divendres, 8 de gener del 2016

"Els atacants, en hores baixes". Article de @educiu a @lesportiucat

Els atacants, en hores baixes

El rendiment dels jugadors d'atac del Llagostera ha anat de més a menys, i en les últimes jornades els està costant Déu i ajuda veure porteria

El club rastreja el mercat per trobar un punta golejador, la peça més cara i buscada

Imaz i Benja, amb Juanto al fons, en el partit contra el Valladolid Foto: M. LLADÓ.
1
El Llagostera encadena les últimes nou jornades de lliga encallat a la zona de descens, una situació gens agradable que, tot i així, encara no s'ha convertit en dramàtica, ja que la permanència està a només tres punts. Tot i així, el club llagosterenc està preocupat amb l'actual mitjana de puntuació (sobretot a fora, en què l'equip ha sumat un sol punt en deu partits) i, també, amb l'escàs bagatge golejador de les últimes jornades. I és que el Llagostera només ha marcat dos gols en els últims quatre partits, tots dos obra de David Querol, dues dianes que no van servir per sumar cap punt (derrotes per 2-1 a Oviedo i Almeria) però que permeten al reusenc arribar als tres gols, els mateixos que va fer en tot el curs passat.
Els de dalt no funcionen
Especialment preocupant és la falta de pólvora demostrada per la majoria dels jugadors d'atac del Llagostera en les últimes jornades. I és que, excepte Querol i Juanjo Expósito (va marcar fa cinc jornades, però, des de llavors, entre sancions i lesions, no ha pogut tornar a participar), el rendiment dels altres atacants de l'equip està molt lluny del desitjat i ha anat clarament de més a menys des de l'inici de temporada. Giva, en espera de rescindir el contracte amb el Llagostera, acumula dotze partits de lliga sense marcar, dos més que Benja Martínez i Juanto Ortuño (10) i tres més que Jesús Imaz (9). José Carlos (només fa dues jornades que està inscrit), Mosquito (ja fora del club), Eloy Gila i Rafa Chumbi ni tan sols s'han estrenat.
Segurament, el cas més impactant és el de Chumbi, cridat a l'estiu a ser un dels referents de l'equip, que encara no ha pogut celebrar cap gol tot i haver tingut nombroses ocasions, potser la més clara diumenge passat al camp de l'Almeria, quan el murcià va fallar un mà a mà tot sol en el temps afegit que, si hagués entrat, hauria donat un punt al seu equip. Cal dir que les lesions tampoc l'han ajudat gaire. Els problemes físics també han estat un handicap important per a Juanto, el jugador amb la millor mitjana golejadora de l'equip (marca un gol cada 165 minuts), però que no veu porteria des de mitjan octubre passat.
Pitu, mig equip
En els primers dinou partits de lliga el Llagostera ha marcat dinou gols –és el quart pitjor equip de la categoria en aquest apartat–, tres dels quals obra de Pitu Comadevall, l'únic jugador de la plantilla que no juga en posicions d'atac que ha cantat gol. El migcampista saltenc continua a un alt nivell de joc, i en les últimes jornades s'està carregant l'equip a les espatlles (l'ha beneficiat jugar amb un triple pivot, ja que té més llibertat de moviments i menys quilòmetres per recórrer), oferint un recital d'assistències, la majoria de les quals sense ser aprofitades.
Un punta seria benvingut
La nòmina de jugadors ofensius del Llagostera és molt extensa, però el club blaugrana continua atent al mercat d'hivern per si surt una bona oportunitat de reforçar la davantera. El problema és que per aquestes dates la majoria d'equips estan buscant aquest perfil de jugador, que, generalment, també sol ser el més car. Tot i així, el Llagostera, amb les 25 fitxes professionals completes, hauria de donar una baixa si volgués fer una nova incorporació (Enric Pi ja va fer lloc a José Carlos i Mosquito a Marcos Tébar), amb l'extrem Givanildo com a principal candidat a marxar. El brasiler va arribar tard de les vacances nadalenques i, des de llavors, el club estudia la manera de donar-lo de baixa, una opció que cada vegada pren més força. El que no és clar és que la marxa de Giva comporti obligatòriament l'arribada d'un punta o un extrem, ja que el Llagostera també veuria amb bons ulls el fitxatge d'un lateral esquerre.

NO HI HA MANERA

El cas més impactant és el de Chumbi, que no ha marcat tot i tenir clares ocasions

INTERMITENT

Juanto té la millor mitjana golejadora de l'equip (un gol cada 165 minuts), però no marca des de l'octubre

UN PUNTAL

Pitu és l'únic jugador que no juga en posicions d'atac que ha celebrat algun gol, concretament tres

LES EXCEPCIONS

Querol ha marcat els dos últims gols del Llagostera i Juanjo fa quatre duels que no juga
Jugador Gols Minuts PJ Partits sense marcar
Juanjo Expósito 3 1.011 14 4 (sanció i lesió) David Querol 3 1.146 14 0 Jesús Imaz 3 938 13 9 Juanto Ortuño 3 497 9 10 Benja Martínez 2 874 17 10 Givanildo 2 628 11 12 Rafa Chumbi 0 635 12 No s'ha estrenat Eloy Gila 0 37 4 No s'ha estrenat Mosquito 0 114 3 No s'ha estrenat José Carlos 0 44 2 No s'ha estrenar
Darrera actualització ( Divendres, 8 de gener del 2016 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui