dilluns, 30 de novembre del 2015

"La UE Llagostera recupera su esencia frente a la SD Huesca". Article de vavel

La UE Llagostera recupera su esencia frente a la SD Huesca

Victoria del Llagostera por 2-0 frente al Huesca en un partido entretenido y de buen juego. Los aragoneses fallaron un penalti. Pitu marcó un golazo de falta directa. Machís, acabó expulsado en el tiempo de descuento por simular una falta. René, otra vez providencial.

La UE Llagostera recupera su esencia frente a la SD Huesca
El Llagostera retoma la senda de la victoria (Foto: co.besoccr.com)
UE Llagostera
2 0
SD Huesca
UE Llagostera: René; Masó, Aimar. Chus Herrero, Samu; Tito, Pitu, Querol (Giva, min. 61), Imaz; Juanjo (Eloi Gila, min. 79) y Chumbi (Benja, min. 69).
SD Huesca: Whaley; O.Ramirez, Valentín, Fernández, Morillas; Iñigo Ros, Manuel (Fran Mérida, min. 62), Machís, Camacho (Luis Fernández, min. 53), Tyronne; Mainz (Héctor Figueroa, min. 71).
MARCADOR: 1-0, min. 27, Pitu Comadevall. 2-0, min. 51, Juanjo Epósito.
ÁRBITRO: Sr. Eiriz Mata (comité gallego). Amonestó con tarjeta amarilla a Masó (min. 24), Óscar Ramírez (min.26), Manuel (min. 45), Juanjo (min. 46), Aythami (min. 58). Expulsó con tarjeta roja por doble amonestación a Machís (min. 90 y min. 93).
INCIDENCIAS: Partido correspondiente a la 15ª jornada de la Liga Adelante disputado en el Estadio Municipal de Palamós-Costa Brava ante 1148 espectadores.
Al igual que en la novela de Robert Louis Stevenson, El extraño caso del Dr. Jekyll y Mr. Hyde, la UE Llagostera posee la rara enfermedad del trastorno psiquiátrico de la doble personalidad, que convierte al equipo en algo totalmente diferente cuando juega en casa o cuando juega fuera.
Y este sábado en Palamós, le tocaba el turno al bueno, al Dr. Jekyll. Pero además lo hizo recuperando la esencia de siempre, la de la intensidad desde el primer minuto, la de la portería a cero (fundamental) y la del equipo con fe.
Nada más comenzar el partido, las intenciones de los dos equipos quedaron claras para el espectador. Tocaba divertirse. Una primera ocasión para el Llagostera a la que no llegó Samu por muy poco, un primer centro con peligro del Huesca que despejó de puños René o un intento espectacular de vaselina de Machís que detuvo el meta local, muy atento. Jugaban bien los visitantes pero los locales aún mejor.
Juanjo tuvo el primer gol al cuarto de hora, pero su disparo desde dentro del área, muy flojo, lo detuvo el meta oscense. Y a reglón seguido, Mainz pudo adelantar al Huesca con un remate demasiado centrado que detuvo muy bien René, que estuvo salvador en la siguiente jugada, parando un remate a bocajarro con una de esas intervenciones que le llevaron a ser el mejor portero de la temporada pasada.
A los 20 minutos de encuentro, comenzó el festival de Pitu lanzando faltas. La calidad del centrocampista catalán sólo se puede medir en la misma medida que a Iniesta, Isco, Nolito o cualquiera de los grandes de primera división. Un show y una delicia para la vista. Un saque de falta dirigido a la escuadra que Whalley supo despejar con un vuelo acrobático y magistral. Fue como un calentamiento para Pitu que, unos minutos después, repetía desde la misma posición y misma distancia. Ahí Pitu ya no perdonó. Limpió las telarañas de la portería de Whalley que, en un bonito gesto, felicitó al centrocampista del guante en la zurda.
Con un gol de ventaja, la UE Llagostera jugó con más comodidad, ya sea por la confianza que les dio el gol, o porque la SD Huesca se vino un poco abajo. Sin embargo, fueron los visitantes los que tuvieron una ocasión inmejorable para empatar antes del descanso con otro remate a bocajarro desde dentro del área pequeña. Lo que hizo René Román en esa jugada fue, simplemente, coger una escalera, subir al video marcador, borrar el 1 en el casillero oscense y volver a poner el 0. Salvador.

