Nàstic, Juanjo, a punto de sacar de banda. Un seguidor le toca el balón por detrás. Fue el inicio de una trifulca. Foto: Lluís Milián

- Carga policial: Al terminar el choque los Mossos d’Esquadra cargaron contra los aficionados del Nàstic, algunos de los cuales intentaban salir del estadio. Hubo heridos que tuvieron que ser atendidos por los servicios médicos e incluso el entrenador del Nàstic, Vicente Moreno, estuvo a punto de ser agredido por los agentes. La actuación policial causó revuelo también a nivel político, con una carta de queja del alcalde Ballesteros al Conseller d’Interior, Ramon Espadaler. También hubo peleas entre seguidores de los dos equipos durante la invasión de campo por la celebración del triunfo local.

*Los Mossos cargaron con dureza contra la afición del Nàstic al final del partido. A punto estuvieron de agredir a algun jugador y miembro del cuerpo técnico. Foto: Lluís Milián

- ‘Calvos’: A punto de finalizar la prórroga y con el balón en juego, algunos seguidores locales entraron en el terreno de juego, en la zona del córner en la que estaban los aficionados del Nàstic y, ni cortos ni perezosos, se bajaron los pantalones enseñando el culo hacia la grada, en actitud de burla y desprecio.
Llegir mes / Leer mas...

Derbi catalán con espíritu de revancha

Article del Mundo Deportivo

  • El Nàstic ha hecho un llamamiento a su afición para vengarse del último enfrentamiento con el Llagostera que les dejó en Segunda B
GIMNASTIC LLAGOSTERA CRIDA MINUTO A MINUTO DIRECTO GRAFICO
GIMNASTIC LLAGOSTERA CRIDA MINUTO A MINUTO DIRECTO GRAFICO
Girona


Gimnàstic y Llagostera se enfrentan este domingo en el Nou Estadi de Tarragona en un derbi con espíritu de revancha, como se ha encargado de recordar durante la semana un cartel por toda la ciudad de Tarragona que animaba a la afición del Nàstic a acudir masivamente al Nou Estadi con ánimo de revancha. Y es que hace dos temporadas, la última vez que se enfrentaron ambos equipos, el Llagostera dejó al Nàstic en Segunda B, en un dramático partido del play off de ascenso a Segunda. El partido ha sido declarado de alto riesgo y está previsto el pleno en el Nou Estadi, 10.000 espectadores.
Las fuerzas están ahora desequilibradas. El Nàstic de Vicente Moreno se mantiene muy fuerte en casa, donde sólo ha cedido un empate y una derrota de los seis partidos que lleva disputados en su campo. Aunque es noveno en la tabla, con 19 puntos, está a solo uno de la zona de promoción de ascenso, que cierra el Zaragoza con 20 puntos. Por contra el Llagostera de Oriol Alsina, en zona de descenso, es el quipo que menos ha sumado en sus desplazamientos, sólo un punto de los 18 que ha disputado fuera hasta ahora.
Vicente Moreno sólo tiene la baja de Gerard Valentín, recuperándose de una lesión. Recupera a Sergio Tejera, tras cumplir sanción, que estará en el once titular formando el doble pivote con Rocha. Por lo demás no habrá más cambios en el once respecto a las últimas jornadas.
El Llagostera, tras cortar su mala racha de resultados con una victoria sobre el Numancia en la última jornada (2-1), busca puntuar en el Nou Estadi, ya que una victoria en el derbi podría marcar el punto de inflexión en la recuperación del equipo, que lucha por salir de la zona de descenso.
Oriol Alsina no ha podido recuperar a Juanto, que arrastraba problemas en los gemelos, y tiene también la baja por lesión de Ruyman. Por otra parte, ha incluido en la convocatoria a Querol, con una sobrecarga en el pubis, y a Chus Herrero, que arrastra molestias desde el último partido, aunque el técnico confía poder contar con ambos.
Llegir mes / Leer mas...

