divendres, 28 d’agost del 2015

Alsina torna a l´escenari del seu retorn a les banquetes

Article de Diari de Girona / per Ramon Ribas

L'Anxo Carro de Lugo va ser l'estadi on el tècnic va reestrenar-se la temporada passada després de la destitució de Santi Castillejo, aleshores codirigint el Llagostera amb Lluís Carrillo

28.08.2015 | 08:42
Oriol Alsina, a la banqueta de l´Anxo Carro de Lugo en la seva estrena a Segona A el passat 26 d´octubre.
Oriol Alsina, a la banqueta de l´Anxo Carro de Lugo en la seva estrena a Segona A el passat 26 d´octubre.


Retorn on tot va començar. L'Anxo Carro de Lugo quedarà per sempre més gravat en la memòria d'Oriol Alsina com l'estadi on l'actual entrenador del Llagostera va iniciar la seva etapa com a tècnic (en aquells moments, oficialment, era el segon) a la categoria de plata del futbol espanyol. El dissabte 26 d'octubre de l'any passat, a terres gallegues, la tripleta que formaven Carrillo, Álvarez i Alsina agafaven el timó de la nau llagosterenca substituint Santi Castillejo. Amb la destitució de l'entrenador navarrès que venia de caure golejat per 1 a 4 davant el Mallorca es pretenia acabar amb la caiguda en picat que experimentaven els gironins.
La derrota davant el conjunt balear significava l'acumulació de quatre partits sense vèncer (1 empat i 3 derrotes) i el Llagostera situat en zona de descens (19è) i barallat amb el gol. Feia falta una sacsejada. L'acomiadament va ser un fet i tres dies després de l'enèssima jornada sense guanyar, Castillejo va ser fulminat. L'explicació del director esportiu del Llagostera va ser que l'equip necessitava «una reacció immediata» i com sol ser habitual en aquests casos, Alsina va explicar que «l'entrenador és la part més dèbil d'aquest engranatge anomenat fu
Després de nou partits amb Castillejo a la banqueta del Llagostera amb un pobre bagatge que li acabaria costant el càrrec (2 victòries, 2 empats i 5 derrotes), les regnes van anar a parar a les mans d'Alsina i els seus dos ajudants, Carrillo i Álvarez. La dita d'entrenador nou, victòria segura no es va complir a l'Anxo Carro però el punt sumat gràcies a una diana de Sergio León, va permetre marxar de Galícia amb un bon regust de boca per la imatge mostrada (1-1). Aquell dia els blaugrana no abandonarien la zona de descens (20ens) però ja van començar a deixar símptomes del nou rumb que amb l'arribada d'Alsina protagonitzarien jornades més tard.
En aquella visita a Lugo, Oriol Alsina, ocupava un lloc a la banqueta al costat de Carrillo i "scar Álvarez i feia i desfeia com qualsevol tècnic de la categoria però amb la diferència de no tenir el títol com demana la LFP. Després d'obtenir-la aquest estiu i d'estrenar-la la primera jornada de l'actual Lliga davant l'Osasuna amb derrota (0-2), dissabte (18.30) espera celebrar amb victòria el retorn a l'estadi on va debutar.
Mentrestant, i a ben pocs dies perquè es tanqui el mercat d'estiu, el Llagostera segueix estudiant la possibilitat de reforçar la plantilla. En aquest sentit, un dels noms que té sobre la taula és el de Saúl García. El Llagostera tenia el càntabre, propietat del Deportivo, com a prioritat fa un mes però la negativa del conjunt gallec a deixar-lo sortir va fer que apostés per De los Reyes. No obstant això, el Dépor aquesta setmana sembla haver obert la porta a Saúl perquè sigui cedit i el Llagostera no hi renúncia per reforçar el carril.
Llegir mes / Leer mas...

«El Llagostera s´havia de salvar i una mica més i entra al "play-off"»

Article de Diari de Girona / per M.B.

«El Llagostera s´havia de salvar i una mica més i entra al "play-off"»

28.08.2015 | 07:21
«El Llagostera s´havia de salvar i una mica més i entra al "play-off"»
«El Llagostera s´havia de salvar i una mica més i entra al "play-off"»
Van començar amb bon peu la Lliga puntuant a Oviedo (2-2).
Estem contents pel resultat i per com van jugar perquè l'Oviedo pot ser un dels equips a batre per pressupost i jugadors.
Ara els toca el torn a casa davant un Llagostera que ve de perdre. Això el fa més perillós?
Sabem que serà un partit complicat perquè l'any passat van fer una gran temporada. Són intensos i ens pressionaran molt. Són molt incòmodes. Juguen amb dos puntes i tenen una contra ràpida. A?més a més a pilota aturada compten amb grans llançadors.
L'any passat pocs s'ho esperaven i van ser la revelació.
Van fer una segona volta perfecta. S'havia de salvar i una mica més i entra al play-off d'ascens. Eren molt sòlids i competitius i a casa deixaven escapar pocs punts.
Se l'esperan gaire diferent el Llagostera 15-16?
Segur que serà competitiu i aniran tots a una com sempre.
El Lugo ha canviat de propietari, d'entrenador, han vingut molts jugadors nous...Quin és l'objectiu d'aquest curs?
Anem pas a pas i ja veurem de què som capaços. De moment tenim bones sensacions de la pretemporada i el primer partit.
És aviat però quins equips veu lluitant per pujar?
Hi seran els de sempre Valladolid, Saragossa, també l'Oviedo i em sembla que Ponferradina i Alabès s'han reforçat molt bé aquest estiu.
Hi veu el Girona altre cop?
També pot fer una gran temporada. Ha mantingut força jugadors importants i ha fitxat bé. Ha començat bé guanyant a San Mamés i segur que serà un altre dels equips a batre.
Déu n'hi do quin sidral la darrera jornada del curs passat.
És futbol. Són coses que passen.
Com ho van viure tot plegat?
Els futbolistes ens dediquem a jugar i sabem que aquestes coses passen als camps quan l'afició no està contenta amb el resultat. Ho vam assimilar, i de seguida vam marxar de vacances i ens en vam oblidar.
Llegir mes / Leer mas...

FERNANDO SEOANE MIGCAMPISTA DEL LUGO

Article de l'Esportiu / per Joel Sebastian

“Amb Milla, la idea de joc es manté”

“Luis Milla ens ha aportat matisos i idees, però continua el futbol associatiu”

“Maneja bé molts aspectes del joc”

Fernando Seoane amb la samarreta del Lugo Foto: L'ESPORTIU.
Fernando Seoane (Santiago de Compostel·la, 25 de març del 1983) és una de les peces bàsiques del Lugo en la medul·lar del camp. A l'equip gallec des del curs 2012/13, on va arribar procedent del Nàstic de Tarragona, Seoane és un dels jugadors que millor poden explicar els canvis que ha experimentat el Lugo, des del punt de vista institucional i esportiu, en els darrers mesos.
Tres temporades al Lugo, jugant sempre més de 35 partits cada curs. El seu rendiment és d'allò més regular, no?
Estic content. La regularitat és una de les meves virtuts. He tingut sort amb les lesions i m'han respectat molt. M'intento cuidar tant com puc i, de moment, puc jugar molts partits durant una temporada.
Aquest estiu hi ha hagut molts canvis en el club, de propietari, entrenador... Com ho viu la plantilla?
Gairebé han canviat coses en totes les àrees del club després de molts anys sempre amb la mateixa gent. Els nous estan intentant canviar alguns aspectes a la seva manera. També hem canviat d'entrenador, tot i que esportivament la idea es manté en la mateixa línia. Luis Milla ens ha aportat matisos i idees, però continua el futbol associatiu i de toc com a base.
Pel que diu, doncs, poques diferències entre Quique Setién, l'entrenador del Lugo en els darrers sis anys, i Milla?
No gaires. El fonamental, que és la idea de joc, és semblant, amb la intenció de sortir amb la pilota des del darrere. Tot força igual; això sí, amb un toc personal de Milla.
Quins són els objectius que s'ha marcat l'entitat en aquest any després de Setién?
Com la majoria d'equips, primer volem lligar la permanència, i si sobren jornades i podem mirar més amunt ho farem sense dubtar. Per a equips humils com el Lugo i el Llagostera, amb pocs anys a segona A, el més important és aconseguir el gran objectiu com més aviat millor.
De moment, van iniciar el curs amb un 2-2 al camp de l'Oviedo. Un bon resultat?
Sí. Tot i que acaben d'arribar a la categoria, s'han reforçat bé i mantenen el bon bloc de la temporada passada. Seran a dalt. Nosaltres hem demostrat que podem competir bé i ara el més important és ser forts davant la nostra afició i sumar els tres punts contra el Llagostera.
Es va perdre el debut per una sanció del curs passat. Té ganes de debutar, suposo.
Vaig veure la desena targeta groga el curs passat en el darrer partit contra el Girona i la normativa és clara... Tinc ganes de debutar, ja que hem fet un mes i mig de pretemporada i si el mister em fa jugar estaré en perfectes condicions.
Com a locals sempre han estat un conjunt amb bons registres. És una variable indispensable?
És clar. Però per estar còmodes hem de millorar també a fora. Fa tres anys que com a visitants no ho fem del tot bé, per sort a casa sí.
Del seu pròxim rival, el Llagostera, què me'n diu?
Hem vist vídeos amb l'entrenador durant la setmana. No sembla que hagin canviat gaire respecte al curs passat. Continuen força jugadors, i els entrenadors, respecte a la temporada passada. Són un equip intens que maneja bé molts aspectes del joc, la pilota aturada, les segones jugades... Si no estem concentrats no guanyarem, això ho tenim molt clar.
Ja no és el novell en la categoria. Perd aquell efecte sorpresa davant els rivals, potser?
La primera volta de l'any passat la va començar amb dubtes, però la segona va ser excel·lent. Van perdre el primer partit de lliga, però això tot just ha començat i crec que tornaran a estar a un bon nivell i ja no serà tan sorprenent per a ningú.
Quin partit espera?
Crec que el normal és que nosaltres portem la iniciativa en el joc i tinguem la possessió de la pilota. Ells estaran atents a robar pilotes per sortir ràpids i amb verticalitat. És un partit que en el nostre cas es dóna en força ocasions jugant a casa.
El seu club anterior, el Nàstic, va tornar a segona l'estiu passat. Segueix l'actualitat del club? Està content de retrobar-se amb el Nàstic en la categoria?
És una bona notícia per al futbol català i per a Tarragona. Me'n vaig alegrar molt i segueixo l'actualitat gairebé cada dia. Tinc ganes de trobar-me amb ells al camp, sobretot en el partit a Tarragona. Em fa il·lusió ja que guardo bons records d'aquella etapa.
Llegir mes / Leer mas...

