dijous, 10 de setembre del 2015

Nueve equipos de Liga Adelante avanzan en la Copa del Rey

Informació de la LFP

AD Alcorcón 0 – 1 SD Ponferradina
Un tanto de falta de Jorge Casado fue suficiente para que el conjunto berciano lograse la clasificación para la siguiente ronda y apease a los madrileños de la Copa del Rey. El cuadro leonés supo mantener su portería a cero a pesar de los intentos de los locales y cerró el triunfo con solvencia.

CD Numancia 0 – 1 D. Alavés
Las cosas parecían encarriladas en dirección a la prórroga pero un tanto del gallego Manu Barreiro decantó la eliminatoria en favor del Alavés en los minutos finales. El delantero decidió el partido con un cabezazo en el segundo palo que dejó a los sorianos penalizados por su falta de puntería.
CD Leganés 2 – 0 CD Tenerife
La alta presión e intensidad del equipo ‘pepinero’ fue un obstáculo demasiado importante para el equipo tinerfeño, que no pudo frenar el empuje de los madrileños. Tras una primera parte sin acierto por parte de los dos equipos, Omar Ramos y Alexander certificaron la victoria de los de Asisr Garitano, que estarán en la próxima ronda.
CD Mirandés 1 – 2 At. Osasuna
La temprana expulsión de Provencio en el equipo local marcó el devenir del encuentro, en el que los navarros supieron aprovechar sus ocasiones. Olavide, de falta directa, abrió el marcador para Osasuna, que volvió a ver puerta a través de Maikel Mesa unos minutos después. El Mirandés acortó distancias en la segunda mitad por medio de Néstor, pero no pudo igualar el marcador.

UD Almería 3 (4) – 3 (3) Elche CF
El duelo entre almerienses e ilicitanos se tuvo que resolver finalmente en la tanda de penaltis después de un encuentro marcado por los goles. Los andaluces llevaron la iniciativa hasta la expulsión de Michel. Soriano adelantó a los de Sergi Barjuan, pero Nono igualó el choque. En la segunda mitad, Cristian Herrera volvió a poner por delante a los andaluces, aunque un penalti transformado por Sergio León devolvió la igualdad. El intercambio de goles continuó en la prórroga, donde el propio Herrera volvió a marcar para el Almería y Liberto logró el empate final que condujo a los penaltis. Los almerienses no fallaron sus lanzamientos y se llevaron la clasificación.
Córdoba CF 0 – 1 CD Lugo
Un desajuste defensivo de los locales fue definitivo para que el CD Lugo se hiciese con el pase a la siguiente ronda. A pesar del dominio de los locales, los gallegos supieron aprovechar una mala cesión sobre Falcón para que Joselu marcase el gol definitivo.
UE Llagostera 2 – 1 Albacete B.
La igualdad fue la tónica general del choque que puso en juego a catalanes y manchegos. Los locales se pusieron por delante gracias a un gol del brasileño Mosquito en la primera parte. Sin embargo, la insistencia del Albacete recibió su premio en la segunda mitad con el empate por medio de César Díaz. Benja decidió la eliminatoria para los catalanes en la prórroga.

Gimnàstic 2 (5) – 2 (4) Girona
El derbi catalán de Copa del Rey no decepcionó y fueron los penaltis los que otorgaron la clasificación a los tarraconenses. Antes, Palanca había marcado por partida doble para los locales, que ya se veían clasificados cuando llegó el empate por parte de Marcelo en el minuto 90.
Real Oviedo 2 – 1 Real Valladolid
Un penalti y la consiguiente expulsión de Juanpe en el cuadro vallisoletano favoreció que los ovetenses se pusieran con ventaja de dos tantos gracias a Toché y Hervías. Alfaro acorto distancias para los pucelanos, que pudieron lograr el empate con diez pero no consiguieron batir a Rubén Miño.
Llegir mes / Leer mas...

Benja, en el minuto 103, decide la clasificación del Llagostera

Article de l'"AS"

En la primera parte de la prórroga, el colegiado valenciano Saúl Ais-Rieg anuló un tanto por posible fuera de juego al jugador del Albacete Rubén Cruz.