A la recerca del primer triomf a fora en una olla de pressió

Article del @diaridegirona

El Llagostera recupera Imaz però perd Chus Herrero per visitar un Nàstic que l'espera amb ganes

22.11.2015 | 08:51
A la recerca del primer triomf a fora en una olla de pressió
A la recerca del primer triomf a fora en una olla de pressió
Els cinc sentits posats a guanyar el primer partit a fora. Tot allò que passi a l'entorn del partit és incontrolable i, per tant, la ment cal dirigir-la en competir al màxim per pescar els primers tres punts d'una tacada lluny de la Costa Brava. Oriol Alsina vol abstreure's de tot l'embolcall que ha acompanyat el Nàstic-Llagostera d'aquesta tarda (17 h.) perquè per a ell allò realment important és aprovar "d'una vegada per totes l'assignatura pendent de guanyar fora de casa". A més a més, si la primera victòria lluny de Palamós pot arribar superant un dels altres reptes que tenen els llagosterencs, com és el de mantenir el zero a la porteria de René, doncs, oli en un llum.
Sis partits a domicili: cinc derrotes i un empat o, traduït en números: 1 punt de 18 en joc a domicili. Amb l'únic marcador positiu de l'empat a dos a Montilivi, és evident que els números del Llagostera lluny del Palamós-Costa Brava deixen molt a desitjar, a més, si posem la lupa a les darreres actuacions protagonitzades pels blaugrana a San Mamés (2-0), a Santo Domingo (6-1) o a Mallorca (1-0), per posar els exemples més recents, la imatge de feblesa, poca competitivitat i nul·la producció atacant, queda comprovat que la cara que mostren els d'Alsina a fora respecte a la mostrada a casa és totalment diferent.
Ser el mateix Llagostera de casa a fora. Per tant, si el Llagostera vol abandonar les posicions de descens que ocupa en aquests moments, la salvació passa per ser regulars i això vol dir sumar punts a fora. El tècnic maresmenc dels gironins preveu que el derbi català d'aquesta tarda sigui "de màxima dificultat" perquè el conjunt dirigit per Vicente Moreno "ens exigirà el màxim nivell, concentració i competitivitat perquè tenen un molt bon equip, ple d'homes de qualitat i amb nombroses alternatives".
El Nou Estadi, una caldera bullint amb ganes de cobrar comptes pendents. Referent a l'ambient d'hostilitat i d'animadversió cap al conjunt del Gironès que espera als homes d'Oriol Alsina després de la polèmica eliminatòria d'ascens que va deixar sense l'ascens a la Segona Divisió A al conjunt tarragoní, Alsina treu ferro a qualsevol tipus de polèmica perquè per a ell allò realment important és l'aspecte purament esportiu, Alsina, no obstant això, recorda aquell èxit dient que "allò que va passar fa dues temporades va ser la culminació d'un any històric i molt llarg amb la superació d'un club modest com el Llagostera de tres eliminatòries d'ascens contra el Racing , l'Avilés i el Nàstic".
Controlar la força i embranzida del Nàstic en els primers minuts serà clau per l'esdevenir del matx. El tècnic del Llagostera considera un factor cabdal mantenir a ratlla als jugadors grana en els primers minuts del partit, "gestionar l'inici del partit pot resultar clau perquè tots dos equips sortirem amb molta empenta per voler guanyar el partit i espero que el Llagostera competeixi al màxim nivell per poder puntuar", assegura Alsina, que creu que la psicologia també serà important i en aquest sentit veu els seus homes en bona disposició perquè "venim d'una victòria contra el Numància, un equip que només havia perdut dos partits i en canvi el Nàstic ve d'encaixar una derrota, però, al final si mires la classificació veuràs que el Nàstic està sent més regular i millor que nosaltres perquè porta sis punts més".
La classificació encara és anecdòtica, més endavant sí que pot preocupar. La posició de cuer que ocupa el Llagostera (20è) no preocupa especialment a Alsina perquè la classificació de la Lliga Adelante es troba més igualada que mai i un triomf aquesta tarda a Tarragona els faria abandonar amb molta seguretat la zona de descens, "és evident que preferiríem estar més amunt però injustament no estem a la zona mitja perquè en alguns partits hem fet mèrits per sumar més, però, la classificació és aquesta, no ens agrada ser on som però això és llarguíssim", es resigna Alsina.
Fer que René acabi amb el zero a la porteria. Un altre repte d'Alsina és el de no rebre gols, ara mateix els gironins sumen 12 partits se?guits encaixant comptabilitzant els deu últims de Lliga més els dos de Copa del Rei.
El Llagostera té les baixes de Ruymán i Juanto Ortuño, mentre que Chus Herrero no es va poder recuperar a temps. En canvi, Imazha entrat a la llista.
Llegir mes / Leer mas...

