divendres, 8 de gener del 2016

"El Leganés, forzado a jugar sin delantero ante la Llagostera". Articulo de @diarioas

El Leganés, forzado a jugar sin delantero ante la Llagostera

Guillermo, lesionado, y Borja Lázaro, sancionado, no podrán viajar a Palamós. Rubén Peña, opción más factible. Moussa y Manolo, del Lega B, en la recámara.


Asier Garitano deberá improvisar ante la Llagostera una delantera insólita. El técnico del Leganés no podrá contar con ninguno de los dos arietes que tiene en su plantilla. Guillermo sigue recuperándose en Lezama (el jugador está cedido por el Athletic) del problema en el tobillo que se produjo en la vuelta de 1/16 de la Copa del Rey frente al Granada. Desde el club aún no dan plazos para su vuelta a los terrenos de juego, aunque parece que irá para largo. El otro ‘9’ pepinero, Borja Lázaro, tampoco podrá estar en Palamós por sanción. Ante el Oviedo vio la 5ª amarilla del campeonato después de haber aguantado ocho jornadas con cuatro tarjetas. Esteban, portero ovetense, sacó rápidamente de puerta mientras Lázaro volvía a su campo. La pelota rebotó en su espalda y el colegiado interpretó que había impedido la acción del arquero.
Sin uno y otro, a Garitano no le quedan muchas alternativas con las que potenciar la posición de ariete. Dos son las alternativas que parecen más factibles. La primera es la de usar a Rubén Peña. El menudo extremo abulense ya jugó como delantero centro o segundo delantero en su etapa en el Guijuelo. El pasado sábado Garitano ya advirtió que el club no estaba estudiando fichar delanteros pese a la lesión de Guillermo porque, entre otros motivos, Peña podría ejercer de ‘9’ si fuera necesario. “La posición está bien cubierta”, dijo entonces. Su baja estatura le convertiría más en un ratón de área para buscar el contragolpe que una referencia estática como suele suceder con los titulares que ha utilizado Garitano.
Este curso también ha cubierto la posición de ariete Omar Ramos. El canario disputó algunos minutos frente al Granada, en Los Cármenes, como falso ‘9’. Szymanowski o Toni Dovale también podría ocupar la plaza que dejan vacante los goleadores pepineros. En todo caso, lo que parece más difícil es que Garitano dé minutos a Manolo o Moussa, arietes del filial de regional preferente. El primero llegó a ir convocado contra el Huesca, pero no jugó ni un minuto. Su presencia en la lista fue más una cuestión forzada por las bajas que una apuesta decidida de Garitano. Moussa, por su parte, fue titular en varios partidos de pretemporada, pero tampoco ha gozado de oportunidades en competición oficial.
Antecedentes
No es la primera vez que Garitano se verá forzado a usar un ‘no-delantero’ en el puesto de ‘9’. De hecho, la temporada pasada los pepineros lograron su resultado más brillante del curso con Sergio Prendes, centrocampista, jugando como punta. Sucedió en el Benito Villamarín, cuando el Leganés venció 1-3 al Betis. Chuli, sancionado e impedido por su contrato de cesión al Leganés, no pudo jugar, y Garitano decidió no convocar a Borja Lázaro. El plan le salió a las mil maravillas. Antes, en Segunda B, el de Bergara usó en varias ocasiones a Fran Moreno, mediapunta ahora en el Murcia, como delantero centro.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera es dóna deu dies per prendre la decisió sobre Giva". Article de @diaridegirona

El Llagostera es dóna deu dies per prendre la decisió sobre Giva

El brasiler ja ha donat les seves explicacions al club pel retard en el retorn de les vacances