Benja, en el minuto 103, decide la clasificación del Llagostera Ampliar
Los jugadores del Llagostera festejan el gol de Benja. |
El Llagostera venció por 2-1 al Albacete en un partido muy igualado que se decidió gracias a un gol de Benja en la prórroga, después de el equipo catalán se adelantase en la primera mitad y los visitantes empatasen en la segunda parte.
Llagostera y Albacete se enfrentaron en un buen partido de fútbol en el que solo tuvieron que pasar cuatro minutos para ver la primera ocasión del partido, Santi Jara lanzó un saque de esquina buscando el gol directo, pero se topo con el travesaño. El Albacete era quien dominaba el encuentro, pero sin plasmar este dominio en ocasiones.
El Llagostera no se aproximó hasta el veinte de la primera, en una buena jugada individual de Juanto, pero su chut topó en Agus. Dos minutos más tarde llegó el gol de los locales, obra de Mosquito, que definió a la perfección el uno contra uno después de una gran asistencia de Imaz.
A partir del gol, los locales se mostraron superiores a un Albacete que sólo tuvo una ocasión más durante la primera mitad en una centrada por banda derecha de Santi Jara, el balón se paseo por delante de la portería de René sin que ningún jugador consiguiese rematar.
El Albacete empezó la segunda mitad controlando la posesión del balón, pero otra vez como ya había ocurrido en el primer tiempo, sin conseguir concretar la posesión en ocasiones.
El Llagostera en cambio más vertical la tuvo en las botas de Emilio que disparó un chut des de fuera del área que salió por muy poco rozando el travesaño. En el dieciocho del segundo tiempo llegó el gol que hacia justicia en el marcador, César Díaz remató a placer en el segundo palo una centrada por banda derecha. Después del gol ninguno de los dos equipos conseguía tener la posesión del balón y el miedo a recibir un segundo gol que les dejase fuera de competición aumentaba. En el 77', Enric Pi intentó sorprender de lejos a Héctor pero su chut tocó en el larguero.
En la primera mitad de la prorroga el linier anuló un gol por fuera de juego a Rubén Cruz; y a tan sólo un minuto para el final de este primer periodo Benja, se aprovechó con astucia de un par de rebotes dentro del área y desde dentro de la pequeña hizo el 2-1.

Un gol de Benja dio la clasificación al Llagostera
Un gol de Benja dio la clasificación al Llagostera (Manel Montilla - MD)

Llagostera y Albacete se enfrentaron en un buen partido de fútbol en el que solo tuvieron que pasar cuatro minutos para ver la primera ocasión del partido, Santi Jara lanzo un saque de esquina buscando el gol directo, pero se topo con el travesaño. El Albacete era quien dominaba el encuentro, pero sin plasmar este dominio en ocasiones.
El Llagostera en cambio más vertical la tuvo en las botas de Emilio que disparó un chut des de fuera del área que salió por muy poco rozando el travesaño. En el dieciocho del segundo tiempo llegó el gol que hacia justicia en el marcador, César Díaz remató a placer en el segundo palo una centrada por banda derecha. Después del gol ninguno de los dos equipos conseguía tener la posesión del balón y el miedo a recibir un segundo gol que les dejase fuera de competición aumentaba. En el 77 Enric Pi intentó sorprender de lejos a Héctor pero su chut tocó en el larguero.

- Ficha técnica:
2 - Llagostera: René; Aimar, Jorge, Fran Cruz, Pi; Tito (Jordi López, min.70), Emilio (Pitu, min.81), Imaz, Giva; Juanto: y Mosquito (Benja, min.59).
1 - Albacete: Héctor; Miquel, Gonzalo, Agus, Fran Garcia; Mario Ortiz, Adri Gómez (Portu, min.45), Diego Benito (Rubén Cruz, min.83), Jason S (César Díaz, min.47); Santi Jara; y Cidoncha
Goles: 1-0, min.23: Mosquito, 1-1,min.63:César Díaz, 2-1,min.103: Benja.
Árbitro: Saul Ais-Rieg (colegio valenciano.). Amonestó al local Juanto y a los visitantes Gonzalo, Agus. Expulsó con roja a directa a Miquel.
Incidencias: Partido correspondiente a la segunda ronda de la copa del rey disputado en el municipal de Palamós-Costa Brava ante 812 espectadores.

