dimecres, 9 de desembre del 2015

"En defensa, todos suman ". Article de @eldiacordoba

En defensa, todos suman

Rafa Gálvez, Dalmau y Abel Moreno han rayado a un gran nivel en los dos últimos duelos con el CCF Oltra, pendiente de la recuperación de Stankevicius y Cisma para el sábado
Antonio García Córdoba | Actualizado 09.12.2015 - 05:02
zoom
Todos suman. El buen papel de actores secundarios como Rafa Gálvez, Dalmau y Abel Moreno en los últimos dos encuentros ha levantado el vuelo de un Córdoba líder que se ha sobrepuesto a las bajas de pesos pesados en la retaguardia. Sin Stankevicius, Héctor Rodas y Domingo Cisma, tres pilares para Oltra, la zaga ha respondido de manera brillante con el plan alternativo.

Desde que se confeccionó el plantel este verano, los seguidores vieron que la defensa se quedaba coja con tan solamente cinco efectivos. Oltra tenía claro que con lo que había le valía para aspirar a todo. El tiempo de momento le está dando la razón al técnico valenciano, ya que la polivalencia de otros jugadores y la ayuda de gente del filial ha valido para mantener el nivel de los primeros espadas.

Stankevicius, Rodas, Deivid y Cisma es el cuarteto de confianza del preparador cordobesista en la zaga. Son el cerrojo de un Córdoba que estuvo cuatro partidos de forma consecutiva sin encajar un tanto. Todos ellos han pasado ya de los mil minutos de juego, pero las lesiones han aparecido en la misma zona.

El primero que cayó fue Domingo Cisma. El hispalense, titularísimo en la izquierda, ha jugado 1.260 minutos repartidos en 14 duelos. Unas molestias físicas le dejaron fuera ante el Oviedo. Su lugar lo ocupó el joven Abel Moreno. El sevillano llegó este pasado verano procedente de la cantera del Sevilla. Titular en el filial cordobesista, el hispalense se estrenó con un buen papel ante el Oviedo. No fue el único envite que ha disputado, ya que también le tocó cubrir de nuevo el expediente en Montilivi ante el Girona. Allí sufrió con Aday, pero los tres puntos volaron al casillero del Córdoba.

No ha sido el único que se ha visto con el papel cambiado, ya que en el duelo ante los ovetenses se lesionaron Stankevicius y Héctor Rodas. El lituano, que ha disfrutado de 1.014 minutos en 12 citas, era la referencia en la derecha, pero ha tenido que parar por unos problemas físicos. Su relevo lo cogió Dalmau, que cubrió el expediente ante el Oviedo y estuvo a la altura en Girona. Era su quinto partido, cuarto como titular (426 minutos). Por otro lado, al central valenciano le relevó Rafa Gálvez, que es el apagafuegos blanquiverde. Ya lo hizo en el Anxo Carro de Lugo y ha repetido en estos dos últimos envites. No ha desentonado, aunque se desenvuelve mejor en la medular.

El jefe de todos es Deivid, pilar clave de la zaga cordobesista. El canario, que lo ha jugado todo en lo que va de temporada, está a 13 encuentros de llegar a los 50 que le valdrían para renovar automáticamente.

A pesar de las bajas que ha sufrido el equipo en defensa, todos han sumado. De hecho, con el plan alternativo, el CCF ha vuelto a la senda victoriosa. Dos partidos, dos triunfos. Seis puntos que han llevado a los cordobesistas de nuevo a la cima de la clasificación.


Ahora toca ver si a lo largo de la semana Stankevicius y Domingo Cisma comienzan a entrenar con el grupo. Ambos podrían llegar al duelo del sábado ante el Llagostera, aunque Oltra comentó en la previa al duelo ante el Girona que no lo tenía nada claro. Quizás el lituano sea el que se integre primero, mientras que se está teniendo más tranquilidad con el hispalense. No hay prisas, ya que se ha comprobado con creces que hay jugadores de repuesto para cubrir las vacantes de los pesos pesados. Todos suman, algo que es básico para el buen devenir del Córdoba en esta temporada.
Llegir mes / Leer mas...

"El club cumple la orden y entrega el videomarcador". Article de @CORDOBA_diario

El club cumple la orden y entrega el videomarcador

El Córdoba informa de que el sábado habrá uno provisional

  • Hueco del videomarcador, ayer en El Arcángel. - MANUEL MURILLO
    Hueco del videomarcador, ayer en El Arcángel. - MANUEL MURILLO
1
Ignacio Luque Ignacio Luque
09/12/2015
El Córdoba cumplió con la orden dictada por la magistrada del Juzgado de Instrucción número 8 de Córdoba en la que se emplazaba al club a entregar el videomarcador a 'Pit24', querellante en la demanda interpuesta por esta empresa contra la entidad blanquiverde "en concepto de depósito y bajo su responsabilidad", según dictaba el auto de la jueza. Ayer ya se encontraba el videomarcador desmontado y, según el club, entregado a 'Pit24'.
En todo caso, la propia entidad blanquiverde informó ayer de que la intención es que en el duelo del próximo sábado ante el Llagostera El Arcángel tenga un videomarcador de manera provisional --a lo que obliga la LFP--, mientras que el definitivo está previsto que sea instalado para el encuentro contra el Mirandés. 'Pit24' y el Córdoba CF tienen entrecruzadas varias demandas por reclamaciones de cantidades.
Llegir mes / Leer mas...