El penalti más largo del mundo

La segunda mitad comenzó con otra falta para Pitu Comadevall. Otra vez esa "zurdita", otra vez buscando la escuadra y Whally que despejó como buenamente pudo. El Llagostera salió decidido a cerrar el choque. Y lo consiguió gracias a un gol de Juanjo que no perdonó dentro del área pequeña una dejada de cabeza de Chus Herrero tras un saque de banda de Samu.
Pero casi de inmediato, el colegiado señaló penalti en el área local. Parecía que los locales tendrían que volver a remar contra corriente.
Luis Fernández colocó el balón con mimo. Miró a René. Lanzó y...gol. Pero el árbitro observó que varios jugadores visitantes entraron antes de tiempo al área y ordenó repetir el lanzamiento. Luis Fernández colocó el balón con mimo. Miró a René. Lanzó y...Paradón de René que ésta vez le adivinó el lanzamiento. Pero el árbitro observó que varios jugadores del Llagostera habían entrado en el área antes de tiempo y ordenó repetir el lanzamiento. Luis Fernandez colocó el balón con mimo, ya menos mimo. Tevenet, el míster sevillano del Huesca, indicó a Luis Fernandez que no lanzara otra vez él, que dejara probar a otro compañero. Sabía que la guerra psicológica la había ganado René. Y Luis Fernández dijo que no. Que tenía confianza. Miró a René. Lanzó y...fuera. El balón salió por encima del larguero muy desviado. Final de la presencia oscense en Palamós.
A partir de ahí, el Llagostera dio un pequeño paso atrás y se limitó a que pasaran los minutos intentando algún contragolpe. El Huesca no aprovechó el temblor de piernas de los locales que, con miedo a perder lo ganado, dejaron escapar el control del partido.
Sólo quedaba tiempo para otra falta magistral de Pitu, con nueva parada de Whally, otro chut de Pitu desde lejos que salió rozando la escuadra, un tiro al palo de Luis Fernandez ya con el tiempo cumplido y la expulsión de Machís por doble amarilla por simular una falta a tan sólo 10 segundos del final del partido, de éste buen partido.
Y ahora espera la historia, la gloria, la Copa del Rey, el Deportivo de la Coruña. Justo cuando el Llagostera recupera su esencia, su espíritu. Justo cuando Mr. Hyde parece que por fín ha sido derrotado.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera aparca la Lliga per centrar la seva il·lusió en la Copa ". Article del @diaridegirona

El Llagostera aparca la Lliga per centrar la seva il·lusió en la Copa

Esperonat per la seva victòria contra l'Osca, l'equip blaugrana canvia el xip per començar a preparar l'eliminatòria contra el Deportivo de la Corunya · "Tenim una plantilla àmplia i competitiva. Per què no els podem eliminar?", es pregunta René

30.11.2015 | 07:35
Juanjo Expósito celebra el gol que va marcar el dissabte contra l´Osca al Palamós-Costa Brava.
Juanjo Expósito celebra el gol que va marcar el dissabte contra l´Osca al Palamós-Costa Brava.