Article de l'Sport

El Llagostera resistió ante el Albacete y fue en la prórroga cuado el consiguió adelantarse con un gol de Benja

Article del Diari de Girona / per Ramon Ribas

Alsina admet que hauria pogut passar «qualsevol» i Luis César afirma que no es mereixen ser eliminats

10.09.2015 | 07:43

eliminatòria feia olor de penals. La primera part de la pròrroga s'extingia i ni el Llagostera ni l'Albacete havien pràcticament generat ocasions de perill. Era allò de la por a perdre perquè a la Copa el primer error ja es paga amb l'eliminació. Fins que va aparèixer Benja. Una jugada embolicada dins l'àrea va obrir el camí de la victòria dels blaugranes per desfer l'empat que hi havia al marcador. El davanter va regirar-se i va enviar la pilota molt a prop de la base del pal d'Héctor. Era el 2-1, un gol que valia el seu pes en or per superar la primera ronda del torneig i començar-s'hi a il·lusionar. De fet, el Llagostera ja ha viscut grans nits de Copa, com aquella en què es va enfrontar al València en setzens de final.
Giva va tancar la golejada contra l'Alabès de diumenge en la lliga i Mosquito va ser qui va obrir el marcador ahir en la Copa. El factor brasiler comença a marcar diferències al Llagostera. Les ocasions brillaven per la seva absència a totes dues porteries però en la primera oportunitat que van disposar els gironins, aquests no van perdonar. Una assistència en profunditat cap al davanter cedit per Vasco da Gama va servir per obrir la llauna. Mosquito va marxar per velocitat de tots els seus adversaris des de la zona de tres quarts i un cop dins l'àrea va definir magistralment enviant la pilota a l'esquerra d'Héctor (min.22). Amb l'1-0 al marcador, la primera part va transcórrer sense cap ensurt cap a la porteria de René i únicament una acció ben resolta per l'intocable porter gadità a una rematada de Cidoncha (min. 38) va ser l'únic perill de l'Albacete abans de marxar al descans. Semblava que tot estava sota control.
Si els d'Oriol Alsina havien aprofitat a la perfecció la seva millor arribada en els primers 45 minuts, qui van copiar la fórmula al segon temps van ser els visitants. El Llagostera va començar la segona meitat aguantant bé els tímids atacs de l'Albacete, fins i tot els aficionats blaugranes podrien haver celebrat un segon gol del seu equip, però van ser els manxecs els qui van colpejar en el segon temps. Abans del gol de César pels visitants, el Llagostera va gaudir d'una ocasió per posar el 2-0 a l'electrònic però la punteria d'Emilio Sánchez no estava afinada. L'acció va ser el·laborada pels brasilers Giva i Mosquito, una bona combinació entre ells dos, amb una última passada de l'ahir golejador dels locals cap a l'exmigcampista del Mirandés que des de la frontal de l'àrea va enviar una canonada que va marxar als núvols (min. 51). Poc després d'aquesta aproximació dels locals va marxar del rectangle de joc el brasiler Mosquito, rellevat per Benja, que seria protagonista a la pròrroga. I és que l'Albacete va empatar el partit en l'única arribada clara i amenaçava, com així va passar, en dur l'eliminatòria al temps extra. Una centrada de Jara des del costat dret de l'atac visitant va ser caçada al segon pal per César, el davanter de l'Albacete, amb qualitat i sang freda va enviar la pilota lluny de l'abast de René (1-1, min. 63).
El Llagostera volia evitar de totes totes la pròrroga i la loteria dels penals i ho va intentar mitjançant dues accions a la vora de la meitat de la segona par. Primer va ser Giva qui va fer una bona acció individual però el seu xut des de la mitja lluna el va desviar Gonzalo a córner (min. 76); un minut després va ser Enric Pi qui a punt va estar de sorprendre al porter Héctor, la centrada des de l'esquerra del defensa es va enverinar de tal manera que a punt va estar d'entrar per tot l'escaire dret de la porteria manxega (min. 77). Finalment, l'empat a un no es va moure i la pròrroga era un fet tot i un últim intent de Portu sobre la botzina que René va aturar sense problemes (min. 90).
A la pròrroga, les ocasions brillaven per la seva absència fins que Benja, a punt del final de la primera part, va marcar el 2-1. El Llagostera va saber jugar el segon temps de l'afegit i quan l'Albacete es va jugar el tot per el tot en busca del 2-2, apareixia René. Els minuts passaven lentament i es va haver de patir de valent, però l'objectiu de passar ronda va acabar sent una realitat. Abans del final encara hi va haver temps perquè l'Albacete es quedés amb 10 per l'expulsió de Miquel després d'una agressió a Jorge García.
Després de dues derrotes seguides per obrir la Lliga, el panorama a Llagostera s'ha aclarit en només quatre dies. Diumenge es va aconseguir tombar l'Alabès amb un convincent 3-0; i ahir, amb una alineació formada per jugadors menys habituals, es va poder eliminar l'Albacete de la Copa. Com va advertir Oriol Alsina en la prèvia, l'onze del Llagostera en la competició del ko presentava molts canvis, concretament un total de vuit cares noves respecte a l'equip titular que en l'última jornada de Lliga: Aimar, Jorge García, Pi, Emilio Sánchez, Giva, Mosquito, Juanto i Imaz. Tres d'aquests jugadors disposaven dels primers minuts aquesta temporada: Jorge García, Enric Pi i Juanto. Finalment a la porteria, Alsina demostrava la fe cega en René i deixava Moragón a la banqueta i Ratti a la grada, fent companyia als poc més de 800 espectadors que van decidir anar al partit.

