divendres, 28 d’agost del 2015

FERNANDO SEOANE MIGCAMPISTA DEL LUGO

Article de l'Esportiu / per Joel Sebastian

“Amb Milla, la idea de joc es manté”

“Luis Milla ens ha aportat matisos i idees, però continua el futbol associatiu”

“Maneja bé molts aspectes del joc”

Fernando Seoane amb la samarreta del Lugo Foto: L'ESPORTIU.
Fernando Seoane (Santiago de Compostel·la, 25 de març del 1983) és una de les peces bàsiques del Lugo en la medul·lar del camp. A l'equip gallec des del curs 2012/13, on va arribar procedent del Nàstic de Tarragona, Seoane és un dels jugadors que millor poden explicar els canvis que ha experimentat el Lugo, des del punt de vista institucional i esportiu, en els darrers mesos.
Tres temporades al Lugo, jugant sempre més de 35 partits cada curs. El seu rendiment és d'allò més regular, no?
Estic content. La regularitat és una de les meves virtuts. He tingut sort amb les lesions i m'han respectat molt. M'intento cuidar tant com puc i, de moment, puc jugar molts partits durant una temporada.
Aquest estiu hi ha hagut molts canvis en el club, de propietari, entrenador... Com ho viu la plantilla?
Gairebé han canviat coses en totes les àrees del club després de molts anys sempre amb la mateixa gent. Els nous estan intentant canviar alguns aspectes a la seva manera. També hem canviat d'entrenador, tot i que esportivament la idea es manté en la mateixa línia. Luis Milla ens ha aportat matisos i idees, però continua el futbol associatiu i de toc com a base.
Pel que diu, doncs, poques diferències entre Quique Setién, l'entrenador del Lugo en els darrers sis anys, i Milla?
No gaires. El fonamental, que és la idea de joc, és semblant, amb la intenció de sortir amb la pilota des del darrere. Tot força igual; això sí, amb un toc personal de Milla.
Quins són els objectius que s'ha marcat l'entitat en aquest any després de Setién?
Com la majoria d'equips, primer volem lligar la permanència, i si sobren jornades i podem mirar més amunt ho farem sense dubtar. Per a equips humils com el Lugo i el Llagostera, amb pocs anys a segona A, el més important és aconseguir el gran objectiu com més aviat millor.
De moment, van iniciar el curs amb un 2-2 al camp de l'Oviedo. Un bon resultat?
Sí. Tot i que acaben d'arribar a la categoria, s'han reforçat bé i mantenen el bon bloc de la temporada passada. Seran a dalt. Nosaltres hem demostrat que podem competir bé i ara el més important és ser forts davant la nostra afició i sumar els tres punts contra el Llagostera.
Es va perdre el debut per una sanció del curs passat. Té ganes de debutar, suposo.
Vaig veure la desena targeta groga el curs passat en el darrer partit contra el Girona i la normativa és clara... Tinc ganes de debutar, ja que hem fet un mes i mig de pretemporada i si el mister em fa jugar estaré en perfectes condicions.
Com a locals sempre han estat un conjunt amb bons registres. És una variable indispensable?
És clar. Però per estar còmodes hem de millorar també a fora. Fa tres anys que com a visitants no ho fem del tot bé, per sort a casa sí.
Del seu pròxim rival, el Llagostera, què me'n diu?
Hem vist vídeos amb l'entrenador durant la setmana. No sembla que hagin canviat gaire respecte al curs passat. Continuen força jugadors, i els entrenadors, respecte a la temporada passada. Són un equip intens que maneja bé molts aspectes del joc, la pilota aturada, les segones jugades... Si no estem concentrats no guanyarem, això ho tenim molt clar.
Ja no és el novell en la categoria. Perd aquell efecte sorpresa davant els rivals, potser?
La primera volta de l'any passat la va començar amb dubtes, però la segona va ser excel·lent. Van perdre el primer partit de lliga, però això tot just ha començat i crec que tornaran a estar a un bon nivell i ja no serà tan sorprenent per a ningú.
Quin partit espera?
Crec que el normal és que nosaltres portem la iniciativa en el joc i tinguem la possessió de la pilota. Ells estaran atents a robar pilotes per sortir ràpids i amb verticalitat. És un partit que en el nostre cas es dóna en força ocasions jugant a casa.
El seu club anterior, el Nàstic, va tornar a segona l'estiu passat. Segueix l'actualitat del club? Està content de retrobar-se amb el Nàstic en la categoria?
És una bona notícia per al futbol català i per a Tarragona. Me'n vaig alegrar molt i segueixo l'actualitat gairebé cada dia. Tinc ganes de trobar-me amb ells al camp, sobretot en el partit a Tarragona. Em fa il·lusió ja que guardo bons records d'aquella etapa.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui