dilluns, 7 de març del 2016

"El despertar golejador de Querol ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

El despertar golejador de Querol

El reusenc marca a Elx, acumula cinc dianes a la Lliga i es converteix en el "pitxitxi" de la primera plantilla blaugrana

07.03.2016 | 00:00
David Querol, en primer pla, celebra un gol aconseguit pel seu equip aquesta temporada a Palamós.
David Querol, en primer pla, celebra un gol aconseguit pel seu equip aquesta temporada a Palamós.
Un grapat de davanters han anat desfilant aquesta temporada per Palamós. Alguns d'ells s'hi han quedat i d'altres ja fa setmanes que van fer les maletes. D'atacants n'hi ha hagut per donar i per vendre, però el rendiment, números en mà, segurament no haurà estat l'esperat. Molts fitxatges, però el que ha acabat responent de la millor manera possible de cara a porteria ha estat David Querol. El reusenc, amb el gol que va aconseguir el passat dissabte al Martínez Valero d'Elx, ha aconseguit enfilar-se al capdamunt de la llista de màxims golejadors de la plantilla. I això que només acumula cinc dianes en les 28 jornades de lliga que s'han disputat. Els seus actuals registres l'han permès superar la marca que va aconseguir la temporada passada, quan va tancar el curs amb 3 gols.
Tot i no ser un nou pur ni tampoc fer de l'àrea el seu hàbitat natural com fan els killers, i malgrat actuar des de la banda perquè d'altres davanters com Benja, Juanjo, Chumbi, Natalio o Fofo aprofitin la seva velocitat, David Querol s'ha erigit en l'home-gol d'aquest Llagostera. Això sí, s'ha destapat una mica tard per culpa de les maleïdes lesions que han castigat la plantilla i de les quals tampoc s'ha pogut deslliurar l'atacant. Van haver de passar 13 jornades perquè l'exjugador del Nàstic veiés porteria per primera vegada. Va ser contra el Numància, a l'estadi, en un partit que va acabar amb victòria local. A partir d'aquell dia, l'extrem ha marcat amb certa regularitat. Després de la seva diana amb els sorians, Querol també ha marcat al camp de l'Oviedo (16a jornada), a domicili contra l'Almeria (19a), a casa enfront l'Albacete (25a) i aquest últim cap de setmana davant l'Elx, al Martínez Valero.
Per aquest jugador amb passat al filial del Betis, el gol aconseguit contra el conjunt il·licità va prendre finalment un regust més aviat amarg per culpa de l'empat que va aconseguir a les acaballes el seu antic company, Sergio León. Un empat, en definitiva, que obliga els gironins a no fallar aquesta propera jornada a casa amb el Mallorca.
Querol acumula 20 partits de lliga aquest curs amb la samarreta blaugrana (1.627 minuts), en els quals ha marcat 5 gols. Surt amb una mitjana d'un gol aproximadament cada 4 partits. És la millor mitjana de tota la plantilla i supera la dels seus immediats perseguidors en el rànquing de màxims anotadors llagosterencs. Imaz ha marcat 4 gols en 21 aparicions; Pitu n'ha fet 3 en 26 partits; Juanjo també 3 i n'ha jugat 23; mentre que Benja ha vist porta dos cops en 24 partits.
Un equip amb pocs gols
Precisament la falta de gol ha estat un dels mals endèmics que ha perseguit el Llagostera des que la competició va donar el seu tret de sortida el passat mes d'agost. Amb 28 jornades al sarró, el d'Oriol Alsina és el segon equip amb uns pitjors registres anotadors. Tan sols ha marcat 23 gols fins ara (surt a menys d'un per partit) i només supera el cuer Bilbao Athletic, que n'ha anotat 19. Empata a 23 amb el Mallorca, tot i que els balears tenen un partit menys, el que han de disputar aquest mateix mes al camp de l'Osca. Si en atac les coses no rutllen, en defensa el rendiment tampoc és per llançar coets. A Elx tan sols els va poder batre Sergio León, però fins ara els gironins són el segon equip que més gols rep de tota la categoria: n'ha encaixat 40, pels 41 de l'Albacete.
Llegir mes / Leer mas...

"Falta d’encert". Article de @elconvocat

Elche CF 1-1 UE Llagostera

Tres aturades del porter visitant durant els minuts finals eviten que el Llagostera guanyi al Martínez Valero.