08.01.2016 | 08:17
Giva intenta arribar a la pilota fent una acrobàtica estirada en un entrenament a Palafrugell.
Giva intenta arribar a la pilota fent una acrobàtica estirada en un entrenament a Palafrugell.
Setze jornades al forat, en dues ocasions, cuer i sis vegades penúltim, com passa actualment. El Llagostera haurà passat gairebé tota una primera volta en zona de descens a Segona B. A manca de dues jornades per concloure la primera volta, diumenge contra el Leganés a casa i la setmana vinent a la Romareda, l'equip blaugrana suma deu jornades de manera consecutiva instal·lat en una de les darreres quatre places de la classificació, tot i que és cert que l'important és no ocupar-les el dia cinc de juny, data en la qual finalitzarà la competició. Amb només una victòria en les sis últimes jornades, el 2 a 0 davant l'Osca del 28 de novembre de l'any passat i sense estrenar el caseller de triomfs a domicili, les possibilitats d'avançar posicions i sortir del descens es redueixen exponencialment. Les cinc victòries que el Llagostera ha celebrat fins ara, totes a casa, han donat molta vida fins al punt que en tres d'aquestes ocasions els va permetre als blaugranes abandonar les posicions de descens. ramon ribas llagostera
El migcampista brasiler Giva continua més fora que dins del Llagostera després de la seva indisciplina tornant tard de les vacances de Nadal. Ara bé, la decisió definitiva sobre el seu futur no es prendrà fins, almenys, d'aquí una setmana o deu dies. El club ja ha escoltat les explicacions del futbolista (poc convincents, tot s'ha de dir, perquè en el fons tampoc ha acabat de veure la gravetat de l'assumpte), li ha comunicat que està expedientat i ara s'obre un termini pel qual s'acabarà d'analitzar la situació i es prendrà una decisió. Fins aleshores el jugador segueix com a membre de ple dret de la plantilla, fent, això sí, alguns entrenaments a part per recuperar el temps perdut, però tenint molt complicat poder tornar a jugar a les ordres d'Oriol Alsina.
La plantilla del Llagostera havia de tornar als entrenaments després de les vacances de Nadal el dilluns 28; Giva, tenint en compte que venia des del Brasil, tenia permís per incorporar-se un dia més tard, però a l'hora de la veritat va estirar el descans fins al dissabte 2 de gener. Alsina va revelar la situació en la roda de premsa prèvia al partit contra l'Almeria del cap de setmana passat, mostrant la seva indignació per un acte d'indisciplina que podria acabar precipitant la seva sortida. En els propers dies, el Llagostera acabarà d'estudiar el cas, tenint en compte també l'actitud que mostri el jugador en els entrenaments i la possibilitat que disposi d'altres ofertes per continuar la seva carrera en un altre club.
El retorn d'Emilio Sánchez
Emilio Sánchez, un dels jugadors cridats a liderar el Llagostera d'aquesta temporada, no està tenint sort per culpa de les lesions. Només acumula 403 minuts en vuit partits, quatre de titular i quatre de suplent, després de les primeres dinou jornades de campionat. Alsina confia molt en l'exmigcampista del Mirandés i per això ahir va beneir que pogués participar en una part de l'entrenament amb el grup. La previsió és que pugui ?reaparèixer contra el Saragossa o al camp de l'Osasuna, en l'últim partit de la primera volta o el primer de la segona.
Els blaugranes van entrenar-se ahir a Llagostera perquè la gespa del Pla i Arbonés de Palafrugell es trobava en males condicions per la pluja dels últims dies. Avui el tècnic confia poder-hi treballar, conscient que no és el mateix treballar en gespa natural que en artificial. Els procesos de recuperació de Chus Herrero i Ruymán també continuen a bon ritme.
Llegir mes / Leer mas...

"La zona vermella de la taula, un hàbitat massa natural". Article de @Gfreixa a @lesportiucat

La zona vermella de la taula, un hàbitat massa natural

En perill. El Llagostera és l'equip de la categoria que més jornades en descens ha passat aquesta temporada i ja ha superat les del curs anterior. Les millors notícies són la poca distància respecte a la salvació i que queda molta lliga

