dijous, 10 de setembre del 2015

Una nit de copa molt ben aprofitada

Article de l'Esportiu / per Guillem Freixa

El Llagostera continua viu en la copa gràcies a una treballada i soferta victòria que no es va poder lligar fins a la pròrroga

El club de la Costa Brava va presentar moltes novetats en l'onze titular i els jugadors menys habituals van fer, en línies generals, una bona actuació

Un munt de jugadors de tots dos equips, a punt per a l'execució d'un córner Foto: QUIM PUIG.
Nit rodona a Palamós. El club de la Costa Brava va aconseguir passar la primera eliminatòria de copa gràcies a una victòria per la qual van haver de suar durant 120 minuts. Més enllà de l'alegria del passi, l'altra nota positiva del duel va ser que homes fins ara inèdits o amb poca presència al camp van donar la cara i van deixar estones de bon joc.
La primera part del Llagostera va ser bona, en línies generals. De fet, els espectadors que van anar a l'estadi Palamós-Costa Brava van poder gaudir d'un primer temps vistós. A això ben segur que hi van ajudar la dedicació d'homes poc habituals a les files llagosterenques i l'estil de joc del rival. L'Albacete va sortir fidel a les idees del seu tècnic, i va voler tenir la pilota des de l'inici. Conscient d'això, Alsina va respondre amb un equip molt ordenat en defensa i que va fer una pressió molt efectiva, en què va destacar el treball d'homes com Juanto i Mosquito en punta i Tito i Emilio en la medul·lar.
Si en defensa el Llagostera va aconseguir que l'Albacete no trenés cap jugada de perill i només pogués arribar en llançaments de córner, en atac les sensacions també van ser bones.
Bons detalls i rendiment
Juanto i Mosquito, que ahir s'estrenaven com a parella atacant, van oferir bons detalls jugant a l'espai i combinant bé amb els seus companys. En una d'aquestes accions, Mosquito va fer bona una gran passada en profunditat d'Imaz, va superar el defensor fent servir bé el cos i va superar el porter manxec amb un xut ajustat al pal llarg (23'). Amb el gol, l'Albacete va continuar tenint un control estèril de la possessió, mentre el Llagostera intentava enganxar desprevinguda la defensa rival sense tant d'encert com en els primers vint minuts de l'enfrontament.
La bona pressió que el Llagostera havia exercit sobre la sortida de la pilota va anar perdent força en el segon temps i amb el pas dels minuts. Amb molts dels futbolistes blaugrana jugant els primers minuts en competició oficial, el desgast físic va passar factura i l'Albacete ho va aprofitar per fer-se amo i senyor del partit. En una acció que va arrencar a la banda dreta, César va aconseguir rematar al segon pal i empatar el duel. Fins al minut 90 els manxecs van tenir la pilota, mentre que el Llagostera va haver de centrar els esforços a defensar.
En el temps extra, Benja va resoldre una jugada embolicada a l'àrea i va aconseguir un gol que seria definitiu (103'). Fins al final i amb el partit més trencat, els llagosterencs van disposar de diverses ocasions per sentenciar, però els va faltar encert.

ALBACETE: Héctor; Miquel, Agus, Gonzalo, Fran García; Mario, Adri (Portu, 46'), Diego Benito (Rubén Cruz, 83'); Jara, Cidoncha i Jason (César, 38').

LLAGOSTERA: René; Enric Pi, Jorge, Fran Cruz, Aimar; Tito (Jordi López, 70'), Emilio (Pitu, 81'); Giva, Imaz; Juanto i Mosquito (Benja, 59').

AVANTATGE INICIAL

El gol de Mosquito (23') evidenciava que el Llagostera era capaç de superar el rival
MINUT A MINUT:
3' Primer córner del partit favorable a l'Albacete, que executen directe i acaba al travesser.
6' Mosquito es fa un espai a la banda dreta i treu una bona centrada que no troba rematador.
10' Pilota dividida a l'àrea entre el porter i la defensa i Mosquito no dubta a posar-hi el cap per intentar la rematada.
14' Primer córner favorable al Llagostera, que executa Emilio, però acaba amb falta en atac de Fran Cruz en el salt.
17' Nou córner per a l'Albacete, que acaba amb una rematada a gol que Enric Pi salva de sota els pals.
20' Falta a la zona de tres quarts de l'atac de l'Albacete que Jason estavella a la tanca defensiva.
21' Gran acció individual de Juanto, que es planta a l'àrea però hi arriba molt forçat i no pot rematar bé.
23' 1-0 Mosquito guanya molt bé la posició al defensa i fa bona una gran passada en profunditat d'Imaz.
31' L'Albacete disposa de dos córners seguits però no és capaç d'inquietar la porteria de René.
39' Doble córner per als manxecs des de la dreta. El segon llançament es passeja per davant de la porteria de René.
42' Juanto provoca un córner per al Llagostera que acaba rebutjant la defensa al primer pal.
47' Juanto prova un xut des de la frontal però el llançament li surt massa elevat.
51' Bona acció de combinació del Llagostera que acaba amb un xut d'Emilio des de la frontal que s'escapa fora per ben poc.
55' Falta lateral que acaba amb una caiguda a l'àrea d'un jugador de l'Albacete i els manxecs reclamant penal.
63' 1-1 César finalitza una jugada que es desenvolupa a la dreta i acaba amb una centrada que no pot rebutjar la defensa llagosterenca.
68' Falta a la zona de tres quarts que Pi executa buscant la potència i la pilota acaba topant a la tanca.
72' Benja no aprofita una pèrdua de l'Albacete a l'àrea i amb tot a favor xuta per sobre de la porteria.
77' Giva es planta a la frontal de l'àrea però amb les forces justes xuta tou i la pilota acaba a córner.
78' Pi sorprèn amb un llançament llunyà que s'enverina i obliga el porter de l'Albacete a intervenir.
79' L'Albacete executa una falta a la frontal que acaba a córner. El llançament de cantonada no genera perill.
92' Falta lateral que acaba amb unes possibles mans d'un defensor del Llagostera dins de l'àrea.
103' 2-1 Benja finalitza una jugada embolicada a l'àrea provinent d'una centrada.
106' Giva xuta amb la punta de la bota però la pilota s'escapa a prop del pal.
GOLS: 1-0 (23') Mosquito. 1-1 (63') César. 2-1 (103') Benja
ÀRBITRE: Saul Ais-Reig (col·legi valencià). T.G.: a Juanto (78'), del Llagostera, i a Gonzalo (56') i Agus (73'), de l'Albacete. T.V.: directa a Miquel (116'), de l'Albacete
PÚBLIC: 812 espectadors a l'estadi Palamós-Costa-Brava
En el segon temps el Llagostera va notar la baixada física i l'Albacete va dominar

Dia d'estrenes a Llagostera

En el duel de copa, les rotacions en l'onze titular eren esperades i, de fet, només Tito i el porter René van repetir respecte al duel de la lliga contra l'Alavés. Pel que fa a les principals novetats, més enllà de l'estrena com a titulars de jugadors com ara els brasilers Giva i Mosquito, la notícia principal va ser el debut en competició oficial d'homes com Juanto, Jorge i Enric Pi. Els tres futbolistes van disputar els primers minuts del curs, ja que en la lliga encara no havien tingut oportunitat de jugar. En el minut 70 també va poder debutar Jordi López, que des dels primers dies de pretemporada no havia pogut jugar ni un minut a causa d'una lesió. Qui no va debutar tot i estar convocat va ser Eloy Gila, que tot just surt d'una lesió a l'espatlla.