El Convocat
El Llagostera va tenir una ocasió d’or per sumar tres punts i endur-se la victòria del camp de l’Elche. L’empat deixa no convenç als d’Alsina que van fer mèrits per guanyar per ocasions durant tot el partit.
La primera meitat del partit va ser sense història, amb poc futbol però si amb ritme on va destacar la posició del jugador local Espinosa com a director del joc de l’Elche i que només va poder inquietar la porteria del Llagostera amb xuts desviats d’Álvaro. Per part dels d’Alsina va ser Natalio qui va tenir dues ocasions clares però que el davanter no va poder materialitzar. Una altre ocasió va ser un u contra u de Querol però que el jugador va rematar a les mans de Javi Jiménez.
A la represa la intensitat va baixar i l’Elche va poder dominar més el joc. Per contra el Llagostera es va situar bé sobre el camp però sense immutar ofensivament. Tot i això, al 65 els catalans van aprofitar una pilota per sobre la defensa que aquest cop Querol no fallava (1-0). L’intent de reacció dels locals va venir precedit la precipitació dels seus jugadors. A base de tancar al Llagostera, l’Elche va trobar el premi del gol en una acció d’Espinosa que León enviava al fons de la xarxa (84’). Li va tocar reaccionar als d’Alsina i així ho van fer. Els de la Costa Brava van tenir les seves oportunitats per emportar-se el partit de les botes de Querol, Natalio i Juanjo però tots tres van topar amb Javi Jiménez.
Amb aquest final del partit la UE Llagostera es va quedar molt a prop d’aconseguir la victòria i a la vegada el resultat els deixa a 6 punts de la salvació, però els d’Alsina no perd l’esperança.

Elche CF: Javi Jiménez; Isidoro, Lolo, José Ángel, Álex Martínez; Mandi, Pelayo (Cristaldo, m.20); Espinosa, Álvaro (Hugo Fraile, m.62), Álex Moreno (Eldin Hadzic, m.71); Sergio León.
UE Llagostera: René; Aimar, Chus Herrero (Ruymán, m.80), Escassi, De los Reyes; Querol, Tito, Emilio (Pitu, m.85), Natalio; Juanjo y Chumbi (Imaz, m.75).
Àrbitre: Arias López (Cantabria).
Targetes: A Natalio, Ruyman i Emilio pel Llagostera.
Gols: 0-1 Querol (65’), 1-1 Sergio León (84’).
Camp: Martínez Valero – 8.000 espectadors.
Llegir mes / Leer mas...

"Sergio León mata con cariño a sus ex de la UE Llagostera". Article de Jose Antonio Tenrero en @LlagosteraVAVEL





Sergio León mata con cariño a sus ex de la UE Llagostera

Empate de la UE Llagostera en Elche (1-1) con exhibición de coraje, garra y fútbol de los catalanes. Sergio León marcó el empate para el Elche a falta de 5 minutos e impide la merecida primera victoria fuera de casa de los gerundenses. En el descuento, el Llagostera gozó de tres clarísimas oportunidades. El Elche, se aleja de los puestos de promoción.

Sergio León mata con cariño a sus ex de la UE Llagostera
Sergio León mata con cariño a sus ex de la UE Llagostera (foto de LFP)

Elche CF
1 1
UE Llagostera
Elche CF: Jiménez; Ángel, Mandi, Isidoro, Martínez; Moreno (Hadzic, min. 72), Lolo, Pelayo (Cristaldo, min.20), Espinosa; Álvaro (Hugo Fraile, min. 63), Sergio León.
UE Llagostera: René; Aimar, Tito, Chus Herrero (Ruyman, min. 80), Samu; Querol, Escassi, Emilio (pitu, min. 85), Natalio; Chumbi (Imaz, min.85) y Juanjo.
MARCADOR: 0-1, min. 65, Querol. 1-1, min. 85, Sergio León.
ÁRBITRO: Sr. Arias López (colegio cántabro). Amonestó con tarjeta amarilla a Natalio (min. 40), Isidoro (min. 60), Emilio (min. 82) y Ruymán (min. 83).
INCIDENCIAS: Partido correspondiente a la 28ª jornada de la Liga Adelante disputado en el estadio Martínez Valero de Elche ante 7997 espectadores.




"La maté porque era mía". Así, con éste final al más puro estilo "Romeo y Julieta", Sergio León y la UE Llagostera, sellaron su amor eterno. Porque no puede haber un gran amor sin drama, sin ese toque de muerte, desdicha o distancia terrible. Sergio León ama a la UE Llagostera y la UE Llagostera ama a Sergio León, pero la diferencia está en que el equipo catalán además, le añora, le echa en falta.
Se han dado muchos casos de amores imposibles y más aún, si el amor tiene naturalezas diferentes. Se puede amar a un depredador, pero tarde o temprano, te puede morder. Y la naturaleza del delantero es de depredador. De los que con lágrimas en los ojos te matan siendo conscientes de lo que aman a su víctima, pero impotentes si intentan luchar contra su instinto. Es un "Pichichi".
Atrás habían quedado 85 minutos de partido con una clarísima superioridad del Llagostera. Atrás quedaba un partido con muchas oportunidades, acercamientos, ritmo y sobretodo, lucha, coraje, garra y amor propio de un equipo, la UE Llagostera, que se resiste a descender a los infiernos sin haberse dejado hasta la última gota de sudor. Encomiable el esfuerzo de los chicos de Oriol Alsina (otra vez imperial desde el banquillo, con cambios estratégicos de posición y aprovechando al 120% los recursos de su mermada plantilla).