Abans de tornar a centrar tots els seus pensaments a intentar veure com redimonis s'ho pot fer l'equip per vèncer d'una vegada per totes lluny de Palamós, el vestidor del Llagostera comença avui mateix a canviar el xip per centrar tots els seus esforços i energies a fer-la grossa a la Copa del Rei, una competició en la qual donar la campanada és una de les seves especialitats. Aquest dimecres hi ha cita, i de les grosses: l'anada dels setzens de final contra el Deportivo de la Corunya. Després de deixar fora de circulació dos equips de la mateixa categoria com ho són l'Albacete (2-1) i el Saragossa (1-2), els llagosterencs estan decidits a seguir fent història tot intentant eliminar un Primera com ho és el Deportivo de la Corunya, un equip històric al futbol estatal. El duel serà a partir de les 8 de la tarda i els blaugrana esperen poder sumar un resultat que els permeti viatjar a Riazor, dues setmanes més tard, amb opcions.
Qüestionat per les possibilitats de seguir endavant a la Copa o, com a mínim, de plantar cara a un històric com és el Deportivo, el porter René Román demostrava el dissabte que al vestidor hi ha l'ambició suficient per intentar donar la sorpresa. "Per què no podem eliminar el Deportivo? Tenim una plantilla àmplia, de qualitat i competitiva", declarava l'andalús, que té molt clar que els gallecs ho poden passar malament a Palamós si els d'Alsina són capaços de mostrar la seva millor versió. "Som un equip lleig de jugar. Estic segur que un Primera Divisió no es sentirà gens còmode al nostre estadi. Cal jugar les nostres cartes i, si ho fem, estic convençut que patiran".
De nou, porteria a zero
A banda de la Copa, a la Lliga el Llagostera torna a somriure. Com a mínim, de manera momentània. A fora no rutlla, però a casa funciona i dissabte ho va demostrar contra l'Osca. Gràcies, en part, a una bona defensa. 83 dies després, l'equip va tornar a deixar a zero la seva porteria, una de les peticions més requerides d'Oriol Alsina. L'última vegada que els blaugrana no havien encaixat havia estat el 6 de setembre, en el duel de la tercera jornada amb l'Alabès. Es posava així punt i final a 13 jornades seguides encaixant (11 a la Lliga i dues eliminatòries a la Copa). El porter gadità René Román, que dissabte va disputar el seu quart partit després de la lesió, es va convertir en una peça clau i en un malson per als davanters de l'Osca. "Per fi hem aprovat l'assignatura pendent de deixar la porteria a zero després de tantes jornades", deia René, satisfet per partida triple: les seves intervencions van resultar decisives per explicar la cinquena victòria llagosterenca a la Lliga; per segon cop no rebia gols: i sobretot perquè l'equip assolia els tres punts en una final camí de la salvació. "La igualtat a la Lliga és màxima i la clau és no relaxar-nos", comentava el gadità.
René també va comentar la surrealista situació que va viure quan el col·legiat Eiriz Mata va fer repetir fins a tres ocasions el llançament d'un penal per suposada invasió de l'àrea abans del xut de Luis Fernández. Afortunadament, el penal vàlid va anar a parar als núvols. René reconeixia que no s'havia trobat mai en una situació com aquella: "una vegada me'n van llençar dos, però mai tres".
Dos desplaçaments seguits
Amb 1 punt a fora de 21, el Llagostera té ara dues oportunitats per intentar esmenar aquesta mala dinàmica, tot i que no ho tindrà gens fàcil. Fins ara el Llagostera ha jugat set partits a domicili i la victòria s'ha convertit en una missió impossible (només ha empatat a Montilivi). Els d'Alsina tenen a partir d'aquest cap de setmana dues oportunitats i l'obligació d'estrenar el compte de triomfs lluny de la Costa Brava per intentar escapar del descens. Oviedo i Còrdova són els dos propers rivals. "Ja toca sumar quelcom positiu a fora perquè l'escenari ideal seria marxar de vacances de Nadal fora de les últimes posicions de la taula", declarava el porter.
Llegir mes / Leer mas...

"Parèntesi per afrontar el duel de copa contra el Dépor". Article de @lesportiucat

Parèntesi per afrontar el duel de copa contra el Dépor

Els jugadors del Llagostera hauran d'apartar la lliga i l'obligació que s'han marcat tots d'aconseguir ser competitius i sumar punts com a visitants per afrontar l'anada dels setzens de final de la copa contra el Deportivo de la Corunya. El duel es jugarà el dimecres a les 21 h al Palamós Costa Brava: “Plantegem l'eliminatòria amb il·lusió i ambició. Tenim ganes de fer-ho bé i ens veiem capacitats per donar la sorpresa. Per als jugadors és una dosi extra de motivació. Segur que competirem, ja que ens hi deixarem la vida. Esperem que el resultat no sigui decisiu i tinguem possibilitats a Riazor”, explicava l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, després del matx de lliga contra l'Osca. Els llagosterencs s'enfrontaran a un rival de primera per segona vegada en la copa: “Ens visita un primera en els setzens de final. Un top del futbol estatal. Esperem que la nostra il·lusió es traslladi al public i vingui molta gent. Ens poden ajudar molt, que gaudeixin.”
Llegir mes / Leer mas...