Al·licients a dojo

Article de @lesportiucat

El Nàstic i el Llagostera s'enfronten amb la polèmica eliminatòria del 2014 ben present

Els gironins busquen el primer triomf a fora i els grana, mantenir la fortalesa a casa per tornar als llocs de fase d'ascens

La prèvia del Nàstic-Llagostera Foto: L'ESPORTIU.
1
Des que el juny del 2014 el Llagostera es va imposar al Nàstic en una tensa i polèmica eliminatòria d'ascens a segona A, a Tarragona no han pogut oblidar l'equip del Gironès. Un any i mig després, els dos conjunts s'enfronten avui amb el record d'aquells dies ben present, sobretot per les ganes dels grana de derrotar el Llagostera i tancar del tot una ferida que l'ascens a segona A del maig passat només va començar a cicatritzar. El Nàstic s'ha encarregat de recordar durant la setmana a la seva afició –mitjançant una campanya promocional primerament centrada en el concepte de venjança i més tard suavitzada amb un missatge més pacífic– la importància d'aconseguir la victòria aquesta tarda. Per als tarragonins, el partit ha de ser una catarsi col·lectiva per passar pàgina d'aquella eliminatòria –el Nàstic es queixa amargament del tracte rebut llavors a Llagostera– i, a més, una bona oportunitat per demostrar la fortalesa al seu estadi, on compensa els problemes per puntuar que té a fora, i tornar a les places de fase d'ascens a primera. El tècnic, Vicente Moreno, assegura que el seu equip s'ha mantingut al marge de les polèmiques i ha pogut preparar el partit de la manera més adient, i que l'afrontarà amb el punt de motivació just. El Nàstic no es refia gens ni mica d'una Llagostera que encara no ha guanyat lluny de Palamós i voldrà imposar la seva personalitat, portant la iniciativa des del primer minut.
“És un partit molt important per a nosaltres, però pel fet que necessitem començar a sumar de tres en tres a domicili”, afirma Oriol Alsina, entrenador del Llagostera, que té molt clar que la rebuda al Nou Estadi serà molt hostil. La plantilla llagosterenca accepta aquest fet, i fins i tot els motiva. Volen posar fi a la dinàmica de competir a un nivell alt a Palamós però mostrar-se massa tous quan juguen a domicili. Aquesta doble cara en el rendiment els ha situat en la zona baixa de la classificació, una posició que podria començar a quedar enrere si se sumen els tres punts avui a Tarragona. El Llagostera ha perdut els tres partits que ha disputat fins ara al camp del Nàstic.

SETMANA POLÈMICA

A Tarragona han suavitzat el missatge, però les ganes de revenja no han variat

LES CLAUS

El Nàstic voldrà portar la iniciativa i el Llagostera, ser més intens

Un ambient de gala dins de l'esportivitat

El duel entre el Nàstic i el Llagostera registrarà la millor entrada de tota la temporada al Nou Estadi de Tarragona. L'afició grana fa temps que espera aquest partit i han respost de la millor manera que poden fer-ho els seguidors d'un equip: omplint les graderies del seu terreny de joc. Tot fa pensar que se superaran els 10.000 espectadors, que de ben segur animaran el seu equip i intentaran ser el jugador número 12, sempre des de l'esportivitat i la no-violència, tal com s'ha encarregat de recordar l'entitat tarragonina els últims dies. Entre tants aficionats grana, també n'hi haurà de llagosterencs. El club de la Costa Brava ha organitzat un autocar i s'espera que aproximadament una cinquantena de seguidors del Llagostera vegin el partit en directe. Tot i ser un grup reduït, també és d'esperar que l'afició blaugrana s'intenti fer notar, però sempre amb respecte i esportivitat.
Darrera actualització ( Diumenge, 22 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Hem de ser competitius els noranta minuts”

Article de @lesportiucat

Oriol Alsina. Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina Foto: M. LLADÓ.
1
A Oriol Alsina no li preocupa l'ambient en contra que ben segur es trobarà a Tarragona, sinó el fet de no haver guanyat a fora. Sobre el clima hostil, el tècnic llagosterenc ho té clar: “Quan jugues a fora amb un camp ple es viu un ambient de futbol espectacular. L'any passat ja vam jugar en estadis com el del Betis i el del Tenerife i hi vam aconseguir bons resultats.”
Sobre el dèficit de punts a domicili, Alsina també hi veu la solució: “Hem de ser competitius els noranta minuts. A fora s'ha vist un Llagostera a estones, però hem de ser més regulars. També hem de millorar la intensitat en defensa, ja que en atac sempre generem ocasions.”
El tècnic llagosterenc també va valorar el potencial del seu rival, un Nàstic que, com l'equip gironí, manté el tècnic i un bon grapat de jugadors de l'etapa de 2a B: “Han variat coses perquè hem canviat futbolistes però és cert que la filosofia la mantenim.” Entrant més en l'anàlisi del joc dels grana, Alsina en destaca el bloc i la polivalència: “Són molt intensos en el seu joc i poden oferir moltes versions. Tenen jugadors de molta qualitat tècnica com Emana i Tejera i, al davant, gent amb molta mobilitat com Marcos i Palanca. Han fet un bon inici i ningú els ha regalat res.”