més futbol que solidaritat

Article del Diari de Girona /per Carles Baldellou

10.09.2015 | 00:00
o soc ningú per donar lliçons ni tampoc ho pretenc, volia deixar-ho clar d'inici. Però amb la llibertat d'opinió que em donen aquestes línies compartiré la resignació que em va provocar veure, com de costum, les graderies del Nou Estadi de Palamós pràcticament buides. Anem primer pel futbol: victòria patida d'un Llagostera prou resistent per aguantar l'intercanvi de cops amb un dels equips que millor juga de la categoria. Es va veure un bon partit. Si el futbol no era prou motiu per anar al camp (el duel es disputava entre setmana i el rival era poc mediàtic), el gest del club de destinar tota la recaptació als damnificats del conflicte armat a Síria sí que era una bona «excusa». Ahir al camp hi havia 812 persones. Dimarts, 800 al pavelló de Maçanet per veure un partit amistós d'hoquei.
És pot qüestionar si hagués estat millor fer la iniciativa en un altre partit, de lliga, per exemple, però les xifres d'assistència tampoc permeten ser gaire més optimista. Llàstima que tan bona iniciativa quedi deslluïda. Damasc, capital de Siria, està a més de 4.000 quilòmetres de la Costa Brava. Penso què estaria disposat a pagar un refugiat per aïllar-se dels horrors de la guerra veient un partit de futbol. La paraula solidaritat és molt bonica. Tantes com altres que tenen la terminació -at. Amistat, bondat, fidelitat. Totes totes tenen una altra cosa en comú: que no n'hi ha prou de pronunciar-les i que se'ls ha de donar valor amb fets. Em trec el barret pels incondicionals que ahir van anar al camp. Llagostera i la Costa Brava viuen un somni únic, que molts podran presumir d'haver viscut i altres lamentaran haver deixat passar.