Camino de la victoria

Porque los primeros 45 minutos fueron una exhibición de presión y asfixia al rival por parte del equipo catalán que maniató al Elche en la salida del balón y que sólo concedió alguna ocasión con fallos individuales y muy puntuales. Sergio León ya avisaba a los 8 minutos, pero el Elche, aunque a veces se acercaba con peligro principalmente por la banda izquierda, no concretaba sus disparos y René pasó bastante desapercibido. La disposición defensiva visitante era muy buena. Tanto que robaban el balón una y otra vez en el centro del campo. Chus Herrero, imperial en defensa y Escassi en el medio centro, eran ya en sí mismos, un muro para los ilicitanos.
Y esos robos de balón, a menudo se convertían en acercamientos con muchísimo peligro o incluso, ocasiones de gol clarísimas, como las dos que tuvo Natalio o un mano a mano de Querol que salió muy desviado. Se palpaba la superioridad del Llagostera y la actitud luchadora y decidida de sus jugadores.

Segunda parte de dominio catalán

Si bien el Elche intentaba superar el centro del campo del Llagostera a base de posesión y jugar por las bandas, los gerundenses tenían clara la idea de robar en el centro del campo y aprovechar alguno de los contragolpes. Y salieron ganando los visitantes. Superaron al Elche en todo: velocidad, garra, colocación, voluntad... hasta desesperar incluso al público del Martinez Valero que comenzó a increpar y a silbar a sus propios jugadores, principalmente tras el gol de Querol. Un pase magistral de Escassi a la espalda de la defensa, una leve indecisión de Jiménez y el defensa y un chico listo, pillo, cuco, que mete la pierna entre el defensa, el portero y el balón creando una parábola maravillosa que permitió a los aficionados del Llagostera gritar "gol" incluso antes de que el balón entrara en la portería. Se desató la euforia y Querol dedicó el gol a Nando Quesada, jugador del filial y que ya ha debutado ésta temporada en el primer equipo, que ha tenido el infortunio de una lesión.
El plan de Oriol Alsina se ejecutaba a la perfección y el "Pipo" Baraja, míster del Elche, no podía reaccionar. Los locales dieron un paso al frente pero las oportunidades eran escasas y el tiempo pasaba. Parecía que los tres puntos volaban a Cataluña.
Pero todo ésto ya quedaba atrás. Muy atrás en el tiempo. Los 85 minutos jugados hasta ese momento, habían hecho revivir al Llagostera, los tiempos de la victoria. Los tiempos en los que Sergio León, el amado Sergio León, goleaba para ellos. Y un depredador, no se arrepiente de nada antes de hincar el diente y comer sangre. Y esa sangre la olió primero cuando en una malísima salida de balón de los visitantes, Espinosa robó el balón cerca del área y filtró un pase al goleador que picó con sutileza y calidad ante la salida de René. Después sí, el arrepentimiento, con los labios empapados aún de restos de su víctima, cerró los ojos, juntó las manos y pidió perdón a la afición del Llagostera. Un gesto de amor que demuestra por qué es tan querido por esas tierras de Gerona.
Y el mordisco voraz del delantero, no desangró al conjunto visitante. Provocó una reacción de furia, de ganas. Fueron minutos de ataque masivo del Llagostera que tuvo tres ocasiones clamorosas en las botas de Natalio, Querol y Juanjo. Si bien no consiguieron marcar, gracias a sendos paradones de Jiménez, dejaron una sensación de que el partido nunca debió escaparse. La victoria hubiera sido más que merecida. Queda el consuelo de que jugando así, es imposible descender. Y también el consuelo de que las heridas con amor, son menos heridas y duelen menos.
Llegir mes / Leer mas...

"S'acaben les oportunitats". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

S'acaben les oportunitats

Una final. El Llagostera rebrà diumenge vinent el Mallorca, un rival que té a vuit punts però que mirarà d'involucrar en la lluita per la salvació. Els jugadors defineixen el matx com a crucial