"Solvència més que contrastada". Article de @lesportiucat

Solvència més que contrastada

Crucial. El Llagostera va sumar la cinquena victòria a casa, clau per mantenir-se viu en la lluita per la salvació

Juanjo Expósito celebra el 2-0 que va fer ell mateix en el matx contra l'Osca Foto: JOAN SABATER.
1
El Llagostera va aconseguir una victòria balsàmica contra l'Osca (2-0). El conjunt llagosterenc està acostumat a no fallar contra equips amb moltes possibilitats de convertir-se, al final del curs, en rivals directes en la lluita pel gran objectiu: la permanència en la categoria. Una genialitat de Pitu Comadevall en el llançament d'una falta directa i l'oportunisme de Juanjo Expósito després d'un servei de banda de Samu de los Reyes van ser suficients perquè l'equip dirigit per Oriol Alsina esgarrapés els tres punts. I és que els llagosterencs van tornar a demostrar que, potser inconscientment, jugant al Palamós-Costa Brava apliquen una velocitat més elevada, en la pressió i en la zona de creació, que juntament amb les característiques del terreny de joc generen la combinació perfecta per convertir el seu camp en un fortí, clau en la trajectòria de l'equip: “Ara a casa estem bé. Serà important aconseguir la setmana que ve estar amb la mateixa intensitat i caràcter a camp contrari per intentar sumar punts”, comentava Aimar Moratalla.
El Llagostera té setze punts després de quinze jornades de lliga i el 93,75% dels punts els ha obtingut com a local, és a dir, quinze dels setze que té en total. La solvència dels blaugrana com a locals està més que contrastada, ja que amb cinc victòries entren en el grup reduït i selecte dels millors equips davant la seva pròpia afició: “A fora de casa ens costa molt, en canvi a Palamós som molt competitius. És una altra història. L'equip està intens, molt junt i això ens ajuda a sumar punts que ens donen vida”, analitzava el migcampista del Llagostera Tito Ortiz, que, després de jugar només un partit complet entre la sisena jornada i la tretzena, ara n'ha disputat dos de consecutius i amb bona nota.
L'assignatura pendent
Amb els bons números que està aconseguint el Llagostera com a local, una assignatura més que aprovada, al conjunt gironí només li falta millorar com a visitant, cosa que no costarà gaire. L'equip dirigit per Oriol Alsina ha sumat un únic punt fora de casa –en el derbi gironí a Montilivi (2-2)– i necessita esgarrapar en les seves visites si vol mantenir-se viu en la lluita per la permanència. L'objectiu es converteix en obligació per als llagosterencs, que després del partit de copa a casa contra el Dépor han d'afrontar dos desplaçaments seguits en la lliga: el primer, al Carlos Tartiere d'Oviedo, amb les baixes per sanció de Masó i Juanjo; i el segon, al Nuevo Arcángel de Còrdova.

ELS PROTAGONISTES

Fora de casa hem de tenir la mateixa intensitat i caràcter per intentar començar a sumar punts
Aimar Moratalla
defensa del llagostera

EL RÈDIT

15
punts
dels setze que té en total el Llagostera els ha aconseguit a l'estadi Palamós-Costa Brava.
Quan juguem a casa, l'equip està intens, molt junt, i això ens ajuda a sumar punts que ens donen vida. Hem de fer el mateix a fora
A fora de casa ens costa molt, en canvi a Palamós som molt competitius. És una altra història
Alberto ‘Tito' Ortiz
migcampista del llagostera
Llegir mes / Leer mas...