"La clàusula de la por impedirà a Samu de los Reyes jugar a Còrdova aquest dissabte". Article de @diaridegirona

La clàusula de la por impedirà a Samu de los Reyes jugar a Còrdova aquest dissabte

El club andalús va estipular-ho al contracte de cessió Alsina perd Querol per sanció i Emilio Sánchez segueix de baixa

09.12.2015 | 07:52
De los Reyes pressiona Suso Santana en una acció del partit contra el Tenerife a Palamós (0-2).
De los Reyes pressiona Suso Santana en una acció del partit contra el Tenerife a Palamós (0-2).
Els problemes se li multipliquen al Llagostera. Després de caure diumenge passat al Nuevo Tartiere contra l'Oviedo (2-1) i de seguir sense estrenar-se lluny de Palamós, el conjunt gironí visitarà el camp del líder dissabte (18.00). Ho farà tal i com ja va passar a Oviedo, amb baixes importants a l'esquema ja que Oriol Alsina no podrà disposar de dos jugadors indiscutibles com Samu de los Reyes i David Querol. El davanter reusenc no podrà viatjar perquè ha de complir cicle de targetes i serà sancionat. De la seva banda, el lateral sevillà no podrà jugar degut a una clàusula que va incloure el Còrdova a l'estiu en el seu contracte de cessió. El conjunt andalús va estipular a l'estiu que De los Reyes no es podria enfrontar a ells en cap dels dos partits de Lliga (ni a Còrdova ni a Palamós). Qui tampoc, en principi, serà a Còrdova és Emilio Sánchez, el qual encara no estarà en condicions de reaparèixer després de la lesió. En canvi, Alsina recuperarà dos homes també claus i fixes al seu onze com són Jordi Masó i Juanjo Expósito.
Mentre que la baixa de Querol a la banda dreta del mig del camp pot ser suplerta per algun dels homes ofensius polivalents que té Alsina a la plantilla (Imaz, Gila, Juanto o Giva), la de De los Reyes és més preocupant. I és que el recanvi natural de l'andalús és Enric Pi, un home que aquesta temporada encara no ha debutat a la Lliga i que tan sols ha actuat en els partits de Copa del Rei contra l'Albacete i el Saragossa. Han estat Aimar Moratalla o fins i tot Jordi Masó els encarregats de substituir De los Reyes en els partits en què l'andalús no ha jugat. Ara bé, l'altre jugador de la plantilla que s'hi adapta a la perfecció és José Antonio Ríos. El sevillà ja va jugar de lateral en el matx de Copa contra el Deportivo signant una notable actuació. El seu perfil ofensiu però, li resta possibilitats davant d'Aimar.
D'altra banda, l'equip va tornar ahir a la feina després d'haver arribat dilluns al matí d'Oviedo. Emilio Sánchez és a la recta final de la seva recuperació mentre que a Ruymán Hernández no se l'espera fins al gener, com a mínim.
Llegir mes / Leer mas...

"A la copa, amb petits matisos". Article de @lesportiucat

A la copa, amb petits matisos

El Llagostera continua viu en la copa i fins a dia d'avui ha disputat tres enfrontaments d'aquesta competició –contra l'Albacete, el Saragossa i l'anada de l'eliminatòria de setzens contra el Dépor–. La copa ha estat una bona oportunitat per als menys habituals en la lliga i, de fet, per a homes com Ratti o Juanto va ser el millor aparador per tenir continuïtat en la lliga gràcies a les seves actuacions. Les rotacions i la rendibilitat també han estat a l'ordre del dia per a Alsina, i és que només Jordi López i Benja han participat en els tres partits disputats i cap dels dos ha jugat tots els minuts. Només el lesionat Ruymán, Moragón i Samu no han jugat cap minut en la copa, un altre fet que denota la gestió acurada dels esforços. “En la copa hem utilitzat jugadors que no eren tan habituals en la lliga. A aquests jugadors, però, els costava aguantar tot el partit per la falta de rodatge. La copa no ha molestat mai i a molts jugadors els ha servit per posar-me les coses difícils després en la lliga”, explica Oriol Alsina. El Llagostera també va utilitzar onze jugadors de la primera plantilla en el duel perdut a Rubí de copa Catalunya.
Darrera actualització ( Dimecres, 9 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Rendibilitat màxima". Article de @lesportiucat

Rendibilitat màxima

O bé per obligació, o per rotació, fins a dinou jugadors del Llagostera sumen ja més de 500 minuts de joc; tot això ha impedit a Oriol Alsina tenir un onze sòlid i fix