Una nit de copa molt ben aprofitada

Article de l'Esportiu / per Guillem Freixa

El Llagostera continua viu en la copa gràcies a una treballada i soferta victòria que no es va poder lligar fins a la pròrroga

El club de la Costa Brava va presentar moltes novetats en l'onze titular i els jugadors menys habituals van fer, en línies generals, una bona actuació

Un munt de jugadors de tots dos equips, a punt per a l'execució d'un córner Foto: QUIM PUIG.
Nit rodona a Palamós. El club de la Costa Brava va aconseguir passar la primera eliminatòria de copa gràcies a una victòria per la qual van haver de suar durant 120 minuts. Més enllà de l'alegria del passi, l'altra nota positiva del duel va ser que homes fins ara inèdits o amb poca presència al camp van donar la cara i van deixar estones de bon joc.
La primera part del Llagostera va ser bona, en línies generals. De fet, els espectadors que van anar a l'estadi Palamós-Costa Brava van poder gaudir d'un primer temps vistós. A això ben segur que hi van ajudar la dedicació d'homes poc habituals a les files llagosterenques i l'estil de joc del rival. L'Albacete va sortir fidel a les idees del seu tècnic, i va voler tenir la pilota des de l'inici. Conscient d'això, Alsina va respondre amb un equip molt ordenat en defensa i que va fer una pressió molt efectiva, en què va destacar el treball d'homes com Juanto i Mosquito en punta i Tito i Emilio en la medul·lar.
Si en defensa el Llagostera va aconseguir que l'Albacete no trenés cap jugada de perill i només pogués arribar en llançaments de córner, en atac les sensacions també van ser bones.
Bons detalls i rendiment
Juanto i Mosquito, que ahir s'estrenaven com a parella atacant, van oferir bons detalls jugant a l'espai i combinant bé amb els seus companys. En una d'aquestes accions, Mosquito va fer bona una gran passada en profunditat d'Imaz, va superar el defensor fent servir bé el cos i va superar el porter manxec amb un xut ajustat al pal llarg (23'). Amb el gol, l'Albacete va continuar tenint un control estèril de la possessió, mentre el Llagostera intentava enganxar desprevinguda la defensa rival sense tant d'encert com en els primers vint minuts de l'enfrontament.
La bona pressió que el Llagostera havia exercit sobre la sortida de la pilota va anar perdent força en el segon temps i amb el pas dels minuts. Amb molts dels futbolistes blaugrana jugant els primers minuts en competició oficial, el desgast físic va passar factura i l'Albacete ho va aprofitar per fer-se amo i senyor del partit. En una acció que va arrencar a la banda dreta, César va aconseguir rematar al segon pal i empatar el duel. Fins al minut 90 els manxecs van tenir la pilota, mentre que el Llagostera va haver de centrar els esforços a defensar.
En el temps extra, Benja va resoldre una jugada embolicada a l'àrea i va aconseguir un gol que seria definitiu (103'). Fins al final i amb el partit més trencat, els llagosterencs van disposar de diverses ocasions per sentenciar, però els va faltar encert.

ALBACETE: Héctor; Miquel, Agus, Gonzalo, Fran García; Mario, Adri (Portu, 46'), Diego Benito (Rubén Cruz, 83'); Jara, Cidoncha i Jason (César, 38').

LLAGOSTERA: René; Enric Pi, Jorge, Fran Cruz, Aimar; Tito (Jordi López, 70'), Emilio (Pitu, 81'); Giva, Imaz; Juanto i Mosquito (Benja, 59').

