dimarts, 6 d’octubre del 2015

El moment més dolç de Jesús Imaz

Article del Diari de Girona

L'atacant lleidatà comparteix el "pitxitxi" del Llagostera i acumula dos gols en les últimes dues jornades de Lliga

06.10.2015 | 07:53
Jesús Imaz només va necessitar 18 minuts per batre Javi Jiménez i marcar el seu segon gol d´aquesta Lliga.
Jesús Imaz només va necessitar 18 minuts per batre Javi Jiménez i marcar el seu segon gol d´aquesta Lliga.


Totes les mirades, els elogis i els dits assenyalen cap a Juanto Ortuño. Tampoc és d'estranyar: després d'un any decebedor a Sabadell, amb més ombres que no pas llums, s'havia qüestionat força el seu fitxatge pel Llagostera. Fins que va debutar a Montilivi, va marcar i va repetir fórmula set dies després contra l'Elx. Seria injust, això sí, passar per alt que els gironins han començat a reaccionar per mil i un motius. La màquina rutlla, o com a mínim l'engranatge no grinyola com fa unes setmanes, i això és gràcies a molts elements. Una de les potes, un dels pilars, és Jesús Imaz. S'ho ha guanyat a pols el lleidatà, protagonista d'una metamorfosi espectacular en només uns mesos. Després d'uns números acceptables en la seva estrena a Segona A, però sense gairebé protagonisme, Imaz ha decidit que aquest ha de ser el seu any. "Estic tenint més presència a l'equip. M'he consolidat a l'equip i a la categoria. Espero correspondre amb un bon rendiment", diu un jugador que acumula 323 minuts, 2 gols i que ha aprofitat a la perfecció la seva oportunitat.
Un curs enrere, va ser el setzè jugador amb més minuts. El setzè: 1.415. És cert que va marcar 6 gols i que va jugar 29 partits, tot i que només va ser titular en 16 ocasions. Aquest estiu i malgrat l'allau de ?davanters que han arribat al vestidor, Imaz té molt clar que li toca anar per feina. Si l'última temporada va necessitar 18 jornades per marcar, en aquesta ja acumula 2 dianes en tan sols 7 partits. "Quan em donen minuts, continuïtat i confiança, les coses em surten. Estic en ratxa i espero seguir així. Li vull posar les coses complicades a l'entrenador i cada dia entreno per ser titular", assegura un futbolista que també treu ferro a l'"alta competència" que hi ha a la plantilla: "Això és sa. Ens fa estar més endollats a tots".
No només ell rutlla, sinó també el Llagostera, que comença a deixar enrere un fluix inici de curs. Imaz espera que el 4-1 contra l'Elx sigui un punt d'inflexió que tingui continuïtat aquest diumenge a Mallorca: "Vam fer un gran partit, demostrant qe podem guanyar a qualsevol. Ens permet treure'ns de sobre les males sensacions que portàvem. Vam agafar el to i hem demostrat que estem fins. És la confirmació que podem jugar a futbol", diu, alhora que no es refia dels balears: "Que siguin últims no vol dir res. Ara, és el millor moment per visitar-los. Estan en una mala dinàmica i nosaltres arribem enratxats després de l'últim resultat".
Un davanter talismà
Perquè el Llagostera guanyi, o si més no perquè s'asseguri com a mínim un punt, la recepta és ben senzilla: que Jesús Imaz marqui. Si això passa, l'empat està assegurat. Són 34 els partits de Lliga que el lleidatà ha jugat a Segona A amb la samarreta blaugrana i quan ha vist barraca, el seu equip mai ha perdut. Mai. Imaz va esperar-se al 21 de desembre del 2014 per estrenar-se amb l'equip gironí. Va ser a Albacete, on les seves dues dianes van servir en safata la victòria (0-2). Va tornar a sucar al març, en el triomf amb l'Alabès (3-1) i va fer el mateix un mes després a Santander (0-2) i al juny a Valladolid (2-4). Ple de victòries. Aquesta temporada la ratxa és pràcticament idèntica. Va veure porta a Montilivi i allà el Llagostera no va vèncer, però va sortir-ne amb un punt sota el braç (2-2). Una jornada més tard, va contribuir a destrossar l'Elx de Rubén Baraja (4-1) al Palamós-Costa Brava.
El més insistent
Si Imaz comparteix l'honor de ser el màxim golejador de la plantilla amb Giva i Juanto Ortuño és, bàsicament, per la seva insistència. Amb l'ull sempre posat cap a la porteria contrària, les xifres defineixen el del Segrià com l'home més perseverant que Oriol Alsina té en plantilla. És, segons dades de la Lliga de Futbol Professional, el jugador que més vegades ha xutat a porta. Acumula fins a 10 intents en els 323 minuts que porta a la Lliga i n'ha transformat la meitat. Querol i Giva el segueixen en aquest peculiar rànquing.
Llegir mes / Leer mas...