Masó i Aimar abandonen el terreny de joc cap cots en un duel d'aquest curs Foto: LOF.
1
Acabat d'encetar el nou any, el Llagostera pot confirmar que fins ara el seu hàbitat natural en la classificació, transcorregudes ja dinou jornades, és la zona de descens. Les ensopegades en l'inici del campionat i el nul rendiment a fora de casa han fet que el club de la Costa Brava quedés encallat en les posicions més perilloses de la classificació. Tot i haver tocat fons en la classificació només una vegada aquest curs –l'equip va ser cuer tan sols superada la cinquena jornada de lliga després de perdre a casa contra el Tenerife–, el club llagosterenc ja s'ha convertit en l'equip que ha passat més jornades en llocs de descens. L'entitat de la Costa Brava acumula 16 jornades entre els quatre últims classificats, superant altres conjunt que també els han acompanyat en llocs de perill durant moltes setmanes: l'Athletic B hi ha passat quinze jornades, i l'Almeria –que ha superat els blaugrana en la classificació aquesta setmana–, catorze.
Aquesta temporada, el Llagostera tan sols ha pogut treure el cap de la part més baixa de la classificació tres vegades: la primera es va produir després de la tercera jornada quan contra l'Alavés es van sumar els primers tres punts de la lliga, un fet que els va catapultar fins a la catorzena posició. Les altres dues jornades en què va estar fora del descens van ser després del setè partit del curs –4-1, contra l'Elx– i del novè, en què es va guanyar el Valladolid. Els bons resultats sumats a Palamós han permès el Llagostera mantenir-se a prop de la zona de permanència, però cada vegada que s'ha jugat a fora, l'escalada ha quedat frenada.
Més que mai
Les setze jornades en descens –en seran disset, ja que en cas de victòria aquest diumenge contra el Leganés el Llagostera encara no podrà sortir dels llocs de perill– signifiquen haver superat la totalitat de setmanes que el curs passat l'equip de la Costa Brava va transitar per les quatre últimes posicions. Els jugadors blaugrana van passar la temporada passada quinze jornades en descens, en un període comprès entre el primer partit de lliga –hi van entrar per primer cop després de perdre a Las Palmas (2-0)– i la primera setmana de febrer, ja que van abandonar la zona vermella de la classificació després de guanyar al Recreativo (1-0) en la jornada 23.
El Llagostera no va començar l'any gens bé, ja que la derrota al camp de l'Almeria (2-1) va provocar que el club andalús l'avancés en la classificació. Tot i això, els llagosterencs mantenen una distància salvable amb la zona tranquil·la de tan sols tres punts i, el més important, encara queden 23 jornades. Això sí, la reacció no es pot endarrerir gaire més.

LA XIFRA

11
equips
no han caigut aquest curs ni una jornada en descens, entre els quals, el Girona i el Nàstic.
LLAGOSTERA
Jornades en descens
16
Jornades en zona de salvació, 3
ATHLETIC B
Jornades en descens
15
Jornades en zona de salvació, 4
ALMERIA
Jornades en descens
14
Jornades en zona de salvació, 5
MALLORCA
Jornades en descens
10
Jornades en zona de salvació, 9
TENERIFE
Jornades en descens
8
Jornades en zona de salvació, 11
Darrera actualització ( Divendres, 8 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Els atacants, en hores baixes". Article de @educiu a @lesportiucat

Els atacants, en hores baixes

El rendiment dels jugadors d'atac del Llagostera ha anat de més a menys, i en les últimes jornades els està costant Déu i ajuda veure porteria

El club rastreja el mercat per trobar un punta golejador, la peça més cara i buscada

Imaz i Benja, amb Juanto al fons, en el partit contra el Valladolid Foto: M. LLADÓ.
1
El Llagostera encadena les últimes nou jornades de lliga encallat a la zona de descens, una situació gens agradable que, tot i així, encara no s'ha convertit en dramàtica, ja que la permanència està a només tres punts. Tot i així, el club llagosterenc està preocupat amb l'actual mitjana de puntuació (sobretot a fora, en què l'equip ha sumat un sol punt en deu partits) i, també, amb l'escàs bagatge golejador de les últimes jornades. I és que el Llagostera només ha marcat dos gols en els últims quatre partits, tots dos obra de David Querol, dues dianes que no van servir per sumar cap punt (derrotes per 2-1 a Oviedo i Almeria) però que permeten al reusenc arribar als tres gols, els mateixos que va fer en tot el curs passat.
Els de dalt no funcionen
Especialment preocupant és la falta de pólvora demostrada per la majoria dels jugadors d'atac del Llagostera en les últimes jornades. I és que, excepte Querol i Juanjo Expósito (va marcar fa cinc jornades, però, des de llavors, entre sancions i lesions, no ha pogut tornar a participar), el rendiment dels altres atacants de l'equip està molt lluny del desitjat i ha anat clarament de més a menys des de l'inici de temporada. Giva, en espera de rescindir el contracte amb el Llagostera, acumula dotze partits de lliga sense marcar, dos més que Benja Martínez i Juanto Ortuño (10) i tres més que Jesús Imaz (9). José Carlos (només fa dues jornades que està inscrit), Mosquito (ja fora del club), Eloy Gila i Rafa Chumbi ni tan sols s'han estrenat.
Segurament, el cas més impactant és el de Chumbi, cridat a l'estiu a ser un dels referents de l'equip, que encara no ha pogut celebrar cap gol tot i haver tingut nombroses ocasions, potser la més clara diumenge passat al camp de l'Almeria, quan el murcià va fallar un mà a mà tot sol en el temps afegit que, si hagués entrat, hauria donat un punt al seu equip. Cal dir que les lesions tampoc l'han ajudat gaire. Els problemes físics també han estat un handicap important per a Juanto, el jugador amb la millor mitjana golejadora de l'equip (marca un gol cada 165 minuts), però que no veu porteria des de mitjan octubre passat.
Pitu, mig equip
En els primers dinou partits de lliga el Llagostera ha marcat dinou gols –és el quart pitjor equip de la categoria en aquest apartat–, tres dels quals obra de Pitu Comadevall, l'únic jugador de la plantilla que no juga en posicions d'atac que ha cantat gol. El migcampista saltenc continua a un alt nivell de joc, i en les últimes jornades s'està carregant l'equip a les espatlles (l'ha beneficiat jugar amb un triple pivot, ja que té més llibertat de moviments i menys quilòmetres per recórrer), oferint un recital d'assistències, la majoria de les quals sense ser aprofitades.
Un punta seria benvingut
La nòmina de jugadors ofensius del Llagostera és molt extensa, però el club blaugrana continua atent al mercat d'hivern per si surt una bona oportunitat de reforçar la davantera. El problema és que per aquestes dates la majoria d'equips estan buscant aquest perfil de jugador, que, generalment, també sol ser el més car. Tot i així, el Llagostera, amb les 25 fitxes professionals completes, hauria de donar una baixa si volgués fer una nova incorporació (Enric Pi ja va fer lloc a José Carlos i Mosquito a Marcos Tébar), amb l'extrem Givanildo com a principal candidat a marxar. El brasiler va arribar tard de les vacances nadalenques i, des de llavors, el club estudia la manera de donar-lo de baixa, una opció que cada vegada pren més força. El que no és clar és que la marxa de Giva comporti obligatòriament l'arribada d'un punta o un extrem, ja que el Llagostera també veuria amb bons ulls el fitxatge d'un lateral esquerre.

NO HI HA MANERA

El cas més impactant és el de Chumbi, que no ha marcat tot i tenir clares ocasions

INTERMITENT

Juanto té la millor mitjana golejadora de l'equip (un gol cada 165 minuts), però no marca des de l'octubre

UN PUNTAL

Pitu és l'únic jugador que no juga en posicions d'atac que ha celebrat algun gol, concretament tres

LES EXCEPCIONS

Querol ha marcat els dos últims gols del Llagostera i Juanjo fa quatre duels que no juga
Jugador Gols Minuts PJ Partits sense marcar
Juanjo Expósito 3 1.011 14 4 (sanció i lesió) David Querol 3 1.146 14 0 Jesús Imaz 3 938 13 9 Juanto Ortuño 3 497 9 10 Benja Martínez 2 874 17 10 Givanildo 2 628 11 12 Rafa Chumbi 0 635 12 No s'ha estrenat Eloy Gila 0 37 4 No s'ha estrenat Mosquito 0 114 3 No s'ha estrenat José Carlos 0 44 2 No s'ha estrenar
Darrera actualització ( Divendres, 8 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Dues entrades de regal per als abonats". Article de @lesportiucat

Dues entrades de regal per als abonats

Promoció. El club espera una bona entrada de cara a l'important duel contra el Leganés

Conscients que no poden fallar a casa, i que per aconseguir la victòria serà clau el suport de la seva afició, el Llagostera va anunciar que cada abonat podrà retirar per al partit contra el Leganés dues entrades més de manera gratuïta. Les dues invitacions es podran aconseguir el mateix dia de partit a les taquilles del Palamós-Costa Brava, que s'obriran dues hores abans de l'inici. Els preus de les entrades seran 12 euros als gols, 20 a preferent i zona visitant i 30 a tribuna.
Darrera actualització ( Divendres, 8 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...