Llagostera. El curs passat, l'equip va vèncer a domicili per primer cop en la jornada 5

Article de L'esportiu / per G. Freixa

A Lugo, a la recerca del rècord de precocitat a fora de casa

Llagostera. El curs passat, l'equip va vèncer a domicili per primer cop en la jornada 5

El Llagostera començarà demà la seva aventura pels 21 estadis de la categoria. L'estrena serà a l'Anxo Carro de Lugo, a on els futbolistes d'Oriol Alsina buscaran la primera victòria del curs a fora de casa. En cas de triomf, més enllà de sumar els tres primers punts de la temporada, també rebaixaran el rècord d'una victòria a domicili, que es va aconseguir l'any passat guanyant al Miniestadi contra el Barça B en la jornada 5 de la lliga.
En les tres temporades anteriors, en les quals el Llagostera jugava a 2a B, s'havia produït la casualitat que el club blaugrana sempre estrenava el registre de victòries a domicili en la jornada 12. El que sí que ha aconseguit el conjunt de la Costa Brava en els darrers cursos és mostrar-se com un equip sòlid quan juga a fora de casa. De fet, la temporada passada els d'Alsina i Álvarez no van perdre cap partit lluny de Palamós per un resultat superior a 2-0. El registre a domicili en el curs del debut a la divisió de plata va ser de set victòries, set empats i set derrotes, l'última, al camp del Girona (1-0).
2014/15
Las Palmas-Llagostera
2-0
Recreativo-Llagostera
2-0
Barça B-Llagostera
0-1
Victòria a domicili en la J. 5
2013/14
Huracán-Llagostera
1-1
AE Prat-Llagostera
0-0
Sant Andreu-Llagostera
2-0
Atlètic Balears-Llagostera
2-1
Olímpic-Llagostera
0-0
Alcoyano-Llagostera
0-1
Victòria a domicili en la J. 12
2012/13
Llevant B-Llagostera
2-1
AE Prat-Llagostera
0-0
Sant Andreu-Llagostera
2-2
Ontinyent-Llagostera
1-0
Huracán-Llagostera
1-1
València M.-Llagostera
0-2
Victòria a domicili en la J. 12
2011/12
Atlètic Balears-Llagostera
2-0
Mallorca B-Llagostera
2-0
Saragossa B-Llagostera
0-0
Dénia-Llagostera
2-0
L'Hospitalet-Llagostera
1-0
Manacor-Llagostera
0-1
Victòria a domicili en la J. 12
Llegir mes / Leer mas...