POLIVALÈNCIA

“Poden oferir moltes versions. Tenen qualitat al mig i mobilitat al davant”
Darrera actualització ( Diumenge, 22 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Per la Via Augusta

Article de @lesportiucat

El Llagostera visita el Nàstic a Tarragona, on ben segur trobarà un ambient hostil, després d'haver-los pres l'ascens a 2a divisió A fa dos cursos

L'equip de la Costa Brava buscarà el primer triomf a fora del curs

Pitu, Chumbi i Escassi celebren un dels dos gols que va marcar l'equip a Palamós Foto: ICONNA.
1
La Via Augusta era el traçat que unia els Pirineus amb la ciutat de Cadis passant, entre altres llocs, per Caldes de Malavella –a escassos deu quilòmetres de Llagostera– i Tarragona. Aquest mateix recorregut serà el que haurà de fer l'expedició llagosterenca per presentar-se aquesta tarda al Nou Estadi de Tarragona i intentar aconseguir el botí dels primers tres punts a domicili. Més enllà de la rivalitat sempre existent entre els equips catalans d'una categoria com la 2a divisió A, el duel arriba marcat pel record de l'eliminatòria d'ascens que va enfrontar els tarragonins i els llagosterencs fa un any i mig, i que va acabar amb els blaugrana a la 2a divisió A. Des de Llagostera s'insisteix que cal passar pàgina i que el més important és aconseguir els tres primers punts del curs, un objectiu que aquesta temporada s'està resistint més que mai: “És un partit molt important per a nosaltres, però pel fet que necessitem començar a sumar de tres en tres a domicili”, va remarcar l'entrenador llagosterenc, que té molt clar que la rebuda al Nou Estadi serà molt hostil. La plantilla llagosterenca accepta aquest fet, i fins i tot els motiva.
Arrencades oposades
El Llagostera visitarà Tarragona amb l'objectiu d'assolir la regularitat necessària per fer un bon paper en la lliga. Els jugadors d'Oriol Alsina volen posar fi a la dinàmica de competir a un nivell alt a Palamós però mostrar-se massa tous quan juguen a domicili. Aquesta doble cara en el rendiment els ha situat en la zona baixa de la classificació, una posició que podria començar a quedar enrere si se sumen els tres punts a Tarragona.
El Nàstic, de la seva banda, té molt clar que un triomf contra el Llagostera davant de la seva afició seria una manera de començar a tancar una ferida que es va obrir el juny del 2014. Els grana han mostrat la seva millor versió a casa i, amb cinc victòries en sis partits jugats, han confirmat una magnífica arrencada en la temporada del seu retorn a la segona divisió A. En les tres visites que el Llagostera hi va fer a 2a B, no va aconseguir sumar ni un sol punt.

MOTIVACIÓ MÀXIMA

El Llagostera sap que al davant tindrà un rival extramotivat i empès pel públic

UN SALT ENDAVANT

Més enllà del primer triomf a fora, els d'Alsina volen guanyar per sortir del descens

Un ambient de gala dins de l'esportivitat

El Llagostera es trobarà de ben segur la millor entrada de tota la temporada al Nou Estadi de Tarragona. L'afició grana fa temps que espera aquest partit i han respost de la millor manera que poden fer-ho els seguidors d'un equip: omplint les graderies del seu terreny de joc. Tot fa pensar que se superaran els 10.000 espectadors, que de ben segur animaran el seu equip i intentaran ser el jugador número 12, sempre des de l'esportivitat i la no-violència, tal com s'ha encarregat de recordar l'entitat tarragonina els últims dies. Entre tants aficionats grana, també n'hi haurà de llagosterencs. El club de la Costa Brava ha organitzat un autocar i s'espera que aproximadament una cinquantena de seguidors del Llagostera vegin el partit en directe. Tot i ser un grup reduït, també és d'esperar que l'afició blaugrana s'intenti fer notar, però sempre amb respecte i esportivitat.
Darrera actualització ( Diumenge, 22 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...