AVANTATGE INICIAL

El gol de Mosquito (23') evidenciava que el Llagostera era capaç de superar el rival
MINUT A MINUT:
3' Primer córner del partit favorable a l'Albacete, que executen directe i acaba al travesser.
6' Mosquito es fa un espai a la banda dreta i treu una bona centrada que no troba rematador.
10' Pilota dividida a l'àrea entre el porter i la defensa i Mosquito no dubta a posar-hi el cap per intentar la rematada.
14' Primer córner favorable al Llagostera, que executa Emilio, però acaba amb falta en atac de Fran Cruz en el salt.
17' Nou córner per a l'Albacete, que acaba amb una rematada a gol que Enric Pi salva de sota els pals.
20' Falta a la zona de tres quarts de l'atac de l'Albacete que Jason estavella a la tanca defensiva.
21' Gran acció individual de Juanto, que es planta a l'àrea però hi arriba molt forçat i no pot rematar bé.
23' 1-0 Mosquito guanya molt bé la posició al defensa i fa bona una gran passada en profunditat d'Imaz.
31' L'Albacete disposa de dos córners seguits però no és capaç d'inquietar la porteria de René.
39' Doble córner per als manxecs des de la dreta. El segon llançament es passeja per davant de la porteria de René.
42' Juanto provoca un córner per al Llagostera que acaba rebutjant la defensa al primer pal.
47' Juanto prova un xut des de la frontal però el llançament li surt massa elevat.
51' Bona acció de combinació del Llagostera que acaba amb un xut d'Emilio des de la frontal que s'escapa fora per ben poc.
55' Falta lateral que acaba amb una caiguda a l'àrea d'un jugador de l'Albacete i els manxecs reclamant penal.
63' 1-1 César finalitza una jugada que es desenvolupa a la dreta i acaba amb una centrada que no pot rebutjar la defensa llagosterenca.
68' Falta a la zona de tres quarts que Pi executa buscant la potència i la pilota acaba topant a la tanca.
72' Benja no aprofita una pèrdua de l'Albacete a l'àrea i amb tot a favor xuta per sobre de la porteria.
77' Giva es planta a la frontal de l'àrea però amb les forces justes xuta tou i la pilota acaba a córner.
78' Pi sorprèn amb un llançament llunyà que s'enverina i obliga el porter de l'Albacete a intervenir.
79' L'Albacete executa una falta a la frontal que acaba a córner. El llançament de cantonada no genera perill.
92' Falta lateral que acaba amb unes possibles mans d'un defensor del Llagostera dins de l'àrea.
103' 2-1 Benja finalitza una jugada embolicada a l'àrea provinent d'una centrada.
106' Giva xuta amb la punta de la bota però la pilota s'escapa a prop del pal.
GOLS: 1-0 (23') Mosquito. 1-1 (63') César. 2-1 (103') Benja
ÀRBITRE: Saul Ais-Reig (col·legi valencià). T.G.: a Juanto (78'), del Llagostera, i a Gonzalo (56') i Agus (73'), de l'Albacete. T.V.: directa a Miquel (116'), de l'Albacete
PÚBLIC: 812 espectadors a l'estadi Palamós-Costa-Brava
En el segon temps el Llagostera va notar la baixada física i l'Albacete va dominar

Dia d'estrenes a Llagostera

En el duel de copa, les rotacions en l'onze titular eren esperades i, de fet, només Tito i el porter René van repetir respecte al duel de la lliga contra l'Alavés. Pel que fa a les principals novetats, més enllà de l'estrena com a titulars de jugadors com ara els brasilers Giva i Mosquito, la notícia principal va ser el debut en competició oficial d'homes com Juanto, Jorge i Enric Pi. Els tres futbolistes van disputar els primers minuts del curs, ja que en la lliga encara no havien tingut oportunitat de jugar. En el minut 70 també va poder debutar Jordi López, que des dels primers dies de pretemporada no havia pogut jugar ni un minut a causa d'una lesió. Qui no va debutar tot i estar convocat va ser Eloy Gila, que tot just surt d'una lesió a l'espatlla.

“Ja tornem a ser el Llagostera”

Article de l'Esportiu / per Edu Ciurana

Oriol Alsina. Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina a la banda. Foto: Q.P.

Oriol Alsina es va mostrar molt satisfet amb la classificació del seu equip per a la següent eliminatòria de la copa. “Ha estat un partit molt igualat, tots dos ens mereixíem passar, però nosaltres hem estat més encertats. Físicament ha estat difícil, per la pròrroga i perquè jugaven jugadors no tan habituals, però per sort ens ha sortit cara”, va començar explicant el tècnic del Llagostera, que es va desfer en elogis cap al rival: “S'ha de felicitar l'Albacete, és un dels equips de la categoria que millor juguen a futbol i avui ho ha tornat a demostrar. Ells tenien més el control, però nosaltres estàvem ben col·locats i no els hem deixat fer passades interiors, ja tornem a ser el Llagostera de sempre.” Alsina també va valorar molt positivament les estrenes golejadores de Mosquito i Benja: “Ens fa contents. En Mosquito ha aprofitat la bona profunditat que té en els últims metres, és molt explosiu i ha definit bé, i pel que fa a Benja segur que recuperarem la seva millor versió. Aquest gol suposarà una bona injecció de confiança per a ell.”