El Llagostera està traient tot el rendiment de la seva àmplia plantilla. Tot i reconèixer, coincidint amb el final del mercat d'estiu, que el planter havia quedat més ampli del previst, les inclemències en forma de lesió o sanció i la irregularitat de resultats en l'inici de la campanya han permès a l'equip tècnic encapçalat per Oriol Alsina utilitzar pràcticament tot el ventall de jugadors de què disposen. O bé per obligació, a conseqüència de la baixa d'algun jugador, o simplement pel fet de fer rotacions a la recerca de prémer la tecla correcta i estipular un onze fix, sòlid i competitiu, tant a casa com a fora, el tècnic d'Arenys de Mar ha permès acumular més de 500 minuts a fins a dinou dels 26 homes que té a la plantilla. “Estem en un punt en què busquem el millor onze per treure'n rendiment, sobretot fora de casa, la nostra principal assignatura pendent. Mentre no trobem això seguirem fent les variacions oportunes, i és que per això vam decidir fitxar els perfils de jugadors que tenim, per combinar-los i aconseguir el nivell idoni”, comenta l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que respecte a l'acumulació de més de 500 minuts en 19 dels seus jugadors puntualitza: “Les circumstàncies són així. No sé si és bo o dolent. Tots han tingut possibilitats, però el més normal és que com més avanci la competició i s'acabi, o no, la nostra aventura a la copa, més sòlid sigui l'onze i utilitzem molt més catorze, quinze o setze jugadors en total.”
Quan no era un all era una ceba i el Llagostera ha hagut de fer front a múltiples lesions i contratemps per confeccionar els onzes i les convocatòries. “Ha estat tot molt exagerat. Per a un equip normal, la baixa d'un o dos futbolistes habituals és una llosa important, però nosaltres n'hem tingut fins a quatre, en el darrer partit a Oviedo, i fins a sis en algun altre enfrontament. Hi ha lesions per contusions que no es poden evitar, com ara la de René Román, però d'altres de musculars en què sí que hem de millorar”, analitza Oriol Alsina, que fa una lectura positiva de tot el que està passant a la seva plantilla en aquest poc més de primer terç de competició. “El que ens estem trobant ara amb el calendari [hauran de jugar cinc dels pròxims set enfrontaments, comptant la tornada de copa contra el Dépor, fora de casa] en la segona volta ens afavorirà [acabaran la lliga jugant quatre dels últims sis partits al Palamós-Costa Brava]. Si arribem frescos i amb el gruix de la plantilla sense acumular molts minuts, ens pot beneficiar”, diu Alsina, que admet que la competència i l'ampli ventall de jugadors utilitzats en el dia d'avui eleva el nivell dels entrenaments. “Tothom està motivat, a part de fresc. Teníem el temor que deixant fora diversos jugadors en les llistes desconnectessin, encara que fos inconscientment”, sentencia Alsina, que després de Nadal, segurament sense copa, podrà estabilitzar més el rendiment.

EL PROTAGONISTA

René
810 minuts
Copa
180 minuts
Moragón
360 minuts
Copa
0 minuts
Nico Ratti
270 minuts
Copa
90 minuts
Aimar
600 minuts
Copa
180 minuts
Chus Herrero
580 minuts
Copa
90 minuts
Jorge
531 minuts
Copa
180 minuts
Masó
1.260 minuts
Copa
149 minuts
Fran Cruz
1.080 minuts
Copa
180 minuts
Samu
1.068 minuts
Copa
0 minuts
Ruymán
0 minuts
Copa
0 minuts
Enric Pi
0 minuts
Copa
180 minuts
Pitu
938 minuts
Copa
31 minuts
Tito
830 minuts
Copa
160 minuts
Ríos Reina
669 minuts
Copa
180 minuts
Emilio
403 minuts
Copa
112 minuts
Jordi
35 minuts
Copa
178 minuts
Escassi
1.193 minuts
Copa
90 minuts
Querol
966 minuts
Copa
45 minuts
Imaz
787 minuts
Copa
135 minuts
Benja
604 minuts
Copa
185 minuts
Giva
598 minuts
Copa
163 minuts
Chumbi
589 minuts
Copa
90 minuts
Juanto
448 minuts
Copa
135 minuts
Eloy Gila
37 minuts
Copa
45 minuts
Mosquito
114 minuts
Copa
76 minuts
Juanjo
1.011 minuts
Copa
116 minuts

ELS MÉS REGULARS

Només set homes han superat els 1.000 minuts de joc entre la lliga i la copa
Tots han tingut possibilitats, però el més normal és que com més avanci la competició més sòlid sigui l'onze

MENYS HABITUALS

Pi ha jugat dos duels en la copa i Jordi i Gila han participat més en copa que en lliga

ROTACIONS VÀRIES

Dels disponibles, només Moragón i Samu no han acumulat cap minut en la copa
La lesió de René ha fet repartir la resta de minuts de les competicions entre Moragón i Ratti
Si arribem frescos i amb un bon gruix de la plantilla sense acumular molts minuts, ens pot beneficiar al final
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Ha estat exagerat. Per a un equip normal, la baixa d'un o dos futbolistes habituals és una llosa, però nosaltres n'hem tingut quatre i sis
Estem en un punt en què busquem el millor onze per treure'n rendiment a domicili. Mentre no trobem això seguirem fent totes les variacions
Llegir mes / Leer mas...