Un pas més ofensivament

Article de l'Esportiu

L'evolució. El Llagostera sembla que ha trobat la tecla que permet al joc d'atac crear diverses vies i solucions per generar ocasions de gol. La mobilitat de Juanto, Giva i Imaz, les claus de tot

Juanjo s'apropa a Giva, Imaz i Juanto, en la celebració del tercer gol del Llagostera fet pel brasiler, en el partit contra l'Elx a Palamós Foto: JOAN SABATER.
1
El Llagostera va firmar contra l'Elx un dels seus millors partits des que és a la categoria, sobretot pel que fa al joc ofensiu. El conjunt que dirigeix Oriol Alsina va generar ocasions i aproximacions a l'àrea rival com mai, i és que el pas endavant que han fet els atacants ha permès als llagosterencs fer sis gols en les dues últimes jornades de lliga –dos a Montilivi contra el Girona (2-2) i quatre contra el conjunt il·licità (4-1)–. La tecla encertada que ha trobat Alsina en els quatre jugadors ofensius que ha triat en els darrers enfrontaments ha estat la clau de l'èxit momentani. La mobilitat de Juanto Ortuño, la gran sensació, Giva i Jesús Imaz, molt lliure de moviments, sembla ser la fórmula que està fent generar aproximacions amb facilitat, i és que les vies i solucions que troben constantment aquests jugadors són múltiples: “En els entrenaments, l'Oriol ens diu que els que estem a dalt ens intercanviem les posicions, i fent això tots ens trobem molt còmodes. Per sort, estan sortint bé les coses i sóc feliç amb la confiança que m'ha donat el tècnic. Espero que sigui una gran temporada”, comentava el davanter del Llagostera Juanto Ortuño, autor de dos gols en les dues últimes jornades, com Jesús Imaz, i és que tots dos comparteixen l'honor de ser els pitxitxis de l'equip, juntament amb Giva, també amb dos gols.
La feina fosca de Juanjo
En l'entremat inventat per Alsina, que ha fet sortir de la misèria ofensiva l'equip llagosterenc –havia fet tres gols en les primeres cinc jornades, tots en un mateix partit–, a més de la mobilitat de Juanto, Giva i Imaz, el treball i la feina fosca de Juanjo Expósito, que en el partit contra l'Elx es va convertir en assistent i va habilitar sempre els companys, és també l'argument de pes en la millora de l'atac del Llagostera: “Juanjo és el millor jugador de la categoria baixant i aguantant la pilota. Aquesta temporada està canviant una mica la seva forma de jugar i alterna molt bé la posició de mitja punta amb la de davanter centre més avançat. Això ens genera més espais”, analitzava després del partit l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, conscient de la gran feina del cantàbric, dins i fora del camp, tot un líder.

UNA BONA XIFRA

6
gols
ha marcat el Llagostera en els últims dos partit de lliga. Dos al Girona i quatre a l'Elx

EL PROTAGONISTA

Sóc feliç gràcies a la confiança que m'ha donat el tècnic. Espero que sigui una gran temporada
Juanto Ortuño
davanter del Llagostera
Entrenant, l'Oriol ens diu que els que estem a dalt ens intercanviem les posicions, i fent això ens trobem molt còmodes tots

Quatre gols a 2a A, el curs passat a Valladolid

Era l'última jornada del campionat de lliga, cap dels dos conjunts es jugava res a efectes classificatoris i el Llagostera va golejar per 2-4 el conjunt castellà. Aquest era l'únic precedent en què l'equip llagosterenc havia aconseguit fer quatre gols a segona A i va ser fora de casa, tancant una trajectòria brillant com a visitants en el primer curs a la categoria. L'última gran golejada com a local dels d'Alsina es remuntava al 10 de novembre del 2013, en l'any de l'ascens, quan en el duel gironí a segona B contra l'Olot, el Llagostera va endossar una maneta als olotins.
Darrera actualització ( Dimarts, 6 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...