Tito Ortiz lluita per una pilota aèria amb José Ángel, en una acció del matx entre el Llagostera i l'Elx al Martínez Valero Foto: M. SEGARRA /LA VERDAD.
1
El Llagostera va empatar a un gol al camp de l'Elx en la darrera jornada del campionat de lliga. El conjunt llagosterenc va fer mèrits suficients per aconseguir la primera victòria fora de casa en aquesta campanya, però el gol de l'exjugador de l'equip gironí Sergio León va engegar en orris l'excel·lent feina dels homes dirigits per Oriol Alsina. Els dos punts perduts en els darrers instants mantenen els blaugrana en una situació límit en la classificació, i és que, amb l'empat insuficient, l'enfrontament de diumenge vinent contra el Mallorca a l'estadi Palamós-Costa Brava (a les 17 h) s'ha convertit en una de les darreres oportunitats que té el Llagostera d'involucrar els balears en la mateixa lluita que els gironins i de retallar la distància respecte a la permanència, un fet que només s'aconsegueix a còpia de victòries. Acabat el matx al Martínez Valero, els jugadors llagosterencs van tenir clar que la pròxima jornada marcarà l'esdevenir de l'equip en un futur immediat. Les sensacions positives que va deixar el partit d'Elx, pel que fa al joc, van dotar de moral l'equip d'Oriol Alsina, que veu com el seu nivell competitiu ha augmentat en les darreres jornades fins al punt de plantar cara i tenir possibilitats de victòria contra rivals d'entitat de la categoria. “Estem plantant cara a rivals forts i això és positiu. Potser hem reaccionat molt tard i ara estem obligats a sumar de tres en tres, per això l'empat contra l'Elx sembla poc rèdit per a nosaltres”, va comentar Chumbi en la zona mixta del Martínez Valero. I respecte al duel del Mallorca hi va afegir: “És un rival directe encara que estigui a vuit punts. Estem obligats a guanyar davant de la nostra afició i hem de superar-los per la via civil o la criminal.”
Encara més transcendental es va mostrar David Querol, que va admetre que qualsevol resultat que no sigui una victòria contra el Mallorca encaminaria l'equip cap a segona B. “La setmana que ve és una final. Si perdem començarem a dir adéu a segona A. Tots els partits són una final, i així els afrontem, però contra el Mallorca és la finalíssima. Tot depèn de vèncer, retallar punts i tornar a afrontar una altra batalla”, va explicar l'autor del gol del Llagostera al Martínez Valero, un Querol que novament va jugar infiltrat, encara amb molèsties.
El Llagostera és conscient que, tot i que encara falten catorze jornades per finalitzar la lliga, se li acaben les oportunitats de mantenir les possibilitats de salvació. Per molt que els rivals directes hagin de visitar Palamós, si els llagosterencs no obtenen punts a domicili, no se salvaran. De moment, l'esperança és l'últim que es perd, i és que els gironins frisen per encadenar dos bons resultats que els permetin veure la llum del final del túnel tenebrós del fons de la taula. Sortir reforçats d'Elx podria ser la primer pedra en la construcció del que seria una proesa.

PUNTUEN A FORA

El Llagostera no sumava un punt a domicili des de la sisena jornada, a Montilivi (2-2)

EL POBRE BAGATGE

Dos punts de 45 possibles a fora expliquen la mala situació que viuen els llagosterencs

Estem obligats a guanyar el Mallorca a casa i ho hem de fer per la via civil o la criminal

Rafa Chumbi
davanter del llagostera

A casa no podem fallar. Si perdem contra el Mallorca començarem a dir adéu a segona A

David Querol
Extrem del llagostera

Tots els partits
són una final, i així
els afrontem, però
contra el Mallorca és la finalíssima. Hem de retallar punts i seguir treballant de valent
Llegir mes / Leer mas...

"La salvació, a vuit punts". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

La salvació, a vuit punts

Victòries de l'Osca i la Ponferradina. El Llagostera veu com dos rivals directes sumen dos triomfs vitals per agafar aire i, de retruc, compliquen molt més la permanència als gironins


Oriol Alsina dóna instruccions als seus jugadors Foto: J.C./ICONNA.
1
Sabedors que el punt al camp de l'Elx era insuficient, amb la resta de resultats de la jornada finalitzats, el Llagostera va veure com dos dels rivals més directes aconseguien dues victòries crucials que compliquen molt més la permanència als gironins. L'Osca va guanyar al camp del Valladolid (0-1) i la Ponferradina, a casa contra el Numància (1-0), fet que torna a col·locar el Mallorca, el proper rival del conjunt llagosterenc, com l'equip que marca la salvació. Els balears, que també van guanyar dissabte, contra l'Oviedo (1-0), tenen 30 punts, vuit més que els gironins, que veuen com s'allunya l'objectiu dos punts més, tot un món. I és que el pobre bagatge dels d'Oriol Alsina després de vint-i-vuit jornades de lliga no permet tenir gaires esperances d'obtenir la salvació. De moment, el proper matx contra el Mallorca ha de servir als llagosterencs per retallar la distància amb els mallorquins, que el dimecres 16 de març hauran de jugar el partit ajornat per les inclemències meteorològiques a El Alcoraz, contra l'Osca.
Llegir mes / Leer mas...